|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cieszmy sie tymi Świętami, bo w następne już nie będziemy pannami! PM 2013 cz.3
Cytat:
Cytat:
gratuluję zaręczyn Opowiedz coś o Was od kiedy jesteście razem, czym się zajmujecie? Co do daty ślubu - nie ma co gdybać, najpierw zajmijcie się wyborem sali (im szybciej tym lepiej) i zobaczcie które terminy na niej są wolne. Może się okazać, że wolne będą np. tylko majowe i październikowe, bo do sezonu ślubnego 2013 już bardzo blisko.
|
||
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cieszmy sie tymi Świętami, bo w następne już nie będziemy pannami! PM 2013 cz.3
Viollet87 ostatnio na wizazu naciełam sie na wrzucone przez Ciebie zdjecia, yy chyba z 2009 roku
o kosmetykach mineralnych, polecisz cos ? potrzebuje czegos matujacego -.-'
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pierścionek w załaczniku.
|
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Wesołych Świąt !!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry świąteczny wieczor
My już wrócilismy do domu po fajnej wigilii. I dostałam od TZta śliczne diamentowo-szafirowe kolczyki Nawet myślałam, żeby wziąć je na ślub, ale jednak są trochę za małe ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Śliczny pierścionek I szybko organizujecie ślub
|
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam go, właśnie taki wzór chciałam, więc to zrozumiałe że Twój także szalenie mi się podoba
|
||
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Koniku
Napisz coś o Was i co macie już załatwione. Postaramy się pomóc (macie już datę? )Objadłam się po uszy, ale tak jak Antilia jeszcze bym coś podgryzła chętnie
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Moj Tz jest architektem, ja pracuję w duzej firmie w dziale eksportu i zajmuje się krajami arabskimi i rosyjskimi.Dziewczyny na co tak naprawde w pierwszej kolejnosci nalezy zwrócić uwagę? Wybrać datę slubu i zarezerwować lokal ale co dalej? My nie chcemy wielkiego wesela z poprawinami. Chcemy slub i wesele mniej huczne, bez zadnych konkursów czy ogromnej orkiestry. Myśleliśmy nad weselem jako "obiadem rodzinnym" np od 17 do 1-2 w nocy. Zamiast orkiestry czy DJ muzyka do tanczenia nagrana na płyty CD, a na ślubie w kosciele i potem podczas obiadu chcielismy wynając kwartet smyczkowy zeby umilał gościom czas. Zamiast konkursów myslelismy o puszczaniu lampionów lub pokazie sushi - tak w ramach prezentu dla gości. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Od wczoraj jestesmy zareczeni wiec nic gotowego nie mamy. Mamy tak na luzno daty slubu ktore nam sie podobaja - 8 czerwca, 13 lipca, 17 sierpnia, 14 wrzesnia, oraz restaurację, ktora szalenie nam sie podoba i idziemy tam na sylwestra sprawdzic jak z organizacją, menu, kelnerkami. Zalezy nam na 2013 roku, bo podoba nam się ta cyfra a poza tym wolimy lata nieparzyste. A tak naprawdę nic nie mamy załatwione... Nie wiem od czego zaczac, co jest najwazniejsze a co mniej. Jak pisałam wyzej nie planujemy hucznego wesela wiec mam nadzieje, ze wszystko uda nam sie zalatwic.
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z lampionami są cyrki, nie wszędzie można je puszczać. Pokaz sushi super, jeśli oczywiście majcie gości, którzy je lubią. Na ile osob planujecie obiad/wesele?
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Lokal ktory nam sie bardzo podoba jest w bardzo eleganckim stylu i DJ tam nie pasuje. Myslelismy nad kwartetem smyczkowym do kosciola na msze i potem tylko na obiad np na godzine, kiedy goscie jedza i nikt nie tanczy. Potem muzyka z plyt ale tak dobrana zeby wlasnie zachecac do tanczenia czyli jakies szybkise rytmy, albo piosenki bardzo znane np makarena, lambada czy cos takiego.U mojej kuzynki tak bylo, wszyscy tanczyli i nie było z tym problemu. Nad lampionami sie zastanawiamy wlasnie ze względu na problem z ich puszczeniem, moze się zdarzyc ze nie wszyscy beda chcieli je puscic, albo obsługa sie nie zgodzi. Pokaz sushi mysle ze byłoby super, bo moja rodzina i bliscy lubia taki jedzenie. Jak juz pisałam planujemy przyjecie na 50 osob, jak liczylismy to bedzie max 52-53 osoby
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obiad rodzinny do 2 w nocy to bardzo długo, wesele trwa raptem 2h dłużej, dlatego jeśli planujecie tańce to jednak zadbałabym o DJa. Pamiętaj, że jeśli będziecie puszczali muzykę z płyty to ktoś je będzie i tak musiał zmieniać, to raz. Dwa, będziecie musieli też opłacić ZAIKS. Tak naprawdę muzyka jest jedną z najważniejszych kwestii na weselu/ przyjęciu, więc jeśli będzie słaba to goście zaczną Wam ziewać koło 22 i mogą po prostu nie dotrwać. Planujecie ślub kościelny czy cywilny? Trzeba się przejść zaklepać termin ![]() A potem to juz tylko sukienka/ fotograf/ kwiaty/ fryzura/ makijaż itd
|
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda rodzina jest inna, jeśli u Was sprawdzi się muzyka z płyt, to super. Dla mnie DJ był jednym z priorytetów Problem z lampionami jest raczej nie z obsługą tylko z okolicą (jeśli lasy w okolicy, to lampiony odpadają) + oficjalnie trzeba mieć milion zezwoleń.
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Koniku przeczytałam, co napisałaś wyżej. 50 osób do 2 w nocy w tańcami... to brzmi jak wesele
małe, ale wesele![]() Naprawdę, przyłóżcie się do muzyki |
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupelnie nie pomyslalam, ze trzeba ZAIKSowi placic... Kurcze no. To wszystko wydawało się dużo prostsze... może rzeczywiscie takiego DJ wynająć co to będzie sobie stał i puszczał muzyke, bez zadnych zabaw czy głupich piosenek. Ja i TZ mamy raczej taka sztywna dalszą rodzinę, co to i ą i ę jest ale na zartach czy zabawie się za bardzo nie znają, więc nie chciałabym takiego DJ co to chciałby jakimis zabawami czy konkursami rozruszac ludzi bo wiemy ze oni sie nie dadza, bo sa sztywni i uwazają ze to wiocha i tyle. Ale przeciez pewnie sa i tacy DJ co sobie stoją, puszczają muzykę, jak jest jedzenie to zapraszają do stołu i nie wcinają się za bardzo. Tylko jak dobrego DJ znaleźć? Czy ktos tu jest z Trójmiasta?
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2012-12-24 o 23:11 |
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Swiat kochane!
. My już jesteśmy z Tztem po obu wigiliach i za niedługo wyruszymy na pasterkę Teściowa mi dziś przy składaniu życzeń powiedziała "bardzo Cię kocham". Szok, ale jakie mile![]() Witam nowa Pmke
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
wpadlam na chwile zyczyc Wam wesolych swiat
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli rodzina jest sztywne, to tym bardziej szukalabym kogoś, kto będzie puszczał muzykę i wpasowywal ja w klimat. Co do dzieci: wszystko zależy od polityki restauracji. U mnie do 7 lat są za darmo, do 13 za pól ceny.
|
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę sobie spisać wasze rady i co krok po kroku trzeba zrobić, bo juz zaczynam sie stresowac, ze o czyms zapomne. Zawsze tak jest ze czlowiek sobie cos zaplanuja ale nie przewidzi innych rzeczy. Musimy ustalic datę i sprawdzic jeszcze inne lokale na wypadek gdyby ten upatrzony okazal się nieodpowiedni.
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Mile, ale dziwne. Nie wiedzialabym jak zareagować. Chyba nie chciałbym, żeby moja teściowa wyskoczyla z czymś takim
![]() A w ogóle to pisze do Was z mojego nowego iPada
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Cię nowa Pmko Gratuluję zaręczyn, piękny pierścionek ![]() 1. Musicie zdecydować: czy obiad czy jednak małe, ale wesele. Różni się to zasadniczo tym, że wesele trwa zazwyczaj do późnych godzin nocnych (1-4 rano) i goście muszą mieć jakąś rozrywkę = taniec. W takim razie polecam wyjnajęcie DJ'a. To są naprawdę profesjonalni ludzie, potrafią wybrać muzykę do towarzystwa (po Waszych sugestiach). Jeśli chcesz obiad, to taki zazwyczaj trwa do 5h max. Obiad, zimne przystawki, 2 danie ciepłe, tort i ok 22 goście rozchodzą się do domów. W takiej formie wesela (obiadowej) nie ma co sobie zawracać głowy muzyką, bo dla mnie osobiście trudno sobie wyobrazić, że będą musieli skończyć tańce. 2. Najpierw dowiedzcie się, co z salą, czy ma terminy. Później do księdza, żeby zarezerwować dogodną datę, a co najważniejsze: godzinę. Przyjęcie obiadowe wymaga wcześniejszego ślubu ![]() 3. Suknia: Niektóre zagraniczne firmy muszą mieć pół roku na realizację zamówienia. 4. W tym samym czasie oprawa foto/video, tutaj z terminami jest najgorzej, jeśli macie kogoś upatrzonego. Lampiony: fajnie wygląda, ale jest z tym dużo zabawy i trzeba mieć pozwolenia, także dla mnie jest to nie warte ![]()
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Mini?
Mój tż mówił, że nie chciał, a chciałam mu pod choinkę kupić. Musiałam się namęczyć z innym prezentem, a ta ginda sama sobie kupiła
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam mini. Mam iPhona, mam Kindla, chciałam czego większego
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i tż nie wytrzymał
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 czerwca - wg Chińczyków 8 symbolizuje szczęscie! poza tym długi dzień, często ciepły, można umowić się na zdj plenerowe na tle soczystej zieleni 13 lipca - data fajna bo wystepuja dwie 13-tki, tylko jednak niektorzy mowia ze lipiec nie ma "r" wiec lepiej nie brac slubu w takim miesiacu. Ja niby nie jestem przesądna, ale wiecie ciotki, babcie... , jest ciepło, mozna zrobic fajne zdj w plenerze, nad morzem 17 sierpnia - podoba mi się 17-tka, ladnie wyglada , co do zdjec to tak samo jak w poprzednich wersjach14 września - 12 września mamy swoją rocznicę więc byłoby fajnie tak 2 dni po 3 rocznicy się pobrać. Wrzesień często bywa bardzo cieply i piękny, są już jesienne kolory wieć mozna się wybrac na fajny plener do parku/lasu. Co do wyboru obiad czy wesele. Z jednej strony byliśmy nastawieni tylko na obiad ale czy zreczywiscie koszty są duzo mniejsze niz za male wesele? I tak trzeba wynajac lokal, oplacic jedzenie a czy to trwa godzine czy trzy dłuzej to chyba nie ma wielkiej roznicy w cenie. Poza tym wesele organizuje się raz w zyciu (choc nie zawsze) wiec moze warto zrobic to w formie wesela ;-) Co do księdza - czy rzeczywiscie od razu trzeba go rezerwowac? Gdzies na stronie kosciola czytałam, ze na 3 m-ce przez slubem trzeba przyjsc ale wydało mi sie to troche pozno... Moze chodzilo ze z dokumentami przyjsc a tak zaklepac termin mozna szybciej. My chcielibysmy w katedrze slub (a nie w naszej parafii) czy to trzeba miec jakas zgode ksiedza z parafii na slub poza parafia? Suknia - hm... dobre pytanie, ale chyba zadowolę się polska i nie bede sprowadzac z zagranicy Nie chcemy kamerzysty, wolimy miec piękne zdjęcia od fotografow lub 1 czy 2 sesje zdjeciowe.
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2012-12-24 o 23:45 |
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Księdza się rezerwuje już: tylko datę i godzinę. Za to się nie płaci. 3 miesiące przed donosi się papiery załatwione w USC, przy ślubie konkordatowym, spisuje się protokół, daje na zapowiedzi ![]() Jeżeli stawiacie na dobre foto, to szukaj już, może być ciężko
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2012-12-24 o 23:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

- pedzicie niczym wiatr...
Nie wiem co to sie porobił na koniec roku...
Opowiedz coś o Was
klik!
o kosmetykach mineralnych, polecisz cos ?
potrzebuje czegos matujacego -.-'

( bo sama biore slub 8 czerwca hihi ) Ja bym swoich marzen nie przekładała dlatego, ze kolezanka ma termin porodu.. Po prostu nie robiłabym wesela pod kogos, tylko pod siebie bo w koncu to ma byc moj dzien
(Moze pochwalisz sie pierscionkiem?)

Uwielbiam go, właśnie taki wzór chciałam, więc to zrozumiałe że Twój także szalenie mi się podoba