Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-12-26, 01:53   #1261
santi santi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Poka¿ wiadomo¶æ
a tam, dopiero zaczynam, mo¿e siê rozkrêce
ale dziêkuje bardzo
¶wietna nazwa

Jedna santi wystarczy
santi santi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 01:57   #1262
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182

Cytat:
Napisane przez leniwca Poka¿ wiadomo¶æ
No nie wiem... Ja je kupi³am tylko dlatego, ¿e ³adnie pachnia³y. Czasem sobie rêce posmarujê, ¿eby siê naw±chaæ i tyle
Pó³ roku powiadasz. Niektóre mam ponad rok-1,5, a tylko jeden jest zu¿yty do po³owy, bo s³u¿y³ do masa¿y
kurde, to ja nie wiem, u mnie ta metoda dzia³a nakupi³am sobie tylu kosmetyków, ¿e muszê zu¿ywaæ te starsze, ¿eby zrobiæ miejsce na nowe

ja siê ¿egnam powoli dziewczêta, ju¿ my¶lê o tym, co jutro na³o¿ê na w³osy bo wieczorem ma³e randez vous. w planach Isana kakaowa w ramach pierwszego 'O' póki co...

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 02:06   #1263
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 956

Cytat:
Napisane przez santi santi Poka¿ wiadomo¶æ
¶wietna nazwa
prawda? ciekawe jak na to wpad³am, nafiyqa

Blog!
U¶miech nie boli!

Edytowane przez usmiechnieteoczy
Czas edycji: 2012-12-26 o 02:08
usmiechnieteoczy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:48   #1264
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez Maqua Poka¿ wiadomo¶æ
kascysko proponowa³a¶ mi jaki¶ czas temu Alterrê bezzapachow±, niestety nie sprawdzi³a siê. Tworzy³a pianê tak gêst±, ¿e nie mog³am siê przez ni± przebiæ do skóry g³owy Po prostu ¶ciana z betonu.

Przy okazji polecê Wam maskê nawil¿aj±c±: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...udowujaca.html Dzia³a! Wyra¼nie poprawi³a stan w³osów po nieudanym farbowaniu i wywabianiu farby (czyt. nawil¿y³a suche siano).
Powiem Ci, ¿e jestem zaskoczona, bo ja mia³am ciê¿ko z niej pianê... uzyskaæ w ogóle, tylko my³am kubeczkowo

W³a¶nie próbujê teraz jednej Bioetici, najpierw przerazi³a mnie konsystencj± - co¶ jak wazelina, ale efekt jest w porz±dku
Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Poka¿ wiadomo¶æ
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ci.html&next=1

Która¶ u¿ywa³a? Kasiu, chemiczko nasza droga, co s±dzisz o sk³adzie? Warto siê skusiæ? Mi bardzo zale¿y na objêto¶ci, bo mam przyklap, wiêc szukam z³otego ¶rodka...
Bardziej bym siê po nim spodziewa³a przyklapu przez oblepienie. A pianki?
Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
Tak my¶la³am, ¿e o to na D chodzi³o, ale nie ma tego w sk³adzie. Uczulenia nie potrafiê sobie przypomnieæ, po prostu mój skalp lubi niemal zawsze swêdzieæ i czasem mam pod paznokciem tak jakby t³usty ³upie¿ w niektórych miejscach. Prawie nigdy mi siê nie zdarza, ¿e jak sobie przejadê rêk± po skalpie by by³ g³adki.
A sk³ad taki niemal jak w ka¿dym bingaczu:
Aqua, 1 heksadecanol 1 Octadecanol (miksture), Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Stearmidopropyl Dimethylamine, Dead Sea Mud, Parfum, Citric Acid, Methyl Paraben, Sodium Benzoate, Ethyl Paraben.
Mo¿liwe, ¿e to parabeny lub zapachy.

Nie my¶la³a¶ o z³uszczaniu skóry g³owy?
Cytat:
Napisane przez Limone Poka¿ wiadomo¶æ
Od kiedy to kosmetyczna jest na biologicznej? Ja jedyne co pamiêtam to wyk³ad chyba 15 godzinny do wyboru dla wszystkich, a którego to niewiele siê cz³owiek dowiedzia³. Na biologicznej kosmetyków by³o zero.
Mo¿na zrobiæ na innym wydziale co¶ oko³okosmetycznego - Farmacji

A na tym wyk³adzie by³am tylko na pierwszym, ola³am system :P Chocia¿ styl prowadzenia Pana Profesora mi odpowiada³

I napisa³am recenzjê Biokapu - bye bye beautiful, ze wzglêdu na cenê. Chocia¿... urodziny id± :P

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-12-26 o 10:01
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:00   #1265
justusia16
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 488

Kurrrrr....de mam tyle koncowek rozdwojonych...a niedawno podconalam fuck

Wczoraj uzylam odzywki Garniera, wlosy po niej mieciutkie i ten zapach

Przynajmniej odkrylam ze jak nie myje sls em to skalp nie smierdzi! i prawie nie swedzi

Szukam jakiejs maski nawilzajacej bez syylkonowej bo zadnej nawilzajacej nie mam hmmm...

Poters aloesowy ma silikon ?
justusia16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:03   #1266
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Poka¿ wiadomo¶æ

Szukam jakiejs maski nawilzajacej bez syylkonowej bo zadnej nawilzajacej nie mam hmmm...

Poters aloesowy ma silikon ?
Ma modyfikowany
Stary 2012-12-26, 10:11   #1267
karmazynka99
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 152

Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ go uwielbiam, ale muszê stosowaæ po nim od¿ywkê, bo bardzo pl±cze w³osy
a mi w³asnie jakos bardzo nie pl±cze i super siê pieni :P
Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
Chocia¿ od kiedy przeprowadzi³am siê do Wawy to mam mniejsze pole do popisu, bo nie znalaz³am jeszcze jakiej¶ swojej ulubionej drogerii, tak jak mia³am w Krakowie
a mozna wiedziec która to ta ulubiona ?

a ja dziaisj jak znalaz³am troche czasu po³ozylam juz rano arganka, bo dzis akurat siedze w domu i potrzymam go oko³o 10 h :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie w³osów z wiza¿em : 65cm completed

Moja pielêgnacja w³osów
karmazynka99 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:18   #1268
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

Cytat:
Napisane przez moooniek Poka¿ wiadomo¶æ
moje w³osy po Kalpi Tone

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Poka¿ wiadomo¶æ
ja juz to mowi³am i ie powtórze, ale blado¶æ jest piekna

pamiêtam jak wrzuca³a¶, jestes naprawde bardzo ±³dna! i jak ci wtedy pisa³am masz sliczne oczy!
Ja chyba zaczynam siê do niej przekonywaæ odk±d dosta³am ca³kowity zakaz opalania siê na solarium i na s³oñcu

Dziêkujê Ci

Wczoraj u¿y³am jednak szamponu Dove rodzicielki. Mniej spl±ta³ w³osy, doda³ objêto¶ci, trochê niestety rozlu¼ni³ skrêt i mia³am delikatne falki, za to w ogóle nie spuszone. Dzi¶ w koñcu u¿yjê Gliss Kura
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:30   #1269
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
Ma modyfikowany

Dziewczynyyy a ktora z masek Bingo bedzie najbardziej nawilzajaca ? Oprocz shea bo chciala bym cos innego sprobowac
Stary 2012-12-26, 10:36   #1270
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Poka¿ wiadomo¶æ

Ja chyba zaczynam siê do niej przekonywaæ odk±d dosta³am ca³kowity zakaz opalania siê na solarium i na s³oñcu

Dziêkujê Ci
i dobrze bo solarium to nic dobrego

Moja pielêgnacja w³osów
Stary 2012-12-26, 10:39   #1271
maymay6
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

A ja znowu przysz³am do Was odrobinkê ponarzekaæ. Moje ostatnie nawil¿anie i odstawienie protein niby pomog³o bo w³osy miêkkie i fajnie siê uk³adaj±, ale nadal ³ami± siê na potêgê Chyba nic im nie pomo¿e. Marzy³y mi siê d³ugie a teraz nic z nich nie zostanie przez moj± g³upotê, bo chcia³am rude. Ehhh.... Na pewno koniec z farbowaniem na rudy. W³±czy³am te¿ do swojej pielêgnacji oleje na skalp, jak która¶ z Was radzi³a. Zalega na pó³ce Sesa to mo¿e na co¶ siê przyda . Nadal bêdê stara³a siê o nie dbaæ by uratowaæ to co zosta³o i stopniowo ¶cinaæ diabelstwo.

Tylko teraz nie wiem co zrobiæ bo mam do wyboru:
1. Zaczekaæ a¿ pojawi± siê odrosty, i¶æ do fryzjerki, farbn±æ na kolor zbli¿ony do naturalnego i podci±æ.
2. Zaczekaæ a¿ pojawi± siê odrosty, na³o¿yæ samemu farbê zbli¿on± do naturalnego.
3. Zaczekaæ a¿ pojawi± siê odrosty i pacn±æ na ³epetynkê hennê (jaki¶ orzechowy br±z).

Zostawiæ ich nie mogê bo nied³ugo muszê zabraæ siê za szukanie pracy i g³upio tak z odrostami na rozmowy chodziæ (swoj± drog± to my¶l o rozmowach mnie przera¿a). Przy pierwszym i drugim rozwi±zaniu bojê siê, ¿e ca³kiem je dobijê. W dodatku nie wiem czy mo¿na jako¶ pokryæ rudo¶æ. Przy trzecim... to nie mam pojêcia jaki kolor uzyskam a wiem z do¶wiadczenia, ¿e henny z moich w³osów nic nie ruszy. Przepraszam, ¿e Wam tak marudzê, ale nie wiem co z tym teraz zrobiæ. Liczê, ¿e mo¿e która¶ z Was pomo¿e mi zdecydowaæ co z tym zrobiæ . Chcia³am d³ugie i zdrowe a sama sobie strzeli³am w kolano tym farbowaniem

Edytowane przez maymay6
Czas edycji: 2012-12-26 o 10:40
maymay6 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:41   #1272
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
i dobrze bo solarium to nic dobrego
By³ okres, ¿e potrafi³am codziennie chodziæ na 15-20 minut
Stary 2012-12-26, 10:43   #1273
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

Cytat:
I napisa³am recenzjê Biokapu - bye bye beautiful, ze wzglêdu na cenê. Chocia¿... urodziny id± :P
cena faktycznie zastraszaj±ca...

no có¿, a ja chyba muszê siê wci±æ w koñcu do nauki...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
naprawdê? mnie po 10 minutach parzy³o wszystko, mimo szybkiego opalania na naturalnym s³oñcu... ale by³am tylko z 3 razy w ¿yciu
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:48   #1274
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maymay6 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja znowu przysz³am do Was odrobinkê ponarzekaæ. Moje ostatnie nawil¿anie i odstawienie protein niby pomog³o bo w³osy miêkkie i fajnie siê uk³adaj±, ale nadal ³ami± siê na potêgê Chyba nic im nie pomo¿e. Marzy³y mi siê d³ugie a teraz nic z nich nie zostanie przez moj± g³upotê, bo chcia³am rude. Ehhh.... Na pewno koniec z farbowaniem na rudy. W³±czy³am te¿ do swojej pielêgnacji oleje na skalp, jak która¶ z Was radzi³a. Zalega na pó³ce Sesa to mo¿e na co¶ siê przyda . Nadal bêdê stara³a siê o nie dbaæ by uratowaæ to co zosta³o i stopniowo ¶cinaæ diabelstwo.

Tylko teraz nie wiem co zrobiæ bo mam do wyboru:
1. Zaczekaæ a¿ pojawi± siê odrosty, i¶æ do fryzjerki, farbn±æ na kolor zbli¿ony do naturalnego i podci±æ.
2. Zaczekaæ a¿ pojawi± siê odrosty, na³o¿yæ samemu farbê zbli¿on± do naturalnego.
3. Zaczekaæ a¿ pojawi± siê odrosty i pacn±æ na ³epetynkê hennê (jaki¶ orzechowy br±z).

Zostawiæ ich nie mogê bo nied³ugo muszê zabraæ siê za szukanie pracy i g³upio tak z odrostami na rozmowy chodziæ (swoj± drog± to my¶l o rozmowach mnie przera¿a). Przy pierwszym i drugim rozwi±zaniu bojê siê, ¿e ca³kiem je dobijê. W dodatku nie wiem czy mo¿na jako¶ pokryæ rudo¶æ. Przy trzecim... to nie mam pojêcia jaki kolor uzyskam a wiem z do¶wiadczenia, ¿e henny z moich w³osów nic nie ruszy. Przepraszam, ¿e Wam tak marudzê, ale nie wiem co z tym teraz zrobiæ. Liczê, ¿e mo¿e która¶ z Was pomo¿e mi zdecydowaæ co z tym zrobiæ . Chcia³am d³ugie i zdrowe a sama sobie strzeli³am w kolano tym farbowaniem
Je¶li faktycznie ³ami± siê na potêgê to mo¿e lec± te w³osy, które ju¿ s± uszkodzone? Mo¿e nie ma na co czekaæ, tylko podci±æ? Rozumiem, ¿e podcinanie boli (znam to), ale uszkodzenia mog± pój¶æ w górê i koniec koñców skoñczy siê na megaciêciu.

Mo¿e jaka¶ konkretna farba Ci tak mocno szkodzi?
Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ

naprawdê? mnie po 10 minutach parzy³o wszystko, mimo szybkiego opalania na naturalnym s³oñcu... ale by³am tylko z 3 razy w ¿yciu
By³am dwa razy - jak wcze¶niej mia³am pieprzyków do¶æ parê tak teraz mam miliardy A to w licealnych czasach by³o.

Przegl±dam Bioetiki na allegro. Ale na razie siê wstrzymam, bo trochê podejrzewam t± maskê o zjedzenie mojej objêto¶ci. Test zrobiê jutro
Stary 2012-12-26, 10:49   #1275
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 906

Cytat:

no có¿, a ja chyba muszê siê wci±æ w koñcu do nauki...

Hmm... ja do koñca roku (czyli mam jeszcze 5 dni ) muszê wys³aæ promotorowi temat moje pracy + plan + wstêp + wnioski (nie wiem jak mam wyci±gn±æ wnioski nie maj±c napisanej pracy ale ok) i nadal nie wiem o czym chcê napisaæ grrr
SoBitterSoSweet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:51   #1276
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm... ja do koñca roku (czyli mam jeszcze 5 dni ) muszê wys³aæ promotorowi temat moje pracy + plan + wstêp + wnioski (nie wiem jak mam wyci±gn±æ wnioski nie maj±c napisanej pracy ale ok) i nadal nie wiem o czym chcê napisaæ grrr
wkurza mnie ten nawa³ obowi±zków, bo nawet nie mogê psychicznie odpocz±æ przez te ¶wiêta, ca³y czas mam w g³owie my¶l, ¿e nie wyrobiê siê ze wszystkim na 'po ¶wiêtach'...
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:52   #1277
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Powa¿nie. Owszem, zdarza³o siê, ¿e by³am poparzono, ale k³ad³am grub± warstwê kremu i na drugi dzieñ znów sz³am... B³êdy m³odo¶ci
Cytat:
By³am dwa razy - jak wcze¶niej mia³am pieprzyków do¶æ parê tak teraz mam miliardy A to w licealnych czasach by³o.
Ja te¿ Trzy ju¿ musia³am wycinaæ, a z badañ wynik³o, ¿e pojawi³ siê ma³y odczyn nowotworowy. Teraz pilnujê ka¿dego, który tylko zacznie rosn±æ albo boleæ...
Stary 2012-12-26, 10:55   #1278
CleoDuquesne
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 029

Cytat:
Ja by³am kilka zgodnie z zaleceniami lekarza i mi nie pomog³o.
Mam uczulenie na mocne s³oñce i przed wyjazdami zagranicê musia³am i¶æ min. 2 razy na sztuczne s³onko.
Mia³o mi niby pomóc, ale nic z tego nie wysz³o

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
Ja musia³am przed ¶wiêtami oddaæ plan prezentacji maturalnej.
Wiem, ¿e to nie to samo, ale w zale¿no¶ci od etapu na jakim jeste¶my w naszym ¿yciu, w taki sposób oceniamy pewne rzeczy.
Tak wiêc...muszê znale¼æ jeszcze materia³y pomocnicze oraz rzeczy typu przemówienia, reklamy, itp.

A na w³osach wczoraj mia³am macerat i Kallos Vanilla.
Stwierdzi³am, ¿e ostatnio za ma³o olejowa³am i muszê siê za to porz±dnie wzi±æ, bo powsta³ lekki susz

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Powa¿nie. Owszem, zdarza³o siê, ¿e by³am poparzono, ale k³ad³am grub± warstwê kremu i na drugi dzieñ znów sz³am... B³êdy m³odo¶ci
.
Wow, to nieciekawie...
Ja po 8 wymiêka³am...a jak zaczyna³o piec, to wychodzi³am i dopóki nie zesz³o, nie wraca³am
CleoDuquesne jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:57   #1279
Kaveri
Spaceroholiczka

CleoDuquesne - Te¿ mam susz... Nie pamiêtam kiedy ostatni raz olejowa³am w³osy
Stary 2012-12-26, 11:03   #1280
CleoDuquesne
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 029

Cytat:
CleoDuquesne - Te¿ mam susz... Nie pamiêtam kiedy ostatni raz olejowa³am w³osy
Ja kiedy¶ mia³am zwyczaj codziennie olejowaæ przed myciem.
Potem olejowanie zamieni³o siê na maskowanie i dawno nie nak³ada³am niczego na d³ugo¶æ. Na skalp k³ad³am GP ostatnio, ale tak to dopiero wczoraj ten macerat.
A w³osy suche, zw³aszcza po rozczesaniu (bez wygl±dam jak strach na wróble). Ale trzeba to zmieniæ. Nie mogê nagle obudziæ siê po zimie, za³o¿yæ top i zobaczyæ, ¿e mam na g³owie miot³ê
CleoDuquesne jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:09   #1281
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Poka¿ wiadomo¶æ
Ja kiedy¶ mia³am zwyczaj codziennie olejowaæ przed myciem.
Potem olejowanie zamieni³o siê na maskowanie i dawno nie nak³ada³am niczego na d³ugo¶æ. Na skalp k³ad³am GP ostatnio, ale tak to dopiero wczoraj ten macerat.
A w³osy suche, zw³aszcza po rozczesaniu (bez wygl±dam jak strach na wróble). Ale trzeba to zmieniæ. Nie mogê nagle obudziæ siê po zimie, za³o¿yæ top i zobaczyæ, ¿e mam na g³owie miot³ê
No tak... Mnie teraz przeszkadza to, ¿e nie umiem zbytnio chodziæ, tak samo jest z myciem w³osów - szampon i jak jestem w stanie to od¿ywka d/s i wychodzê z ³azienki
Stary 2012-12-26, 11:14   #1282
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Lo ho ho ale szalenstwo

Ja mam duuuuuuuzo pieprzykow i boje sie opalac do tego bardzo slabo sie opalam

Wlasnie mysle czy pojsc sobie z 1 raz przed sylwestrem na sztuczne slonko hmmm

Przeszukuje odchlan ynternetu w poszukiwaniu jakiegos serum nawilzajacego...boshhhh nie ogarniam to oddaje wode to wiaze to z tym nie a tamto z tamtym tak
Stary 2012-12-26, 11:19   #1283
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze nie¼le..

ja nigdy nie by³am XD

Cytat:
Napisane przez justusia16 Poka¿ wiadomo¶æ
\

Wlasnie mysle czy pojsc sobie z 1 raz przed sylwestrem na sztuczne slonko hmmm
nie i¶c

Moja pielêgnacja w³osów
Stary 2012-12-26, 11:22   #1284
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 945

Cytat:
dobrze ¿e mi przypomnia³a¶, mam paczuszkê dla ciebie tylko pdrzuæ mi adres na pw (i to bez gadania) bo nie wiem gdzie koperte wsadzi³am od ciebie
Amla odrzuca zapachem ale blask po niej jest
my¶lê ci±gle czym z³agodziæ ¶mierdziucha
daj spokój kurcze
u mnie by siê tylko zmarnowa³a, a tak komu¶ pomaga
mi ten zapach w sumie mocno nie przeszkadza³, ale nie chcia³am parafiny
TwojaKokaina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:31   #1285
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 956

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Poka¿ wiadomo¶æ
daj spokój kurcze
u mnie by siê tylko zmarnowa³a, a tak komu¶ pomaga
mi ten zapach w sumie mocno nie przeszkadza³, ale nie chcia³am parafiny
no gdy ju¿ naszykowane
proszê mi tutaj bez gadania wys³aæ zaraz adres

Blog!
U¶miech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:33   #1286
maymay6
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Cytat:
Je¶li faktycznie ³ami± siê na potêgê to mo¿e lec± te w³osy, które ju¿ s± uszkodzone? Mo¿e nie ma na co czekaæ, tylko podci±æ? Rozumiem, ¿e podcinanie boli (znam to), ale uszkodzenia mog± pój¶æ w górê i koniec koñców skoñczy siê na megaciêciu.

Mo¿e jaka¶ konkretna farba Ci tak mocno szkodzi?
Z farb zawsze u¿ywa³am Joa¶ki lub Joico. Jak farbowa³am na ciemne kolory to by³o ok, dopiero przy tym rudym cuda siê dziej±/
Z podciêciem to nie wiem czy siê odwa¿ê. Dopiero pó³ roku temu by³y do pasa, teraz s± do zapiêcia stanika... jeszcze krócej to ciêzko bêdzie. Zw³aszcza, ¿e T¯ krótkich nie lubi :P
maymay6 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:33   #1287
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 945

Cytat:
no gdy ju¿ naszykowane
proszê mi tutaj bez gadania wys³aæ zaraz adres
rózga Ci siê nale¿y!
TwojaKokaina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:37   #1288
Puszyslawa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 805

Cytat:
Napisane przez Maqua Poka¿ wiadomo¶æ
Lubicie Timotei Jericho Rose? Kusz± mnie serie z henn± do br±zowych w³osów i dodaj±ca objêto¶ci, szczególnie od¿ywki.
Mnie kusi³y ze wzglêdu na ³adne opakowania, powstrzyma³am siê przed zakupem ze wzglêdu na zbyt du¿e zapasy Ale tak siê z³o¿y³o, ¿e mama kupi³a szampon dodaj±cy objêto¶ci - jest ¶wietny! Super pachnie i jako¶ tak fajnie dzia³a. A teraz koñczy mi siê od¿ywka z silikonem, wiêc pewnie w najbli¿szym czasie kupiê któr±¶ z tej serii.

Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
Tak my¶la³am, ¿e o to na D chodzi³o, ale nie ma tego w sk³adzie. Uczulenia nie potrafiê sobie przypomnieæ, po prostu mój skalp lubi niemal zawsze swêdzieæ i czasem mam pod paznokciem tak jakby t³usty ³upie¿ w niektórych miejscach. Prawie nigdy mi siê nie zdarza, ¿e jak sobie przejadê rêk± po skalpie by by³ g³adki.
Te¿ mam co¶ takiego :/ I w³osy zaczê³y mi siê strasznie przet³uszczaæ. Po Cassi jest odrobinê lepiej, ale dopiero drugi dzieñ. Dora¼nie pomagaj± mi te¿ peelingi cukrowe i maska Biovax. Ale nie wiem, co zrobiæ, ¿eby skórê uspokoiæ na d³u¿ej.
Puszyslawa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:40   #1289
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
o kurcze nie¼le..

ja nigdy nie by³am XD
I dobrze, niech Ciê rêka boska broni
Stary 2012-12-26, 11:41   #1290
pluskotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 508

Cytat:
Powiem Ci, ¿e jestem zaskoczona, bo ja mia³am ciê¿ko z niej pianê... uzyskaæ w ogóle, tylko my³am kubeczkowo

W³a¶nie próbujê teraz jednej Bioetici, najpierw przerazi³a mnie konsystencj± - co¶ jak wazelina, ale efekt jest w porz±dku

Bardziej bym siê po nim spodziewa³a przyklapu przez oblepienie. A pianki?

Mo¿liwe, ¿e to parabeny lub zapachy.

Nie my¶la³a¶ o z³uszczaniu skóry g³owy?

Mo¿na zrobiæ na innym wydziale co¶ oko³okosmetycznego - Farmacji

A na tym wyk³adzie by³am tylko na pierwszym, ola³am system :P Chocia¿ styl prowadzenia Pana Profesora mi odpowiada³

Z³uszczam co jaki¶ czas wsypuj±c na wg³êbienie d³oni dos³ownie szczyptê kwasu salicylowego i mieszam szamponem. Ten t³uszcz/³uska/³upie¿ jakkolwiek to nazwaæ te¿ po tym zazwyczaj zostaje.
Mo¿e dalszy krok czas podj±æ i kupiæ wreszcie nowy olej- winogronowy, mieszaæ z salicylem i spróbowaæ z³uszczaæ. Chocia¿ wstrzymujê siê, bo ju¿ staram siê ograniczyæ pielêgnacjê do minimum.

Czyta³am sk³ad tego szamponu na blogu. Cudak z niego, sk³adowo. Zazdroszczê i sama go nigdy nie nabêdê. Nie za tak± kasê
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ."
pluskotka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.