|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Wesołych Świąt !!!
|
|
#512 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
.Ja dzis na KTG i do lekarza. ale najpierw na swiateczne sniadanko. Chyba sie przeziebiłam.
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
witam w ten świąteczny poranek : )
|
|
|
|
|
#514 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry w świąteczny dzionek
![]() DzikaKaka nie przejmuj się,spokojnie....łatwo radzić innym, jak samemu się jest już tydzień po terminie i nic wrrr.... Straciłam już nadzieję, że urodzę bez indukcji. Mam w sumie sytuację jak neipys, jakieś tam rozwarcie jest, skurczy zero, czekać. A pojutrze do szpitala, zaczynam się denerwować, bo leżałam parę dni w 37tc właśnie na patologii, gdzie większość oddziału stanowiły kobitki na indukcję porodu, się na oglądałam baloników (lekarza prowadzącego na NFZ mam). I tu babo placek - iść tego 27go do szpitala,czy nie? Jak tam mały się ma Rusza się, to czuję.Zadręczam się myślą, że wszystko przeze mnie,bo miałam bardzo nieregularne miesiączki i nie przywiązywałam wagi do zapisywania dat wrrr, więc tp na 18.12 mam z usg. Zdrugiej strony no dobra, usg może się mylić o parę dni, ale nie tygodni. Już 3tygodnie temu mały ważył na usg 2900, więc niby wszystko w normie powinno być i na pewno donoszony. Im dłużej siedzi, tym więcej zjem Na razie +9,5kg.
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane! My dzisiaj odpoczywamy w domku. Wczoraj byliśmy u mamy na wigilii, Adaś dał radę
Spał sobie w najlepsze mimo hałasu Jutro może na chwilkę do teściowej skoczymy.Mam pytanko o wkładki laktacyjne, jakie polecacie? Ja mam BabyOno ale nie jestem zadowolona |
|
|
|
|
#517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że coś ruszy cholera, tyle młoda czekała to niech wyłazi punktualnie... Cytat:
|
||
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja, przejedzona
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
nasz Jasio też się spisał i spał ładnie ![]() u mojej rodzinki byliśmy a potem sami u rodziny męża życzenia złożyć moi rodzice zaczynają wariować na punkcie wnuka dziś w domu siedzimy a jutro jest obiad u męża siostry, ale nie wybieramy się raczej ![]() moje krocze jeszcze dokucza i najlepiej mi bez gaci, no i tłum osób tam przychodzi
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja się nie przejadłam bo mi się nie mieści za dużo.
Tylko zeżarłam dziś bigos na śniadanie i nie wiem czy to był dobry pomysł, w razie jakbym miała rodzić Cytat:
|
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zbytnio nie mam ochoty na rodzinne spotkania, bo czuję się jak serdel jeszcze, pomimo że z moimi 4kg na plusie i tak jestem najszczuplejsza w rodzinie
nie mogę się doczekać powrotu do swojej figury
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
jak siedzę w domu u siebie i jest moja rodzina to nie bo mam długie tuniki i nie widać
![]() dlatego wolę być tutaj bo mogę się wietrzyć ![]() Cytat:
![]() wczoraj ubrałam leginsy i sukienkę
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kochane po dłuuuuuugiej przerwie
Gratuluję wszystkim mamusiom swoich pociech i trzymam mocno kciuki,aby ostatnie porody odbyły się planowo bez żadnych opóźnień i oczywiście,żeby wszystkie miały szczęśliwe zakończenie. My z Lilianką mamy się dobrze,mała jest cudowna,ma już 6 tygodni i jest naszym oczkiem w głowie. Źyczę Wam Wszystkim cudownych,spokojnych świąt Wklejam aktualne fotki do albumu.Całuję Was gorąco Edytowane przez karolla12 Czas edycji: 2012-12-25 o 15:30 |
|
|
|
|
#524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na KTG wszystko ok u mnie mała szalała że oj.... My właśnie wróciliśmy od moich rodziców i jestem normalnie padnieta. Mooja by mogła już wyjśc . zostały tylko dwa dni do pierwszego terminu porodu
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Witam i ja ![]() Takich świąt dawno u nas nie było - nikt do nikogo nie jeździ, każdy spędza je w swoim domu. My wczoraj tylko u teściów byliśmy na wigilii, do moich rodziców nie dało się dojechać ze wzgl na gołoledź. Oni tez nie pojechali do babci, bo urodziło im sie 11 małych świnek ![]() Dziś tesciowie siedzą u siebie, moi u siebie, a my z TZtem oglądamy filmy w łóżku. Jutro pewnie też tak będzie. Czop schodzi, ale to raczej zwykły śluz, tyle że podbarwiony krwią. Boli mnie spojenie i tam w środku kłuje, kiedy mały się rusza. Bardzo chciałabym wytrwac jeszcze jutro, żeby nie robić kłopotu mojej położnej, nie odrywać jej od swiątecznego stołu. Wieje halny, nie mogę spac, dziś zasnęłam o 3 dopiero. Mam nadzieje, że ta noc będzie lepsza. Zastanawiamy się też nad imieniem - TZtowi bardzo podoba się Szymon, nie mamy nikogo w rodzinie o takim imieniu. Moja kolezanka ze studiow, z ktora mam kontakt raczej telefoniczny ma 2-letniego Szymka, mozna powiedziec, ze ukradła mi imię. No i nie mogę sie przemoc, bo od miesięcy mówimy na małego "Minik" od Dominika, ale Szymon tez ładnie brzmi. Dominik miałby na drugie. I takie mam dylematy, jak mnie akurat nic nie kłuje ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie z Wami i ja;]
pełna i przejedzona ;p ja mam jeszcze 3 kilo do zrzucenia i bardzo mnie to wnerwia z Oliwka po 6 tygodniach warzyłam 52 czyli az o 6 kg mniej niz przed ciażą a tu caly czas na plusie;( a po tych swiatach to chyba wroce do wagi dwuch dni przed porodem czyli 74 eh ;p;p obecnie 64,5 myślicie ze to duzo? w czwartek jade do mamy po rower i bede w domku jezdzila;] Nasz maluszek dzis nie pozwolił sie mamusi pogościc hihi pojechalismy do babbci o 12 i pospal tam moze z pol godziny dopiero teraz usnął chyba o 18. Ale to nic, przynajmniej każdy mogł go troszke ponosć. za troszke kąpanie i spanie;] mam nadzieje ze Oliwka tez pojdzie spać wcześniej bo mamausia ma dzis ochote pobaraszkowac hihi |
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też kłuje jak sie mały rusza no i zaczeło mnie kłu tez w pachwinach, czasem kroku zrobić nie umie mi sie podoba imię Dominik
|
|
|
#530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#531 | |||
|
Zakorzenienie
|
No to mamy 26.12 czyli się oficjalnie przeterminowałam
Na ktg oczywiście zero skurcza, młoda fika jak szalona. Na konsultacji babka mnie nawet nie zbadała, zaznaczając że może jeśli sobie tego życzę. Ale stwierdziłam, że skoro nic mi nie dolega ani na nic się nie zanosi to nawet jak mam jakiekolwiek rozwarcie, to co mi po gmeranku.... Mam czekać na skurcze albo odejście wód i tyle. A 28.12 kolejna wizyta na ktg. Tak w ogóle to będzie mój termin z pierwszego usg, czyli ponoć ten najbardziej miarodajny. Ja tam już w nic nie wierzę ![]() Cytat:
![]() Odpoczywaj z tżtem i filmami zatem póki możesz ![]() Szymon bardzo ładne imię. Ale też i jedno z popularniejszych ostatnio. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny ja mam do was pytanie na szybkiego , bo jestem na chwile ale widzę że żadnej z was nie ma. Może któraś mi dziś odpowie. Chodzi o czop. czy on koniecznie musi wyjśc z dodatkiem krwi? siedze dzis rano i cos czuje że mi w majtkach cos nie tak. poszłam do łazienki a tak o mamuniu.... aż musiałam bieliznę zmieniać i kłaść wkładkę bo tyle tego było
|
|
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Witam sie na poczatku 41tc ![]() Czop coraz mniej krwawy, w zasadzie to troche brudnego sluzu, spojenie tez mniej boli, jestem pelna nadziei ze dotrwam do stycznia. 28 grudnia mam termin z OM. Dorcia - z tego co pamietam to czop moze byc tylko sluzowy. Dzika moze obydwie urodzimy w styczniu? |
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsza porcja normalnie biaława była, druga może lekko podbarwiona cała na brązowo ale na pewno nie było tam krwi i wyglądało jak jeden wielki glut - zbite |
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Dzięki za porady odnośnie wkładek Pogoda ładna, słonko przebija się zza chmurek, gdybym miała wózek może wyszlibyśmy na spacerek A ja nadal się nie zdecydowałam Chyba wezmę w ciemno, albo męża wyślę ![]() Adaś nadal dużo je, ma takie napady, wczoraj pół dnia jadł, właściwie co 20 min do cycka Go przystawiałam. Nie wiem czy się nie najada czy po prostu chce sobie possać Gdyby chodziło o ssanie to dałabym smoka a tak to nie wiem
|
|
|
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My wczoraj byliśmy na spacerze przetestować zappa i fotelik. Młoda przespała cały spacer. Dzisiaj chcemy przetestować czołg - tak nazwałam wózek z gondolą ![]() __ Jak najlepiej stosować aspirator Frida? Wczoraj trochę próbowałam oczyścić nosek - coś tam wyleciało, ale nie oczyściło się do końca. Macie jakieś swoje techniki? |
||
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Wlasnie wrocilismy ze spacerku z dzieciakami ![]() Co do wkladek, jednak uznam wyzszosc canpol babies nad baby ono jak baaardzo czesto zmieniam to baby on jest super ale na dluzsze chwile jednak canpol sie tak nie zbryla ![]() Sola ja najpierw nawilzam sola fizjologiczna jak mala juz ma ten katar to woda morska, odczekuje chwile i szybko wciagam bo mala czesto tez wciaga do srodka w tym samym czasie byli jednak obaj bracia wczoraj, na szybko ale zawsze ![]() a dzis leniuchujemy sami co do czopa ja wcale go nie widzialam chyba wiecej sluzu mialam przed porodem i juz, kiedys pisalam ze byl czop ale to tez wiecej sluzu, a potem nic przez 3 tygodnie nie bylo wiecej, wiec watpie zeby to byl czop![]() wspolczuje Wam przeterminowania, wiem co czujecie ![]() tez juz powoli sie zbieralam na wywolywanie w szpitalu, na szczescie mloda wyskoczyla sama |
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fridy jeszcze nie używałam więc nie pomogę
|
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wszyscy mi prorokują na 28.12, tak jak z pierwszego usg. Zobaczymy co wyjdzie na kontroli tego dnia. U Ciebie to przynajmniej jakieś śluzy, czopy, kłucia... a u mnie nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja chyba sobie zmienię termin porodu na 28.12 na tej pierwszej stronie, mniejsza presja W ogóle to jest strasznie irytujące jak każdy lekarz to liczy inaczej i ja już naprawdę sama nie wiem kiedy teoretycznie powinnam urodzić. Bo moja ginka trzymała się 24.12 z OM uwzględniający długie cykle plus z każdego usg 25.12 i tak mam w karcie. Za to na IP za każdym razem mi liczą 19.12 z OM bez uwzględniania długości cyklu oraz 28.12 z pierwszego usg. Szkoda gadać ![]() A dzisiaj to mam taki dzień leniwca, że nic tylko bym spała. Gniję w łóżku z książką i wstaję tylko na siku i herbatę. Na nic nie mam siły i ochoty, poza porodem może no ale co ja biedna mogę wbrew naturze
|
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

aż się obudziłam, czy tż coś nie ten teges ale spał jak zabity 
Rusza się, to czuję.
Spał sobie w najlepsze mimo hałasu

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012