Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-26, 23:28   #2101
Loczek_brown
Zakorzenienie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Pytanie z innej beczki

Dziewczyny te które juz miały egzaminy dyplomowe i dostawały później dyplomy. Jak mam się ubrać do zdjecia do dyplomu? bo chce jutro jechac sobie zrobić tylko nie wiem czy musi być koniecznie biała bluzka ?
nie musi być koniecznie biała bluzka tak na prawdę to pełna dowolność ważne (wg mnie) żeby było elegancko no i przydałby się jakiś kołnierzyk a co do tła to nie każdy fotograf ma jasne

i 6 z przodu już zniknęła

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 23:32   #2102
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogę do Was wpaść??
Witam nową PMkę

Ale jestem najedzona po tych świętach Ledwo się ruszam z obżarstwa a dzisiaj byłam jeszcze u TŻ i teściowa mnie tak nakarmiła że szok

Poznanianka wracaj szybko do zdrowia!

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Nam 6 z przodu zniknie 1 stycznia i pojawi się magiczna cyfra 599

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 23:42   #2103
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
nie musi być koniecznie biała bluzka tak na prawdę to pełna dowolność ważne (wg mnie) żeby było elegancko no i przydałby się jakiś kołnierzyk a co do tła to nie każdy fotograf ma jasne

U mnie tez już znikneła hehe xDD
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 23:48   #2104
Kate Noir
Zakorzenienie

o jaaa to super Ja nawet nie wiem ile jeszcze czasu mi pozostało bo nadal nie mamy daty :P Mam nadzieję, że w nowym roku to ustalimy. W sumie mam dowolność w wyborze a nie mogę się zdecydować. Jedynie odpada maj/czerwiec bo tż będzie miał dużo pracy. Najbardziej pasuje mi sierpień ale wtedy nie ma być żadnych kwiatów które mi się podobają - pozostają róże i słoneczniki :/

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2012-12-27 o 09:07
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 00:04   #2105
little_zosh
Rozeznanie

No i nadrobiłam. Na Święta przepadłam Objadłam się niesamowicie, ale co jest dziwne, zamiast przytyć, to trzy kilo schudłam

Co do kompotu z suszu, to zgłaszam się jako fanka Zaczął mi smakować chyba ze dwa lata temu, kiedyś bardzo nie lubiłam. Ale z suszu, nie ze śliwek, jak to pisała Zuzik

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
W ogóle mam foty mojego wyremontowanego pokoju. Co prawda jeszcze paru rzeczy brakuje - np. białych ramek nad biurkiem i wykończenia tego ciemnego koloru - chce mieć poziomo odmalowane z szablonu róże, ale nie moge znaleźć fajnego szablonu... ;/

Pierwsze zdjęcie - przed remontem, a reszta już po
Zdecydowanie zmiana na lepsze Różowy kolorek podobny do mojego, tylko ja zestawiłam z jasnym zielonym

witaj myboyismine

Cytat:
Pytanie z innej beczki

Dziewczyny te które juz miały egzaminy dyplomowe i dostawały później dyplomy. Jak mam się ubrać do zdjecia do dyplomu? bo chce jutro jechac sobie zrobić tylko nie wiem czy musi być koniecznie biała bluzka ?
Ubierasz się jak chcesz Wymagań żadnych nie ma, tyko cobyś się potem zdjęcia nie wstydziła

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 06:59   #2106
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Nam 6 z przodu zniknie 1 stycznia i pojawi się magiczna cyfra 599
A nam właśnie dziś mija 4,5 roku razem, co automatycznie oznacza że zostało jeszcze 1,5 roku
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140627310214.html

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 07:57   #2107
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

Witam nową PMkę

Weszłam się tylko z Wami przywiać. Opowiem Wam wszystko wieczorem, bo zaraz wyjeżdżam do pracy. Na szczęście dzisiaj tylko pracujemy po 4h, bo jest mało dzieci

Dziękuję za wszystkie życzenia zdrowia - już jest lepiej Od czasu do czasu jeszcze trochę kaszlę i mam czasem chrypkę, ale już jest o niebo lepiej niż było

Miłego dnia wszystkim życzę Będę wieczorkiem

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 09:23   #2108
monikkad
Wtajemniczenie

Melduje, ze robilam test i jest negatywny. Co mnie zreszta nie dziwi. W takim razie gdzie jest do cho.lery moj okres???? :P Pewnie sie okaze, ze zmpw jakies torbiele albo inne shity
Stary 2012-12-27, 09:28   #2109
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Melduje, ze robilam test i jest negatywny. Co mnie zreszta nie dziwi. W takim razie gdzie jest do cho.lery moj okres???? :P Pewnie sie okaze, ze zmpw jakies torbiele albo inne shity
Nie martw się na zapas. Może tylko się przestawił bo chce tak się ustawić byś dostała go w dzień ślubu? Mój jest taki wredny Czujesz w ogóle, że się zbliża?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:30   #2110
misiadelko
BAN stały

Wiiiitam! Nie chcę końca Świąt Ale już niedługo BAL SYLWESTROWY Kocham tanczyć Wczoraj oglądałam film z wesela naszego przyjaciela, byliśmy z TŻtem królami parkietu Szkoda, że tylko z TŻtem tak wymiatam :p

Monika tfu tfu wypluj to! Ty po prostu wyrabiasz ponad normę, może organizm się zbuntował, czas odpocząć trochę!
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:43   #2111
monikkad
Wtajemniczenie

Ja tez juz czekam na sylwestra, wytancze sie za wszystkie czasy
Moze i misiadelko masz racje, mam i duzo roboty i duzo stresow. Wczoraj czulam, ze sie zbliza, a dzis znow normalnie, nic sie nie zanosi.
Stary 2012-12-27, 10:53   #2112
alloffkowa
Zakorzenienie

witam się poświątecznie ( chorobowo. jutro i po jutrze ważne koncerty mam , śpiewam solo a tu choroba mnie dopadła !! wredna małpa
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:03   #2113
misiadelko
BAN stały

alloffkowa, zdrówka życzę!

Tasiulek, wiem, że dziś zamknęli, ale może zima jeszcze wróci:
http://www.groupon.pl/oferty/trojmia..._0_0_360&a=410
Stary 2012-12-27, 11:42   #2114
Waniliova
Zakorzenienie

Siemanko wszystkim już po świętach... szkoda ten czas tak szybko leci, że masakra ale jeszcze sylwester przed nami w sobotę spotykamy się ze znajomymi i obgadamy szczegóły

Święta minęły nam fajnie jeszcze jakbym nie była chora to by było super na szczęście w I dzień świąt czułam się już lepiej. Wigilie tak jak pisałam spędzaliśmy z moimi rodzicami, I dzień świąt przesiedzieliśmy w domu, a w drugi do południa pojechaliśmy do mojej babci, a po południu przywieźliśmy do nas dziadka TŻ. Poznał moich rodziców wizyta jak najbardziej się udała, było bardzo sympatycznie dziadek obejrzał nasz pokój, powiedział, że jak będzie tylko mógł to pomoże nam przy weselu siostra TŻ wysłała nam życzenia świąteczne, ale odpisaliśmy jej żeby sobie darowała

A jeśli chodzi o prazenty to od rodziców dostałam pidżamę, a od TŻ sweterek od babci dostaliśmy 100zł i od dziadka tak samo

ane3kaa śliczna bransoletka

myboyismine witaj

monikkad cieszę się, że już wszystko ok u Was
Stary 2012-12-27, 11:43   #2115
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Kochane, nie było mnie z Wami troszkę, ale zaraz Was nadrobię! Nie miałam nawet, kiedy życzyć Wam Wesołych Świąt, jak byłam u rodziców! Przyjmijcie zatem ode mnie moc najlepszych życzeń aby ta magia Świąt pozostała ww Was jak najdłużej i byście miały w sobie wiele wytrwałości i samych rzepełnionych miłością dni!
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:53   #2116
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Siemanko wszystkim już po świętach... szkoda ten czas tak szybko leci, że masakra ale jeszcze sylwester przed nami w sobotę spotykamy się ze znajomymi i obgadamy szczegóły

Święta minęły nam fajnie jeszcze jakbym nie była chora to by było super na szczęście w I dzień świąt czułam się już lepiej. Wigilie tak jak pisałam spędzaliśmy z moimi rodzicami, I dzień świąt przesiedzieliśmy w domu, a w drugi do południa pojechaliśmy do mojej babci, a po południu przywieźliśmy do nas dziadka TŻ. Poznał moich rodziców wizyta jak najbardziej się udała, było bardzo sympatycznie dziadek obejrzał nasz pokój, powiedział, że jak będzie tylko mógł to pomoże nam przy weselu siostra TŻ wysłała nam życzenia świąteczne, ale odpisaliśmy jej żeby sobie darowała

A jeśli chodzi o prazenty to od rodziców dostałam pidżamę, a od TŻ sweterek od babci dostaliśmy 100zł i od dziadka tak samo

myboyismine witaj

Fajnie, że święta się Wam udały

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Kochane, nie było mnie z Wami troszkę, ale zaraz Was nadrobię! Nie miałam nawet, kiedy życzyć Wam Wesołych Świąt, jak byłam u rodziców! Przyjmijcie zatem ode mnie moc najlepszych życzeń aby ta magia Świąt pozostała ww Was jak najdłużej i byście miały w sobie wiele wytrwałości i samych rzepełnionych miłością dni!
Wzajemnie
Stary 2012-12-27, 11:58   #2117
Piankka
Zadomowienie

Hejka!!! siadam i biorę się za nadrabianie
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 12:04   #2118
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
alloffkowa, zdrówka życzę!

Tasiulek, wiem, że dziś zamknęli, ale może zima jeszcze wróci:
http://www.groupon.pl/oferty/trojmia..._0_0_360&a=410
OOOOOOO
Dziękować
Wierze, że zima wróci wiec zakupię
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 12:18   #2119
klaudia1534
Raczkowanie

Hej
Bardzo szybko mi te święta zleciały.. Ale będę je naprawdę bardzo miło wspominać Teraz pozostaje się szykować na sylwestra

Witam nową PMkę a wszystkim chorym życzę zdrówka

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 12:35   #2120
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
Hej
Bardzo szybko mi te święta zleciały.. Ale będę je naprawdę bardzo miło wspominać Teraz pozostaje się szykować na sylwestra

Witam nową PMkę a wszystkim chorym życzę zdrówka
Za szybko zleciały! Spałam po 5h, ale nie żałuję... Było super! Przyjechał mój ukochany Wujek Góral, ten który organizował zaręczyny z TŻ-em! Mama zaprosiła go we czwartek wieczór i zaraz mówi - będę. Ależ ja go kocham, chciałabym być w przyszłości taką ciocią - i do tańca i do różańca, jak to się powiada

Co do prezentów to u nas było losowanie w rodzinie i jedna osoba kupuje coś wymarzonego (wypisanego na liście życzeń) wylosowanej osóbce, ja miałam mamę i dostała podstawkę pod laptopa taką wyczesaną w kosmos (też bym taką chciała ) i torebkę, aby wszystko jej się mieściło, bo nigdy nie mogła mundurów zmieścić w swojej, a kupiłam jej takie duuuże cudeńko

A ja dostałam - perfumy PUMY Jamaica i srebrny łańcuszek od TŻ'a, a pod choinkę u rodziców - szkatułkę na biżuterię i KOMBINEZON NARCIARSKI!!! Czerwony, wymarzony... Szwagier się sprawdził jako Święty Mikołaj Musi tylko wymienić rozmiar, bo kupił za duży, ale to nic, poczekam... Już z Wujkiem się dogadałam, że idziemy w góry styczeń/luty!

A Święta były imieninowe, bo moi rodzice to Adam i Ewa I Dzień Świąt był u teściów brata, bo teściowa też Ewa, a II Dzień u nas i było mega wesoło zwłaszcza gdy przyszli znajomi rodziców i non stop tata z panem Januszem żartowali .

A dziś od 6 na nogach - wujek wyjechał no i ja do pracy. Ale jest spokój i słucham płytę Bednarka

Miałam Wam coś jeszcze pisać, ale nie pamiętam Napiszę gdy się przypomni
Stary 2012-12-27, 12:49   #2121
Tycikata
Wtajemniczenie

Halo! powracam

Tyle się działo że nie miałam nawet czasu tu wpaść i Wam złożyć życzenia świąteczne, teraz to tylko mogę mieć nadzieję, że święta się Wam udały

nie jestem zupełnie w temacie, więc idę was nadrabiać

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:04   #2122
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja już wróciłam od rodzinki, teraz marzę żeby było już jutro bo wreszcie zobaczę się z TŻ
Jak tam wasze prezenty? Ja dostałam tunikę, książkę, portfelik nowy, zestaw kosmetyków i 100 zł zawsze się przyda Jeszcze jutro dopiero z N. damy sobie prezenciochy
Nasze super
Od mojej mamy dostalismy pościel z H&Y, płyn do kąpieli, gatki, słodycze
od babci kosz ze słodkościami i kopertą
od teściów ekspres do kawy, no i kosmetyki
od szwagrów bluzki
no a my z tż w tym roku zaszaleliśmy i zrobiliśmy sobie droższe prezenty
ja tz dałam w prezencie laptopa, a tż mi nowy telefon

Ogólnie to się nie obżarłam zbytnio, przez całe święta leżakowałam z tż oglądając telewizję i żarłam mandarynki
Stary 2012-12-27, 13:05   #2123
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że święta się Wam udały )
Też się cieszę

Cytat:
Za szybko zleciały! Spałam po 5h, ale nie żałuję... Było super! Przyjechał mój ukochany Wujek Góral, ten który organizował zaręczyny z TŻ-em! Mama zaprosiła go we czwartek wieczór i zaraz mówi - będę. Ależ ja go kocham, chciałabym być w przyszłości taką ciocią - i do tańca i do różańca, jak to się powiada

Co do prezentów to u nas było losowanie w rodzinie i jedna osoba kupuje coś wymarzonego (wypisanego na liście życzeń) wylosowanej osóbce, ja miałam mamę i dostała podstawkę pod laptopa taką wyczesaną w kosmos (też bym taką chciała ) i torebkę, aby wszystko jej się mieściło, bo nigdy nie mogła mundurów zmieścić w swojej, a kupiłam jej takie duuuże cudeńko

A ja dostałam - perfumy PUMY Jamaica i srebrny łańcuszek od TŻ'a, a pod choinkę u rodziców - szkatułkę na biżuterię i KOMBINEZON NARCIARSKI!!! Czerwony, wymarzony... Szwagier się sprawdził jako Święty Mikołaj Musi tylko wymienić rozmiar, bo kupił za duży, ale to nic, poczekam... Już z Wujkiem się dogadałam, że idziemy w góry styczeń/luty!

A Święta były imieninowe, bo moi rodzice to Adam i Ewa I Dzień Świąt był u teściów brata, bo teściowa też Ewa, a II Dzień u nas i było mega wesoło zwłaszcza gdy przyszli znajomi rodziców i non stop tata z panem Januszem żartowali .

A dziś od 6 na nogach - wujek wyjechał no i ja do pracy. Ale jest spokój i słucham płytę Bednarka

Miałam Wam coś jeszcze pisać, ale nie pamiętam Napiszę gdy się przypomni
O, jak fajnie... Adam i Ewa i super prezenty udanego dnia w pracy

Cytat:
Dziękuję bardzo

Tycikata
Stary 2012-12-27, 13:09   #2124
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Jestem za☠☠☠ista. Wszystko poprowadziłam super. Wszelkie rozmowy finansowe rozwiązałam. Przyszły teść pokazał klasę, moi rodzic tradycyjnie, nie mam czego się wstydzić (nie żebym musiała), jest ekstra Tylko siostra TŻta walnęła focha bo poprosiliśmy żeby została w domu. Wy☠☠☠ane po całości.

Dziewczyny!! Stawiam kolejkę !!!!!!!!!!
U nas też przeleciało... moja mama siedziała u teściów prawie 3h i było całkiem sympatycznie, zjedliśmy obiad u teściów, później posiedzieliśmy zjedliśmy deser, pogadali jeszcze i już wyrwałam mamę stamtąd

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogę do Was wpaść??
Witaj

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Nawet tak nie mów... może to przez te stresy z tż mi zawsze jak się spóźniał długo okres i robiłam test to na następny dzień już @ zawitał

We wtorek ściągnęłam plaster i teraz mi powinien przypaść okres, ale nadal go nie ma I SIĘ NIE ZAMARTWIAM, BO GO RACZEJ NIE CHCĘ... BO IM SZYBCIEJ DOSTANE TO SZYBCIEJ POJADĘ DO POZNANIA...
Stary 2012-12-27, 13:20   #2125
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

myboyismine witaj

a to te zyczenia były przepisane z internetu czy takie szczere?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:22   #2126
monikkad
Wtajemniczenie

Pianka, laska trzymaj się tam nam dzielnie

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
No właśnie, Waniliowa, może dziewczyna chciała wyciągnąć rękę do zgody? W końcu święta, czas pojednania... ( i kto to mówi , żrąca się w wigilię z własnym tż )
Stary 2012-12-27, 13:28   #2127
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ mówi, że na pewno są przepisane z neta, a ja w sumie nie wiem. Ale było w nich m.in. ''w cieple rodzinnym'', kuzwa, a ona z TŻ nie jest już rodziną?!

Cytat:
No właśnie, Waniliowa, może dziewczyna chciała wyciągnąć rękę do zgody? W końcu święta, czas pojednania... ( i kto to mówi , żrąca się w wigilię z własnym tż )
Taaa, już to widzę jakby chciała się pogodzić to by zadzwoniła, a nie pisała głupie smsy. Albo by zaprosiła na święta. Przecież tak jak mówię dwa lata i rok temu wspólnie spędziliśmy święta...

Odpisaliśmy jej, żeby sobie darowała i, że życzymy wesołych świąt z nową rodziną i wiecie co na to odpisała? ''Nie kumam o co chodzi ale ok''. A my na to ''Jak ok to ok''... i po rozmowie... nic już nie odpisała...
Stary 2012-12-27, 13:50   #2128
misiadelko
BAN stały

Piankka, u nas siedzieli od 14 do 19 Dostali od moich rodziców prezenty świąteczne, zdziwili się

Waniliova, może faktycznie chciała dobrze? Hmmm, nie wiem, do mnie siostra TŻta się nie odzywa, ale to dobrze Ponoć nawrzeszczeli na nią rodzice TŻta, co było mega dziwne, bo to ich wymarzona, wyczekana córeczka i nigdy na nią nie krzyczą. A dzień później jeszcze ja nakrzyczałam, bo mi żyłka pękła

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2012-12-27 o 13:54
Stary 2012-12-27, 14:26   #2129
monikkad
Wtajemniczenie

Ach, te szwagierki

Ja mam dwie, jedna też dużo krzyczy i bez przerwy psioczy na swojego męża Ale ja na nią złego słowa nie powiem, bo dla mnie jest bardzo w porządku, wręcz się kumplujemy Druga natomiast taka spokojna, stateczna Matka Polka Na początku jej nie lubiłam, bo zazdrosna trochę byłam, że TŻ ma z nią takie dobre relacje. Ale teraz świetnie się dogadujemy. Uwielbiam jej synka, chrześniaka TŻ, a mały uwielbia mnie Ona sama bardzo interesuje się naszym ślubem, nawet nie wiem czy nie będziemy razem szły wybierać suknię, bo ona ma bardzo dobry gust i pod tym względem bardzo jej ufam. Wiem, że ona chce dobrze dla swojego brata, no a jak dla niego to i dla mnie. Jak np. nie nosi już jakieś bluzki to mi odda, ostatnio jak kupiła sobie lakiery do paznokci, a się okazało, że jej nie pasują jednak to mi dała. I zapowiedziała, że jak już będę po studiach otwierać swój gabinet logopedyczny to da mi różne zabawki, dywaniki, piłki i takie tam do gabinetu. Nawet trochę żałuję, że mamy taki rzadki kontakt, bo ona z innego miasta (mieszkają jeszcze dalej niż TŻ). Myślę, że kiedyś jak będzie dziecko to właśnie ją poproszę o bycie chrzestną. Także nie mogę narzekać ani na teściów, ani na szwagierki

Ale wiadomo jak to jest na odległość

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Piankka, u nas siedzieli od 14 do 19 Dostali od moich rodziców prezenty świąteczne, zdziwili się

Waniliova, może faktycznie chciała dobrze? Hmmm, nie wiem, do mnie siostra TŻta się nie odzywa, ale to dobrze Ponoć nawrzeszczeli na nią rodzice TŻta, co było mega dziwne, bo to ich wymarzona, wyczekana córeczka i nigdy na nią nie krzyczą. A dzień później jeszcze ja nakrzyczałam, bo mi żyłka pękła
Ja jestem jedyną córką mojej mamy i ukochaną wnusią dziadków (bo ja z nimi mieszkam, a dwójka pozostałych wnuków od strony wujka siedzi w Warszawie), ale to nie znaczy, że nie potrafią na mnie ostro nawrzeszczeć Pewnie Twoim teściom już nerwy puściły A co takiego się stało, że na nią nakrzyczałaś?

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2012-12-27 o 14:23
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 14:28   #2130
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
TŻ mówi, że na pewno są przepisane z neta, a ja w sumie nie wiem. Ale było w nich m.in. ''w cieple rodzinnym'', kuzwa, a ona z TŻ nie jest już rodziną?!

Taaa, już to widzę jakby chciała się pogodzić to by zadzwoniła, a nie pisała głupie smsy. Albo by zaprosiła na święta. Przecież tak jak mówię dwa lata i rok temu wspólnie spędziliśmy święta...

Odpisaliśmy jej, żeby sobie darowała i, że życzymy wesołych świąt z nową rodziną i wiecie co na to odpisała? ''Nie kumam o co chodzi ale ok''. A my na to ''Jak ok to ok''... i po rozmowie... nic już nie odpisała...
Zwrot "w cieple rodzinnym" jest dość powszechny i może użyła go nieświadomie. Nie znam sytuacji, także nie mogę nikogo ocenić, ani wypowiedzieć się. Mogę stwierdzić jedynie, że czasem nie warto być pamiętliwym, czasem lepiej starać się zakopać wojenne topory, bądź przyjąć postawę otwartą, nie przyjacielską i taką gdzie to już trzeba się ściskać i całować, bądź skakać z radości na swój widok. A tylko i wyłącznie przyjmującą i odpowiadającą neutralnie na otrzymane reakcje.

Cytat:

Misiadelko każdemu kiedyś nerwy puszczają wychodzę z założenia, że człowiek nie bez powodu ma uczucia, aby je w sobie trzymać i kisić się w nich, sadzę, że ma prawo o nich mówić otwarcie, bez ranienia drugiej osoby, choć czasem ciężko, zwłaszcza kiedy ktoś przedobrze

PS. Już wiem co miałam Wam pisać Że z TZ'em dostaliśmy wspólny prezent - podobno kino domowe Od strony TŻ'a wszyscy składaliśmy się na 1 prezent dla 2 osób (rodzice TŻ'a, my i siostra TŻ'a z mężem) .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości