Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-24, 10:07   #4021
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Zdrowych Wesołych Świąt, spędzonych w rodzinnym gronie .

Zdrówka dla Zośki biedulka tak na same święta
Stary 2012-12-24, 10:09   #4022
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Kochane Mamuśki!Radosnych, pogodnych, ciepłych Świąt spędzonych w gronie najbliższych, po raz 1 z naszymi maluszkami.Oby to były niezapomniane święta!

Zdrówka dużo dla chorych dzieciaczków Zosieńki i Jasia

Mi zostało umyć podłogi i zrobić się na bóstwo
Kochana wwszystkie Jasie zdrowe

Ja również chciałabym wam żytczyć wszystkiego dobrego na te pierwsze wspólne święta z maleństwami, dużo radości, szczęscia pieniędzy a przede wszystkim zdrowia. i żebysmyt dalej tak się zaleznialy od wizazu
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 10:11   #4023
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ogólnie co do temp to dostawałam ochrzan w szpitalu i od mojego lekarza. I powiedzieli mu ze jesli znowu zrobimy sauna w domy to szybko z dziećmi wrócę do szpitala. No i zaczęłam trzymać w domu 20-21 stopni. Jyz sie na szczęście przyzwyczailiśmy bo na poczatku zimno strasznie nam byli. A jak Jasiu miał duszności to kazali nam w pokoju zrobic 18 stopni
U nas się po prostu nie da zrobić chłodniej... Wietrzę kilka razy dziennie, mamy nawet wentylację w oknach otwartą, ale takie grzejniki, które utrymują temp. ok. 25 stopni. Ja to w niższej zaraz byłabym sama chora Bo chodzę w szortach, japonkach i koszulce na ramiączka.

Ale na szczęście Heniu zdrowy jak na razie

Za to teraz mam problem, bo nie wiem w co go ubrać na wigilię, bo w tamtym domu jest 19 stopni. Jak myślicie?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 10:21   #4024
kraven
Zakorzenienie

Sojka trzymam kciuki, zeby to bylo tylko lekkie przeziembienie

U mnie jeszcze odkurzanie i mycie podług zostało.
TŻ w pracy do 15 tak, że przyjdzie na gotowe. Dobrze, że Rodzice są to chwile zajmą sie Jasiem a ja zrobie koło siebie

Gda my mamy w domu 20 st i uberam Jasia w body i taki welurowy pajac, albo ciepłe body z długim rekawem i na to spiochy. Możesz na to wziąć jeszcze jakiś cienki sweterek albo bluze bo jak Henio przyzwyczajony do 25 st to może Mu być zimno. A w czym w domu jest ubrany? 1 czy 2 warstwy?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 10:24   #4025
zielona1911
Zakorzenienie

hej,ja przygotowywuje zarełko
Powiem Wam ze jestem nienormalna i powinnam sie leczyc,ale jak zaczełam siebie i tzeta naciskac na zmiane imienia i czesto o tym myslalam i... zostaje przy Dominiku nie krzyczcie po mnie,ze jestem zwichrowana
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 10:26   #4026
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
U nas się po prostu nie da zrobić chłodniej... Wietrzę kilka razy dziennie, mamy nawet wentylację w oknach otwartą, ale takie grzejniki, które utrymują temp. ok. 25 stopni. Ja to w niższej zaraz byłabym sama chora Bo chodzę w szortach, japonkach i koszulce na ramiączka.

Ale na szczęście Heniu zdrowy jak na razie

Za to teraz mam problem, bo nie wiem w co go ubrać na wigilię, bo w tamtym domu jest 19 stopni. Jak myślicie?
Załóż mu spodnie skarpetki body z krótkim i na to bluzecxks z długim rekawem
Stary 2012-12-24, 10:31   #4027
lidka0308
Zadomowienie

Hej Laseczki!!!

Najpierw żebym nie zapomniała:

Colds 100 lat!!!

Sojka twoim córeczkom również wszystkiego co najlepsze!!!

Asia świetnie że Jasio zdrowy i oby mąż nie wywijał ci więcej takich numerów

Tamlin może prezentów nie będzie, ale masz mieszkanie, masz Kropka i wspaniałe dzieci, więc moim zdaniem i tak jest cudnie

Zdrówka dla Kubusia Katiem i dla Zosi Sojki

Kciuki zaciśnięte za chrzciny świąteczne, aby wszystko poszło zgodnie z planem i dzieciaczki były grzeczne jak aniołki

Iwoncia super że Alanek podnosi główkę, mama będzie spokojniejsza o niego

No i pewnie już mi się nie uda wejść tutaj dziś więc

Spełnienia marzeń w nowym roku dziewczyny
Oby jeszcze długo nam się tak wspaniale pisało we wspólnym gronie
Zdrówka dla całych waszych rodzin
Jak najmniej trosk
Miłości
Wymarzonej wagi
Codziennie cudownych uśmiechów naszych dzieci i jak najmniej łez
Do poczytania po świętach
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 10:41   #4028
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Gda my mamy w domu 20 st i uberam Jasia w body i taki welurowy pajac, albo ciepłe body z długim rekawem i na to spiochy. Możesz na to wziąć jeszcze jakiś cienki sweterek albo bluze bo jak Henio przyzwyczajony do 25 st to może Mu być zimno. A w czym w domu jest ubrany? 1 czy 2 warstwy?
W domu ma albo pajaca samego albo samo body z długim i skarpetki. A czasem nawet body z krótkim się zdarzało.

Cytat:
Załóż mu spodnie skarpetki body z krótkim i na to bluzecxks z długim rekawem
Chyba założę mu body z długim, dresy, skarpetki i sweterek rozpinany, co? Boję się, że jak jest przyzwyczajony do 25 stopni, to będzie mu chłodno... Ja sama wkładam tam rajstopy pod spodnie Albo rajstopy z polarową podszewką
Stary 2012-12-24, 10:44   #4029
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Absolutnie ten plan odpada Moja mama przyniosła mi już trochę zamrożonych i mówi żebym zrobiła na obiad Rafałowi jak nie będę miała innego pomysłu na co odpowiedziałam jej, że nie ma takiej opcji aby mój maż jadł pierogi z kapustą i grzybami kiedy ja nie mogę ich dowoli jeść. Będzie musiał czekać aż przestanę karmić piersią :P

Katee bardzo fajna fryzurka i kolor, widziałam na mailu
ej,ale to niegrzeczna dla mnie specjalnie wstawiła swoją fryzurkęFaktycznie fajna i kolorek rozświetla buzie

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 10:51   #4030
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
W domu ma albo pajaca samego albo samo body z długim i skarpetki. A czasem nawet body z krótkim się zdarzało.

Chyba założę mu body z długim, dresy, skarpetki i sweterek rozpinany, co? Boję się, że jak jest przyzwyczajony do 25 stopni, to będzie mu chłodno... Ja sama wkładam tam rajstopy pod spodnie Albo rajstopy z polarową podszewką
A nasz jakus grubszy sweterek? Bo wtedy napewno zimno by mu nie było
Stary 2012-12-24, 10:57   #4031
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A nasz jakus grubszy sweterek? Bo wtedy napewno zimno by mu nie było
Mam

Ale mi się nic nie chceeeee! I jeszcze głodna jestem, a nic nie ma... Dopiero mąż pojechał po zakupy.
Jak myślicie, co można bez problemu jeść na wigilii? Barszczyk?
Kurczę, kuszą mnie pierogi ruskie babci, ale nie wiem... Ostatnio jak zjadłam kilka kupionych w sklepie pierogów, to było kiepsko

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-12-24 o 11:00
Stary 2012-12-24, 11:01   #4032
Konczita
Zakorzenienie

Sojka zdrówka dla Zosi .....

my właśnie wychodzimy ... najpierw do mamci mojej kochanej z kwiatami jedziemy później do teściów i do mojego tatuśka ... więc do domu dojedziemy dopiero pewnie po pasterce.....

nie przejedzcie się mamuski i życzę smaczności
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 11:10   #4033
lilka00
Wtajemniczenie

Hej, jeszcze jednak wpadłam na chwilkę, posmażyłam z mama rybki, na 16 jedziemy do babci mojej na wigilię i cieszę się, że taka wczesna wigilia jest u mnie tradycja .

Co do temperatury to ja mam w domu 19-20 stopni i mała "chodzi" w samym pajacyku, a ja w bluzce z krótkim rękawem i spodniach 3/4. Heh jesteśmy ciepłe dziewczyny .

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Mam

Ale mi się nic nie chceeeee! I jeszcze głodna jestem, a nic nie ma... Dopiero mąż pojechał po zakupy.
Kurczę, kuszą mnie pierogi ruskie babci, ale nie wiem... Ostatnio jak zjadłam kilka kupionych w sklepie pierogów, to było kiepsko
Ja próbowałam barszczyk i ruskie z pierogarni i nie było żadnych problemów, pieczarki też już jadłam no i rybkę smażona i było ok, no ale moja Kinga nie jest szczególnie wrażliwa.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 11:13   #4034
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Mam

Jesli na zakwasie to ok. Ale jesli zwykły.z octen to chyba nie bardzo a ruskie to jednak nabial. Biedna jestes.
Stary 2012-12-24, 11:13   #4035
kraven
Zakorzenienie

Sojka jak Zosia?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-12-24, 11:14   #4036
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Wczoraj troszke zaczeła kaszleć a dziś rano już męczyło ją równo, teraz jakby przycichła, no nic poczekam jeszcze i zobaczymy czy wróci. Dałam nurofen bo jakaś taka gorąca mi się wydawała.
Biedna Zosieńka, oby to nie było nic poważnego
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 11:21   #4037
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że karmiąc piersią można zjeść zupę grzybową? Np. bez grzybów? I ile pierogów mogę zjeść z kapustą i grzybami? Ja chociaż jednego bym chciała...
Nie wiem czy bez grzybów mozna, ale tez szukałam czegos na ten temat,bo tez uwielbiam grzybowa
https://polki.pl/rodzina_niemowle_artykul,8130708.html
http://parenting.pl/portal/dieta-mam...ego-narodzenia
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 11:25   #4038
Sojka1990
Zadomowienie

My już po konsultacji z lekarzem telefonicznej dalej kaszle i do tego w nosie zaczelo ostro charczeć ... czyli mam chore dziecko na święta ;/
Stary 2012-12-24, 11:53   #4039
marzenka1984
Rozeznanie

Witam się.

Zrobiłam chatkę ale cholera jasna zapomniałam o polewie i teraz kobinuje co tu zrobić bo mam jedną czekoladę deserową ale chyba nie starczy na całość ;/ a nie mam masła ani margaryny żeby cokolwiek pokombinować.

Biedne jesteście, że musicie liczyć każdego pierożka no ale samopoczucie dzieciaczków najważniejsze.

Wesołych i spokojnych świąt kochane. Cieszmy się, że te święta spędzamy z naszymi najpiękniejszymi skarbami jakie otrzymaliśmy

Przez tą pogodę boli mnie głowa

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-12-24 o 11:54
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 11:57   #4040
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sie poklocilam z tzetem. Spi na kanapie. Piękne święta sie zapowiadają
U mnie to samo, awantura i swięta do d...
Nienawidze świąt od 10 lat!!!

Sojka zdrówka dla Zosieńki!!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 12:22   #4041
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
ej,ale to niegrzeczna dla mnie specjalnie wstawiła swoją fryzurkęFaktycznie fajna i kolorek rozświetla buzie
Ehhh, ja niemądra ale i tak ładnie!
Stary 2012-12-24, 12:23   #4042
Sojka1990
Zadomowienie

Pierwszy raz przeżywam koszmar z Zośka jeść nie, pić nie, ręce nie, leżeć nie, nosić nie tylko jede wielki ryk od rana.. wcisneła gdzieś 1/3 sloiczka jarzynowej więc chociaż tyle ale cały czas jest ryk widze ładny mi się wieczór szykuje
Stary 2012-12-24, 12:39   #4043
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze jestem nienormalna i powinnam sie leczyc,ale jak zaczełam siebie i tzeta naciskac na zmiane imienia i czesto o tym myslalam i... zostaje przy Dominiku nie krzyczcie po mnie,ze jestem zwichrowana
Szaleniec

Cytat:
My już po konsultacji z lekarzem telefonicznej dalej kaszle i do tego w nosie zaczelo ostro charczeć ... czyli mam chore dziecko na święta ;/
Sojka Ty weź dziecko normalnie do lekarza, pewnie leki trzeba. Co Ci dala konsultacja przez telefon? Kurde z takim malcem nie ma żartów, sama widzisz ile dzieci naszych wątkowych w szpitalu było. Nie rób se jaj i idź z Zosią do lekarza.
Stary 2012-12-24, 13:11   #4044
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczęta!

Cytat:
Nie wysłało się z aplikacji, teraz jest na mailu

Ogólnie to bym się tak w☠☠☠☠iła na męża! Spoko, niech wychodzi ale niech po 1. odbiera telefon i wraca na czas. Zrób mu to samo - idź gdzieś i wyłącz telefon Wiem, wiem, łatwo mówić, ale mając takie dzieciątko, a nawet dwa w domu, ciężko się odciąć mamie... Facetowi łatwiej

Mój na szczęście rzadko wychodzi, woli wyjechać sobie popływać ja się cieszę, bo nie znoszę kiedy wychodzi i się dobrze bawi, a ja nie mogę i jestem uwiązana...
Mój też rzadko wychodzi, jedynie to na ryby wyjeżdża, jak np dziś i jeszcze nie wrócił choć specjalnie nie jest mi potrzebny bo radzę sobie. Za to wysyła mnie w sylwka do pracy, bo dziewczyny robią małą imprezkę i pierwszy raz zamierzam coś wypić muszę tylko zapas mleka zrobić.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ty to dobra jesteś Widzę, że już nawet podpisy w stopce zniknęły z tego niezdecydowania

Cytat:

ja bym się ugotowała. Podejrzewam, że jak będzie trochę ludzi to ta temp będzie nieco wyższa, ale na pewno nie zaszkodzi Wam się ciepło ubrać, zawsze można coś zdjąć.

Cytat:
Tamlin ma rację, lepiej pójść do lekarza, albo wezwać najlepiej do domu. Zdrówka dla Zosi, fatalnie że to akurat na święta popadło i że jesteś sama.. Ale poradzicie sobie!

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witam się.

Zrobiłam chatkę ale cholera jasna zapomniałam o polewie i teraz kobinuje co tu zrobić bo mam jedną czekoladę deserową ale chyba nie starczy na całość ;/ a nie mam masła ani margaryny żeby cokolwiek pokombinować.

Biedne jesteście, że musicie liczyć każdego pierożka no ale samopoczucie dzieciaczków najważniejsze.

Wesołych i spokojnych świąt kochane. Cieszmy się, że te święta spędzamy z naszymi najpiękniejszymi skarbami jakie otrzymaliśmy

Przez tą pogodę boli mnie głowa
Ja miałam niecałą czekoladę więc polałam tylko tym co miałam, nie musi przecież być zakryty cały. Musimy chyba jakąś galerię naszych wątkowych domków zrobić

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
U mnie to samo, awantura i swięta do d...
Nienawidze świąt od 10 lat!!!

Sojka zdrówka dla Zosieńki!!
Iwoncia, a co to się stało znowu? Przykro mi bardzo. Ja też miewam ze swoim często napięcia, na szczęście na święta popadł czas pokoju

Pomalowałam pazury, poprasowałam ciuchy, młody śpi Na 16 lecimy na wigilię, najpierw do teściów, a tam dwóch rozwrzeszczanych chłopaków - trochę się boję, bo Michaś taki wrażliwy teraz na wrzaski i głośniejsze dźwięki się zrobił, że pewnie będzie ryk.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 13:14   #4045
Sojka1990
Zadomowienie

Tamllin na razie kazała podać herbapect odksztuśnie i nasivin do nosa, jeśli tempreatura będzie albo katar/ kaszel się nasili to mam zadzwonić do niej i przyjedzie.
Stary 2012-12-24, 13:20   #4046
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Tamllin na razie kazała podać herbapect odksztuśnie i nasivin do nosa, jeśli tempreatura będzie albo katar/ kaszel się nasili to mam zadzwonić do niej i przyjedzie.
Wybacz Sojko za bezpośrednosc ale ja bym od razu nalegala na przyjazd lekarza, teraz kiedy panuje tyle wirusow. Dziwne tak male dziecko nie osluchac i podawac leki. Lepiej szybciej zadziałać w temacie niz potem meczyc siebie i dziecko niepotrzebnie.
Stary 2012-12-24, 13:26   #4047
kraven
Zakorzenienie

Sojka ja też jestem za tym, żebyście poprosili o przyjazd lekarza. Przyjedzie, zbada i przepisze leki oglądając a nie przez telefon. Lepiej teraz niż wieczorem.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-12-24, 13:30   #4048
Sojka1990
Zadomowienie

Problem tylko dziewczyny w tym że z przychodni nikt nie przyjedzie, bo nie jeżdżą na wizyty domowe (gdybym mieszkała w tej dzielnicy miasta gdzie przychodnia to może i tak jakimś cudem, ale mieszkam 7 km od przychodni i nie mam na co liczyć) do dziewczynek też mi suki nie chciały przyjeżdżać, do tej Pani doktor do której dzwoniłam chodzimy prywatnie więc trzeba będzie zadzwonić jeszcze raz i płacić... i nie myślcie że nie myślałam o tym żeby umówić małą na wizyte bo z takim zamiarem dzwonilam rano do pediatry ale ta powiedziała żeby najpierw podać to co zaleciła a w razie nasilenia objawów lub braku poprawy mam dzwonic o każdej porze dnia i nocy. Teraz mała śpi, po kroplach do nosa już nie "charczy" kaszleć też na razie nie kaszle. zobaczymy co będzie jak się obudzi
Stary 2012-12-24, 14:17   #4049
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Problem tylko dziewczyny w tym że z przychodni nikt nie przyjedzie, bo nie jeżdżą na wizyty domowe (gdybym mieszkała w tej dzielnicy miasta gdzie przychodnia to może i tak jakimś cudem, ale mieszkam 7 km od przychodni i nie mam na co liczyć) do dziewczynek też mi suki nie chciały przyjeżdżać, do tej Pani doktor do której dzwoniłam chodzimy prywatnie więc trzeba będzie zadzwonić jeszcze raz i płacić... i nie myślcie że nie myślałam o tym żeby umówić małą na wizyte bo z takim zamiarem dzwonilam rano do pediatry ale ta powiedziała żeby najpierw podać to co zaleciła a w razie nasilenia objawów lub braku poprawy mam dzwonic o każdej porze dnia i nocy. Teraz mała śpi, po kroplach do nosa już nie "charczy" kaszleć też na razie nie kaszle. zobaczymy co będzie jak się obudzi
Mimo wszytsko uważam że dziecko jest ewidentnie chore i lekarz przez telefon zlecający leki nie widząc dziecka to nie lekarz. Ja rozumiem że jest Wigilia ale do 14-tej wszyscy normalnie pracują. No ale każdy robi jak uważa. Jutro z lekarzem będzie gorzej i zostanie tylko pogotowie.

No i chyba już dziś tu nie zajrzę tak więc chciałam każdej z Was życzyć aby te Święta upłynęły w pięknej, rodzinnej atmosferze. Wierzę że każdy dom będzie szczęśliwy dzięki temu że tak jak Maryja przywitała Jezusa tak i my powitałyśmy na świecie nasze dzieci. Tym bardziej poczujmy magię tych pięknych dni
Stary 2012-12-24, 14:38   #4050
kraven
Zakorzenienie

Tamlin poryczałąm się przy Twoich życzeniach. I mój makijaż diabli wzieli.

Ja również jeszcze raz życze zdrowych, radosnych, spędzonych w gronie rodzinnym Świąt w tym roku tak wyjatkowych bo z naszymi Maluchami.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości