|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38293432]Nawijka, a siostra ucieszyła się z prezentu? co w końcu wybrałaś?[/QUOTE]
Klocki Lego z serii friends Kupilam je na ostatnia chwile, mandali nie moglam znalezc, a dowiedzialam sie, ze zajecia z gliny ma w zerowce, wiec kolo garncarskie umarlo smiercia naturalna.Oprocz klockow od innych domownikow dostala wszystko co wiaze sie z monsterami (bleee) - lalki, torebki, puzzle, portmonetke, skarpetki, czapke, itp. Ale i tak klockami bawi sie najwiecej
|
|
|
|
#2402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też zasilam grono chorych jetem zasmarkana a nos mam czerwony jak u klauna,
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa pepek mi prawie juz wylazl!!
(mialam bardzo wklesly) Krechy tez mam (pod i nad papkiem). Jeszcze tylko siary brak
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz dał mi coś takiego (bo on zawsze daje mi próbki leków różnych), jak Prenatal Grip Care. Bierze się to raz dziennie, jest na bazie czosnku i czegoś tam - oczywiście 100% bezpieczne, bo przeznaczone dla ciężarówek. Chyba wezmę to to, może mi pomoże.
![]() A my z TŻem kupiliśmy sobie Monopol z okazji świąt - co prawda wersja kieszonkowa, ale była promocja w Empiku - 25zł przy zamówieniu na ich stronie + do tego przesyłka do salonu gratis. No to wzięłam, będzie co robić w nudne, zimowe wieczory z gigantycznym brzuchem. ![]() Nawijko, mój też się spłaszczył, a miałam taki głęboki, że pół palca wchodziło do niego.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-26 o 19:23 |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Wstalam - jeszcze bardziej połamana niż przedtem (Mała jeszcze nie załapała, bo cisza w brzuchu), ale przynajmniej wyspana
Teraz jem pomarańczkę.Co do seksu, bo to ja zaczęłam temat. U nas było normalnie do tej pory, tylko z mniejszą niż przed ciążą częstotliwością. Tylko ostatnio - jakoś mnie bolało - a teraz jak doszły te inne objawy bólowe to już jakoś się zblokowałam i nie wiem czy próbować. |
|
|
|
#2406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawijko, u nas też lego (duplo z księżniczkami) łaskawie powitane Znów mnie skurcza :/ |
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi z nosa cieknie, kaszlę dalej jak gruźlik. Jutro pójdę do lekarza, poza tym u gina mam wizytę, ciekawe co powie. Obym młodemu nie zaszkodziła |
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38294342]Tiaaaa... bo ci tyle zostało tych wieczorów, że szok
Nawijko, u nas też lego (duplo z księżniczkami) łaskawie powitane Znów mnie skurcza :/[/QUOTE] No jeszcze gdzieś ze 3-4 tygodnie pewnie, także akurat zdążymy rozegrać kilka partyjek. ![]() Coś nie halo z tymi skurczami Twoimi, przewiduję rychły poród.
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pępek wylazł tak że moge go sobie w palce złapać,taki sterczący rozciągnięty(tylko że wywiniety w druga strone) Krechy tez sa. A siara-tej to leci aż nadmiar. Ale od kiedy jest jej wiecej to bolą mnie cycki i są bardzo ale to bardzo wrażliwe.
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
goście posiedzieli i poszli, Małż mi pomógł naczynia pomyć. Padnięta jestem, czasem jakieś skurcze są ale nie regularne. No cóż, najwyżej jutro od gina pojedziemy na porodówkę. TŻ mówi, że już by wolał jechać i żeby było po wszystkim. Idę zaraz spać
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja : może to nie na miejscu teraz - ale jakie to uczucie te skurcze, jakbyś miała laikowi powiedzieć?
E_vel: trzymaj się i na bieżąco melduj! |
|
|
|
#2412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38294342] Nawijko, u nas też lego (duplo z księżniczkami) łaskawie powitane [/QUOTE] Uff ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie juz kładę ale nie chce mi sie spać,chociaz poleże-ten ból brzucha jest uciążliwy jak normalnie funkcjonuje. Mam nadzieje że przejdzie przez noc a rano wstane jak nowo narodzona.
|
#2414 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mocno okresowe obecnie łącznie z bólami krzyżowymi. A ogólnie przy Agatce potem, jak już silne skurcze były, to uczucie takie, jakbyś chciała zrobić naprawdę GIGANTYCZNĄ kupę i nie mogła :/ |
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38294866]A czemu nie na miejscu? ![]() Mocno okresowe obecnie łącznie z bólami krzyżowymi. A ogólnie przy Agatce potem, jak już silne skurcze były, to uczucie takie, jakbyś chciała zrobić naprawdę GIGANTYCZNĄ kupę i nie mogła :/[/QUOTE] No bo wiesz, jakby Ciebie skręcało, że cholera bierze to talk średnio jak ja wyskakuję z pytaniem "a jakie to uczucie? "Się pytam bo jak mam ten ból w dole brzucha, co szyjkę/pochwę też czuję to boli właśnie sam dół brzucha + wzgórek jakby (i środek cały) ale do tego dołącza się uczucie parcia, jakby..ekhm czuję odbyt. Napieranie tam. To to mogą być skurcze jednak? |
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie bolesne. Ale to bardziej taki ból a nie skurcz,no chyba ze taki długi skurcz jednolity. Tak bym to nazwała.
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki, prawie, ze poswiątecznie
![]() ale sie dzieje, Szaja i Evel- czyzby nadchodziła godzina zero? my wrócilismy od rodziców, byli jeszcze wujkowie, wypili sobie litra we trzech i mój małzus padł jak kawka nie ma głowy biedaczyna a teraz chrapie jak zepsuty pociąg towarowy ![]() ja troche zasmarkana, ale mam nadzieje, ze na tym sie skonczy mocno całuje Pstryczka i Marsi troche mnie plecy bolą od zbyt długiego siedzenia przy stole, ale za to objadlam sie jak szalona ![]() no i młody sie wypina we wszystkie strony |
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myślałam, że skurcze to są takie, że hm brzuch cały sztywnieje itp itd, tak się naczytałam. Szaja : btw posiedziałam sobie na wątku "Nauczyciel kontra rodzic" i mi tak trochę.ręce opadły.
|
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytalam sobie opisy porodow grudniowek i… ja już chce!!
![]() A do TP tak daleeeko… |
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczeta
U mnie dzisiejsza wizyta dziadkow i rodzicow bardzo udana, tz mi duzo pomagal i naprawde fajnie wyszlo Caly czas mialam zas rwe kulszowa, masakra ani siedziec ani stac chodzic nic:/ dopiero niedawno mi przeszlo, ale straszne mam uczucie ciezkosci brzucha, wczesniej tak nie mialam a teraz czuje jakby byl taki nabrzmialy i ciezki i mnie tak do ziemi ciagnal. Nje pomaga lezenie ani siedzenie, pewnie to juz tak pod wieczor. Ale mam juz dosc chciala bym jakos normalnie sie polozyc ulozyc a w kazdej pozycji mi nie wyygodnie. Dziewczyny jak macie juz donoszone dzidziole to trzymam kciuki za szybkie rozwiniecie akcji ![]() ![]() Apropo prezentow... Babcia dzis opowiadala ze moja chrzesnica, jej wnuczka nie cieszyla sie z prezentu bo dostala jakies karty i gre a chciala to monster cos tam..... Jak to uslyszalam to normalnie! Wrrrr babcia sie stara a moja ciotka z wujkiem tak wychowuja dziecko na jakas marudna niewdziecznice i pisze to z pelna swiadomoscia ze to ich wina bo w ogole nie ucza dobrego wychowania.... Zreszta pisalam tu o tym nie raz, zal mi sie zrobilo babci bo stara sie a tu takie cos... Ale mi trafila z prezentem w 10 bo dostalam wage kuchenna a mialam ja w tym tyg kupic
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka : na prawdę ciekawa reakcja na opisy porodów
![]() A do Tp zleci, zanim się obejrzysz! (tylko jedno mnie przeraża w tym co napisałam, ja już wtedy będę "po":P) |
|
|
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zdrowia życzę!
E_vel, Szaja w razie rozwinięcia akcji łagodnego rozwiązania! Marsi, Pstryczku trzymajcie się ciepło! Basiu Gratulacje ![]() Jutro mam Ktg, trochę się stresuję i w sumie nie wiem czemu . Od rana mam dziwne uczucie tam na dole, jakby mi się coś rozciągało, mały leży nadal bokiem do wyjścia więc to raczej nie on mi tam się pcha. Dzisiaj miałam tel od brata ciotecznego, przyjechał do polski i robi mega sylwestra, nie mogłam mu wytłumaczyć, ze nie przyjedziemy. Tak mi się nie chce patrzeć na pijanych ludzi, chalasujacych, chce mieć spokój i nie wiem jak mu to wytłumaczyć - żadne argumenty nie działają! ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Tak ogólnie to dzisiaj zaczęliśmy 37 tydzień !
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-12-26 o 22:23 |
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedys sie balam i zostalam okrzyczana ![]() Ojj, Debrah, godzina 0 zbliza sie wielkimi krokami, nie da sie ukryc
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jakiegoś lenia odnośnie spakowania torby do szpitala i rzeczy dla Małej. Chyba chodzi o to, że jak zacznę to robić, to się na prawdę zrobi MEGA POWAŻNIE...
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, jak tak myślę co mam zabrać do torby dla siebie (torby nie mam tak btw, ale wsadzę na razie w cokolwiek, żeby mieć wszystko razem) to mi się tych rzeczy zwyczajnie DUŻO wydaje. Sam szlafrok + ręcznik dużo miejsca zajmuje.
Podkładów poporodowych bierzesz Black od razu więcej niż paczkę? Bo ja się zastanawiam, może tylko jedną wezmę (ale nie wiem jak z częstością wymiany tego jest ) a potem dowiezie Tżcik?Czyli hm.: * podkłady poporodowe * te osłonki na łóżko * koszule nocne * szlafrok * kapcie których jeszcze nie ma * osłonki na sutki * wkładki laktacyjne * majtki zwykłe bawełniane * majtki siateczkowe * żel pod prysznic * płyn do higieny intymnej * szampon * pasta do zębów * krem do twarzy * pomadka ochronna * kubek + herbatka * stanik do karmienia Co jeszcze? |
|
|
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I ja biorę oprócz kapci jeszcze klapki jakieś pod prysznic.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-26 o 23:52 |
||
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że starczy, bo ja nigdy nie krwawiłam mocno podczas okresów, więc mam raczej niezłą krzepliwość - a lekarz mi mówił, że dużo od tego zależy w kwestii połogu. Jak miałaś mocne okresy, to radziłabym wziąć więcej, a jeśli nie - to pewnie będzie ok. Do listy dopisałabym pejper toaletowy.
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze klapki pod prysznic, papier toaletowy.
Ręczniki wezmę 2 mniejsze, mniej miejsca mi zajmą, + taki mały tylko do twarzy. I może jakąś małą kosmetyczkę z tuszem, czy kredką, lekkim podkładem (ja tam pewnie z 5 dni będę). Black : zapytaj lekarza swojego jeśli się okaże że będziesz mieć CC - jak długo się jest w szpitalu po zabiegu, ciekawa jestem czy będziemy mieć jakoś inaczej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Kupilam je na ostatnia chwile, mandali nie moglam znalezc, a dowiedzialam sie, ze zajecia z gliny ma w zerowce, wiec kolo garncarskie umarlo smiercia naturalna.

"
nie ma głowy biedaczyna 
.