|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38272136]To co, robiomy zakłady, która urodzi w święta?
![]() Ty mi powiedz, po kij wielki mi wczoraj pięknie śnieg sypał, skoro w nocy zaczął lać deszcz i wsio znikło??? No nie ogarniam, ludzie, wczoraj -5 i sypało jak ta lala, wszystko białe - i to wieczorem i do połowy nocy! a potem deszcz... W życiu jeszce tak nie spuchłam jak dzisiaj w nocy, koszmar :/[/QUOTE] Lepiej niech wszystkie w dwupaku zostaną ![]() U mnie tez już chlapa, ale teraz już niech lepiej będzie dodatnia temp., jedziemy do mojej mamy, później do rodziców męża, a jak będzie "szklanka" na drodze to będzie nie fajnie się jechało. Stroik zrobiony, sałatka zrobiona, ciuszki na Wigilię wyprasowane idę zaraz do wanny i czekam na wieczór na wieczerzę wigilijną
|
|
|
|
#2252 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lanolina tak, bo bez wody jest. Ja teraz małej smaruję pyszczek diprobazą, tam jest sama wazelina i parafina - maść, nie krem, bo krem też jest: http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-krem-50g.html Sama na stany AZS na linii włosów stosuję. |
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38273798]Przeczytałam PO PORODZIE
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38273798]Przeczytałam PO PORODZIE
Lanolina tak, bo bez wody jest. Ja teraz małej smaruję pyszczek diprobazą, tam jest sama wazelina i parafina - maść, nie krem, bo krem też jest: http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-krem-50g.html Sama na stany AZS na linii włosów stosuję.[/QUOTE] Szaja, Ty masz już manię na punkcie tych porodów! Gdzie ja, końcówka stycznia i po porodzie, haha? No to fajnie, dobrze wyczytałam, za słoik 80g opłacało się dać 9zł, bo jest tego naprawdę duuuużo.
|
|
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
Mimo wszystko posprzatalam cala chalupe, a spocilam sie przy tym jak swinka. Poniewaz glod mnie meczyl to zaryzykowalam zjedzenie buleczki z maslem i czekam na efekty, oby tylko pozytywne. Pozotalo mi tylko wykapac sie, ubrac, umalowac i jestem gotowa do Wigilii.
Ola nie kopie, ale sie wypycha. BLACK to dobrze co nie??? Nie ma powodu do niepokoju prawda mamusiu posladkowego dzidziusia????
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki i ja bym chciała Wam złożyć życzenia:
Cudownych Świąt spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze z uśmiechem na ustach i bez żadnych dolegliwości a także dużo zdrowia wszystkim mamusiom i narodzonym już dzieciaczkom. Ja już po dzisiejszej wizycie. Ciśnienie mimo leków nadal za wysokie, mam zwiększoną dawkę i termin cc przesunięty o jeden dzień wcześniej czyli na 2 stycznia (Nawijko, możesz mi zmienić na pierwszej stronie). Synek waży 3100. Byliśmy też u lekarza rodzinnego i mąż do terminu mojego cc dostał zwolnienie lekarskie na opiekę nade mną więc jestem spokojniejsza. Lecę bo mąż mi będzie włosy malował a na 17 do rodziców na Wigilię. Buziaki.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-12-27 o 09:47 |
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizyte ![]() 2 stycznia to już tuż tuż Jeszcze trochę i maluszek będzie z Wami
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
Kochane moje, Wesolych,spokojnych,rodzi nnych swiat spedzonych w milej atmosferze. Rozpisywac sie nie bede, bo na telefonie to porazka,ale w koncu czego moge Wam zyczyc? Tego, czego i ja bym chciala najbardziej- zdrowej zawartosci brzucha, ktora wyjdzie na ten swiat w odpowiednim terminie,szybko i bez zbednych bolesci
wsparcia u tz-tow, wiele milosci i zebyscie byly szczesliwe![]() ![]()
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczek niestety zostaje dzis w szpitalu
Bilirubina nie spadla. Nie jest przerazona wigilijnym szpitalem, bo i tak ma najpiekniejszy prezent na swiecie ![]() Przesyla Wam wszystkim zyczenia - wesolych swiat! ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() Ja zasypiam tam, gdzie sie poloze i tak do rana ![]() Pewnie jeszcze przyjdzie na mnie czas, ale poki co jest rewelacja. |
|
|
|
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny za życzenia i Wam również ciepłych, rodzinnych dni życzę
![]() Pstryczku Myślami jesteśmy z Tobą, tak jak mówisz, to i tak będzie Twoja najpiękniejsza Wigilia bo z synkiem Trzymam jednak kciuki aby wyniki małego się poprawiły![]() Ja zajadam sernik, od rana na chodzie-kot walnął łapą TŻta w oko i musieliśmy jechać na dyżur okulistyczny Biedny dostał 3 rodzaje kropli, siedzi z taką wielką źrenicą, głowa go boli a dziś urodziny ma... Także wesoło, nie powiem
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale i tak jest najszczęśliwsza na świecie bo ma swoje maleństwo ![]() A pogrubione--tylko pozazdrościć ![]() Ja już włoski umyte,zaraz poprasuję sobie ubrania na dzisiaj i za godzinę jedziemy. Smacznego Wam życzę
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-24 o 14:57 |
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobrze, zatem prawie wszystkim. Jak Ci nic nie dolega, to życzę Ci, żeby tak zostało, bo jest naprawdę okropnie. OKROPNIE, ale tylko w nocy w moim przypadku, bo w ciągu dnia śmigam normalnie, brzuch mi nie przeszkadza. O 17:00 wigiliujemy, właśnie się wykąpałam, zaraz się wypachnę, wymaluję, oh ah. ![]() Dziewczyny, trochę dobrych rytmów na dziś : https://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-24 o 14:58 |
|
|
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki
Ja tylko na chwileczkę chciałabym wszystkim Wam złożyć życzenia Zdrowych, pogodnych świąt Bożego Narodzenia dużo miłości i ciepła od najbliższych. Spełnienia marzeń i planów a przede wszystkim szczęśliwych rozwiązań a dla maluszków niedawno urodzonych samych szczęśliwych chwil w życiu i dużo zdróweczka
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tak tylko na szybko życzyć Wam kochane Wesołych, Rodzinnych Świąt
![]() I dziękuję za życzenia imieninowe |
|
|
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, udało mi się wpaść na chwilę więc jeszcze raz życzę wesołych Świąt! Dziękuję również za życzenia.
Udało mi się ciasto zrobić miałam sobie darować ale zmiksowałam 2 proste perzepisy, jeszcze tylko masa wystygnie i poleję czekoladą. Jak wyjdzie smaczne to się pochwalę :p. W planach miałam 2 ciasta i najlepsze pierniczki na świecie, które znikają bardzo szybko. Za rok sobie odbije :pWczoraj robiłam kapustę do pasztecików i tak sobie podjadałam, a dzisiaj ledwo chodzę mam taki brzuch, że nie wiem czy coś zjem wieczorem. Trochę mi smutno bo to pierwsza Wigilia bez siostry, mamy i brata .Idę nadrobię was trochę, pózniej prycho i czekam na szfagierkę i teścia.
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja odrobiona, idę się malować i zaczniemy wigilię
Jestem już taaaka głodna i chyba się rzucę na pierogi i uszka Dobrze, że wigilijne potrawy piętro niżej u teściów :P Smacznego Kochane i jeszcze raz Wesołych Świąt ![]() Mojej babci się śniło, że w Boże Narodzenie urodziłam... mam nadzieję, że wytrzymam jeszcze ten tydzień. |
|
|
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ja tylko na chwilkę. Dziś wyszłam ze szpitala na własne żądanie, bo nie chcieli mnie wypuścić. Generalnie to chcieli mnie przetrzymać aż do porodu mimo, że szyjka się nie skraca, rozwarcie od 24tc się nie zmieniło, dalej na opuszek palca. Ale ich zdaniem wymioty+biegunka+skurcze w sobotę są przepowiadaczem rychłego porodu, mam się baaardzo oszczędzać i jak przyjdą znów skurcze to do nich wrócić ![]() Poza tym łożysko mi się zestarzało - 2 tyg temu II st, dziś już IIIst, pozostawiają to do decyzji lekarza prowadzącego, ale muszę być pod stałą kontrolą, bo to przecież dopiero (dla mnie aż ) 35tc.Przez ostatnie 2tygodnie schudłam 2kg i w chwili obecnej jestem +12kg. A Aneczka przez ostatnie 2 tygodnie przytyła 600gram i waży w chwili obecnej 2500g ![]() Kochane, z okazji świąt Bożego Narodzenia życzę Wam duuużo zdrowia, szczęścia, pogody ducha, miłości, szczęśliwego rozwiązania i pociechy ze swoich maleństw!
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
PSTRYCZKU 3MAJ SIE K0CHANA, DUZO ZDROWKA XXXX
Dobra, ide sie pindrowac. Po bulce rewolucji nie ma, wiec moze chociaz barszczykiem sie w te swieta uracze. Uciekam kobietki i JESZCZE RAZ WESOLYCH SWIAT...
|
#2271 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Ja tylko na chwilę. U mnie wszystko ok.
Życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt. Dużo uśmiechu i pociechy z TŻtów ![]() Łatwych porodów i ślicznych, zdrowych bobasów.
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
Ojej ewulko dobrze, że Ania już taka duża. Oszczędzaj się tam!!!
Maluchna żeby zatrucie minęło i żebyś jeszcze w te święta mogła coś dobrego wszamać
|
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Kochane!
Zdrowych, spokojnych ( )spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze Świąt, bliskości, wytchnienia buziaki dla Was wszystkich |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeszcze jedna z Nas spedzi wigilie w szpitalu
![]() ![]() Basia urodzila dzis o 14, sn, dzidzius ma 3200g i 53cm ![]() ![]()
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wage sie brawa należą głownie dla Anusi ![]() a ja Ci życze, aby wytrzymała do konca umowy najmu i byla zdrowiutkim rumianym bobaskiem ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Ale sie Basia wstrzeliła! A tak miała zaciskac nózki na święta Świetna wiadomosc
|
||
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sie przygotowac chyba psychicznie na ten porod ![]() A ja i Hania pod choinke dostalysmy przewijak taki stolikowy z ikei od meza !
|
|
#2277 |
|
Konto usunięte
|
Łooo Basiu gratuluję
![]() A my po kolacji u mojej mamy i teraz u teściów czekamy. |
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie makowcem delektuje
skoro można "kozy" z makiem to makowiec chyba też? dyspensy sobie udzieliłam, bo chyba takich mamusiek jak my extra ścisly post nie obowiązuje? ![]() małżonek poszedł już spac, jutro ma na 6 rano a dzis w nocy tez nie za bardzo sie wyspal... także pozostał mi tak pół na pół samotny wigillijny wieczór... Szaja, ale Ty miałas nosa z tym hasłem "która urodzi w świeta" |
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ze Pstryczek musi byc w szpitalu no ale doladnie najwazniejsze ze ma syncia przy sobie
Maluchna mam nadzieje ze podjesz jednak troszke wiecej niz barszczyk i zadnych rewolucji nie bedzie ![]() Ewulkaa no to sie oszczedzaj i dobrze ze mala juz tyle urosla ![]() i co za niespodzianka no no BASIU Gratulacje Wielkie![]() ![]() Basi chyba nikt nie obstawial ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- My juz chwile po Wigili - pojadlam ze hoho ![]() troche jest mi przykro bo maz zapomnial o moich imieninach (zreszta jak co roku ) no ale wiecie ciagle mam nadzieje ze jednak bedzie pamietal ![]() ale poza tym na wigilii bylo cudownie
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maluszek wariuje w brzuszku i pozostało juz teraz sie nudzic... Nie lubię świąt kiedy nie zjeżdża sie cala rodzina. Wtedy jest nudno. Moj mąż ma na rano do pracy w drugi dzien świąt. Basia-kolejna nas zaskoczyła i zrobila sobie prezent pod choinkę ![]() Gratuluję kochana
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Gdzie ja, końcówka stycznia i po porodzie, haha?
Oliwka też rzadko kopie, najczęściej się rozpycha w środku. 

za udaną wizyte
wsparcia u tz-tow, wiele milosci i zebyscie byly szczesliwe
Bilirubina nie spadla. Nie jest przerazona wigilijnym szpitalem, bo i tak ma najpiekniejszy prezent na swiecie

ślub 28.04.2012
mimo, że szyjka się nie skraca, rozwarcie od 24tc się nie zmieniło, dalej na opuszek palca. Ale ich zdaniem wymioty+biegunka+skurcze w sobotę są przepowiadaczem rychłego porodu, mam się baaardzo oszczędzać i jak przyjdą znów skurcze to do nich wrócić
żeby zatrucie minęło i żebyś jeszcze w te święta mogła coś dobrego wszamać