|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIV
Basia
To była jedna z lepszych decyzji, chociaż wiem, że go skrzywdziłam. Widzisz, ja też w facecie szukam takiej życiowej zaradności, tego, że coś wyremontuje, naprawi, skosi trawę, będzie grzebał przy samochodzie, wymyśli, jak jakiś kłopot rozwiązać. A odnoszę wrażenie, że takich facetów jest teraz znikoma ilość. |
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Zoila, jeszcze (na szczęście) istnieją, tylko ciężko na nich natrafić, bo są zajęci najczęściej
|
#2553 |
|
Klientka w krawacie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38280480]Oj tam, gadasz
Są![/QUOTE]Skoro tak mówisz . Dla mnie są jak Yeti - słyszałam, ale nie widziałam ![]() To ci się trafiło .Ale tak na serio - mam wrażenie, że trochę zmienił się model wychowania. Mamy zaczęły bardziej chuchać i dmuchać na swoje dzieci.
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
Również uważam, że prawdziwi faceci jeszcze istnieją. Co prawda są na wymarciu, ale SĄ
Ja tam ze swojego jestem zadowolona (jak to prosto brzmi ), wkurza mnie czasem, ale który nie wkurza?
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo nie, bo mi go odbijesz Mojego chyba życie nauczyło samodzielności i zaradności. Mamusia z nim w trasę nie pojedzie ![]() Cytat:
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
są, są
Cytat:
basiu a gadałaś z nim o tym? może lepiej byłoby powiedzieć, że coś jest nie tak i pogadać o tym? może sami dojdziecie do tego, że lepiej się rozstać bo coś nie jest ok skoro Ty się denerwujesz i przyszłości z nim nie widzisz ) masz fajne wspomienia, ale wspomnienia to nie wszystko
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, z pustego to i Salomon nie naleje - czasem trzeba niektóre sprawy przemyśleć, bo nie ma się co męczyć.
Takich ludzi teraz znikoma ilość, ja sam nie jestem zbyt robotna czy zręczna, to i trudno mi od kogokolwiek wymagać. I prawdę mówiąc, uważam, że w dzisiejszych czasach te umiejętności/skłonności już nie są tak potrzebne, jak kiedyś. Może jak ktoś ma faktycznie dom albo gospodarstwo, wtedy roboty jest więcej i wykonując samodzielnie można zaoszczędzić, ale i tak wielu rzeczy dzisiaj się nie zrobi samemu i trzeba zapłacić. Chyba najlepiej zarabiać i to na tym, co się lubi robić i dać zarobić fachowcom.
|
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój bardzo wiele w życiu przeszedł, też jest samodzielny, a to naprawdę wielki plus. A zanim zostaliśmy parą znaliśmy się od jakiś 6 czy 7 lat, niby wiedziałam w co się pakuję, ale wiele cech i tych dobrych i gorszych wyszło na wierzch dopiero jak byliśmy już w związku Tak czy siak jestem szczęśliwa. (tfu,tfu!)
|
|
|
|
|
#2559 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wie wszystko, co mi leży na sercu. Ale z kolei im bardziej ja się otwieram, tym bardziej on się zamyka i nie chce rozmawiać - jeżeli jemu coś nie odpowiada, to się na mnie obraża na kilka dni i nawet siłą niczego z niego nie wyciągnę, tylko rzuci obrażonym głosem coś w stylu "skoro nie wiesz, za co jestem na Ciebie zły i co zrobiłaś źle, to nie mamy o czym rozmawiać" Ostatnio stwierdził, że to JA się zmieniłam, sugerując, że to moja wina - to, co się dzieje między nami
|
||
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38280798]
Tak, rozmawiałam z nim Wie wszystko, co mi leży na sercu. Ale z kolei im bardziej ja się otwieram, tym bardziej on się zamyka i nie chce rozmawiać - jeżeli jemu coś nie odpowiada, to się na mnie obraża na kilka dni i nawet siłą niczego z niego nie wyciągnę, tylko rzuci obrażonym głosem coś w stylu "skoro nie wiesz, za co jestem na Ciebie zły i co zrobiłaś źle, to nie mamy o czym rozmawiać" Ostatnio stwierdził, że to JA się zmieniłam, sugerując, że to moja wina - to, co się dzieje między nami [/QUOTE]Och, taki fochacz...
|
#2561 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2563 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Heh, mnie się trafiło - zadbany, przystojny, odpowiednio ode mnie wyższy, zaradny, inteligentny, pewnie odrobinę o mnie zazdrosny z tego, co wnioskuję, nie podejmuje nieprzemyślanych decyzji, do tego zarówno do zabawy jak i pogadania na poważne tematy
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() po kilku miesięcznej przerwie postanawiam do Was wrócić
|
#2565 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nic, tylko pozazdrościć
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie gej.
|
#2567 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Też Cię kocham
Basiago, musiałam troche poszukać, ale puszczać nie zamierzam, bo mi bardzo dobrze ostatnimi czasy
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38280798]\
Tak, rozmawiałam z nim Wie wszystko, co mi leży na sercu. Ale z kolei im bardziej ja się otwieram, tym bardziej on się zamyka i nie chce rozmawiać - jeżeli jemu coś nie odpowiada, to się na mnie obraża na kilka dni i nawet siłą niczego z niego nie wyciągnę, tylko rzuci obrażonym głosem coś w stylu "skoro nie wiesz, za co jestem na Ciebie zły i co zrobiłaś źle, to nie mamy o czym rozmawiać" Ostatnio stwierdził, że to JA się zmieniłam, sugerując, że to moja wina - to, co się dzieje między nami [/QUOTE]Basiu Od siebie dodam, że moja najlepsza przyjaciółka zerwała zaręczyny ostatnio - po 6 latach bycia razem i 3 latach narzeczeństwa, z tego co mówisz z identycznych powodów co Ty. I naprawdę widać, że jej ulżyło...
|
#2570 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
To będzie moje postanowienie noworoczne, zrobić coś z tym Już nie będę psuć naszych planów sylwestrowych...
|
||
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to się mówi, trzeba pocałować mnóstwo żab, zanim się trafi na księcia
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Cytat:
![]() Latem mamy sobie poleżeć i się poopalać, to nie, bo on trawę sobie będzie kosił. Albo ma fioła na puncie czystości w aucie. I potem ja leżakuję z laptopem, a on bite 5 godzin czyści samochód. Wierzcie mi, że ja w tym samochodzie z wycieraczek mogłabym jeść. A jaki jest raban, jak chcę wafelka w aucie zjeść ![]() Ale nie mogę narzekać, bo pomógł mi w remoncie domu. Pracę ma bardziej taką umysłową, ale fizycznie też w życiu pracował i dobrze, bo jest nauczony wielu rzeczy. [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38280798] Ostatnio stwierdził, że to JA się zmieniłam, sugerując, że to moja wina - to, co się dzieje między nami [/QUOTE]Przykro mi Nie powiem, im dłużej trwa związek, tym jest inaczej. Ale rzekłabym, że jest coraz fajniej, bo jest więcej luzu i takiej pewności, że to jednak jest to.Nie wiem co Ci doradzić. Przydałby mu się mocny kop, może postawienie sprawy na ostrzu noża? Ale z drugiej strony, on zawsze taki był, tylko wtedy może łatwiej było Ci to akceptować? Najważniejsze, żebyś była szczęśliwa i w zgodzie ze sobą ![]()
![]() Bella Beauty Edytowane przez Annaluka Czas edycji: 2012-12-25 o 14:19 |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie
A jestem pewna, że sytuacja nie jest w porządku, bo to nie tak że od miesiąca jest jakoś gorzej, tylko już od ponad roku czuję, że jest nie tak... Więc to raczej nie będzie pochopna decyzja(jeny, ale to jest bez ładu i składu ale zrozumiecie co mam na myśli )---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Jeżeli po Nowym Roku, pomimo postawienia sytuacji jasno, będzie dalej tak samo - nasze drogi się rozejdą, po prostu... Swoją drogą, w sumie fajnie mieć takiego poukładanego i zaradnego TŻ
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja też mam męskiego faceta, także jeszcze tacy istnieją ![]() Poza tematem szukam na sylwestra spódnicy skórzanej rozkloszowanej, wiadziałyście gdzieś fajną? |
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38280956]Kolejna cecha, która sprawia, że jest bardziej kobiecy niż męski
[/QUOTE]Ja mam trochę inne podejście do tych spraw, bo jak obserwuję ludzi, to tak naprawdę wiele stereotypowych "kobiecych" cech jest według mnie równie częste, o ile nie częstsze u facetów - najbardziej plotkarstwo i fochanie. Przy czym to drugie, mam wrażenie, u facetów często wynika z problemów z komunikacją. A to pierwsze chyba z przepychanek w hierarchii, więc w sumie są to zjawiska nieco inne niż u kobiet, ale mają podobny efekt. Nie lubię fochów u nikogo, ani kobiet, ani mężczyzn i źle reaguję - od razu mam ochotę taką osobę podrażnić albo wykorzystać focha przeciwko niej.
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak i ja lubię ucierać nosa osobom, które odznaczają się aż nadmierną pewnością siebie
|
#2577 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja w sumie miałam tak, że jesli cokolwiek mnie w facecie denerwowało lub mi nie pasowało, to raczej nie probowałam iść w to dalej. Nie wiem czy to dobre podejście, ale nie mam uczucia, że w ten sposób przegapiłam jakiegoś idealnego księcia.
|
#2578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2579 |
|
Konto usunięte
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38280798]To też prawda
Tak, rozmawiałam z nim Wie wszystko, co mi leży na sercu. Ale z kolei im bardziej ja się otwieram, tym bardziej on się zamyka i nie chce rozmawiać - jeżeli jemu coś nie odpowiada, to się na mnie obraża na kilka dni i nawet siłą niczego z niego nie wyciągnę, tylko rzuci obrażonym głosem coś w stylu "skoro nie wiesz, za co jestem na Ciebie zły i co zrobiłaś źle, to nie mamy o czym rozmawiać" Ostatnio stwierdził, że to JA się zmieniłam, sugerując, że to moja wina - to, co się dzieje między nami [/QUOTE]Basiu, rozumiem Cię doskonale. Przechodziłam przez coś podobnego. Niby momentami było fajnie (fajnie w Present Continuous mówiąc metaforycznie), ale w Present Simple było średnio. Czułam się jak matka, sekretarka, koleżanka, współtowarzyszka, spowiednica, ale nie jak partnerka Nie był dla mnie autorytetem, wzorem. Był w moich oczach ciapowaty, bez charakteru.I co? Stwierdziłam,ze muszę odejść, bo się uduszę, ciąąągłe wkurzenie, zniechęcenie i brak samorealizacji mnie zje. Pół roku później związałam się z Miłością Życia, a od 2 tyg. jestem przeszczęśliwą narzeczoną ![]() Odpowiedz sobie na pytanie, czy możesz bez niego żyć? Czy to TEN? Edytowane przez 71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f Czas edycji: 2012-12-25 o 15:11 |
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

11.10.2014

Są![/QUOTE]
.

), wkurza mnie czasem, ale który nie wkurza? 

Nie powiem, im dłużej trwa związek, tym jest inaczej. Ale rzekłabym, że jest coraz fajniej, bo jest więcej luzu i takiej pewności, że to jednak jest to.