|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Hej
![]() My dziś wyjątkowo byliśmy na mszy rano i mamy cały dzień na świętowanie Dobrze, że na spacer poszliśmy wczoraj, bo dziś pada ![]() Cytat:
Świecę na chrzcie odpala się od paschału, a gromnica to ta świeca, którą się zapala |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pampersów wzięłabym kilka. I chciałam dodać butlę z mlekiem, ale już sobie przypomniałam, że mleko "bierzesz". Nie wiem tylko, czy chcesz się rozbierać w kościele.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-26 o 12:36 |
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Hey. Trzyma kciuki Sol co by chrzest wam sie udal. My dizs nigdziej juz nie idziemy, mala ma lekki katar. Swieta udane ( ja nie dostalam zadnego prezentu tylko kase), mala mase prezentow plus sporo kasy bedzie na spacerowke, krzeselko do karmienia i fotelik. Swieta byly calkiem fajne dzis jeszcze czeka nas wizyta tesciow
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzisiaj ladnie
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyjaśnienie.---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Dobry pomysł. |
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie mogla byc juz dawno ochrzczona ale ciagle cos.
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
U nas straszny marud, bo dwa zęby na raz wychodzą. Wczoraj zasnęła dopiero po nurofenie
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrz a mowilas ze sie zebow nie spodziewasz bo Dorotka miala pozno a tu taka niespodzianka. U nas tez maruda straszna... |
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
nie przypomniało. U nas z przychodni wysyłają powiadomienia i dzisiaj wyjęłam ze skrzynki.
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
My już po Mszy, a Mała po obiadku
![]() Cytat:
Też ciągle o tym myślę - żeby jej nie bolało gardło jak mnie. Cytat:
|
||
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas w przychodni wysylaja smsa :P |
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Chrzest super, mały cały przespał kumpel robił zdjęcia i jak tylko je zrobię to coś pokaże. Impreza też w pytę, mały był spokojny, wszyscy go trzymali, ze wszystkimi ma fotkę płakał tylko pod koniec, już chyba ze zmęczenia i dla uspokojenia (bo się aż zanosił) zrobiliśmy my kąpiel i od razu mu się humorek poprawił ![]() wku.r... mnie tylko szwagierka bo jej synek ciągle leżał u Emila w łóżeczku :/ a Emil u nas na łóżku....no i nic sobie nie zabrała (chyba tylko pampka), dzieciak się usrał na przewijaku ![]() a dziś Emiś ciągle zwija mi się w kuleczkę i podnosi do siadania
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w wigilię jeszcze nic nie było widać![]() To tak jak z tym chodzeniem w ciąży do Bożego Narodzenia Myślałam, że jeszcze długo nie urodzę, a tu na BN zęby już wyszły Bratanek męża ma 9 miesięcy i dopiero teraz mu pierwsze zęby idą A mój chrześniak ma 10 miesięcy i ma już 6 zębów i do tego już chodzi Także naprawdę na to nie ma reguły.Cytat:
|
||
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie się cieszę że jutro będzie te szczepienie. Będzie z głowy. Choć trochę się zdziwiłam bo myślałam że będzie po 6 miesiącach od pierwszego wzw a tu normalnie 6 tyg od ostatniego.
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bedzie slodko wygladac z zabkami |
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gromnics jest zolta i wieksza ma swieto matki bodkiej gromnicznej![]() Hej! Szybko nadrabiam dopiero wyszli jedni goscie i zaraz mamy drugich, maly ma dzis wiekszy kaszelek a mniejszy katarek?! Marudzi troche, e kosciele nie bylismy nawet wczoraj:-/ |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mnie też dopadło choróbsko
Dopadło mnie podczas Wigilii... A w niedzielę chrzest... TZ jutro idzie do pracy, nie wiem jak jak dam radę ![]() Podczytywałam co u Was, nie cytuję bo jestem pół żywa. Trzymam kciuki za Kacperka i wszystkie przeziębione dzieciaczki wątkowe. Gratuluję Zosi pierwszego ząbka, a zwłaszcza tego, ze wyszedł bezboleśnie ![]() Pumcia współczuję oprychy. Wiem co to za cholerstwo. |
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja od chrztu, którą miałam też w czasie I Komunii jest żółta z jakimiś ozdobami. Tylko nie zwróciłam uwagi, jak się tą świecę zapala w czasie chrztu. |
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie gromince, moze inny zwyczaj w wlkp.?Sama nie wiem, poczekamy moze sie nie pogorszy to w pt pojdziemy do pediatry, w asadzie dostaje tyloo cebion plus odciaganie z noska, bo w pon u lekarza osluchowo bylo ok, mam nadzieje ze go gardelko nie boli:-(( aaa i zamowilam wczoraj inhalator, bo nasza prywatna pediatra najpierw zapisuje wziewy dopiero w ostatecznosci antybiotyki |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Gromnica to rzeczywiście ta świeca palona w święto MB Gromnicznej (2 lutego)
). U nas też jest jedna świeca na całe życie (tzn. chrzest i komunię). Moja była biała, a mojego młodszego brata żółta Moje dziewczynki mają białe świece.
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dumam dalej na poszerzaniem diety. Nie mogę dostać wielu porządnych warzyw, które chciałabym wprowadzić do diety. A potem z mięskiem? Myślałam, żeby kupić słoiczek, jednorazowo brać połowę i dokładać swoje warzywka, ale wtedy jednorazowo mięska będzie za mało. Można też kupić słoiczek z z samym mięskiem (ale widziałam tylko indyka i kurczaka), ale wtedy na dwa posiłki tego mięska będzie za dużo. Sama boję się kupić i normalnie przygotować - kto wie, co się do tych indyków, kurczaków, cielątek dodaje
|
|
|
|
|
#2910 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może da jej to do myśleniaNiestety nie W sumie cieszę się że to już koniec tych świąt, nie były udane...Śliczną masz córcię Cytat:
Cytat:
![]() Co do podrywania do siadania to może być objaw wzmożonego napięcia. U nas tak było, M. się od dawna tak zwijał i podrywał a teraz w miarę rehabilitacji widzę że robi to coraz rzadziej i mniej intensywnie. Rehabilitantka mówiła mi też, że mam nie pozwalać na takie próby siadania. Cytat:
Cytat:
![]() M. nic nie dostał od moich rodziców, trochę mi było przykro, zwłaszcza, że sie widzielismy tuż przed Wigilią ![]() Dużo, dużo zdrowia dla wszystkich chorujących dzieciaczkow i mamuś |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

Chyba od gromnicy się odpala świecę, prawda?)
Nie wiem tylko, czy chcesz się rozbierać w kościele.
za wyjaśnienie.

). A dziś teściowa zadzwoniła i zaprosiła nas do siebie. Poszliśmy. O dziwo cały czas rodzina małża zajmowała się Leosiem (bidulek był przestraszony, bo raz, że tam nie bywamy, więc miejsce dla niego jest obce, a dwa, że wujka, cioć i babci prawie nie zna