|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
My mamy wszystko eko-nie lubie tego slowa- takze zupki sa mega zdrowe, ale co z tego, skoro mala niekoniecznie chce je jesc?
woli owoce lub deserki albo ziemniaki. Chyba nastapil u nas przelom. Z uporem maniaka przez 4 dni usypialam dziada w wozku i poskutkowalo!!! Wlaczam ciagle te same kolysanki, bujam wozem i dziecko spi ![]() Ahhh i nie pochwalilam sie wam, ze moje dziecko idealnie mowi slowo NIEEE
|
|
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze Sol
![]() Czyli nie jest tak źle Sporo zdrowych
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
tż po mnie idzie. mamy wyjść na godzinę. Porozmawiam sobie z nim, daję mu 2 tygodnie na poprawę inaczej się rozstajemy.
Ja już jestem wykończona fizycznie i psychicznie |
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Sol powinnas juz to dawno zrobic bo to naprawde jest nie halo....
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas też wszyscy zdrowi. Póki co Mnie zaczęło gardło boleć ale mam nadzieję że nic z tego nie będzie.Dzisiejszą noc spędzamy jjeszcze u mojej mamy ddlatego wykapalam tutaj mała w dużej wannie. I przypomniało mi się jak była maleńka jeszcze nie tak dawno. Gubila się w tej wannie a teraz jest już taka duza. Sol super że chrzest macie już za sobą, ale dla tz należą się baty ![]() szkoda że nie dojrzał jeszcze.do róli ojca.
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2955 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedtem pisałaś, że rodzina tż nie chce żadnej imprezy i że zrobicie u Twojej mamy. Po co tort u tż? Ja bym od razu zgarnęła wszystkich do mamy. I nie pojmuję, czemu tż nie poszedł z Wami do mamy. Cytat:
Cytat:
* O zabawce już myślałam, ale ona najbardziej lubi szeleszczące i gwiazdkę z pozytywką. Cytat:
Innych kaszek nie podaję. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2956 | |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Wczoraj się nie odzywałam, bo od wigilii do dziś była u nas siostra męża, a i lwią część dnia spędzaliśmy u teściów. Dlatego dziś dopiero stawiam torcik z okazji pół roczku Zosi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Bez sensu. Foch. ![]() to może Holle? choć przyznam się szczerze, że nawet nie wiem, jak dużo dań mięsnych produkują. Na pewno jest czysta wołowina i drób i jakieś tam kombinacje, ale co konkretnie - jeszcze nie patrzyłam. W kwestii pochodzenia mięsa mam podobne zdanie jak Ty - bardziej boję się kupować zwykłe mięso niż słoiczki. Co prawda w DE nigdy nie słyszałam o żadnej aferze z myciem kurczaków Ludwikiem, ale tu jest chyba wszystko tak nafaszerowane chemią, że głowa boli. |
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Soleiko przykro mi. Masz Tzta dzieciaka
w życiu nie zgodzilabym sie aby Tz w święta a tym bardziej w chrzciny swojego dziecka w pubie z kolegami siedział, o nie!My dzisiaj byliśmy chwile na boxing day. Kupiłam sobie jeansy, sukienkę, prezent dla mamy, chrzesniaczki i synka kumpeli jutro tez pójdę zobaczyć bo dzisiaj miałam mało czasu
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje chore dziecię leży na plecach, energicznie macha kończynami, a przy tym popiskuje i pokrzykuje z radości. Chyba nie zauważyła, że karuzelka przestała grać. Przy okazji wciągnęła sobie pieluchę tetrową na część twarzy i rzucała butelkami łapiąc za smoczek. A przed chwilą marudziła i ma chrypę chyba od płaczu przy czyszczeniu noska. * Skończyła. Trenuje słowo mmama, podnosi się na kolanka, ślini i aż promienieje radością.
|
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() znów coś mądrego wymyślił? |
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zamówiłam kurtkę, moge iść spać dobranoc!
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-27 o 00:06 |
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie po świetach. Nie wchodziłam nawet na neta przez te dni(jedynie wczoraj na chwileczke ale nie na forum) i dobrze zrobił mi odwyk taki od tego neta
a do tego nacieszyłam sie prez te dni tztem bo dzis rano znowu wtyjechał i wrociu w niedziele ale juz potem bedzie 19 dni w domuSwieta swieta i po swietach. Duzy brzuch i do tego @ ktorą dostałam(narazie sie marnie zaczyna ) ale to znaczy ze od dzis bede brała tabsy i sie boje ![]() Nadrobie Was pozniej ide cos wszamac wrazie ketonalu
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mały więcej kaszle, kaszel mokry, napadowy szczęśliwie udało sie umówic do naszej pediatry dzis na 16
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka dla Jasia My juz niby kataru nie mamy a jednak wieczorem i rano jest problem z zasmarkaniem i trzeba mega odciagac.
|
|
#2965 |
|
Rozeznanie
|
Hej !
Ja na sekundę. Ząbkowanie Antka załatwiło mi torbiel mleczną w piersi i dopóki tego nie opanuje, raczej będę was podczytywać niż pisać. Jedyna dobra wiadomość, że w tydzień przybył 85 gram.
|
|
|
|
#2966 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Chciałam Wam tylko podziękować za ostatnie pół roku, wszystkim razem i każdej z osobna. Co prawda nie ujawniałam się - bo taką mam naturę, ale korzystałam z Waszych rad i doświadczeń bezwzględnie. Wasze posty były dla mnie niezmiernie pomocne i jestem wręcz przekonana, że nie tylko dla mnie Jestem mamą lipcową i wracam już do pracy, stąd też poczułam się w obowiązku pożegnać z Wami ( Najbardziej przypatrywałam się Jasiowi Phdwao, z tej racji, iż miałyśmy identyczny termin planowanego porodu, jednak mój synek przyszedł na Świat 3 tygodnie wcześniej. Dziękuję Depoison, za jej fantastyczne wpisy, piękny język pisany, bogactwo słowa i ten uśmiech, który zawsze u mnie występował po przeczytaniu jej posta. PS Czekam na Twoją (pierwszą i kolejne) powieść, myślę że w tym gatunku świetnie byś się sprawdziła )Kurczę, o każdej tak mogłabym napisać. Ale Wy to wszystko wiecie. Dziewczyny trzymajcie się cieplutko. Zazdroszczę Wam niesamowicie, iż jeszcze sobie możecie pobaraszkować z Waszymi cudownymi Szkrabami. Ja tymczasem muszę wrócić do pracy, do tego dokończyć aplikację więc pracy będzie, oj będzie. Ale synek doda mi sił i jakoś to ogarnę. Tym optymistycznym akcentem, jeszcze raz dziękuje, Buziaki Magda |
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mu dałam syrop z cebuli bo nie wiem co dawać, w poniedziałek mial lekki kaszalek i lekarka w przychodni nic nie zlaecila poza odciaganiem z nosa i witaminy C a teraz jest gorzej
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
U nas ok, tylko niesamowicie boli mnie głowa. Chociaż bliżej mi do stanu jak z dowcipu: Przychodzi baba do lekarza: -Panie doktorze boli mnie głowa ,chyba mam migrenę. Lekarz ją zbadał i powiedział: -Proszę pani migrenę miała królowa Jadwiga,a panią tylko łeb napierdala. Miłego dnia |
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2970 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas po świętach dobrze. Jedno moje spostrzeżenie - w ciągu 2 dni można przytyć nawet 5 kg No ale teraz nowy rok więc można mieć postanowienia Cytat:
i dziękuję za tort ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak zapewne się domyślacie rozszerzam dietę młodego. I takie moje spostrzeżenie - po pierwszych trudach podania nowych rzeczy, mały coraz mniej chętnie je mleko. Oczywiście mu je daję i nie odpuszczam ale to nie zmienia faktu, że już się tak nie rzuca a butelkę jak do tej pory. Poza tym od jakiegoś czasu jak jest głodny to cmoka |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

woli owoce lub deserki albo ziemniaki.

Chodzili kolędnicy, troje, i tak dzwonili do bramki (3 razy i bardzo długo), że obudzili mi młodego. Gdyby zadzwonili raz to on się nie obudził. No ale poprawili jeszcze dwa razy, za każdym razem dłużej, i się obudził. W związku z czym zamiast dać im 10 zł to ich opieprzyłam. I to tak, że mi aż głupio teraz. Dzieciaki poszły jak zmyte. Ale tak sobie myślę, że aż strach co bym zrobiła jak ktoś by zrobił młodemu krzywdę, skoro z powodu obudzenia go zrobiłam coś takiego 

Widział dziecko 2 godziny dziś....

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
w życiu nie zgodzilabym sie aby Tz w święta a tym bardziej w chrzciny swojego dziecka w pubie z kolegami siedział, o nie!

i dziękuję za tort