|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() odpocznij sobie bo ja np już 2 tygodnie nie śpię u mnie cały czas liczyli wg OM na 22-gi ja sądziłam że raczej przenoszę - cykle właśnie miałam długie, do tego nieregularne ale jak widać reguły nie ma bo się pośpieszył
|
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
No wiem wiem ale teraz to człowiek myśli "ileż można spać" a po godzinie zero będzie "boże ależ ja byłam głupia, że nie korzystałam" ![]() Ja liczyłam, że przenoszę i póki co na to się zanosi Obstawiam, że się wstrzelę jak moja mama jakieś 3-4 dni po terminie, zarówno ze mną tak miała jak i z moim bratem. A Jasiek się w ładną datę po prostu wpasował, ot co
|
|
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po spacerze - sam spacer super. Była ładna pogoda, Izunia przespała go.
Ale jestem zła, bo ja sama nie jestem w stanie wyjść z tym wózkiem i dzieckiem na spacer. Czy producenci wózków naprawdę nie mogą czegoś wymyśleć Byłam z mężem to we dwójkę można dać z nim radę. Próbowałam jak tu by zrobić, żeby samej wychodzić z tym wózkiem, a więc zjeżdżanie po schodach z dzieckiem, ale to jest zbyt niebezpieczne. Próbowałam z wyciąganiem gondoli, ale o ile samo wyciąganie jeszcze da radę to potem wkładanie tego na stelaż to masakra. Trzeba wcelować w odpowiednie miejsce, a gondola jest szeroka, również trochę waży z dzieckiem i ogólnie za bezpieczne też to nie jest. Mam jeszcze tego zappa z fotelikiem, który był kupiony z zamysłem na zakupy do samochodu, bo zajmuje mało miejsca czy na szybkie wyjście do biedrony - z nim sobie spokojnie daję radę, ale nie jest to wózek na wielkie śniegi, bo ma małe kółka. |
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba że do butelki będzie się przytulał ![]() Ale koncepcja, mimo że sprytna, odpada, bo nie posiadam dojarki ![]() Edytowane przez Ma_majka Czas edycji: 2012-12-26 o 19:20 |
|
|
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
My cały dzień oglądamy filmy ![]() ![]() Rodzice mnie odwiedzili, posiedzielismy, pojadłam słodkości ![]() Taki fajny dzien, mały grzeczny, przestał sie przeciągac i zostawił szyjkę w spokoju - było tak fajnie, że zapomniałam, że czeka mnie poród. Za to w nocy dawał czadu - TZ trzymał brzuch przez kilka minut i w koncu sie przekonal, ze 3600g to nei przelewki. Dzis nie bede na wieczor pic herbatki koperkowej (pilam, bo chcialam polepszyc trawienie, bo boje sie popchnac cokolwiek ze wzgledu na wywołanie porodu ).No i tak sobie mysle, ze moze małego brzuszek boli od koperku i dlatego sie tak tłucze nocami? Dzis sobie daruje. Jak mnie wezmie, to i tak mi lewatywe zrobia. Ehhhhh jak sobie o porodzie pomysle, to strach mnie obezwładnia. |
|
|
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony ja np. takie miejsce mam ale mam też wizję jak mi ktoś kradnie ten wózek więc sama nie wiem. Tyś to się obkupiła przed tym porodem, że hej Latam dzisiaj do kibelka częściej niż zwykle. I tak się zastanawiam czy to to świąteczne żarcie czy łapię już ten klimat oczyszczania 'przed' ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Kurczę a ja ostatnią wagę jaką znam to niecałe 3300 sprzed 2 tygodni i nie wiem na co się nastawiać. Teraz na wizytach na IP mi nic nie mówią ale tak sobie myślę, że chyba przed samym porodem będzie jakieś usg z dokładniejszym pomiarem No i cały czas mam w pamięci, że młody Immortal miał ważyć 4200 a ważył 4700 ![]() Kochana Ty się nie bój porodu, pójdzie łatwo, gładko i przyjemnie ![]() I nie wiem jak możesz tak lekko pisać o lewatywie. Mnie lewatywa bardziej przeraża niż sam poród |
||
|
|
|
|
#547 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Pewnie jak młoda będzie trzymać już główkę sama to będzie też inaczej, bo w jednym ręku dziecko, a w drugim wciąganie wózka .Choć oczywiście będę musiała to przetestować czy dam tak radę. Narazie to odpada, bo główka nie jest jeszcze do końca stabilna ( choć trzyma ją coraz dłużej) i trzeba ją trzymać dwoma rękoma. ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Cytat:
Pewnie przy większej różnicy ją widać, ale nie ma co się niepotrzebnie stresować
|
|||||
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#549 |
|
Rozeznanie
|
witam się leniwie,
święta... tyle pyszności a ja nie mogłam nawet podjeść, mogę tylko malutko bo inaczej cały brzuch mnie boli, napięty jest wciąż, ale na razie cisza przed... porodem. Co do wagi maluszków to uwaga uwaga przekroczyliśmy 5kg ![]() :c onfused:![]() Ale zazdroszczę Wam mamuśki pociech
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciepłe mydlinki hmmmm ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Ile!!??? 5 kg???!!! Szok! |
|
|
|
|
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
w piątek na wizycie było 4700, a przybiera mniej więcej 100g dziennie.
Jestem na diecie, tylko dodatkowe żelazo co by mniej przybierał ale to chyba nic nie daje... ledwo się odbijam od fotela. Kawał chłopa
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, dzisiaj już nie dam rady nic napisać, padam na twarz, bo jeszcze nie przestawiłam się na to nocne wstawanie
Proszę tylko o zmianę na pierwszej stronie: Nikoś przyszedł na świat 22.12 O 8:20 dokładnie.Pozdrawiam
|
|
#553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ano brodaweczki , tym octaniseptem po kazdym karmieniu trzeba pryskac albo nawet oklady robic, a po wyschnieciu na smarowanie czysta lanolina Popros lekarza obojetnie jakiego o recepte na masc robiona pod tytulem lanolina. 100 g kolo 12 zl bedzie kosztowac nie trzeba zmywac Ja jako twardzioch bez nakladek ale sie namyslam bo mi mala brodawke w kant robi po kazdym karmieniu( tak szczeny zaciska), zdolna jest.Ma majka jak co 20 minut to na pewno chce sobie podziamac a nie jesc. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Evvelina silami natury rodzisz?
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2012-12-26 o 20:11 |
||
|
|
|
|
#554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak |
|||
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
no to evvelina bijesz rekord widze, 5 kg... spory dzieciaczek.
sola, ja też nie wiem jak sobie poradze ze spacerem jak mąż już do pracy wróci... sama gondola z 4 piętra trochę waży, a później jeszcze muszę ją gdzieś postawić i lecieć do piwnicy po stelaż, nie wiem jak ja sobie poradzę... |
|
|
|
|
#557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
5 kg
|
|
|
#560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba jak nie będzie za dużo śniegu będę śmigać tym zappem. Jeszcze dowiedziałam się, że teściowa nabawiła się przepukliny po noszeniu wózka. Ja dzisiaj też czuję, że się poddźwignęłam od tego sprawdzania czy dam radę podnieść czy nie, a mięśnie brzucha mam jeszcze osłabione. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#561 |
|
Przyczajenie
|
5kg-wielki szacun!
Jak czytam Dziką, to jakbym widziała siebie- ciągną mi się te dni po terminie jak nie wiem co,zamiast cieszyć się "podarowanym" czasem, spać do oporu i naczytać się na zapas, to całe dnie zrzędzę i mędzę- czy to nie głupie? A potem będę załować Zdecydowałam, że jutro nie zgłaszam się jeszcze do szpitala. Mały jest ruchawy, a z uwagi na moje DUŻE wątpliwości co do poprawności wyliczenia tp, jak u Dzikiej, podaruję mu jeszcze dzionek-dwa,póki wciąż mam zwolenienie Nadzieja na naturalny poród bez wywoływania umiera ostatnia Mój mąż też urodził się 15 dni po terminie, może mały ma to po nim.
|
|
|
|
|
#562 |
|
Przyczajenie
|
Apropos maści do brodawek:
obczaiłam, że w składzie większości z nich mamy lanolinę/wazelinę/eurcerynę, średnio wychodzą min.15-20zł za 30g. Tymczasem wystarczy zmolestować lekarza o wypisanie lanoliny/euceryny na receptę (koniecznie R- ryczałt). Na jedną ryczałtoreceptę przysługuje max 100g specyfiku. Koszt 100g - 7,50zł. Lanolinę możemy oczywiście kupić i bez recepty na wagę, ale w normalnej cenie - 56zł za 100g.Feel the difference....Ja profilaktycznie zmolestowałam swojego rodzinnego o 2 recepty (ważne 30 dni) i zabieram maść na porodówkę. Potem, sądząc z opisów o dziurach w brodawkach |
|
|
|
|
#563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No masz rację - nic nie mów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cholercia wychodzi na to, że od 4 dni mamy zastój ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Ej... kolejna styczniówka się rozpakowała
|
||||
|
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
Kochane,
Mam takie wyrzuty sumienia ze tu nie zagladam...i tęsknię przeokropnie Nawet opisu porodu nie naskrobalam Na nic nie mam czasu a Kaja tylko rączki i rączki... Ale bede zaglądać i pisać obiecuje
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam czas do stycznia by wymyślić sobie na to jakiś plan i zbierać siły, bo na razie to sama gondola za dużo dla mnie waży... no i jeszcze szwy mam, nie chciałabym by popuszczały... swoją drogą ciekawe kiedy nadejdzie ten dzień jak już wszystkie będziemy rozpakowane i która będzie tą ostatnią... ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- nie martw się ja też opisu porodu nie skończyłam, zaczełam pisać i jakoś skończyć nie mogę... muszę się za to zabrać... póki jeszcze nie wszystkie rozpakowane ; p |
|
|
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Probuje napisac opis porodu, ale czasu mam przy dziecku na prawde niewiele mimo że mąż mi pomaga. Nie wiem jak to bedzie jak wróci do pracy.. Dzika jakbys chciala pogadac o szpitalu/poloznej to mozesz do mnie zadzwonic. Sola zdradź sekret jak Ty to robisz ze przy dziecku jestes na biezaco na forum? Ja siedze z komorka jak karmie, ale tu ciezko pisac.. Moze z czasem opracuje jakas strategie;-)
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki;]
wracamy wszystkie do forum po świątach;] u nas juz 7 tydzien leci ![]() gdzie jest jasiowa? Tesko mi!!! Kacper znow miał napady kolek od wczorajszego wieczoru;/ wykąpany i najedzony zasypia o 20 a wczoraj o 22 z wielkim placzem;( tak mi go było szkoda. Pospal do 2 i potem znow plakal;/ teraz jeszcze spi, odsypia. Wszyscy odespaliśmy w sumie bo o 10 Oliwka zrobila pobudke;] Ide sprzątać w pokoju corci, po swietach jest tam tyle prezentow, ze nigdy tego nie poukladam ;p A co u Was? Jak sie macie? |
|
|
|
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jutro po kontroli jak nic się nie ruszy będę dzwonić się wyżalić pani Joasi, w końcu za tą kasę powinna być na wszystko przygotowana ![]() Śniło mi się dzisiaj, że tż mnie zostawił i obudziłam się zalana łzami, masakra ![]() I właśnie zauważyłam, że dziś urodziła kolejna styczniówka |
||
|
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
moi rodzice mają swoją teorię
3 dni przed porodem byłam na imprezie u taty co był ten akordeon i 16 osób wyło ponoć mój syn stwierdził że musi wyjść zobaczyć co to za oszołomy Cytat:
![]() IV piętro, niby stelaż w piwnicy ale jak zlezę z gondolą ![]() jeszcze ja
|
|
|
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=T'ai;38301359 mam ten sam problem ![]() IV piętro, niby stelaż w piwnicy ale jak zlezę z gondolą ![]() [/QUOTE]daj znać jak opracujesz system ; p |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

No i cały czas mam w pamięci, że młody Immortal miał ważyć 4200 a ważył 4700 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na lewym to mam taką ranę, że wygląda jakbym dziurę w brodawce miała 
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

A jutro po kontroli jak nic się nie ruszy będę dzwonić się wyżalić pani Joasi, w końcu za tą kasę powinna być na wszystko przygotowana