Ślubujące w 2012 - część II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-27, 12:08   #4741
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Witajcie po świętach.
Niestety nie udało mi się do Was wpaść w świeta, czego bardzo załuje... ale już was nadrabiam.

U nas świeta minęły rodzinnie, wyjątkowe obżarstwo było z mojej strony, czego się strasznie wstydze. Teraz trzeba to spoalić na basenie. Ale niestety dopiero po nowym roku.

Z moim zdrowiem nie do końca tak dobrze jak myślałam. Ciągle mam katar no i teraz pojawił się kaszel. Muszę wykupić antybiotyk. liczyłam że się bez niego obejdzie.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Monika- jak przyjaciołka nie chce się odzywać to trudno- jej strata nie wie co traci. Wiem, że jest Ci przykro bo w sytuacjach kiedy człowiek potrzebuje wsparcia drugiej osoby i jest pewien, że może na nie liczyć a go nie otrzymuje to aż się serce kraje. Szkoda, że odkryła swoje prawdziwe oblicze w takich okolicznościach ale teraz przynajmniej wiesz, że nie możesz na nią liczyć w przyszłości. To zawsze jest przykre jak bliska osoba Cię zawiedzie...
Co do ciast- i tak gratuluję pieczenia- dla mnie to abstrakcja w życiu upiekłam jedno ciasto i wyszło średnie więc stwierdzam, że ta sztuka kulinarna nie jest moją domeną i nie jest mi dana
Ja upiekłam muffinki znów zrobiły furorę

natomiast co do koleżanek... I przyjaciółek ja mam ich niewiele. I nie potrafię zaufać dziewczynom. mam kolegów, przyjaciół i tylko jedną dobrą przyjaciółkę. Przez prawie 30 lat już kilka razy zostałam oszukana przez osoby będące niby moimi przyjaciółkami... Ciężko mi się czyta to co piszesz bo ja miałam tak już parę razy i przestałam już zabiegać o osoby które mnie olewają.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość

wczoraj byliśmy na chwilę u rodziców TŻ, bo nie odwiedzaliśmy ich ok. 3 tygodni ze względu na TŻ pracę i nasze zjazdu na studiach w weekendy... i muszę się przyznać, że trochę pojechałam mojej teściowej, zresztą wszyscy się z niej już potem nabijali
teraz mi trochę głupio... ale jak tam przyjechaliśmy to przez godzinę słuchałam jak to TŻ schudł, jaki to blady, że ciągle pracuje itp, itd, potem jego bracia zaczęli się nabijać, że może chce spowrotem wrócić do domu itp. było śmiesznie, ale po 15 minutach zaczęło to być dla mnie irytujące... włączyła się mama TŻ i zaczęła do mnie, że może mam TŻ podawać magnez, albo jakieś witaminy, a może powinnam go wysłać na badania.. masakra... tak jakbym nie wiedziała co jest najlepsze dla mojego małża, na szczęście teściu jest obiektywny i zwrócił jej uwagę, że ma przestać... ale najlepsze nastapiło jak zapytała czy mój TŻ nie chce makówek, bo już zrobiła, a wie, że je uwielbia, oczywiście mój łasuch przytaknął, teściowa wychodzi z salonu do kuchni i z tekstem, że tylko mój TŻ je dostanie, a ja się zaczęłam śmiać " nie musi mamusia iść po witaminki, witaminki mamy w domu, dam mężowi jak wrócimy":brzydal : bo już wyprowadziła mnie z równowagi, może i to było wredne, ale trudno, bo nawet TŻ mi powiedział, że ja jak dowalę, to raz na jakiś czas, ale porządnie i nie widzę granicy... może i tak, ale nie będzie mnie nikt pouczał jak mam o męża dbać i wyobraźcie sobie, że przyniosła michę makówek i tylko TŻ je dostał, aż teściu zwrócił jej uwagę, że to był cios poniżej pasa i nie życzy sobie więcej takich sytuacji... masakra...

Zachowanie teściowej jest poniżej pasa, ale dobrze że teściu zachował zimną krew
Ale ty jesteś pierwsza klasa. Nie daj się teściowej

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Dziewczynki pochwalcie się prezentami jakie dostałyście...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
Wesołych Swiąt kochane!!!

Znowu was na trochę porzuciłam...mąż już mi marudził ostatnio, że hej...że najpierw otwarcie, potem po otwarciu, a w grudniu był czas na plany przyszłoroczne...
a teraz chyba trochę w domu posiedzę...w poniedziałek idąc do rodziców na Wigilię, złamałam prawą rękę w łokciu...jestem tym załamana,bo miałam mieć od nowego rou więcej pracy, i kasy, i nie wiem co z tym będzie...a Tż w domu z maluchem siedzi i też miało się coś ruszyć...

ps. spróbuję was trochę nadrobić teraz
Kurczę ale pech. ale wiem coś o tym sama parę tygodni temu siedziałam ze skręconym stawem skokowym.
Na ile ci załozyli ten gips???

No i jak ma się maluszek>

3maj się ciepło

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Witam

Święta Święta i po świętach czyli jak co roku
Mam nadzieję ,że czas świąteczny upłynął Wam miło

U nas przez całe święta była brzydka pogoda dzisiaj za to za oknem ciepło i piękne słoneczko aż mam wrażenie , że to marzec a nie koniec grudnia

W niedziele przed wigilią przytrułam się śledziami w śmietanie , (jedyny pozytyw to ,że przez to przytrucie przez całe święta prawie nie tknęłam ciasta ) ale poza tym święta minęły całkiem pozytywnie
Nadrobiliśmy trochę zaległości rodzinne

A teraz oczekujemy na sylwestra i Nowy Rok

Współczuję kochana i życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Ja nie przepadam za śledziami w śmietanie! wole je w oleju...
Teraz tym bardziej ich nie tknę. Mam nadzieje że pomimo zatrucia spędziałaś miło święta.,

Co szykujecie dobrego(niestandardowego ) na sylwestra do jedzenia>
Ja planuje zrobić jajka faszerowane, jakąś sałatkę, no ale mam ochotę zrobić jeszcze coś na ciepło coś takiego czego dotej pory nie robiłam no i takie coś co będę w stanie zrobić sama...

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Któraś z was prosiła o przepis na krokiety ze szpinakiem i fetą.
Prosze o to on:

http://www.wielkiezarcie.com/recipe39936.html

Mama Franka

Edytowane przez JJJustynAAA
Czas edycji: 2012-12-27 o 12:07
JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 12:21   #4742
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć z pracy Na szczęście tylko dzisiaj i jutro a potem znowu 4 dni wolnego

Życzę zdrowia wszystkim potrzebującym Teraz to chyba jakieś chorobowe apogeum panuje, w moim otoczeniu też sporo osób porozkładanych, niektóre do tego stopnia że święta spędziły pod kołdrą.

Też chętnie posłucham o wrażeniach ze świąt i o prezentach oczywiście Ja dostałam od narzeczonego srebrną Pandorę i pierwszy koralik Zaskoczył mnie. Kiedyś rzeczywiście wspomniałam, że marzę o tej bransoletce, ale to było dawno a potem już nic nie mówiłam. Zapamiętał Natomiast rodzice sprezentowali mi bon do Ikei, wiedzą że od pewnego czasu kupujemy z TŻ rzeczy na poczet małżeńskiego życia Mamy już 12 filiżanek na kawę i herbatę (KLIK), patelnie ceramiczne (skorzystaliśmy z Groupona ), ozdobną białą miskę (KLIK), dwa serwetniki (KLIK), stalowe noże (TŻ wyhaczył jakąś promocję i kupił), a w sobotę jadę po 2 komplety talerzy (KLIK) i paterę na ciasto (KLIK) Pierdoły, ale cieszą To nic, że do ślubu jeszcze 8 miesięcy

Impreza sylwestrowa będzie u mnie w domu, dla paczki znajomych (ok. 16 osób). Planujemy strogonow, sałatki (z kurczakiem, ryżem i ananasem, gyros, z tuńczykiem) i koreczki. Cieszę się, ale z drugiej strony sama sobie współczuję noworocznego sprzątania a Wy jakie macie plany?

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:16   #4743
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

Też chętnie posłucham o wrażeniach ze świąt i o prezentach oczywiście Ja dostałam od narzeczonego srebrną Pandorę i pierwszy koralik Zaskoczył mnie. Kiedyś rzeczywiście wspomniałam, że marzę o tej bransoletce, ale to było dawno a potem już nic nie mówiłam. Zapamiętał

ja dostałam dwa lata temu pandorę od małża byłam kompletnie zaskoczona tym bardziej, że dostałam prawie pełną sam kompletował i wyszła śliczna

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

co do sylwestra my robimy u siebie chyba- przyjdą znajomi, posiedzimy, pogadamy - będzie fajnie
Stary 2012-12-27, 13:58   #4744
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
ja dostałam dwa lata temu pandorę od małża byłam kompletnie zaskoczona tym bardziej, że dostałam prawie pełną sam kompletował i wyszła śliczna
no to ładnie zaszalał! Mój by się tego nie podjął, ani finansowo ani tym bardziej organizacyjnie Ale cieszę się. Już go poinformowałam że chcę, żeby każdy kolejny koralik coś oznaczał, był symbolem czegoś ważnego. Czyli chcę kolejny na urodziny, potem z okazji ślubu, na I rocznicę i tak dalej (z okazji narodzin I dziecka już wywołuję kolczyki-wkrętki z brylantami, co by był komplet z pierścionkiem - mina TŻta bezcenna ). Niestety upatrzyłam sobie te beadsy po 400 zł, ze złotymi elementami więc jak dostanę jeden rocznie (a drugi sama sobie zafunduję ) to będę zadowolona Całe srebrne i srebrne z bezbarwnymi cyrkoniami też mi się podobają A od rodziców dostanę w prezencie te klipsy (stopery) do Pandory W ramach prezentu z okazji obrony dali mi 2 stówy i kazali, żebym kupiła sobie coś trwałego (a nie przesiała np. na kosmetyki ) - sami bali się podjąć decyzję bo ciężko trafić w mój gust. No to sobie kupię

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-12-27 o 14:03
Stary 2012-12-27, 14:02   #4745
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Ja nie przepadam za śledziami w śmietanie! wole je w oleju...
Teraz tym bardziej ich nie tknę. Mam nadzieje że pomimo zatrucia spędziałaś miło święta.,

Co szykujecie dobrego(niestandardowego ) na sylwestra do jedzenia>
Ja planuje zrobić jajka faszerowane, jakąś sałatkę, no ale mam ochotę zrobić jeszcze coś na ciepło coś takiego czego dotej pory nie robiłam no i takie coś co będę w stanie zrobić sama...

Któraś z was prosiła o przepis na krokiety ze szpinakiem i fetą.
Prosze o to on:

http://www.wielkiezarcie.com/recipe39936.html
Dzięki na szczęście w Wigilię wieczorem już było w miarę ok

Ja też właśnie zastanawiam się nad menu sylwestrowym

Cytat:

Impreza sylwestrowa będzie u mnie w domu, dla paczki znajomych (ok. 16 osób). Planujemy strogonow, sałatki (z kurczakiem, ryżem i ananasem, gyros, z tuńczykiem) i koreczki. Cieszę się, ale z drugiej strony sama sobie współczuję noworocznego sprzątania a Wy jakie macie plany?

My też robimy domówkę dla 15 osób ja robię sałatki na pewno gyrosa i pewnie jeszcze jakąś jedną koleżanka piecze ciasto i robi paszteciki ,do tego różne przekąski ; jajka faszerowane , koreczki ,ogóreczki , wędliny ,sery i właśnie myślałam o jakimś ciepłym daniu jednogarnkowym , może skuszę się na strogonowa chociaż robiłam go na ostatnią imprezę , no ale jakoś nie mam pomysłu na nic innego co byłoby w miarę szybkie ,proste i jednogarnkowe.

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 14:06   #4746
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
My też robimy domówkę dla 15 osób ja robię sałatki na pewno gyrosa i pewnie jeszcze jakąś jedną koleżanka piecze ciasto i robi paszteciki ,do tego różne przekąski ; jajka faszerowane , koreczki ,ogóreczki , wędliny ,sery i właśnie myślałam o jakimś ciepłym daniu jednogarnkowym , może skuszę się na strogonowa chociaż robiłam go na ostatnią imprezę , no ale jakoś nie mam pomysłu na nic innego co byłoby w miarę szybkie ,proste i jednogarnkowe.
Paszteciki uwielbiam z barszczem czerwonym. Przypomniałaś mi - muszę zadbać o jakieś słodkości, może upiekę muffiny Strogonow jest niezastąpiony na tego typu imprezach A co do zimnych przekąsek to myślałam jeszcze o mini-tortillach na zimno, ale nie wiem czy i komu będzie się chciało bawić z robieniem ich Także chyba pozostaniemy przy sałatkach i miskach pełnych "półproduktów" na koreczki, które każdy sam sobie będzie komponował (ser żółty w kostkę, wędlina w kostkę, ogórki kiszone, pieczarki marynowane, pikle itp)

310813
Stary 2012-12-27, 14:13   #4747
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Paszteciki uwielbiam z barszczem czerwonym. Przypomniałaś mi - muszę zadbać o jakieś słodkości, może upiekę muffiny Strogonow jest niezastąpiony na tego typu imprezach A co do zimnych przekąsek to myślałam jeszcze o mini-tortillach na zimno, ale nie wiem czy i komu będzie się chciało bawić z robieniem ich Także chyba pozostaniemy przy sałatkach i miskach pełnych "półproduktów" na koreczki, które każdy sam sobie będzie komponował (ser żółty w kostkę, wędlina w kostkę, ogórki kiszone, pieczarki marynowane, pikle itp)

hehe a widzisz , że ja też myślałam o zrobieniu mini tortilli moja siostra zrobiła takie na mój panieński i miały bardzo duże wzięcie , od razu zniknęły ale też stwierdziłam ,że za dużo zachodu z nimi no ale zobaczymy kumpela ma w sylwestra przyjechać od rana pomagać mi w przygotowaniach to może zrobimy

Stary 2012-12-27, 14:16   #4748
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
hehe a widzisz , że ja też myślałam o zrobieniu mini tortilli moja siostra zrobiła takie na mój panieński i miały bardzo duże wzięcie , od razu zniknęły ale też stwierdziłam ,że za dużo zachodu z nimi no ale zobaczymy kumpela ma w sylwestra przyjechać od rana pomagać mi w przygotowaniach to może zrobimy
Bo to w sumie chyba wystarczy pochlastać pekinkę, jakieś dodatki (czerwona cebula? papryka? ogórki?), usmażyć mięso pocięte na paski i zawijać to wszystko w duże, posmarowane sosem czosnkowym tortille (ciasno) a potem pociąć je na kawałki prawda? Czy tylko mi się wydaje że to takie proste?

310813
Stary 2012-12-27, 14:20   #4749
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Bo to w sumie chyba wystarczy pochlastać pekinkę, jakieś dodatki (czerwona cebula? papryka? ogórki?), usmażyć mięso pocięte na paski i zawijać to wszystko w duże, posmarowane sosem czosnkowym tortille (ciasno) a potem pociąć je na kawałki prawda? Czy tylko mi się wydaje że to takie proste?

No niby proste jak budowa cepa ale to zawijanie mnie przeraża , jakoś mam wrażenie , że mi się to wszystko zaraz rozwali

Stary 2012-12-27, 14:33   #4750
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Kurczę ale smakołyki wymieniacie.
Pszteciki robiłam na święta więc odpada. Krokiety ze szpiankiem też były więc teraz szuykam czegoś bardziej wymyślnego. Może faktycznie jakieś koreczki, sałatka gyros, no i brak mi tu czegoś jeszcze. Sywletra spędzamy tylko we dwoje

Mama Franka

Stary 2012-12-27, 14:34   #4751
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
na szybko: pieczone kurczaki (udka), żurek z kiełbaską (zakwas z butelki a kiełbaska sama się gotuje ) no ostatni hit moich imprez- zapiekanki takie jak były kiedyś sprzedawane z budek/przyczep campingowych
Stary 2012-12-27, 14:34   #4752
mw1986
Raczkowanie

GG do mw1986

Witajcie dziewczyny po świetach Wkleiłam kilka zdjec do klubu

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2012102700700730.png
mw1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 14:35   #4753
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę ale smakołyki wymieniacie.
Pszteciki robiłam na święta więc odpada. Krokiety ze szpiankiem też były więc teraz szuykam czegoś bardziej wymyślnego. Może faktycznie jakieś koreczki, sałatka gyros, no i brak mi tu czegoś jeszcze. Sywletra spędzamy tylko we dwoje
może śliwki w boczku? szybko się robi a dobre i na ciepło i na zimno- mniam
Stary 2012-12-27, 14:36   #4754
Viollet87
Zakorzenienie

Ej, zapiekanki to jest bardzo niegłupi pomysł

310813
Stary 2012-12-27, 14:40   #4755
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mw1986 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny po świetach Wkleiłam kilka zdjec do klubu

lece.... ale fajne

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Ej, zapiekanki to jest bardzo niegłupi pomysł
robi się błyskawicznie i same się pieką a naprawdę robią furorę
dla zainteresowanych podaję przepis:

składniki- pieczarki i ser
trzemy wszystko na tarce (takiej grubszej jak marchewkę), mieszamy w misce i solimy. Koniec przygotowania Ja osobiście farsz robię np rano (albo wieczorem poprzedniego dnia) i do lodówki wstawiam aby pieczary trochę zczerniały- wtedy lepsze są
Tylko moim zdaniem najlepiej do tego kupić długą bagietkę i pokroić na kawałki takie po 10-15 cm.
Do piekarnika na 200 stopni i piec na oko ja pod koniec pieczenia- jak już wymacam, że są chrupiące na chwilę włączam termoobieg i górny grill ale dosłownie na 2-3 minuty.

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-12-27 o 14:41
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 14:43   #4756
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
No niby proste jak budowa cepa ale to zawijanie mnie przeraża , jakoś mam wrażenie , że mi się to wszystko zaraz rozwali
też bym się tego obawiała więc chyba sobie je daruje.
Poszukam czegoś innego.

Mama Franka

Stary 2012-12-27, 14:44   #4757
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
lece.... ale fajne

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

trzemy wszystko na tarce (takiej grubszej jak marchewkę), mieszamy w misce i solimy. Koniec przygotowania Ja osobiście farsz robię np rano (albo wieczorem poprzedniego dnia) i do lodówki wstawiam aby pieczary trochę zczerniały- wtedy lepsze są
Tylko moim zdaniem najlepiej do tego kupić długą bagietkę i pokroić na kawałki takie po 10-15 cm.
Do piekarnika na 200 stopni i piec na oko ja pod koniec pieczenia- jak już wymacam, że są chrupiące na chwilę włączam termoobieg i górny grill ale dosłownie na 2-3 minuty.
Ja wcześniej duszę pieczarki w garnku, dopiero takie uduszone z przyprawami daję na bułkę i do piekarnika

Cytat:
też bym się tego obawiała więc chyba sobie je daruje.
Poszukam czegoś innego.
Można pospinać wykałaczkami

310813
Stary 2012-12-27, 14:48   #4758
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wcześniej duszę pieczarki w garnku, dopiero takie uduszone z przyprawami daję na bułkę i do piekarnika

no właśnie z surowych wychodzą zupełnie inne niż z duszonych
Stary 2012-12-27, 14:50   #4759
Viollet87
Zakorzenienie

Że lepsze? Spróbuję następnym razem

310813
Stary 2012-12-27, 14:53   #4760
niki19
Zadomowienie

Cytat:
lece.... ale fajne

Mniam robie czasem takie zapiekanki na bagietce w domu, tylko tak jak Viollet podsmażam wcześniej pieczarki na masełku , i potwierdzam ,że zapiekanki są mega proste w przygotowaniu a przepyszne więc nie dziwię się , że robią furorę.

To ja też następnym razem muszę spróbować z surowymi pieczarkami

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-12-27 o 14:57
Stary 2012-12-27, 15:00   #4761
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Że lepsze? Spróbuję następnym razem
moim zdaniem lepsze- przypominają smak dzieciństwa

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:

To ja też następnym razem muszę spróbować z surowymi pieczarkami

po co się dodatkowo "męczyć" ze smażeniem szybciej jest z surowymi
Stary 2012-12-27, 15:11   #4762
Viollet87
Zakorzenienie

Ale wtedy jest zero tłuszczu, zastanawiam się czy nie wychodzą za suche? Bo jak podsmażę pieczarki na maśle, no to jednak to masło trochę wpija się w bułkę.

310813
Stary 2012-12-27, 15:51   #4763
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wtedy jest zero tłuszczu, zastanawiam się czy nie wychodzą za suche? Bo jak podsmażę pieczarki na maśle, no to jednak to masło trochę wpija się w bułkę.
nie są suche bo jak posolisz i do lodówki włożysz to pieczarki trochę wody puszczają. Poza tym ser jest tłusty i jak się topi to trochę tłuszczu też się w bułę wchłania

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

jeszcze jedno szybkie danie wpadło mi do głowy- parówki w cieście francuskim-szybko i dobre
Stary 2012-12-27, 17:13   #4764
Viollet87
Zakorzenienie

Już właśnie myślałam o frankfurterkach w cieście francuskim to prawie to samo Dziękuję za podpowiedzi Jeśli jeszcze coś wpadnie Wam to głowy to piszcie proszę

310813
Stary 2012-12-27, 18:14   #4765
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
Znowu was na trochę porzuciłam...mąż już mi marudził ostatnio, że hej...że najpierw otwarcie, potem po otwarciu, a w grudniu był czas na plany przyszłoroczne...
a teraz chyba trochę w domu posiedzę...w poniedziałek idąc do rodziców na Wigilię, złamałam prawą rękę w łokciu...jestem tym załamana,bo miałam mieć od nowego rou więcej pracy, i kasy, i nie wiem co z tym będzie...a Tż w domu z maluchem siedzi i też miało się coś ruszyć...

ps. spróbuję was trochę nadrobić teraz
ojej co za pech... szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Ja całe święta z gilem przechodziłam tyle pyszności a ja cały nos zatkany i prawie smaku nie czułam . Jeszcze mnie trochę trzyma ale nałykałam się specyfików farmaceutycznych i domowych żeby się całkiem nie rozłożyć. Mój brat też chory i babcia też- taka pogoda, że łatwo się zaziębić
zdrówka

Cytat:
w ubiegłym roku sylwester był u mnie a w tym idziemy z paczką znajomych do knajpy

Cytat:
Już właśnie myślałam o frankfurterkach w cieście francuskim to prawie to samo Dziękuję za podpowiedzi Jeśli jeszcze coś wpadnie Wam to głowy to piszcie proszę
ależ mi zrobiłyście smaka, na zapiekanki, tortille i frankfurterki w cieście francuskim

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 19:09   #4766
justiii87
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaa aż mi ślinka cieknie na samą myśl o tych smakołykach My też ruszamy na sylwestra domówkę do szwagra będzie Nas 16 osób i każdy ma coś do zrobienia, ale że u Nas w domu gotowaniem zajmuję się mój mąż więc On ma do zrobienia żurek parówki z pieczarkami oraz łososia z białym serem i czosnkiem a Ja mam upiec muffinki

a Ja dziś poszłam zakupiłam frugo do drineczków już czuję ten smak uwielbiam kolorowe drinki

a co do prezentów to ja od TŻ dostałam zegarek, torebkę i portfel Ja też zakupiłam dla TŻ zegarek bo On uwielbia tego typy gadżety dres, koszulę i czapkę a no i TŻ przedłużył mi umowę w Oragnę i w wigilię przyszedł mi nowy telefon którego zupełnie się nie spodziewałam

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-12-27 o 19:15
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 22:41   #4767
Malgos_12
Zakorzenienie

Justynaa - ja nie mam się czym chwalić bo my nie robimy sobie prezentów chyba że mamy coś na oku, a teraz na razie wszystko mamy i wolimy sobie zostawić kasę na jakiś wyjazd albo być może za jakiś czas zmienimy autko. Zresztą mamy taką manię kupowania sobie czegoś na poczet przyszłych urodzin, świąt itd nawet pół roku wcześniej hehehe choc w pracy robiliśmy sobie takie małe Mikołajki i dostałam wielką świeczkę Yankee (pięknie pachną), piżamę, szlafrok i takie ciepłe kapcie.

Magnusia - zgadzam się, że surowe pieczarki są spoko, ja to czasem kroje i całkiem surowe wcinam na zapiekance albo zapiekam kilka minut i wcale nie są suche - a nauczyły mnie tego dzieciaki z UK jak z nimi mieszkałam

My najprawdopodobniej Sylwestra spędzimy we dwoje, bo mamy sobie ochotę odpocząć... oczywiście w Sylwestra pracuję ale tylko gdzieś do 4-tej więc nie jest źle
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 07:51   #4768
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
choc w pracy robiliśmy sobie takie małe Mikołajki i dostałam wielką świeczkę Yankee (pięknie pachną), piżamę, szlafrok i takie ciepłe kapcie.
Słyszałam sporo dobrego o świeczkach i woskach Yankee Candle Chętnie nabędę kominek i takie woski, ponoć rewelacyjnie pachną

Dziewczyny, wczoraj dowiedziałam się, że moja przyjaciółka jest w 3-4 tygodniu ciąży Starali się z mężem od września Z jednej strony strasznie się cieszę, będę ciocią a z drugiej trochę mi przykro, bo mój ślub niemal dokładnie za 8 miesięcy... a to oznacza, że przyjaciółki na nim nie będzie... chciałam, żeby była moją świadkową Ech. No ale nie to jest teraz najważniejsze. Grunt, żeby ciąża przebiegła pomyślnie

310813
Stary 2012-12-28, 10:27   #4769
katie99kasia
Rozeznanie

Witajcie Dziewczynki
Ostatnio Was zaniedbuję- wiem i się biję w piersi, ale brak czasu ciągły u mnie panuje ;(
Czasem wchodzę was tu podglądnąć...

Życie małżeńskie nam płynie i raz z górki raz pod nią lecz uczymy się ciągle kompromisów i chyba coraz lepiej nam to wychodzi

Tworzyłam ostatnio fotoalbum z naszego ślubu i skończyłam go wreszcie Wrzucam efekty mojej pracy do klubu więc zapraszam do oglądania

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:31   #4770
wloszka8
Raczkowanie

Neave, niki19, magnusia ale biedne miałyście pecha w te święta mam nadzieję, że już lepiej się czujecie

Neave gips na długo dostałaś? a maluszek już zdrowy?

JJJustynAAA Przepis brzmi smakowicie, można zamiast fety dać np ricotte, albo mozarelle? bo mój TŻ nie cierpi fety

Viollet87 super prezent dla narzeczonego, a Ty się nic nie stresuj, że 8 miesięcy do ślubu, a Wy kupujecie wyprawkę moi rodzice zaczęli nas wyposażać około 2 lata przed ślubem, a jak TŻ zobaczył, że mamy całą kuchnię wyposażoną, to sam tak to docenił, że teraz nawet kolegom przed ślubem doradza, żeby zaczęli od wyposażenia kuchni

dziewczyny, piszecie o takich smakołykach, że aż mi ślinka leci ja uwielbiam kawałki kurczaka położone na podduszonej papryce i pieczarkach, nakryte serem zółtym, najlepiej toastowym, a całość zawinięta w ciasto francuskie do tego sosik czosnkowy własnej roboty, na każdej części naszej parapetówki schodziło całe z talerzy, dlatego polecam

dziewczyny, za niedługo mój TŻ obchodzi urodziny, postanowiłam upiec tort macie przepis na sprawdzony biszkopt, który zawsze Wam wychodzi? i jeszcze pytanie, czy któraś z Was robiła może krem czekoladowy z kawałkami pomarańczy?

u nas święta minęły bardzo rodzinnie, wigilia u mnie, pierwsze święto u TŻ, a drugi dzień świąt wszyscy zjechali do nas także miło i sympatycznie, a co do prezentów to kupiłam TŻ nową torbę do pracy, w końcu inżynier musi się jakoś prezentować chociaż jest tak przywiązane do swojej starej, że pewnie zmieni dopiero jak się rozleci
natomiast TŻ postarał się strasznie i dostałam grubą, srebrną obrączkę wysadzaną pięknymi cyrkoniami, jak marzyłam a do tego bon podarunkowy do spa

Sylwestra niestety spędzam u rodziców, a TŻ do pracy na 22 ale trudno, obiecałam sobie, że z racji tego, że krótko pracuje to musi się poświęcić i jestem to w stanie zrozumieć, ale za rok przyjdą młodsi i wtedy TŻ będzie miał wreszcie spokój

w ramach rekompensaty obiecaliśmy sobie po naszej sesji zimowej wypad na weekend w góry

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości