|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIV
Cytat:
hahaha skleroza to jednak dobra rzecz
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, przeżyję, życzcie mi jeno niewielu kropek ![]() Spoko dziewoje, ja mam 24 i też żadnego narzeczonego na horyzoncie
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie to przez Was poczułam się staro.. takie młode laski jesteście a mnie w styczniu stuknie 27
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy chorowałam , może miałam kilka krostek małych i nie zauważalnych. Nie byłam szczepiona na ospę, ale przebywałam nieraz z osobami chorymi na ospę i nic, ale czas pokaże czy kiedyś mnie nie złapie.
Trust współczuję i kuruj się Cytat:
i jakoś mi się nie śpieszy mam kochanego Tż ale jest młodszy 3 lata ode mnie. W sumie to oboje nie myślimy na razie o tym. Owszem są plany, ale nie za rok czy dwa
|
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie to jakoś nie rusza, wszak nie jestem zdesperowaną kobietą, która opamiętała się, że jej zegar biologiczny tyka Wszystko w swoim czasie... ale suknie i miejsce na ewentualne wesele mam |
|
|
|
|
#2946 |
|
Moderator
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;38310640]Mam wrażenie, że mam duuuże zaległości...
Moja koleżanka, rówieśniczka, czyli 21 lat właśnie oficjalnie oświadczyła, że jest w piątym miesiącu drugiej ciąży, pierwsza córeczka ma prawie cztery latka. To co prawda dość radykalny przypadek, ale coraz więcej moich znajomych ma dzieci / jest w ciąży / wychodzi za mąż. Niby mam czas, ale dziwnie się czuję z tym, że "zostaję w tyle", jeśli wiecie, co mam na myśli [/QUOTE]nie martw się, jak Ty masz 21 i czujesz presję to co ja mam powiedzieć z moim 27? Poza tym ja tez muszę się pilnować bo od roku mówię odruchowo 28, a tak naprawdę mam dopiero 27,5 więc już teraz kolejny rok będę mówiła 28, ale tym razem od maja jak najbardziej poprawnie...
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Trust więc życzę Ci niewielu kropek
|
|
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba nie myślę o nim poważnie. Oczywiście, czuję do niego bardzo dużo, ale no, wiem, jak było wcześniej ![]() Te, a kolega z drugiego końca Polski to co?
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Najchętniej, gdyby zostało tyle, ile jest, czyli i tak za dużo ;x Mam już z 15 ;x
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() A kolega to eee..., kobiety mają swoje potrzeby, nie? :P
|
|
#2950 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ale depresyjna pogoda... Mocno pada i słucham tego deszczu padającego na zadaszenie pod moim oknem...
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Trust, freinds with benefits ?---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Kascyko boski lakier Dlaczego nie było go w firlicie jak kupowałam swoj
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w takim wieku, że nie wydaje mi się to dziwne i zdrożne
|
#2952 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wg mnie dziwne i zdrożne nie jest, ale w takim układzie trzeba po prostu maksymalizować prawdopodobieństwo, że się nic nie poczuje, żeby nie zrobił się z tego problem
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że jeśli będzie to częste to uczucia się pojawią (domena kobiet i wydzielającej się oksytocyny), ale wystarczy w odpowiednim momencie przerwać
|
#2954 | |
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
), kilka moich koleżanek już ma dzieci, mężów. A mnie się wydaje, że w moim wieku naprawdę nie ma się co spieszyć, lepiej się chyba skupić na tym, żeby sobie na spokojnie studia skończyć, porozglądać się za pracą, mieszkaniem, potem można się zabierać za ślub i tym podobne. Z dziećmi też mam tak samo - sam poród (jakikolwiek) mnie tak przeraża, że najpewniej nigdy się nie zdecyduję na dziecko, jeszcze się dzisiaj wczytałam w wątek na intymnym w stylu "poród naturalny kontra cesarka" i w ogóle mi się ciemno przed oczami zrobiło. O tym, że dzieci po prostu nie lubię nawet nie wspominam, drażnią mnie, nudzą, nie wyobrażam sobie całego swojego życia poświęcić, bo tak to w moim odczuciu wygląda - nieprzespane noce, zmasakrowane po porodzie ciało, o nieee. Może kiedyś mi przyjdzie jakiś instynkt macierzyński, ale wtedy też chyba surogatki zacznę szukać :P W ogóle drażni mnie taki panujący pogląd, że kobieta po prostu MUSI mieć dziecko, bo jak go nie chce to co z niej za kobieta. Trust - zdrówka
Edytowane przez asiaasia58 Czas edycji: 2012-12-27 o 21:34 |
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, moja kuzynka też tak mówiła, a potem stwierdziła, że musi mieć dziecko, no i ma
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odruchowo już będę pewnie mówić, że mam 27
a mam 26,5 ::P ale wcale nie czuję się na tyle, nie wyglądam co najważniejsze na tyle, nieraz jeszcze dziwnie patrzą na mnie jak kupuję alko Flower, ja nawet nie patrze na suknie już, bo zaczyna mi się wtedy wkręcać ale w sumie jestem z Tż już ponad 6 lat, co prawda na odlgłośc, ale to ma właśnie się niedługo zmienić
|
|
|
|
#2957 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Śmieszy mnie sprowadzanie roli kobiety w społeczeństwie do wydania na świat potomstwa i wychowania go. Wydawało mi się, że to już zamierzchłe czasy, ale chyba jednak nie.
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamieszkacie razem? Ja na suknie od zawsze patrzyłam, ale ciągle żadna mi się nie podobała, aż przyszła moda na empire |
|
|
|
|
#2959 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Jak układ jest jasny i przejrzysty to luzik wiecie co, ja to się nawet nie tyle porodu boję co ciąży a szczególnie przytycia w niej... wiem, jestem świeżo po diecie i może zbyt wyolbrzymiam, ale no nic nie poradzę... |
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Co Ty... nadal dla wielu ludzi istnienie kobiety jest po to, by rodzić dzieci, a jakakolwiek do nich niechęć jest określana jako coś "nienormalnego" "chorego" i w ogóle "po co wtedy za mąż wychodzić"...
|
|
|
|
#2961 | |
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
Poza tym ja się boję jeszcze jednej rzeczy (choć pewnie może się to wydać głupie...) - mam strasznie silny odruch wymiotny, jak tylko widzę jak ktoś wymiotuje czy muszę np. posprzątać po psie kupkę, no w ogóle...jakakolwiek wydzielina wydobywająca się z człowieka wydzielina powoduje, że wymiotuję (nawet nie to, że czuję, że mi gorzej, ja po prostu rzygam dalej niż widzę). Więc jak sobie wyobrażę takiego bobasa, który zrobi rzadką kupę, potem puści pawia, a na sam koniec mnie obślini to już teraz, na samą myśl, mi słabo. Czy ktoś się orientuje czy takie rzeczy przechodzą z wiekiem czy coś?
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, ja mam podobnie - w sensie zbiera mnie na wymioty, ale nie wymiotuję (muszę za to odwrócić głowę), ale ponoć po ciąży kobieta się na takie rzeczy uodparnia. Nie wiem na ile to prawda, ale coś w tym jest
|
#2963 | ||
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
Ja myślę, że dwuosobowa rodzina, w postaci ja, mój przyszły mąż i np. piesek to dla mnie idealna opcja. Nie każdemu dziecko jest do szczęścia potrzebne. Jeśli nawet miałabym sięgać jakoś dalej w przyszłość (bo w końcu młoda jeszcze jestem jakby nie było) to takie plany mogę ewentualnie zacząć robić za 10-15 lat, najpierw chcę mieć coś z życia, a w moim odczuciu po urodzeniu dziecka się ma...dziecko, niekoniecznie życie.---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2964 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam taki odruch wymiotny ;/
|
|
|
|
#2966 | |
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą też mam staż związku znacznie dłuższy niż 90% mamuś i tatusiów wśród moich znajomych i też chcielibyśmy ruszyć jakoś do przodu
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Wolę prosto!
|
Jeeej, a już myślałam, że tylko ja mam takie skrzywienie, cieszę się, że jest nas więcej
|
|
|
|
#2969 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ja generalnie uważam, że powinien być złoty środek. I generalnie wolnoć Tomku w swoim domku. jak ktoś chce dziecko i wie że będzie z nim szczęśliwy - proszę bardzo. Jak ktoś nie chce - ma prawo. i tyle
|
|
|
|
|
#2970 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam młodszego brata i pamiętam zmienianie mu pieluch - o nie, zdecydowanie te wydzielinki nie były słodkie. Za to zwykle miały dość intensywny aromat. Dla koneserów wręcz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

11.10.2014

おはよう! 
Lush & China Glaze lover!

Ja myślę, że dwuosobowa rodzina, w postaci ja, mój przyszły mąż i np. piesek to dla mnie idealna opcja. Nie każdemu dziecko jest do szczęścia potrzebne. Jeśli nawet miałabym sięgać jakoś dalej w przyszłość (bo w końcu młoda jeszcze jestem jakby nie było) to takie plany mogę ewentualnie zacząć robić za 10-15 lat, najpierw chcę mieć coś z życia, a w moim odczuciu po urodzeniu dziecka się ma...dziecko, niekoniecznie życie.