|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
![]() Ja co chwilę coś jem, ale odkąd pani doktor powiedziała mi na prenatalnych, że możliwe, że to dziewczynka to też mam przeczucie, że to dziewczynka i nawet dwa razy mi się śniło, że byłam na wizycie i ginka mi potwierdziła, że to na pewno dziewczynka |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze to, żeby dzisdziuś dobrze rósł i zdrowy był, a czy dziewczynka czy chłopiec to dla mnie bez znaczenia
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to strasznie ciekawska jestem w tej kwestii
|
|
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
surka poprosimy wiecej takich ciekawostek
![]() ja chyba tez dziewczynke, bo raczej nie laatam co chwile, raczej normlanie jak kiedys ale mnie dzisiaj chwile w nocy zlapal bol zoladka, to chyba z glodu, ale nie poszlam sie najesc, polozylam sie na bok i przestalo, chce uniknac podjadania w nocy bo to dla mnie chyba byloby samobojstwo
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myśmy na mszy wczoraj się modlili do św, Chryzogona ![]() Co myślicie Saturnin Chryzogon? Bardzo mnie dziecko znienawidzi?![]()
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez jestem ciekawa kto jest w brzuszku, fajnie tak wiedziec i zwracac sie juz osobowo
![]() czy w 14tc bedzie juz cos widac? wizyte mam 10 stycznia i chcialabym juz conieco wiedziec
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że na tym etapie to zawsze może się zmienić dlatego nie każdy lekarz chce w tym temacie się wypowiedzieć
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Ja czuję że będzie Synuś, chociaż tak naprawdę to nie jestem nastawiona w kategoriach że musi być konkretna płeć. Tak jakoś odkąd zobaczyłam na USG naszą Kruszynkę to zaczęłam "czuć" że to ON tam rośnie i nie potrafię myśleć inaczej. Zobaczymy może 8.01 nam już lekarz powie czy przeczucia mam dobre.
|
|
|
|
#279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też bym chciała wiedzieć czy będzie chłopiec czy dziewczynka czuję, że chłopiec, jem jak szalona, więc powinno się zgadzać![]() Kurcze możemy nie zdążyć do domu i trzeba będzie od razu do gina lecieć
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
Ja juz wracam do rzeczywistości po świętach. Objeździliśmy chyba całą rodzinę A Wy jak po świętach?domciatko zaszła pomyłka, jestem mamusią lipcową, TP mam na 16.07, proszę o poprawkę i przepraszam, że wprowadziłam Cię w błąd Teraz spróbuje Was nadrobić
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie jeszcze nie zdecydowałam się czy chcę poznać płeć maleństwa czy nie Na razie to 9 tc, więc mam jesczze czas na przemyślenia
|
|
|
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że zdążycie do domku ![]() A jeśli nie to i tak trzymam za wizytę ![]() Cytat:
![]() Mały Chryzogonek ![]()
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za powitanie
Widzę, że temat płci się pojawił. Ja chyba wolałabym synka, ale jak będzie dziewczynka to też super. Synka chyba bardziej ze względu na teścia, bo ma 3 wnuczki i cały czas mówi, że nie jest dziadkiem tylko mężem babci.
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
dedra witam nową mamusię i gratuluję
Mój mąż bardzo chce córeczkę, zaraził mnie tym i teraz też po ciuchu o córeczce marzę. Ale przede wszystkim pragnę żeby było zdrowe Dziękuje kochane za kciuki |
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
dedra a planujecie ślub cywilny czy konkordatowy?
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
To będzie już prenatalne czy jeszcze nie?
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale mam przeczucie,że chłop
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dziewczyny po świętach są zadowolone
![]() Ja w sumie też, oczywiście nie jadłam na dwóch, tylko za dziesięciu ![]() Ale już mam święty spokój z jedzeniem, bo mam takie mdłości, że padam. Dzisiaj pół dnia przeleżałam, tak mnie męczą Rośnie to moje maleństwo, nie ma co.
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() domciatko zrobiła nową listę nie opierając się na tamtej i wpisuje tylko dane które dostanie na prv, bo nie jest w stanie wszystkiego z postów wyłapać ![]() Napisz do niej i niedługo znów będziesz "wisieć" ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
po świętach nie mogę ciągle jeść co by waga u gina wytrzymała spotkanie ze mną więc jeszcze pół godzinki do obiadu wytrzymam :rolley es:
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Ja coś ostatnio zauważyłam, że pełno mam na deklodzie i piersiach potówek / pryszczy. Też tak macie? |
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Tylko cywilny Margosiu.
![]() Mnie męczą skórcze macicy, bóle jak na @. Do tego bolą mnie piersi, głównie sutki. Sikam też dość często, ale w nocy niekoniecznie, tylko w ciągu dnia. Przeliczyłam sobie termin porodu i wygląda na to, że chyba będę tu jedna z ostatnich na porodówce, bo termin mi wyszedł na 31.08
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama, siostra i teściowa chciałyby dziewczynkę
U mnie w rodzinie zazwyczaj rodziły się parki, ale u mojego męża jest sporo chłopaków, on ma np. 2 braci i dopiero jako ostatnia urodziła się siostra. Wiadomo, że każda z nas pragnie w pierwszej kolejności zdrowia i prawidłowego rozwoju dla maleństwa płeć jest natomiast taką małą prośbą-marzeniem
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że Maluchowi się będzie śpieszyło i wyjdzie troszkę wcześniej
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Witamy nową mamusię
U nas USG będzie już w 15tc więc myślę że już będzie szansa na rozwianie naszych wątpliwości. A nie mogę się doczekać tej wizyta bo dostaję teraz zbyt dużo złych wieści i czekam wreszcie na jakieś dobre. A co do Świąt to ja się za bardzo nie objadałam, bo pomimo że kończę 13tc to jednak nudności jeszcze dają sie we znaki więc jadałam tyle ile musiałam. Najgorsze to jest to że najbardziej mi się chce jeść po nocach a tego staram się unikać. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- ja mam ale na plecach i strasznie mnie to chwilmi swędzi. |
|
|
|
#297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale strasznie się boję tych prenatalnych bo ciągle śnią mi się jakieś głupoty, że z maleństwem coś nie tak i myślę ciągle, czy zdroweCytat:
![]() Współczuję mdłości Ja już nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży, brzuch nadal jest taki jak był (czyli obwisła, galaretowata opona) ale za to cycki.. nooo cycki to mi już dwa rozmiary urosły aż się boję na wagę wejść dzisiaj
|
||
|
|
|
#298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego Ci nie życzę ![]() Najlepiej, żeby Maluch był terminowy o! ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Waga- niby mała i niepozorna a straszy lepiej niż porządny horror
|
|
#299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
póki co nie jest bardzo ciemna ale widać ją. I dziwi mnie to bo myślałam, ze to jakoś póżniej się pojawi
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również mam obsypany dekolt, zaczęłam nawet smarować acne-dermem, który przed ciążą kupiłam. W sumie nie wiem czy mogę używać, bo jakiś kwasik tam jest..staram się tylko punktowo, żeby troszkę powysuszać niedoskonałości. Moja twarz też do tej pory nie wygląda za dobrze, ale ciągle mam nadzieję, że jeszcze wypięknieję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

I jest tu fajna ciekawostka:

Rośnie to moje maleństwo, nie ma co.

aż się boję na wagę wejść dzisiaj