|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
musiałabym przedzwonić niebawem Ale różnie bywa, z tego co dziewczyny pisały, w niektórych miastach już nie mają miejsc i trzeba się zapisywać na samiutkim początku.
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
axello pewnie możesz pytac..żadna tajemnica..
hmmm... zacznijmy od tego ze nie miałam dostepu do internetu ..baa o kompie to mogłam pomarzyc.. ![]() byłam zielona i totalnie zdezorientowana ..teraz Wy młode mamusie macie super źródło informacji.. nic nie wiedziałam oprócz tego co mi mama trochę opowiadała.. i jedną książkę miałam z ilustracjami porodu..dla wyobraźni ![]() sam poród to wielki strach ..bo nie wiedziałam co mnie czeka.. bóle wydawały się wtedy koszmarne..nie do przezycia ![]() ..kiedy przeszłam fazę bóli i weszłam w fazę partych poczułam sie jak w niebie... troche się zastanawiałam o co kaman..bo czułam jakby chciałoby mi sie kupę ![]() no i wydarłam sie do wszystkich co w koło mnie byli ze chce mi sie kupę a oni chórem "to rób tą kupę" i tym sposobem trzy razy poparłam i wyszła ta moja kupka różowego Krystianka ![]() Wiktor to już inna bajka .. doświadczenie dojrzałosc i gotowośc zupełnie inny .. swiadomy i przede wszystkim przygotowany poród.. bez stresu i strachu .. czego i Wam wszystkim zyczę.. teraz jest inaczej ..mamy siebie ..i pomagamy sobie przygotowac się do tej jedynej niepowtarzalnej godziny w której przychodzą na świat nasze dzieci.. to są zupełnie indywidualne momenty... ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- jeśli chodzi o szkołę rodzenia to niestety ..nie pomoge bo nie korzystałam.. mnie natura uczyła rodzic ![]() axello.. pytałaś jeszcze czy sn czy cc.. sn przy szerokości bioder zaledwie 89cm.. bez wiekszego problemu
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-12-26 o 20:20 |
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sn.. Wrażenia? powiem tak: drugi poród o niebo lepszy ![]() Chociaż bez ściemy dodam,że oba bolały jak cholera.. ale to taki ból o którym się w mig zapomina jak tylko maluch wyskoczy ![]() Cytat:
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ło,pocieszający opis ![]() dziękuję ![]() też marzy mi się poród sn.. ![]() a ja myślę,że net tylko straszy,i lepiej byłoby bez niego.. Cytat:
a przygotowania,jakieś ćwiczenia,rozciąganie? moja kondycha jest fatalna i się boję,że po prostu nie dam rady..
|
||
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczął się poród i pojechałam dasz radę bo tak nas stworzyła natura
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie będę mieć kondycji w stanie choćby nawet zadowalającym ![]() więc po co marzyć
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
natura robi to za nas.. zalezy tez od podejscia ..stopnia wytrzymałości oraz luzackiego charakteru... pfiii urodzę i juz
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a możesz nie mieć kondycji, skurcze częste i młode wyskoczy po 10-15minutach
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przygotowac sie fizycznie ale bardziej psychicznie |
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby nasze dzieci wystrzeliwały jak.. jak coś co wystrzeliwuje..oo -jak popcorn! zmywam się,pora coś zjeść ![]() |
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na miejsce chyba się nie czeka. Płaci się i chodzi...to taki jakby płatny kurs
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadne ciwiczenia , ani kondycja nie dadza ci gwarancji ani pewnosci ze bedziesz miala lzejszy porod!!!! ja lekkoatletka ,uprawialam czynnie sport przed ciaza i w ciazy tez sie nie oszczedalam, mialam kondycje jak trza , dzien przed porodem 3 km zapitalalam, bylam porozciagana a porod mialam 26 godzin w tym 25 bez roziweranai szyjki , w d...pie z ta gimnastyka a kolezanka lezala cala ciaze i futrowala sie jedzeniem i wyplula w 20 min dziecko , wiec co jest pisane nam nie wiemy , co ma byc to bedzie ..... a ja mam nadal mega kolek nie daje rady , o 15 wzielam 2 no-spy i z 15 min temu tez 2 , myslicie ze moge jeszce wziasc?? nie chce do szpitala bo mnie zostawia, jak do jutra nei przejdzie to moze jutro pojade, moze tylko kroplowe dadza ......boooliii
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
A odnośnie ćwiczeń to polecają jogę dla ciężarnych. Koleżanka chodziła i mówiła, że podobno w szpitalu później mówili, że jak na pierwsze dziecko to strasznie szybko postępowało jej rozwarcie i ona to zawdzięcza tym ćwiczeniom
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skórkę zostawiam całą a przed chwilą wypiłam szklanę soku marchwiowego
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
my zakończyliśmy świętowanie
fajne były Święta, a następne zapowiadają się jeszcze fajniej
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za ruchy! Mój dziś też poczuł pierwszy raz tak mocniej niż zwykle Bo teraz malutka uaktywnia się częściej i mocniej Uwielbiam to
|
|
#1728 | ||
|
Zakorzenienie
|
będzie dobrze, zobaczysz
![]() Justi za 20t ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że warto zadbać o smarowanko żeby później nie żałować, to nie takie męczące, da się przyzwyczaić
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Juu gdzie zamierzasz iść do SR
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj, witaj
![]() anoxee gdzieś Ty się podziewała ![]() axella przerażające jest że ktoś stracił dziecko przez swoją głupotę. Co za ludzie axella Ty tam nie licz że masz cały kwiecień bo dzidzia może już na początku kwietnia wyskoczyć
|
|
|
|
#1733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-porodzie.html Bo z daxa długo, więc jak potrzebujesz na szybko i wyjść to polecam z dotychczasowych. Cytat:
Mama mi zadała wczoraj pytanie jakie koszulki się teraz maluszkom ubiera, czy nadal batystowe a ja zrobiłam wielkie oczy jak karpik świateczny Styczeń/luty się tym zajmę
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Ashy co do szkoły rodzenia to przeważnie przyjmują od 22 tc.
Co do zapisów to zależy od miasta. Co do ceny to samo. Ja w nowym roku mam zamiar się zapisać i z tego co wiem to u mnie czekają aż się zbierze odpowiednia ilość chętnych i dopiero startują. |
|
|
|
#1735 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem, że można i bez dotyku, ale nie jeśli 20 lat się było taką cnotą jak ta bohaterka! wiesz, chodzi mi bardziej o to, że ta książka ma jakby przesłanie: kobieto, ty nie musisz nic robić, twój orgazm zależy od umiejętności faceta. wiadomo, że zdarzają się sieroty totalne, ale głównie zależy on od nas samych.Cytat:
też lubię oglądać moje zaokrąglenie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te pasy Cię nie bolą, co za problem je zapiąć. no a tego to już w ogóle jestem pewna,że będę przedterminowa także ten, może pójdę się spakować?? ![]() Cytat:
koszulki jakie ?ja też styczeń poświęcę na dokształcanko ![]() mam jakieś dziwne skurcze,nie skurcze.cholera wie co to..takie jakby "wypychanie" ![]() króciutuńkie ale po kilka.. dziiiwneee |
||
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze boki, plecy i uda od 2 kresek:P
|
|
#1738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, no i go spytałam czy trzeba wycinać te pestki, a on na to, że nie trzeba ale my wycinamy, bo bez tego ponoć szybciej się te noże tępią... wybacz odstąpię Ci szklaneczkę ![]()
|
|
#1739 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 21 tc za 14 tc za 20 tcCytat:
Nawet Mąż zauważa zmianę ![]() Ja smaruję się póki co Rossmannową oliwką, ale chyba kupię sobie coś treściwszego, przynajmniej do smarowania w dzień. Mam wrażenie, że mi cycki zaraz eksplodują, więc trzeba jakąś tę skórę zabezpieczyć ![]() Cytat:
![]() Witam się z Wami poświątecznie. Wpadłam na chwilkę się przywitać i zaraz dołączam do kimającego Mężula. Jak to się mówi "Święta, Święta i po Świętach". Może to i lepiej... Bo jakoś tak w te Święta miałam wyjątkowo wilczy apetyt- zwłaszcza na słodycze (właśnie pochłonęłam kawałek wafli przekładanych krówką) i waga u gina może tego nie wytrzymać ![]() Postaram się zajrzeć jutro, chociaż Mężu ma z racji choroby wolne, więc może spędzimy sobie cały dzień w łóziu i nie będziemy łączyć się ze światem pozamieszkaniowym ![]() Kolorowych snów!
|
|
#1740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie zapomnę zadzwonię jutro. nasz synuś jakiś rozleniwiony przez te święta ... wcześniej brykał po kilka razy dziennie, dość mocno już kopał, a przez święta to tak bardziej od łaski się meldował ... dziś też tylko podczas kąpieli powiercił się mocniej ... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

musiałabym przedzwonić niebawem
i trzeba się zapisywać na samiutkim początku.

?

07.07.2012
za ruchy! Mój dziś też poczuł pierwszy raz tak mocniej niż zwykle 
?
odstąpię Ci szklaneczkę