|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#76351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci
Cytat:
|
|
#76352 |
|
Raczkowanie
|
Może mieć też podłoże grzybicze i wtedy to kaszana, bo jest zaraźliwe, przez wspólne szczotki (nie dotyczy), pościel, "sypanie śniegiem" z głowy na głowę, lub z rąk na głowę.
|
|
|
|
#76353 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po Świętach
ależ się rozpisałyście. A ja melduję, że włoski na święta wyglądały ślicznie, aż sama się dziwiłam - widać doszły do wniosku, że w gościach trza się prezentować jakoś ![]() A tak w ogóle to bardzo polubiłam laminowanie, a wręcz pokochałam kalpi tone Włosy praktycznie nie wypadają a bejbiki na grzywce są już długaśnei wciąż widzę nowe
|
|
#76354 |
|
EDUkator
|
A ja muszę się pochwalić, że przed cięciem włosy wysuszone na szczotce był prawie proste, a po cieniowaniu tak intensywnie walczą, żeby się pofalować
|
#76355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ha, oba mają trójglicerydy, ale na moje oko to mój https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-720238 ma lepszy skład
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2012-12-27 o 12:31 |
|
|
|
|
#76356 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, mam szybkie pytanie, na które pilnie potrzebuję odpowiedzi, a mianowicie:
Nie mam niczego do mycia włosów z moich zbiorów(tylko Elseve mamy i siostry ), a chcę dzisiaj olejować włosy(albo mieszanka z OCM 10% rycyny i reszta z pestek winogron, albo sama oliwa z oliwek) i jutro MUSZĘ mieć włosy w dobrym stanie i czyste Znalazłam jednak maskę Gloria i Bingacza z elastyną. Dam radę zmyć którąś z tych masek olej+ ew. miód? Dzięki za wszelkie odpowiedzi |
|
|
|
#76357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#76358 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
rycyna topór nie wiem, czy sie da tak łatwo zmyć. |
||
|
|
|
#76359 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuchy, dziś mam zamiar trochę pobuszować po rossmannie, dobrze zrozumiałam, ze te fajne olejki do wlosów tak naprawde olejki do masażu alterry? Szampony jej też fajne, czego jeszcze warto szukać?
|
|
|
|
#76360 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
olejki to te, o których piszesz, chociaz osobiście wolę jednoskładnikowe
|
|
|
|
|
#76361 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie szperam po analizach kosmetyków. I faktycznie altery to o maski chodzi, jak jakieś będą to na pewno zakupię
na początek spróbuję z jednym z tych olejków a w miarę wprawiania się w olejowanie poszukam tych "doskonalszych". Raz probowałam z olejem z pestek winogron, nadaje sie?
|
|
|
|
#76362 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
z marketowych mam orzech włoski, arachidowy..dopszzzz koniec wymieniania. winogronowy sobie pacnij na włoski ![]() te do masażu pięknie pachną, antycellulitowy najlepsiejszy chyba z nich. maski alterry - została tylko z granatem, morelke wycofali ![]() w ross też zakup żel męski isany lub mrożący? chyba tyle z ross. |
|
|
|
|
#76363 |
|
EDUkator
|
Ja dziś kupiłam m.in. Isanę żel czarny, bo w promocji są.
|
#76364 |
|
Raczkowanie
|
Przybywam z pytaniami
. Niektóre fest gupie, proszę nie pytać jak na nie wpadłam .1. Dlaczego niektóre kręcone włosy da się wyprostować, a inne nie? Moja koleżanka ma włosy o bardzo mocnym i regularnym skręcie, na moje oko jest to 3b typu botticelli i gdy je wyprostuje i tak ma je pokrzywione tzn nie ma gładkiej tafli jaką obiecują producenci prostownic, tylko taki "prostu puch" jeśli zrozumiecie o co mi chodzi. Natomiast inna koleżanka ma bardzo sztywne, grube i gęste włosy o skręcie 2b/c i wyprostowane są idealnie gładkie. Nie rozumiem, może ktoś mnie oświecić ?2. Jak to możliwe, że na głowie można mieć taki paradoks? Mam włosy co się ledwo ledwo falują, cienkie i bardzo podatne na zniszczenia i złamania. Mimo to nigdy w życiu nie udaje mi się wyprostować ich do końca, czy pokręcić na więcej niż godzinę. Po pewnym czasie i tak pojawią się moje standardowe "niby fale" (a 2a to niby typ podatny na stylizacje. Zabawne). Pomimo że są podatne na zniszczenia, to nigdy nie wyglądały strasznie. Nawet jak używałam samego szamponu to zawsze były gładkie i błyszczały. Teraz też nie ma różnicy czy tylko je umyje, czy dam im parafine, silikony, oleje, ekstrakty wszystko razem i każde z osobna one i tak zawsze, po każdym produkcie wyglądają tak samo. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać 3. Dlaczego włosy spuszone są uznane za ładne, a z podkreślonym skrętem już nie? Ta sama dziewczyna, o której pisałam na początku, chodziaż dba o swoje loki wcale ich nie stylizuje i nie zabezpiecza, przez co wyglądają nieco jak grzywa lwa. Nie jest to efekt złej pielęgnacji czy sumiennego niszczenia, po prostu lubią się puszyć. Mimo to dostaje komplementy. Pewnego dnia miała pierwszą próbę z jakimś silikonowym płynem i przyszła do szkoły z idealnie zdefiniowanymi, błyszczącymi, gładkimi i malutkimi loczkami na całej głowie Przepraszam, że długie wyszło, ale kogo miałam się spytać jak nie Was
|
|
|
|
#76365 |
|
Rozeznanie
|
to muszę jutro się wybrać
|
#76366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#76367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znow mam faze na zakupy wlosowe
. Dzis dokupilam szamponu miodowego z TBS, bo wszystkie myjadla mi sie pokonczyly. Oprocz tego buszowalam z pol godziny po sklepie z produktami bardziej orientalnymi - maja indyjskie specjaly, znalazlam tam te zele Dabur Vatika, o ktorych ktos pisal w watku ponizej 10 (nie pamietam, slowo honoru). Sklady ciekawe, choc z uwagi na pantenol i aloes ja poczekam z nimi do wiosny. Mieli tez olejki indyjskie - amla, bhringraj, shikakai - jak na zlosc wszystkie na parafinie Przymierzam sie jeszcze zapolowac na odzywke Yes to Carrots i bedziemy falki dopieszczac. Dzis dalam im jojobe na 4 godziny i zaraz ide sie myc - a potem nieco Bingo shea z oliwa i panthenolem. Mieszanka wybuchowa!
|
|
|
|
#76369 |
|
Raczkowanie
|
Niedawno kupiłam taką wielką butlę soku aloesowego z Super-Pharmu. I nie mam za wielu pomysłów co z nim fajnego robić.
Dziewczyny, macie jakieś fajne patenty? |
|
|
|
#76370 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus zależność sztywności w sensie mechanicznym kory a trzonu Cytat:
taki sam bezsens jak przypisanie falom łatwości obciążenia (tzn nasycenia i klapania pod ciężarem własnym; że moje włosy niby też? :P) Cytat:
Cytat:
b) stereotyp, obraz w mediach Cytat:
pokażesz się kiedyś? ![]() moja henna ciemnieje i ciemnieje... i na żadnym zdjęciu tego nie widać a nawet mi w pracy kolega robił
|
|||||
|
|
|
#76371 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fakt, każda fala jakby jest osobno, a nie wszystkie włosy razem (jeśli wiesz o co mi chodzi ) ale to akurat jest zamierzone i według mnie ładne.Cytat:
o tym nie pomyślałam ![]() Cytat:
Cytat:
. W mediach loki też są błyszczące i zdefiniowane... Jo nie wiem Cytat:
? Pewnie efekty będą zachwycająceDorwałam tą żółtą maskę z Gliss Kura. Ciekawe czy podziała na skręt... |
|||||
|
|
|
#76372 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy już miałam się poddać z tym "chuchaniem" na me włosięta, dałam im ostatnio szansę i mile mnie zaskoczyły
![]() Włosy wieczorem umyte barwą, potem alttera granat i aloes (zauważyłam że moje włosy ją kochają i "pięknie" się układają) następnie odciśnięte delikatnie w ręcznik, ugniatanie, stylizator - pianka pomarańczowa isana (po żelu mrożącym zrobiły się strączki, nigdy więcej ). Zdjęcia są z rana po odgnieceniu sucharków, i zrobieniu lekkiej zbrodni - raz przeczesałam je delikatnie grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, wydają się ładniejsze, bez tego takie smętnie zwisające strączki ;/ Teraz zastanawiam się czy może przyciąć je delikatnie w V, jak myślicie? 2. zdjęcie niestety trochę prześwietlone ale dziś nie mogłam złapać dobrego światła ;/ i tu właśnie zaczynają się strączki po żelu ;/ |
|
|
|
#76373 | |
|
Zakorzenienie
|
kupilam odzywke z alterry tę z granatem, jak mi podpasuje, to kupie i maske. kupilam tez z alterry olejek do masazu migdaly i papaja (innego nie znalazlam) to o taki chodzi? kosztowal kolo 18 zl.
widzialam te czarne zele z joanny, kory jest najlepszy? ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
którą barwę stosujesz? ja bardzo lubię tataro-chmielową, ale nie wiem do konca czy jests dobra, czy lepiej inna. |
|
|
|
|
#76374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej stosowałam joanna naturia pokrzywa i zielona herbata ale gdzieś straaasznie plątał mi włosy, raz zrobił mi taką masakrę na głowie że nawet duża ilość kallosa nie dała rady żeby je spokojnie rozczesać ;/ Ale co do tej barwy z tego co zauważyłam to dziewczyny zazwyczaj stosują właśnie tą co kupiłaś i pokrzywową
|
|
|
|
|
#76375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie się nie sprawdza ale to inna bajka ![]() Nie mit - nieprzemyślana klasyfikacja. Piegowate są nie tylko rudzielce, cerę naczynkową nie mają tylko osoby o różowej karnacji - a fale mogą mieć dokładnie wszystkie cechy, jakie mogą mieć włosy każdą porowatość, każdą podatność na układanie, pogodę, farbowanie, wszystkoCytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- ja czasem używam Barwy Len+witaminy, ma mniej soli i nie ma keratyny
|
||
|
|
|
#76376 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj zrobiłam ostatnią próbę. Porządna dawka dobroci dla wredot, olejowanie przed myciem, mycie i na godzinę maska naturvital aloesowa z miodem i do tego garnier AiK. Jak i z tego nic nie wyjdzie to stawiam na minimalizm. Zobaczymy
|
|
|
|
#76377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymię kciuki ![]() Ja ostatnio przerzuciłam się na minimalizm ale w stylizacji. Taka mnie odeszła ochota że po wyschnięciu związuje i mam spokój, nie przejmuje się jak wyglądam. Ale w styczniu jak rozpuszcze takie nawilżone, nabłyszczone, zdrowe włosy to wszystkim gacie zlecą
|
|
#76378 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
AjriszMarta, pisałaś kiedyś o płukaniu i wygniataniu włosów w płynie do trwałej, pamiętasz? Jak należałoby coś takiego przeprowadzić? Czym różniłoby się to od zwykłej trwałej, poza tym, że utrwalony nie zostałby skręt z wałków, ale własny skręt włosów, który mają po ugnieceniu? Czas tego ugniatania też byłby krótszy? Czy w ogóle wszystko pokićkałam?
Pytam, bo mam już zakupiony płyn do trwałej ![]() Bardzo ładnie Cytat:
![]() Teraz to niewiele zrobię, bo mnie nawet w domu nie ma… A włosy dzisiaj się jakoś rewelacyjnie nie ułożyły. Ale też fakt, nie dopieszczam ich ostatnio ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#76379 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam, że grałam dzisiaj z koleżanką w simsy, oczywiście stworzyłyśmy nasze alter ego, obie miały takie piękne włosy (ściągnięte z dodatków), że aż się nie mogę doczekać, aż umyję jutro swoje własne...
|
#76380 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Kupiłam sobie dzisiaj taką odżywkę: http://www.youtubowiczki.pl/sites/default/files/imagecache/galeria_duze_zdjecia/argan_odzywka_1.jpg
![]() Cytat:
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2012-12-28 o 00:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

), a chcę dzisiaj olejować włosy(albo mieszanka z OCM 10% rycyny i reszta z pestek winogron, albo sama oliwa z oliwek) i jutro MUSZĘ mieć włosy w dobrym stanie i czyste 

fakt, każda fala jakby jest osobno, a nie wszystkie włosy razem (jeśli wiesz o co mi chodzi