|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Ja byłam w szoku jak zobaczyłam fragment koncertu Lany. No cóż... lepiej dla niej aby jednak nie koncertowała
|
|
|
|
#302 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Babcia jest po szkole muzycznej, całe życie zarabiała jako piosenkarka i pewnie chciała przeforsować swoje zdanie nie dając mi dokończyć mojej opinii o niektórych wykonaniach (w tym Kasi Wilk). A sama kłótnia skończyła się na tym, że jestem ZŁA i głupsza od niej bo dużo młodsza
|
|
|
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
A mnie irytuje, że większość osób nazywa ruskie wino musujące szampanem obok którego ono nawet nie leżało
|
#304 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
dokładnie ![]() dla mnie Lana jest super ale TYLKO i wyłącznie jak słysze jej studyjne nagrania i nie muszę widzieć jej zmasakrowanej operacjami twarzy ![]() dla mnie to taki typowy, gotowy, sztuczny produkt medialny. Gorzej jak musi wyjśc na scenę i coś na żywo zaśpiewać. A nie da Boże coś powiedzieć od siebie
|
|
#305 |
|
BAN stały
|
Zawsze gdy to leci, staram się jak najszybciej wyłączyć i mówię już mój chyba znany przez całą rodzinę tekst: Śpiewa jakby jej całą rodzinę pozarzynali
A czasami jak mam lepszy humor to zostawiam tę piosenkę ale podkładam własny tekst o tym jak ona rozpacza po swojej rodzince.Nie cierpię tej pożal się boziu wokalistki. Edytowane przez zMoose Czas edycji: 2012-12-26 o 11:01 |
|
|
|
#306 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
o matko jak ja nie mogę zdzierżyć Kory. Jej sława minęła wiele lat temu i kobieta desperacko próbuje odcinać kupony od swojej popularności. Jest chyba najbardziej egzaltowaną osobą, którą w życiu widziałam. ![]() byłam na festiwalu i ona była jedną z 'gwiazd'. Spóźniła się chyba pół godziny, stała jak kołek na scenie i jakiś swój najnowszy 'przebój' śpiewała z kartki. Żenada totalna. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- ja tez jak słysze te jej piosenki to zmieniam stacje ![]() Kiedyś Adam Sztaba powiedział o niej "Dobra wokalistka z dupnym repertuarem' i ja się pod tym podpisuje. Nie wiem kto wymyśla te piosenki, ale są do d. Ale uważam, że Sylwia jest bardzo utalentowana, gra na kilku instrumentach, skończyła szkołę muzyczną, i głupio nie gada w wywiadach, ani się nie sprzedaje do szmatławców za 0.99 zł. I to jest w niej najlepsze
|
|
#307 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#308 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie dlatego, że wymówić "szampan" łatwiej (i krócej) niż ruskie wino musujące. Jak dla mnie nie ma problemu tak długo, jak ludzie zdają sobie sprawę z różnicy i z tego, czym jest szampan, a czym wino musujące.
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak sądzę. Ja mówię "ruski szampan" i wszyscy wiedzą, o co chodzi, myślę, że wszyscy sobie doskonale zdają sprawę z tego, że szampanem to nie jest.
|
#311 |
|
now or never
|
nie wiem na ile najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja
też nie widzę poprawy kondycji polskiej sceny rozrywkowej bo właśnie, albo są to stare odgrzewane kotlety, za wszelką cenę chcące jeszcze się pokazać albo celebryci, którzy (tak mi się wydaje) wolą świecić tyłkiem po bankietach niż zrobić coś porządnie.
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy gdybym poszla do sklepu i poprosila o biale wino musujace, sprzedawczyni wiedzalaby o co mi chodzi
|
|
|
#313 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
dokładnie ![]() zresztą hu kers! w sylwestra liczy się tylko, zeby ten 'szampan' otwierał się z hukiem, miał bąbelki i jakąś zawartośc alkoholu
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak długo jak sie kojarzy czym sie te dwa napoje różnią jest ok. |
|
|
|
|
#315 |
|
Konto usunięte
|
Ale wszystko to co sprzedają np w tesco pod szyldem szampany, to tylko gazowane wina, prawdziwe szampany kosztują tyle że na palcach jednej ręki mogę wymienić osoby które piły prawdziwego szampana. Tak się przyjęło mówić i tyle, nie wiem o co się wściekać.
|
|
|
|
#316 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#317 |
|
Konto usunięte
|
ja nie wiem w czym jest problem. Niech sobie mówią wino, szampan albo cokolwiekinnego na sowietskoje igristoje, mnie to wisi.
|
|
|
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
To tak jak mówi się "adidasy" na buty sportowe lub "pampersy" na pieluchy jednorazowe.
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz, że przy mega wyprzedażach -90% często sklep sprzedaje coś po kosztach albo i w ogóle traci? Zwłasza w tak groszowych sprawach jak ozdoby choinkowe czy słodycze poświąteczne.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie napisane poniżej odnośniki są jedynie moim subiektywnym odczuciem jesli chodzi o ten rok
![]() A więc mnie powoli nie które zachowania i poglądy społeczeństwa zaczynają denerwować, a mianowicie: - najgłośniej o tolerancji krzyczą ci, którzy sami nie potrafią zaakceptować czyjegoś zdania, opinii, wyznania, czy nawet sposobu obchodzenia świąt... (ostatnio na jednym z blogów dziewczyna opisała, że nie obchodzi swiąt a jest to jedynie forma uroczystej kolacji, okej rozumiem jej zdanie, ale nie dziwię się też osobom, które poczuły się urażone, że ich wiara i wyznanie jest przez nią uznane jako bezsensowne, no i za to dziewczyna miała już przechlapane, i ogólny foch na komentujących w stylu: nie dorośliście do prawdziwej rozmowy ) - więc razi mnie takie postępowanie ja to mogę wszystkim wygarnąć i napisać swoje zdanie, ale mi to już nie wolno zarzucać braku tolerancji - która jest jednak dla mnie w ostatnim czasie zbyt naciagana przez wiele środowisk. Wszystko dzieje się w stylu ja mówię ty słuchaj, ale mówić też nie możesz. W ogóle ta blogerka wydawała mi się kiedyś przyjaźniejsza mimo jej dziwnych zachowań, ale sympatyczny człowiek z niej był, bo nie stety ostatnim czasem zauważyłam, że miejsce gdzie mieszka i mieszkańcy jest super ah i oh, a rodacy to są tak krótko mówiąc sto lat za murzynami... - po drugie pogląd że jeśli sie jest młodym to się wszędzie znajdzie prace, bo tej pracy bardziej potrzebują małżeństwa. Oki zgadzam się ale, na dziesiejszym rynku pracy cholernie ciężko jest ze znalezieniem pracy, a takie stwierdzenia jeszcze bardziej mogą dobić... - kasowanie wiadomosci na ogólnej poczcie emailowej- jakim trzeba byc burakiem, żeby kasować wszelkie notatki czy wyniki z egzaminów z ogólnej poczty - mam na roku taka jedną babeczkę koło 50, cholera w zyciu bym się nie spodziewała że osoba taka może byc tak chamska i nie miła dla młodych, - zdziwienie innych ludzi gdy im opowiadałam, że stojąc w kolejce na poczcie przystanął kołomnie taki dziadziuś, i zaczął opowidać o ty co było kiedyś. Wiele osób stwierdziło że oni by zaraz odeszli bo nie lubią słuchać gadki starszych. Ja stwierdziłam że i tak stałabym się i nudziła, a tak dziadziuś miał się komus wygadać i pożartować nawet udanie Nie wiem może jestem dziwnym typem człowieka który uważa że należy nie tylko mówić ale także wysłuchać innych, bo za dużo jest osób które coś tam mówią ale za mało jest ludzi potrafiących naprawdę słuchać i nie stety to widać co raz bardziej nawet na samym wizażu ![]() Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę
|
#321 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#322 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#323 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#325 |
|
zawsze mam racje
|
Widziałam notkę ac i niczego złego się tam nie dopatrzyłam
![]() Napisała tylko parę faktów o tym jak świętowanie wygląda w miejscu gdzie żyje ![]() Jak ktoś nie ma problemów to je znajduje
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Technologia przychodzi nam z pomocą, wystarczy pomyśleć - dostęp do takiego maila powinna mieć jedna, odpowiedzialna osoba, która zbierze od wszystkich adresy e-mail i ustawi choćby przekierowanie tak, żeby kopia każdej wiadomości, która przyjdzie na grupowy adres, poszła automatycznie do każdego z listy. Jeżeli wiadomości ma dostać więcej niż 20 osób to jest przy tym troszkę więcej roboty, ale przynajmniej jest pewność, że nie będą miały miejsca sytuacje typu dzień przed egzaminem ktoś wyczyścił pocztę
|
|
#327 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wszystko zależy od ludzi. U mnie na studiach większych problemów ze znikającymi wiadomościami nie było, nawet jeżeli coś zniknęło to zaraz ktoś inny przesyłał ponownie. Także takie kombinowanie uznaję za zbędne ale jak mówiłam, to już zależy od ludzi. My już żyjemy razem piąty rok i obyło się bez większych numerów
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.