|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
Jasna sprawa, spytam o wszystko, bo nic nie wiem na temat tego zabiegu w przypadku szpitala miejskiego w Ols - co szpital, to zwyczaje, na takiej zasadzie... A cesarka raczej będzie, bo Oliwka dalej ma główkę na górze i podejrzewam, że nic się już w tej kwestii nie zmieni... |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie, zawsze to chociaż troszkę do ładu warto się doprowadzić.
Jestem po kąpieli, więc mam przypływ sił i nie chce mi się spać. A kąpiel miła bo z Tżcikiem ![]() Mała się fajnie wypinała różnymi częściami ciała ![]() W ogóle tak mnie na sentymenty wzięło - jak dobrze, że jest tutaj taki Nasz wątek! Tyle z Nas zadebiutuje w roli mam, a jednocześnie będzie się kogo poradzić, to na pewno będzie dla Nas duże wsparcie mieć tutaj Siebie Nawzajem! Bo przecież dla mnie nadal wszystko czarna magia a Malutka będzie na świecie lada chwila... |
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziweczynki...ja dopiero dziś dołączam...święta i po świętach...trochę się poobżerałam ale bez przesady... co do prezentów...to my z Tżetem dostaliśmy jakieś drobiazgi...ale nawet Antoś dostał...zazdroszczę Wam kaski....bo nam by się przydała dla Antośka..ale kto wie może co jeszcze wleci...natomiast pochwalę się co Antoś dostał..
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kolejny maluszek jest na swiecie!!!
Wiadomosc od evel: O godz. 0.35 przyszla na swiat Majeczka nasze 55cm i 3250g szczescia Na IP bylismy o 22:20. Kazdej zycze takiego porodu (bez szycia), personelu i sal. Pozdrawiamy wizazowe ciocie ![]() Szczesciara, co? Nie dosc, ze ma juz bobaska ze soba, to jeszcze w takim tempie!
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-27 o 08:44 |
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki witam się po świętach
Gratuluję nowym mamusiom! |
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kla ski:![]() ![]() k laski:
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ szybko poszło ![]() ja dziś jadę na ktg, a jutro wizyta :d mój mąż już zestresowany chodzi |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jaaak super - ekspresowo Im poszlo WIELKIE GRATULACJE !!!No i jednak urodzila juz po swietach hehe ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Ja sie dzis obudzilam o 4 rano i brzuch mnie bolal, w sumie nadal mnie boli i nie wiem z jakiej przyczyny ;/ Skurcze to nie sa wiec moze po swiatecznym jedzonku no zobaczymy! Ale u mnie to pasuje zeby dzidzia przynajmniej jeszcze ze 2 tygodnie posiedziala w brzuchu...
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tempo Gratulacje
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje!!U mnie już lepiej, temperatura w normie, tylko ten kaszel koszmarny brrrr. Ciekawe co lekarz mi dziś powie, czy szyjka się skraca czy porodu ani widu ani słychu
|
||
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!! Jej, ale ruszyło ![]() Która następna? |
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Evel- gratulacje serdeczne
ales sie uwinęła ![]() powiem Wam dziewczyny, że ja już chce urodzic
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam to samo... Najgorzej to nogi. Banie takie, przez noc juz opuchlizna nie schodzi, a jak ścisnę to wklęsłe ślady zostają. Czuje się jak beka, ale chciałabym dotrzymać do stycznia
|
|
|
|
|
#2444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie po Świetach
Cytat:
Gratulacje!!!Cytat:
|
||
|
|
|
#2445 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam witam
![]() Cytat:
![]() kurcze dziewczyny, chyba się zaczęło na dobre trochę mnie to przeraża ![]() ja na spokojnie postaram się dzisiaj dopakować - w sumie dużo mi nie zostało i jutro się przeprowadzamy na dobre! trochę mi żal, ale z drugiej strony będziemy mieć już swój własny dom choć wybrany jest już od dawna. No i na zakupy "domowe" - czyli farbę do salonu, tapetę, włączniki i gniazdka i inne tego typu bzdety no i po telewizor, płytę indukcyjną, piekarnik, lodówkę... nie chcę wiedzieć, ile dzisiaj kasy nam popłynie ale mam nadzieję, że wrzucili gdzieś jakieś raty zero procent czy cuuuś ![]() miłego dnia dziewczęta!
|
|
|
#2446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piąty dzieciaczek jeszcze przed Nowym Rokiem. Ciekawe ile jeszcze będzie...w końcu 5 dni zostało.
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
![]() Przeziębienie uparcie się mnie trzyma. Ale na poprawę humoru - jutro mam USG+KTG, zobaczę moją niunię malutką. ![]() Cytat:
Cudownie! |
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczęściara naprawdę oby większość porodów taka właśnie była
|
|
#2449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Gratulacje!! ![]() Ja dziewczyny przychodzę niestety ze złą wiadomością, byłam u gina w piątek i skróciła mi się szyjka do tego stopnia, że dostałam nospe forte + 4 luteiny na raz co wieczór. No i przykaz leżenia plackiem.Na świętach było super to były nasze pierwsze calusieńkie święta razem. Pół spędziliśmy u moich rodziców a pół u TŻta aż mi przykro, że musiałam już wrócić, TŻ poszedł do pracy a ja leże sama w domku
|
|
#2450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to leż i wypoczywaj, żeby nie zaszkodzić, na pewno będzie dobrze ![]() ja też sama w domu leżę, z przeziębieniem, jak kilka dziewczyn tutaj...bo chłop dziś i jutro od 7-19 w pracy...
|
|
#2451 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie to juz 2 raz był fałszywy alarm, 10 dni temu przed wizytą u gina też przecież skurczowałam, wczorajsza noc pięknie również a teraz cisza. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- A jeszcze Agatka przeziębiona, niby temp. nie ma, ale niefajnie kaszle więc wybieram się do lekarki, mamę biorę bo p. w pracy dzisiaj i jutro a sama się boję już iść :/ |
|||
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalam dzis do Basi - czuja sie dosc dobrze, prawdopodonie dzis wychodza ze szpitala, ale wszystko zalezy od malego. Jest na badaniach. Basia sie troszke o niego obawia, bo byl slabszy niz inne dzieciaczki. Basia chodzi jak pingwin, musi uwazac, bo szwy troszke jej sie poluzowaly. Jesli chodzi o jej porod, to od 3 w nocy miala skurcze, o 5 pojechali do szpitala, a o 14 urodzila. Najdluzej trwalo rozwieranie - od pelnego rozwarcia porod trwal 35min.
Mam zdjecie Krzysia Basi, tylko ze nie mam przy sobie kabla do tel. Moge do ktorejs z Was je wyslac? Basia pozwolila je umiescic. |
|
|
|
#2453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba pojadę dziś do gin byłam 7 dni temu ale się denerwuje, mam mieć cc a nie mam skierowania a wizyta 03.01 a ja termin 06.01 i się boję, że w szpitalu mogą coś kombinować wiadomo zależy na kogo się trafi |
|
|
|
|
#2454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej pójść wcześniej i to załatwić, więc uważam, że to dobry pomysł.
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Zadomowienie
|
no i receptę muszę mieć bo u mnie w szpitalu podają EUVAX B ale jak będę miała swoją szczepionkę to bez problemu podadzą moją.
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

kla ski:

no zobaczymy! Ale u mnie to pasuje zeby dzidzia przynajmniej jeszcze ze 2 tygodnie posiedziala w brzuchu...

ja mam to samo... Najgorzej to nogi. Banie takie, przez noc juz opuchlizna nie schodzi, a jak ścisnę to wklęsłe ślady zostają. Czuje się jak beka, ale chciałabym dotrzymać do stycznia

nie chcę wiedzieć, ile dzisiaj kasy nam popłynie
ale mam nadzieję, że wrzucili gdzieś jakieś raty zero procent czy cuuuś
do tego stopnia, że dostałam nospe forte + 4 luteiny na raz co wieczór. No i przykaz leżenia plackiem.