|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Nie wiem czy uda mi się dzisiaj jeszcze wejść na forum...nie dam rady nadrobić ale chcę Wam złożyć życzenia.
Tak po prostu: Zdrowych, spokojnych świąt - pamiętajcie, że dzisiejsza noc jest wyjątkowa i marzenia się spełniają.
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Kochane to i ja w końcu złożą Wam życzenia..
Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju życzę Wam z całego serca! Kochane dziękuję Wam za cały ogrom wsparcia jakie od Was otrzymałam od kiedy się odezwałam na forum |
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
ziew ziew
ktoś mi szybko wymyśli prezent dla mamy?!
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
może masz jakieś kosmetyki nieużywane, które mogą się mamie spodobać? znając ciebie na pewno masz
![]() ja swojej na szybko wczoraj kupiłam beretkę
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojej kupiłam koniak i komplet pojemników na żywność - zawsze narzeka, że nie ma w co mi pakować jedzenia
tzn ma dużo, ale zawsze zajete.Nurtuje mnie pewna myśl od pewnego czasu. Pragnę dziecka, bardzo i już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła zajść w ciążę. Ale z drugiej strony paraliżuje mnie strach, czy aby sytuacja się nie powtórzy. I tu pytanie di dziewczyn, które wcześniej poroniły lub dziecko zmarło w wyższej ciąży - jak poradziłyście sobie z tym strachem, gdy zaszłyście w kolejną ciążę? Boję się, że zwariuję koncentrując się cały czas na ruchach dziecka i nie wyczuwając ich choćby przez 10 minut. Przed wigilią jedziemy odwiedzić naszego Kamilka
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny życze wam wszystkiego najlepszego,spokojnych świąt,zdrowia i spełnienia marzeń
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz pędzli choć ich też ze trzy już ma ![]() w tym roku dostanie tusz ![]() Beretkę jej co roku kupuję jej beretów zawsze mało ![]() Cytat:
heh... wymyśliłam na szybko nową książkę Hołowni. Brat ruszył z misją ![]() Dzięki lachonki Cytat:
Jestem sparaliżowana myśleniem, a raczej tym że wiem, że świat nie jest kolorowy a posiadanie dziecka wcale nie jest taką oczywistością i że tak naprawdę wszystko się może zdarzyć na każdym etapie... Nie wstaję od samego początku (jak to by mogło czemukolwiek zapobiec
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-12-24 o 10:27 |
|||
|
|
|
#668 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Strach jest od pierwszej chwili i nie opuszcza mnie nawet na sekundę. A to dopiero 11 tydzień. Nie da się tego uniknąć, ale musieliśmy spróbować, chęć posiadania dziecka jest silniejsza, nadzieja również - przezwyciężyła strach. Ja właśnie wróciłam z grobu Dawida, pochwalę się, że pięknie jest przystrojony na święta. Są 2 stroiki, misiu w czapeczce mikołaja i znicz-choinka. Piękny, świąteczny grób. Grób, którego wcale miało nie być. Nieźle się nad nim dzisiaj spłakałam... Wracam do przygotowań, choć wszystko robię powolutku i z przerwami na odpoczynek - bardzo się boję... Mam nadzieję, że u Was świąteczna atmosfera
|
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Trudny czas dla Nas....myślałam że jestem twarda i już mi przeszło....ale jednak nie
Wczoraj oglądałam "Nad życie" pół wieczora przeryczałam....wszystko było nie tak...wróciły wspomnienia.... 2 lata temu na teście wyłsyz mi II piekne grube krechy to tak bardzo boli dziś był chrzestny z ciocią...nawet nie wyszłam się połamać opłatkiem...im mnie życzeń tego rodzaju tym dla mnie lepiej...od rana mam świeczki w oczach
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny ...
Ja nawet nie ubralam choinki. Zaraz ide do Aleksandra na cmentarz i tez sie pewnie zryczę, bo to nie tak mialo byc Zyczę Wam kochane spokoju na te Święta. I zdrowia, bardzo duzo zdrowia. I nadziei.. |
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
kochana moja....
:przytul :a święta u Was? u teściów? czy u wujostwa? ![]()
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38272653]
Ja właśnie wróciłam z grobu Dawida, pochwalę się, że pięknie jest przystrojony na święta. Są 2 stroiki, misiu w czapeczce mikołaja i znicz-choinka. Piękny, świąteczny grób. Grób, którego wcale miało nie być. Nieźle się nad nim dzisiaj spłakałam... [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ciężki czas dla wszystkich aniołkowych mam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Agatko przytulam Cię tak mocno kochana ![]() Hosenko ja straciłam córeczkę w 22tc. Teraz jestem w 37t4d ciąży. I ta ciąża to dla mnie jeden wielki stres, na początku się martwiłam, żeby serduszko było, później każdy dzień mniejszego ruchu maleństwa przyprawiał mnie o nerwobóle, mogłabym średnio co tydzień być na IP. Teraz też się martwię, żeby wszystko było dobrze, żeby mały był zdrowy... Ciąża nie kojarzy mi się z pięknym stanem, tylko z jednym pasmem ogromnych nerwów, strachu, niepewności. I z tym nie idzie sobie poradzić, ten strach podświadomie tkwi w środku. Nie wspomnę już o koszmarach nocnych, jakie miałam. Ale trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze Perse my zaraz też się wybieramy na cmentarz. Mała ma piękny stroik już, dzisiaj postawimy śliczną białą choineczkę... Ech smutne to :/ Pani melduję się, żeby nie było nic się nie dzieje
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
no!
![]()
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Wam dziewczynki
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie troche lepiej, skurcze pojawiają się rzadziej ale chyba dzieć się przewrócił i jakby czuje cały czas dół brzucha wiec znów jest jakoś nie tak ale co zrobić, piekę zaraz kopca kreta i lece na wigilie do mamy Dziewczynki wszystkiego co najlepsze Niech staraczki w końcu doczekają się swojego cudu! A mamusie niech dotrwają do terminu i urodzą nam zdrowe wizażowe dzieciaczki! A reszta dziewczyn niech odnajdzie spokój i radość w te święta a nowy rok niech okaże się tym lepszym! Całuje |
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ mi właśnie powiedział, że śnił mu się nasz synek. Był martwy i TŻ powiedział mu, że go bardzo kochamy, a synek otworzył oczy i powiedział, że też kocha mamusię i tatusia
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJKA!
PERSE!!!!!!!!!! jak tam sytuacja w gaciach? uspokoiło się? a ty bierzesz jeszcze luteine - bo po niej takie jazdy lubią być.... Cytat:
AGATKO!!!!!!!!!! KOCHANE! ZDROWYCH, SPOKOJNYCH, DAJĄCYCH NADZEJE ŚWIĄT, SPEŁNIENIA MARZEŃ, ŻYCZLIWOŚCI LUDZKIEJ I DUZO MIŁOŚCI!!! |
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#680 |
|
Konto usunięte
|
Tak, Esia, jest czysto.
Mam nadzieję, że to były tylko jakieś upławy czy hmm kwestia higieniczna, a nic ze środka :/ Choć w poprzedniej ciąży dokładnie w tym okresie jak teraz plamiłam ostro na brązowo, właśnie takie nitki śluzu, ale w ilości ogromnej - kosmówka się rozpychała, a z dzieckiem było w porządku. Ale same wiecie, jak to jest.... |
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() każdemu emocje wracają. były zbyt duże by umknęły w kosmosie... Wy macie wszystko bardzo świeże...
|
|
#682 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To jest właśnie sytuacja, w której brakuje słów... A tak swoją drogą ja marzę o tym, żeby mi się kiedyś przyśnił Dawid. Podobno jak nam się śni ktoś, kto zmarł, to oznacza, że pogodziliśmy się z jego śmiercią. Ja się nigdy z tym nie pogodzę, ale mam nadzieję, że kiedyś spotkam synka we śnie... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-24 o 12:02 |
|
|
|
|
#683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
___________ nie mogłam spać, wczoraj ryczałam do późna |
||
|
|
|
#684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że to jestem wariat robiąc zakupy prezentowe wczoraj, ale ty jesteś jeszcze lepsza [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38272653] Ja właśnie wróciłam z grobu Dawida, pochwalę się, że pięknie jest przystrojony na święta. Są 2 stroiki, misiu w czapeczce mikołaja i znicz-choinka. Piękny, świąteczny grób. Grób, którego wcale miało nie być. Nieźle się nad nim dzisiaj spłakałam... [/QUOTE] przytulam mocno kochana Cytat:
Cytat:
![]() jak ja bym chciała, żeby moje maleństwa przyszły do mnie....
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane życze Wam spokojnych Świąt. Wiem, że to nie jest łatwy czas..dla mnie też nie, ale jedyne co nam pozostało to wiara, że będzie lepiej.
Nasze dzieci są w Niebie i jest im tam dobrze i to mi daje wiarę! Jeszcze raz spokojnych i zdrowych świąt! |
|
|
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
Witam,wpadłam na chwile kochane złożyć wam życzenia
Wiary co góry przenosi, nadziei, która nie gaśnie, miłości w każdej ilości - od Bożej Dzieciny życzy... czarnula Nie mam czasu was nadrobić,moja mała ciągle chce być noszona na rękach,po nocach praktycznie nie śpie,ale to nie ważne ,ważne że mam tą kruszynke przy sobie
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki wszystkiego dobrego na Święta, spokojności i radości, a przede wszystkim spełnienia marzeń, wszystkich!! całkuję was mocno
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągle się bałam, bardzo uważałam na siebie. Miałam koszmary, czarne scenariusze ciągle mi się pojawiały w głowie Gin zrobił usg i stwierdził, że nie ma zarodka.. Trzy miesiące po tym wydarzeniu zaszłam w ciąże ze Stasiem![]() Ciąża była wysokiego ryzyka, ale się udało Strachu nie mogłam przezwyciężyć do samego końca. Nawet na 2 dni przed tp, nie kupiłam pampersów, bo mnie sparaliżowało gdy wyciagnęłam po nie ręke. Wszystko kupiliśmy jak Mały był już z nami ![]() Kolejna ciąże trzeba przeżyć etapami: [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38273629] ![]() To jest właśnie sytuacja, w której brakuje słów... A tak swoją drogą ja marzę o tym, żeby mi się kiedyś przyśnił Dawid. Podobno jak nam się śni ktoś, kto zmarł, to oznacza, że pogodziliśmy się z jego śmiercią. Ja się nigdy z tym nie pogodzę, ale mam nadzieję, że kiedyś spotkam synka we śnie...[/QUOTE] Teraz już wiem czemu nigdy mi się On nie śnił
|
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!!!
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim życzę zdrowych i Wesołych Świąt oraz spełnienia marzeń !!!
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

oprócz pędzli
choć ich też ze trzy już ma 

:przytul :
ale co zrobić, piekę zaraz kopca kreta i lece na wigilie do mamy