|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
Ale świat idzie do przodu i jak mogę ulżyć w bólu swojemu dziecku to nie mam zamiaru udawać, że szczepienie łaskocze i jest przyjemne - szczegolnie 3 razy pod rząd ![]() Jedno wiem na 100%. Pneumokoki i meningokoki mozna sobie darowac. mam ciotkę w usa, która jest pielegniarką i u nich się z tych szczepień wycofuja... powodują w późniejszym rozwoju u niektórych dzieci jakieś nieprzewidziane skutki uboczne - nie wnikalam głebiej ale nie szczepiłam.
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
ojjj... absolutnie.. to nie wchodzi w grę !!!
![]() Cytat:
![]() ale na to nie ma reguły. Ja ogólnie mam tendencje do tycia i wiem, że muszę pracować na figurę. Na razie wcale się tym nie przejmuję. Drażnią mnie tylko te parówki zamiast nóg. Ale będę się tym martwiła po porodzie. Teraz jestem w Stanie Błogosławionym i wszystko mi wolno
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam USG 3.01. i chyba już w 22 tyg. mi powiedzią, co?
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę się położyć do TŻa, bo on już zasnął.
Pa P.S. Fasolka chyba zacznie pykać, bo już raz pyknęła
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "jaką Ty będziesz matką,jak na to nie zaszczepisz?!" ![]() a no złą i wyrodna widocznie,ale tego nie zrobię w ogóle jak dla mnie to WSZYSTKO co teraz się dzieje, gra nam na emocjach, byśmy płaciły i były "dobre" nawet głupie kremy na celulit-skoro ma go 80%kobiet, to czemu w gazetach nie napiszą,by go polubić,tylko że facet zdradzi Cię z młodszą jak nie użyjesz ich kremu zwalczającego tę normalną rzecz ![]() no cóż..wszystko wyjdzie w praniu
|
|
|
|
|
#2017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żartuję ![]() Ale moje szanse na córe rosną ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam z 3 razy dziennie takie stawianie się macicy.. Myślę ,że to chyba normalne, ale zapytam na nabliższej wizycie i Ty też zapytaj
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy trzymać kciuki żeby dzieciątko rozchyliło ładnie nóżki
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxee gratuluje
![]() ja jestem ciekawa ile będzie świąteczno - noworocznych przemian ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- vvgh no wypadałoby żeby powiedzieli ![]() trzymajcie kciuki, zeby mój dzieciaczek jutro współpracował.. ciekawe czy potwierdzi się chłopiec |
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2021 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki!! ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
To koniecznie od razu pisz co i jak po wizycie
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
spadam w końcu
![]() caaały dzień leżałam ![]() może jeszcze będę, może nie.. jutro raczej nie wpadnę,więc nie piszcie za dużo ![]() miłego gadulenia! |
|
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeszcze zjem jedną pyszną czekoladkę Lindt
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też papa
|
|
#2027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam zanjome ktore szczepily refundowanymi , bo akurat nie mialy kasy i dzieci zdrowe, przezyly szczepienia fakt troche poplakały ale na tych platnych tez sa dzieci co placza Cytat:
|
|
#2028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
gaduły
widzę że Wasza forma powróciłagratuluje ( zaskoczenia nie było )Cytat:
![]() Aaś masz imiona dla tych Twoich cór ? mi dla jednej ciężko wydumać imię a co dopiero x 2 ![]() Cytat:
odrazu widać (czytać?) że polepszył Ci się nastrój ![]() się okaże ![]() ![]() jak widać męska rzesza zdominowała wątek, sama się boję czy jutro mojej córci siurak nie wyrośnie na usg ![]() A ja mam już schizę przed jutrzejszym połówkowym nie czuję jeszcze ruchów, dzisiaj twardnieje mi brzuch, znowu czeka mnie bezsenna noc eh trzymajcie kciuki
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
I po wizycie...maluszek nie chciał nam pokazać płci. Ale na szczęscie wszytsko w porządku.
![]() Kolejna 16 stycznia i usg połówkowe. Jutro bedę dzwonić i umawiać sie na usg genetyczne do katowic.
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
justyna
![]() ciekawe cyz 16 pokaże
|
|
|
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może pokaże na połówkowymA ja właśnie obliczyłam kiedy bym mogła się wybrać na połówkowe ![]() Moja gin przyjmuje tam gdzie mam mieć robione to USG tylko w czwartki ( tu na miejscu jak wiecie usg normalnego nie ma). No więc planuję 24 stycznia bo wtedy będzie właśnie czwartek i 20t5d ciąży czyli kończący się 21 tydzień. Więc w sam raz
|
|
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie martw, będzie dobrze. A co robisz na ten twardniejący brzuch? Bo ja nawet po dwóch nospach mam spięty....
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. poradzcie mi- może wiecie co mogę wziąć na katar ? Mam taki straszny zatokowy..
Mężulek mój wrócił i jak zobaczył jak dmucham w chusteczkę i brzuch mi się napina to na mnie nakrzyczał, że tak nie można.. kazał mi jakąś parówkę sobie zrobić.. tylko jaką.. ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
teraz też tak będzie.A czemu Was martwią te twarde brzuchy ? Ja mam cały czas twardy |
|
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Witam się już z domku. Nie wierzę, mój tż zadzwonił do mnie z pracy.
Nie wiem czemu, ale tak czuję, że to będzie ten chłopak. Wchodzę do mamy do pracy, a ona taka zafascynowana: I CO?! A ja... No wszystko w porządku. Mama: No! Ale co będzie?! ![]() Rodzina Adamsów. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- A tak poza tym, to zaczęłam pisać posta po to, żeby się pochwalić, że przytyłam od ostatniej wizyty 0,5kg. I oczywiście zapomniałam napisać. ![]() Ktoś wie co się dzieje z nuną?? Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2012-12-27 o 19:04 |
|
|
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
Nospa, magnez i jak jestem już w domu to się kładę i chyba to najbardziej pomaga.
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie sie obudzilam...ehh tz dalej zdycha, boli go glowa i zwraca caaaaly dzien. az sie dziwie ile on tego nachomikowal ja raz, ale konkretnie hehe. mam podraznione gardlo, ale juz chyba mi lepiej. ugotowalam ryz i na razie ratujemy sie tylko nim, bo nie mam sily zeby zrobic cokolwiek innego. teraz pewnie pol nocy bede ogladac tv...---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
lonely ja własnie kończę leczyć katar ale ja mam inhalator i robiłam sobie inhalacje.
Mozesz sobie nasypać sól do miski i zalać wrzątkiem i nakryc sie ręcznikiem i się inhalować - to stary sposób "babciny"
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ogranicza neta, albo jeszcze świętuje
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

Gin stwierdził, że 14 tc, to bardzo wcześnie na określenie płci, bo czasem łechtaczka wygląda tak samo, więc to takie wstępne. Po czym po usg wziął te zdjęcia do ręki i mówi do siebie... No siusiak jak byk! ...znowu za dużo mówię. Nic nie mówiłem.
Ja mam USG 3.01. i chyba już w 22 tyg. mi powiedzią, co?

( takze trzymac kciuki za moje nery hehe

nie czuję jeszcze ruchów, dzisiaj twardnieje mi brzuch, znowu czeka mnie bezsenna noc
Ślub 27. X. 2012

ja raz, ale konkretnie hehe. mam podraznione gardlo, ale juz chyba mi lepiej. ugotowalam ryz i na razie ratujemy sie tylko nim, bo nie mam sily zeby zrobic cokolwiek innego. teraz pewnie pol nocy bede ogladac tv...