|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
Po prostu: stres i tyle, i to mnie wkurza, bo nie mogę się na nic czysto nastawić.
|
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie - co wejdę na wątek to kolejny dzidziuś na świecie
Cytat:
![]() Jeju dziewczyny ile z Was choruje - biedulki Trzymam kciuki za Pstryczka i Suzi. Trzymajcie się dziewczyny Święta jak zwykle szybko minęły, ale jedzenia nadal tyle, że nic tylko jeść
|
|
|
|
|
#2493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
biedulki kochane zasmarkane, trzymajcie sie i kurujcie Pstryczku, teraz to już musi byc do przodu, trzymam kcikui ![]() Suzi ide oglądac Krzysiula
|
||
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Ale super z Maja-evel gratuluje i jak sprawnie!
![]() A synek Basi jaki sliczny, no naprawde nie wiem czy widzialam ladniejszego noworodka ![]() Zjadlabym cos innego niz swiateczne zarcie i sernik:P |
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie sernik rządzi! Mogłabym go jeść kilogramami I pasztet z sałatką jarzynową produkcji mojej mamy ![]() A dziś na obiad wigilijne pierogi |
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
ja ze nic na swieta nie gotowalam to dzis zrobilam sphagetti na obiad a swiateczne jedzonko u mamy to sie doje popoludniu najwyzej
![]() a na sernika zawsze mam smak ![]() zmierzylam brzuch po tygodniu i znow 1 cm na plusie czyli mam 95 cm ciekawe czy w 100 sie zmieszcze
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
Pstrycznku i Suzi 3majcie się kochane.
Idę do klubu wrzucić bębenek z 34 tc Jak ja potem zrzucę te kilogramy to nie wiem.
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjadłam dzis ogrooomne śniadanie
nie wiem jak mi się to pomieściło???Uściski dla SUZI I PSTRYCZKA trzymajcie się
|
#2500 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Evel gratuluję! Suzi mam nadzieję, że już będzie do końca z górki tylko.
Cytat:
|
|
#2501 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie po świętach
U mnie tegoroczne święta były bardzo spokojne i rodzinne całe trzy dni w domku byłam ale trzeba korzystać bo później będziemy za tymi rarytasami tęskniły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Leż odpoczywaj a wszystko będzie dobrze Cytat:
Suzi trzymam kciuki abyś szybko wróciła do domku ze szpitala
|
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny
ale wstyd. Pojechałam dzisiaj do szpitala na ktg i na parkingu przy wypisywaniu przez Tz karty postojowej dotarło dopiero do mnie, że ja te ktg mam jutro, a nie dzisiaj. Nie wiem co mi odbiło, że dzisiaj jest 28 już. Mąż dzielnie udawał, że tak mocno się nie złości - musiał wyjść z pracy. Tak mi głupio, mam wrażenie, ze nie mam już żadnych szarych komórek.---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Ja na obiad dzisiaj robię warzywa na parze - mam dostć bigosow, pieczeni, sałatek.
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem u TŻta, barszcz z uszkami na obiad prosze ja Was
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także głowa do góry. Ja też mam jutro KTG. |
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kładę się na boku, bo ostatnio jak leżałam na plecach to po jakichś 3 minutach mi się słabo zrobiło. No właśnie trzeba będzie za chwilę zacząć się zbierać na nie mam nadzieję, że będzie ok wszystko buziaczki uściski dla marsii i pstryczka |
|
|
|
|
#2506 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co wiem to ktg standardowo 30 min, chyba, że coś nie tak to dluzej ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi zostało jeszcze 6 dni. Od dzisiaj już jem lekkostrawnie bo takie mam zalecenia. Świąteczne jedzonko typu bigos, smażone, pieczone czy tłuste poszło więc w odstawkę. Na śniadanko jajka gotowane, chlebek i sałatka, później zjadłam kawałek sernika. Na obiad mąż ma zrobić jakieś mięso gotowane w sosie. Ja nie wierzę że to już tak blisko....
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, to dobrze, że tak można, bo ja nie mogę leżeć na plecach i mój lekarz o tym wie doskonale, bo raz prawie zemdlałam, jak mi robił USG przez długi czas... Mam nadzieję, że mi pozwolą na boczku... A TŻe z Wami wchodzą? Bo mój jeszcze nie widział naszej niuni na USG, a mi też będą USG oprócz KTG robić, i chciałabym, żeby mógł tam ze mną wejść i popatrzeć na nią. |
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Suzi,Pstryczku-trzymajcie sie dzielnie
Ja ogarnęłam pokój i teraz posadzilam dupsko,brzuch mnie ciągnie jak chodzę. Maluchna- piękna kobitka z ciebie. Kg same znikną,nic sie nie martw. Wiecie co ja to jestem tępa strzała jednak,męcze sie kilka dni z tym cholernym bólem gardła i co sie okazuje? (Oczywiscie gdyby nie sen,w ktorym mi sie to przyśniło to w życiu bym na to nie wpadła) że mam tabletki na gardło w komodzie które kupilam na poczatku ciazy. Calkiem mi to z glowy wypadlo. Naprawde pada na mózg... A to ktg kazda z nas musi odpykać?
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały monitor oddechu z elektroniczną nianią bądź bez niej. Jaką firmę polecacie i gdzie kupowałyście te monitory???
Właśnie zamówiłam na allegro kolejną szafkę dla mojego szkrabka. Będzie za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że przed Olą....
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie dalej do mojej lekarki nie dodzwonilam czy mnie przyjmie i nie wiem czy jechac czy nie to 50km jestem taka zestresowana ze az sie trzese a wydalam juz u niej tysiac zl
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleee co ja go bede na chama ciągnąć? I stresowac niepotrzebnie (bo ewidentnie go to stresuje) A potem jak pokazuje zdj z usg to zdziwiony jak to mozliwe. Trzeba bylo wejść,zobaczyć i unikneli bysmy głupich pytań
|
|
#2514 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja, ja, ja! ja wiem co! MANDARYNKI ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
resztki swiąteczne takie nie całkiem resztki, bo gyrosa mam prawie cała salaterke... i kot mi pomoże??? teraz jem strogonowa od mamusi ![]() na 16 jade do gina bo znowu mam koszmarne wyniki moczu i skonczyly mi sie tabletki na to dzisiaj rano, poza tym chce sie dowiedziec, czy to moze miec wpływ na małego... mam nadzieje, że nie... A Krzys jest sliczny, taki mały przystojniak |
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też po tych świętach nawet nie wiem jaki dzisiaj jest dzień wiem tylko tyle że jutro rano muszę iść na badanie krwi a 2 stycznia wizyta u gin (ostatnio mówiła że teraz zrobi mi tylko badanie bez USG ale ja ją chyba poproszę o USG prywatnie) i pierwsze zajęcia w SRChyba sobie żołądek rozcisłam bo ciągle chodzę i coś podjadam.
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem, ze jakos sie nie najadlam w te swieta
(co za herezje glosze, co? )Oczywiscie kilkumiesieczne marzenia zrealizowane (makowiec, pierogi z grzybami
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam do klubiku zdjęcie poświątecznego brzucholka.
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38302481]Za to jak będzie leżała min. 12h, to mp3 z audiobookiem się przydaje ![]() Łączę się w niepewności :/ A sądzisz, że na koniec ciąży takie targi nam są potrzebne No to na pewno, ja też mp3 ze sobą wezmę, ale z muzyką, a nie z audiobookiem. Ta niepewność dobija! Pogrubione - kto wie, może któraś z nas chce od razu po ciąży znów zajść. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-27 o 13:35 |
|
|
|
|
#2520 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
My witamy się w 34 tc. Ile juz maluszków przybyło od świąt ![]() To chyba od świątecznych porządków. ![]() Wszystkie świeżo upieczone mamy pozdrawiam i Ja od początku wchodziłam z tż na wizytę. Zawsze podgląda małą (sam się pcha)Jest nawet przy badaniu ale nie zagląda lekarzowi przez ramię czy za daleko paluchów nie pcha Musze się wam pochwalić ze w święta mogę nawet pozwolić sobie na kawałek śmietanowca czy sernik. A myślałam ze po cieście to mam pozamiatane. Jak byłam ostatnio na wizycie to dr sam powiedział żebym zjadła sobie kawałek ale wcześniej zwiększyła 2 jednostki insulinę. I podziałało Fakt nie mogę zjeść pół blaszki (choć z pewnością dałabym radę) ale zawsze to coś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

kilka godzin bólu i powrót do normalności ;-)
Po prostu: stres i tyle, i to mnie wkurza, bo nie mogę się na nic czysto nastawić.

Gratulacje!!!

Jak ja potem zrzucę te kilogramy to nie wiem.
klask i:
do tego stopnia, że dostałam nospe forte + 4 luteiny na raz co wieczór. No i przykaz leżenia plackiem.
ślub 28.04.2012

)