|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Dzień dobry
Od wieczora w sobotę nie miałam internetu, zrypał się i coś podejrzewam, ze dopiero po świętach naprawią..Nie mogłam Was w ogóle śledzić..a tu proszę nowy wątek otwarty Teraz jestem w pracy, na szczęście tylko do 10 i mam okazję złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia..a więc zdrowych, pogodnych, radosnych Świąt, spędzonych w ciepłym rodzinnym gronie..samych pyszności na stołach, pięknych prezentów, a przede wszystkim zdrowia dla rozwijających się w Waszych brzusiach Maluszków oraz dla Was MamusiekA jeszcze tym z Was, które postanowiły tak jak ja powiadomić rodzinkę o błogosławionych stanie w Święta, powodzenia..mocy wzruszeń i radości..ciepłego przyjęcia nowiny Wczoraj z mężem zapakowaliśmy dla naszych rodziców po prezenciku dodatkowym, który mamy zamiar dać po wigilii jak już reszta rodziny wyjdzie i zostaniemy w 'naszym' gronie. Kupiliśmy takie malutkie swetereczki świateczne czerwone..są na mini wieszaczkach..sweterki z nadrukami- jeden z choinką, drugi z prezencikami..do nich dodaliśmy koperty z ostatnim zdjęciem usg. Dzisiaj ten wielki dzień kiedy wreszcie wszem i wobec będzie wiadomo, że spodziewamy się dziecka W drugi dzień Świąt poinformujemy o tym naszych przyjaciół..nie mogę się doczekać reakcji
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry z rana, szykuje się do pracy... biało u mnie na ulicach, nie wiem jak dojadę ;] Z okazji świąt życzę Wam wszystkim i sobie lekkiego rozwiązania w lipcu i sierpniu
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
i ja witam z rana.
ide do pracy za chwile, wroce o 14 i bede lepic pierogi i uszka bo tylko to mi na dzisiaj zostalo. ale my lubimy świeże pierogi, wiec pocieszam sie ze tylko na dwie osoby mam ulepic, wiec dam rade. |
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie was zostawić na dwa dni to tyle czytanie
![]() Ja niestety byłam bez neta ![]() A ja dziś od rana znów spać nie mogę...
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2012-12-24 o 08:44 |
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt kochane moje
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2012-12-24 o 08:50 |
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, rzadko się odzywam, ale Wesołych i Zdrowych Świąt wam życzę
I Mikołaja nie tyle bogatego co szczerego
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Mikołaja bogatego,
śniegu bielutkiego, choinki pachnącej i gwiazdki błyszczącej. Minimum stresu, maksimum miłości i tyle radości ile karp ma ości! ),radosnych swiat i spelnienia marzen, samych dobrych i pozytywnych mysli !! |
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami gadułki
Nie zaglądałam ostatnio bo wciągnął mnie wir przedświątecznych przygotowań jestem wykończonaPoproszę o dopisanie mnie do listy Ilona, 22.l TP 16.08.2013 najbliższa wizyta: 27.12 Z całego serca chciałabym Wam życzyć dziewczynki ciepłych, radosnych rodzinnych świąt! |
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Aj właśnie nie ma mnie na liście najbliższej wizyty: 04.01.2013 r.
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świat kobitki !!!!!
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcę więcej spędzać Świąt u teściowej! Moja przemądra i przewspaniała szwagierka tylko gada jak to mam robić w kuchni z nimi. A mnie szlak trafia od tych zapachów, łzy lecą od cebuli i jeszcze na dodatek teściowa ciągle pali
grr... A mąż ma pretensje, że uciekłam do pokoju...Paulinka bardzo mi przykro z powodu waszej straty. Bądźcie silni i trzymajcie się dzielnie. A wam wszystkim chciałabym życzyć wspaniałych Świąt, pełnych ciepła i magii. I oczywiście, żeby przyszły rok przyniósł wiele radości, mimo nieprzespanych nocy
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan: ooj jestem pewna ze rodzice się wzruszą i będą przeszczęsliwi! Wigilia to naprawde genialny moment na takie informacje
Guusia: współczuję, ja to nie mogę się ułożyc w nocy, jak spie na boku to bola mnie biodra i kosci... odzwyczajam sie od spania na plecach ale dzisiaj znow sie obudzilam w tej pozycji.. probowalam na wpól bok i brzuch ale rękę tak podłożyłam że bok brzucha mnie rozbolal ( i tak zle i tak niedobrze... do tego snili mi sie angielski pilkarze z premiere ligue w kosciele (!!??)magdalenne: tesciowa przy Tobie pali???? i twoj maż nie reaguje??? czy ona niepowazna jest???
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwile: wszystkiego najlepszego drogie kobitki. Radosci i usmiechu na twarzy, spokojnych i wesolych swiat i zeby Wam dania lekkostrawne byly
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dopiero was nadrobiłam
![]() WESOŁYCH ŚWIĄT
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych świąt dziewczyny
Dużo zdrowia, radości, miłości i poczucia bliskości, aby te święta spędzone były w ciepłej rodzinnej atmosferze
|
#166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety w tamtym roku miałam tą samą sutuację, więc wiem jak się czujesz. Uwierz mi wszystko się jakoś ułożyCytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż jeszczę trochę tutaj posiedzę to również życzę Wam: Wesołych, spokojnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia w gronie najbliższych i najkochańszych
|
|||
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
roxy20: no nie jest łatwe nadrabianie, czasami cały dzień nie zajrzę i potem siedzę i czytaaaaam.. i czytam..
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostalam pierwszy prezent. Z jonsohna przyszly probki
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Też jakoś ostanio wpadła mi strona jonohna, ale jakoś tak stwierdziłam, że inny razem się zgłoszę po próbki
|
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
paulinkkko bardzo mi przykro
ale nie trać nadziei, kiedyś musi być dobrzeWesołych Świąt dziewczyny. Dużo dobrego jedzenia, pełnych brzuszków, wielu pięknych chwil, dużo uśmiechu, wzruszeń. Wesołych Świąt!!!! |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
oj jak dziś się ciężko jeździło, rano śnieg, a teraz mgła-pogoda się popsuła i idzie odwilż
|
|
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
Kochane moje, chciałam Wam życzyć spokojnych i radosnych Świąt, dużo miłości i szczęścia. Spełnienia wszystkich marzeń, nawet tych najskrytszych
A przede wszystkim życzę Wam ogrom zdrówka dla Was i Waszych Maluszków. Żeby każdy bąbelek rozwijał się prawidłowo, żeby każda ciąża przebiegała bezproblemowo. I żeby te przysłowiowe 9 miesięcy było najwspanialszym okresem w Waszym życiu a w czerwcu, lipcu i sierpniu żeby przyszły na świat Wasze tak długo wyczekiwane Maleństwa. Jeszcze raz dużo miłości i dużo zdrówka
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
)) ode mnie też wesołego wszystkiego!
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
hej Jestem tu nowa ;] na początku chciałam życzyć wszystkim Wesołych Świąt ! w mikołaja mój Mąż dostał prezent - dowiedział się że będziemy mieli dziecko )) Jedno już mamy - dziewczynkę Teraz mamy nadzieję że będzie chłopiec - fajnie by było ale co będzie to będzie 4.01.2013 - druga wizyta ciekawa jestem jak tam dzidzuś się rozwija ![]() ![]() chyba dzidziuś będzie z końca sierpnia ;D córeczka z początku pozdrawiam Was!
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Witam chcialabym sie dolaczyc . Czy moglabym?
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- pewnie ze mozesz, z przyjemnoscia!! gratulujemy i witamy na pokladzie |
|
|
|
|
#177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie ![]() Miło nam Was powitać w ten świąteczny czas ![]() To niesamowicie radosne, że z dnia na dzień jest nas coraz więcej i możemy dzielić się Naszym Szczęściem z Wami jednocześnie dzieląc Wasze Szczęście ![]() Dziewczęta nie złożyłam Wam życzeń... Jakoś nie miałam kopka ![]() Mam nadzieję, że w ten Świąteczny poranek będzie dobrym czasem aby życzyć każdej z osobna to czego najbardziej pragnie i aby mogła się tym dzielić ze swoimi najbliższymi! ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Można go spokojnie wykonywać w domuCytat:
![]() Cytat:
Przynajmniej w moim szpitalu jest wanna ale lekarz prowadzący poród w wodzie musi mieć odbyte szkolenie, którego w Polsce nikt nie prowadzi więc lekarz nie ma uprawnień Ale może u Ciebie się jednak da tak rodzić ![]() Ale w tedy np nie z ulicy bo u nas był wymóg chodzenia na sr szpitala zanim zabronili tak rodzić Tyle wiem z forum "mojego szpitala"
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-12-25 o 07:55 |
||||
|
|
|
#178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z autopsji nie próbowałam, mam nadzieję nie mieć takiej potrzeby ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38264219]Ja raczej nie będę rodzić w szpitalu, w którym pracuje moja gin. Mam złe wspomnienia stamtąd i nie chcę. Ale chcę iść do szkoły rodzenia i wówczas, jak będę dobrze przygotowana do porodu, to mam nadzieję, że urodzę w obojętnie jakim szpitalu [/QUOTE]A orientowałaś się już ze szkołą rodzenia? Bo ja do szpitala, w którym chciałam rodzić dzwoniłam w 10tc i nie było miejsc Podobno najbardziej oblegana szkoła w Krk, ech... Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38264999] Moja ginka mi opowiadała o lasce, która była zapracowana i okres jej się spóźniał, ale z tego zapracowania nawet nie wiedziała ile. Jak się okazało, jest w 20 tygodniu..... ![]() Jak widać są ciąże, które się przechodzi nie wiedząc, że się w nich jest A swoją drogą to jej zazdroszczę, połowa ciąży za sobą...[/QUOTE] I połowa stresu i zamartwiania się za nią ale z drugiej strony jaki szok ![]() Cytat:
Ja jestem w 16t i co jakiś czas brzuch pobolewa ![]() Po usg na pewno się uspokoisz
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Kochane. Wczoraj nie miałam czasu tutaj zajrzeć. Od rana przygotowania do wigilii u mamy, a od 18-tej wigilia u teściów. Wróciłam po 23:00 i padłam jak mucha, ale oczywiście się nie wyspałam, bo wszystko mnie boli
Jak minęły Wam święta? Dużo prezentów dostałyście? ![]() Od tż dostałam piękną złotą bransoletkę, taką jak chciałam. Bardzo się wzruszyłam, bo nie spodziewałam się, że ją kupi. I życzył mi, abyśmy byli zawsze razem, a przyszłą wigilię spędzili we troje ![]() Od teściowej dostałam kolczyki i zawieszkę, od rodziców dwa cieplutkie swetry, a od cioci piękną koszulę nocną w kolorze szarym, z falbanek i różową wstążką przy biuście ![]() Wczorajszy dzień spędziłam w rajstopach i spódniczce... tak się męczyłam, że nie wiem. Uciskały mi rajstopy brzuch, przez co niewiele zjadłam i źle się czułam. Podobno śledzi nie powinno się jeść, bo to surowa ryba, ale nie mogłam się powstrzymać i zjadłam dwa niewielkie kawałki śledza w śmietanie mniam, chyba nie zaszkodzi... Za trzy dni wizyta, czekam z niecierpliwością! ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Oczywiście! Witamy serdecznie |
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich świątecznie
Asiunia dlatego ja kupiłam rajstopy o rozmiar większe, i czułam się bardzo komfortowo ![]() Tak się wczoraj obżarłam, że wątroba mnie w nocy bolała. Dziś na karpia nie mogę patrzeć, a kocham go i zawsze na drugi dzień zjadam. Ale zrzucam to na karb ciąży. Zasnęłam koło 1 w nocy, a moja córka wstała 7:30 żeby się bawić. Dostała namiot księżniczki i piankolinę i nie mogła się doczekać, żeby się bawić. Ubrałam i poszłam spać. Na godz mi się udało, ale potem zaczęły się problemy z otwarciem pojemników i pić się chciało itd. Koniec końców wstałam, ale dopiero teraz jestem po śniadaniu ![]() Jejku czasem mnie mdłości biorą, ale martwię się czy na pewno wszystko jest ok. Choć jakoś wierzę, że urodzę zdrowego chłopca Ciekawe co pokaże USG w styczniu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

Teraz jestem w pracy, na szczęście tylko do 10 i mam okazję złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia..a więc zdrowych, pogodnych, radosnych Świąt, spędzonych w ciepłym rodzinnym gronie..samych pyszności na stołach, pięknych prezentów, a przede wszystkim zdrowia dla rozwijających się w Waszych brzusiach Maluszków

jestem wykończona
Ilona, 22.l TP 16.08.2013 

Ja niestety w tamtym roku miałam tą samą sutuację, więc wiem jak się czujesz. Uwierz mi wszystko się jakoś ułoży

ale nie trać nadziei, kiedyś musi być dobrze
A przede wszystkim życzę Wam ogrom zdrówka dla Was i Waszych Maluszków. Żeby każdy bąbelek rozwijał się prawidłowo, żeby każda ciąża przebiegała bezproblemowo. I żeby te przysłowiowe 9 miesięcy było najwspanialszym okresem w Waszym życiu a w czerwcu, lipcu i sierpniu żeby przyszły na świat Wasze tak długo wyczekiwane Maleństwa. Jeszcze raz dużo miłości i dużo zdrówka
KCIUKI DLA ADASIA