|
|
#811 | ||
|
histoire abracadabrante
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
Cytat:
Przekonałam się, że najwięcej daje "naturalne" obcowanie z językiem. Mój TŻ ma znajomych, to Polacy mieszkający w USA, ich rodzice wyemigrowali w latach 80. do Stanów i założyli rodziny. Tylko jeden z nich mówi b. dobrze po polsku, można z nim rozmawiać swobodnie, pozostali rozumieją prawie wszystko, ale mówią już znacznie gorzej, więc pozostaje angielski. Na początku bałam się otworzyć buzię i powiedzieć cokolwiek Cytat:
Nawet nie wiecie jak się cieszę, że będę miała własny kąt ![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie ok |
||
|
|
|
|
#812 |
|
histoire abracadabrante
|
Cześć dziewczyny
![]() Wpadam do Was z małym spostrzeżeniem, bo aż nie wierzę jak los potrafi być ironiczny ![]() W tym miesiącu w pracy mam strasznie dużo obowiązków, jestem zatrudniona na pół etatu, ale spokojnie wyrabiam 3/4, ciągle pracuję w tym tygodniu, w wigilię i od razu po świętach też. To niegodne pochwały, ale zaczęłam już kombinować, czy nie pójść na l4, żeby móc wcześniej pojechać do domu. Gdzieś tam w rozmowach się śmiałam, że chyba musiałabym wsadzić nogę w gips, żeby z czystym sumieniem siedzieć na zwolnieniu. Mama kazała mi się puknąć w głowę i nie krakać... Właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że moja najbliższa współpracownica złamała nogę w drodze do pracy ![]() Minę miałam taką -
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aż nie wiem co napisać ->mówię tu o histrii z nogą koleżanki. A odnośnie sytuacji z pracą to szkoda,że nie masz trochę więcej wolnego.
|
|
|
|
#814 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() Niestety... Po nowym roku chyba się zwalniam
|
|
|
|
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
Uda Ci się chociaż trochę "poświętować "?
|
|
|
#816 |
|
Raczkowanie
|
Jakis rok temu przeczytałam potęgę podświadomości
hmmm ale na dobrych chąciach sie skończyło ![]() Pojęcia nie mam co to ten ,,sekret'' ,,,, ale Wasze posty zachęcają mnie do tej cudnej mantry może się uda tym razem Będę tu często zaglądać ... by łapać motywację
|
|
|
|
|
#817 | ||
|
Dolce vita
|
Cytat:
Cytat:
Powiem Wam, że ja spędzam Sylwestra w Irlandii. Jadę do mojego ex chłopaka, z którym spotkałam się po 6-ciu latach i znowu coś odżyło. Ale nie wiem, czy będziemy razem, bo dzieli nas odległość. Nie zmienia to faktu, ze chcę najbardziej mieć z nim kontakt, bo to dobry chłopak. No i to on potrzebuje teraz wsparcia, bo wiele mu się zwaliło na głowę. Nie mogę z nim tam być, ale może uda mi sie za niego ściągnąć pozytywne myśli |
||
|
|
|
|
#818 |
|
Wtajemniczenie
|
Mocny Akcent
No proszę ale się u Ciebie dzieje!Podoba mi się ta historia "ze starą " miłością! Trzymam kciuki aby wszystko potoczyło się pomyślnie! katerina_23 Ja akurat wyjątkowo nie lubię książki pt "Sekret",ale mimo wszystko w moc pozytywnego myślenia wierzę. Często to co człowieka ratuje przed totalnym załamaniem to własnie "hart ducha".
|
|
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
Queen Blair
ha ha tak bywa każdy woli co innego ![]() mi wystarcza jedna książka i pozytywnie nastawieni ludzie no i motywacja z wizazu ))Mocny Akcent powodzenia
Edytowane przez katerina_23 Czas edycji: 2012-12-20 o 21:18 |
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja.
U mnie póki co tylko dzisiejszy sen pozytywny, a tak to bez zmian. A śniło mi się, że dostałam pracę i zaczęłam poznawać dużo nowych osób. A i miałam powodzenie u facetów Co do książek, to mnie nie przekonały za bardzo. Film "Sekret" bardziej, ale też nie jakoś szczególnie. Nie ma cudów, trzeba powoli a sukcesywnie zaszczepiać w sobie pozytywne myśli. Mocny Akcent, jak życie potrafi być przewrotne
|
|
#821 |
|
Dolce vita
|
Mam kontakt z trzema exami, którzy odezwali się do mnie ostatnimi dniami. Mozna wysnuć różne wnioski po spotkaniu się po latach.
Cieszę się na te Święta |
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn z pierwszym tyle co przy okazji moich urodzin, bo złożył mi życzenia. Za kilka dni jego urodziny i też mu złożę. Ale też elektronicznie pewnie na fb A z drugim zero kontaktu od rozstania. No poza imprezą, na której byłam ja i on z dziewczyną, a tak to zero.No ale dość starych znajomości. Chciałabym poznawać nowych ludzi. Niech się napatoczą
|
|
|
#823 |
|
histoire abracadabrante
|
Niestety, ale mam bardzo pracowity miesiąc. Pracuję w wigilię i sylwestra. Dni wolnych od pracy prawie nie mam, w drugi dzień świąt już wracam na stancję.
|
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, spokojnych i radosnych świąt, odpoczynku od codziennych problemów, wielu powodów do uśmiechów i spełnienia wszystkich marzeń
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kochane
![]() Dużo pozytywnej energii i jak najmniej zmartwień:-*
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dołożę jeszcze do Waszych życzeń - duuużo zdrowia!
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam się do życzeń i do wątku jednocześnie
![]() Potrzebuję pozytywnego myślenia teraz, bo choć sama jestem przykładem, że takie nastawienie naprawdę działa i sprzyja nam wówczas świat, to teraz jestem w takim punkcie życia, że ciężko mi to ponownie wdrożyć i ciągle bez sensu kołaczą się za mną myśli, że już nie poznam nowych ludzi, że już mnie nic dobrego w życiu nie spotka. |
|
|
|
|
#828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasem są różne momenty w życiu, nie zawsze są one dobre. W każdym razie nigdy nie jest tak aby "to co złe" trwało wiecznie,więc na pewno w końcu się poprawi.
|
|
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
Hej, przybywam z nowymi wiadomościami, muszę sie pochwalić, oczywiście chcę tym poraz kolejny pokazać że pozytywne myślenie i wizualizacje popłacają.
Pierwsza informacja: od kilku miesiecy chciałam bardzo dostać stypendium, u mnie na kierunku to ciężka sprawa, niewiele osób dostaję a nawet średnia 4.0 nie daje możliwosci otrzymania stypednium. Ale mi się udało I bardzo się cieszę bo jak wiadomo pieniądze zawsze się przydają![]() Drugą informacja : Zdałam prawo jazdy za pierwszym razem ! Co dla mnie jest ogromnym sukcesem, wszyscy od początku śmiali się że się nie nadaję do samochodu, że jestem za bardzo roztrzepana. Egzamin był najbardziej stresującym doświadczeniem dla mnie w całym moim życiu. Ale podczas jazdy powtarzałam sobie w duchu "jestem świetnym kierowcą, zdam". No i pod wordem okazało się że faktycznie egzamin zdany
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję Ci z całego serducha obydwu sukcesów!!!
|
|
|
|
#831 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() Jak Wam mijają święta? Macie jakieś rozkminy, przemyślenia, plany, wizualizacje na Nowy Rok? Banalne będzie to co napiszę, ale od dawna chciałam mieć sokowirówkę i wczoraj mama przyznała się, że kupiła takową przedwczoraj ![]() Siedzimy w domu i robimy od rana soki
|
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po dłuższej nieobecności!
Dawno tu nie zglądałam, sama nie wiem czemu... Ostatnio przypomniałam sobie o wątku i postanowiłam, że muszę częściej się tu udzielać i czerpać pozytywną energię. Ostatnio jakoś na bakier u mnie z pozytywnym myśleniem, muszę to zmienić ![]() Paula- ja też w wigilię pracowałam, jeszcze jutro mam wolne, a czwartek i piątek do pracy. Ale za to wzięłam sobie wolne w sylwestra, bo jadę do TŻ i wybieramy się razem z nim i jego znajomymi na imprezę sylwestrową. Mam nadzieję, że będzie fajnie, ale rok temu z nimi było wesoło to może i teraz będzie ![]() Święta spędzam jak co roku w domu z rodziną. Jutro ma TŻ przyjechać, już się nie mogę doczekać, bo dawno się nie widzieliśmy. Mocny Akcent widzę, że u Ciebie zmiany, zmiany, zmiany. Powodzenia Kochana! |
|
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
A ja już powoli zaczynam czuć się zmęczona świętami, dwa dni w domu bez jakiegoś szczególnego zajęcia to już za dużo, tylko tradycyjne siedzenie i jedzenie. Już tylko czekam na sylwestra.
Paula, udało Ci się z tą sokowirówką, przynajmniej zajadasz się teraz zdrowym jedzeniem . Ja latem wyciągnęłam sokowirówkę, prezent ślubny moich rodziców, ale za dużo miejsca zajmuje, ale soki z niej bez porównania, pyszne.
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bardzo lubię soki prosto z sokowirówki
![]() Mama kupiła jakiś czas temu i teraz jak nam się przypomni robimy sobie takie soczki czasami ![]() Ja się cieszę ze świąt, bo chociaż 2 dni wolnego i mogę się wyspać. Ostatnio to ciężko u mnie z tym
|
|
|
|
|
#835 | |||
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę sylwestra, bo ja swojego spędzę w drugiej pracy i wrócę do domu ok. 23 lub później o ile będzie szansa na przebicie się przez wrocławski rynek. W dodatku dostaliśmy z TŻ mega propozycję wyjazdu do Zakopca, ponieważ nasz znajomy ma domek i spędza tam święta, ale niestety, nie mogę nic zrobić, zamienić się z kimś itd... TŻ bardzo chciałby jechać, ale ze względu na mnie zostaje i nie mamy żadnej alternatywy, więc chyba spędzimy go w moim mieszkaniu, bez szaleństw. Nigdy nie przywiązywałam wagi do tej nocy, było mi obojętne, ale spędzić go w górach, ze znajomymi to coś innego niż domówka co roku... Dla odróżnienia, będę w pracy, to też nowość ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#836 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
Wybaczcie, że ja tak z innej paki ,,, aletak pomyślałam że na tym forum bedzie najlepiej
powiedzcie jak ustawić sobie opis, który pojawia sie Wam u dołu postów ??? bo nie ogarniam ![]() Chyba nareszcie mi wyszło ![]() jeszcze raz wybaczcie pozdrawiam kolorowe wizażanki
Oto ja.. A Ty myślałeś, że kto? Edytowane przez katerina_23 Czas edycji: 2012-12-28 o 11:15 Powód: :D |
|
|
|
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też niezbyt przywiązuję wagę do nocy sylwestrowej. Zdarzało mi się chyba 2 razy w ciągu ostatnich lat spędzałam sylwka w domu (i to głównie z tego powodu, że chciałam najzwyczajniej w świecie posiedzieć w spokoju ). W zasadzie długo z TŻ nie mieliśmy planów na tę noc i była opcja, że po prostu posiedzimy wspólnie u mnie lub u niego w domu. Myślę, że takie rozwiązanie też byłoby okej Ale wyszło jak wyszło no i zobaczymy. Oby było fajnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak na chwilę bo przyznam się ,że jestem zapłakana.
Ale w końcu podjęłam decyzję (ostateczną) odnośnie pewnej kwestii. Wiem,że dobrze/uczciwie zrobiłam ale jakoś mi smutno bo straciłam wentyl bezpieczeństwa. Tzn. od strony moralnej wiem,że zachowałam się dobrze.
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, żebyś czuła się dobrze ze swoimi myślami/ sumieniem |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Tak jest własnie najlepiej - bez zbędnego analizowania, na żywioł. A jak będzie źle, to pokój zmienisz. W końcu to TYLKO pokój