|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38311860]Debrah, może być tak, że po cc nie dadzą ci malucha - bo tak naprawdę nie będziesz miała jak się nim zająć, zależnie od rodzaju znieczulenia musisz leżeć (można głową na bok tylko) 12 lub 24h. Ja to w ogóle wieczorem miałam, więc na noc teoretycznie dostałam coś na spanie, w praktyce - po 3h snu gadałam z dziewczyami które dopiero rodzić miały, bo na przedporodowej leżałam, pisałam smsy i takie tam.
Agatkę dostaliśmy z mężem na 10 minut dosłownie, a zresztą w trakcie ustępowania znieczulenia ja się tak strasznie trzęsłam z zimna, że szok, jak ją miałam przytuloną to się bałam że spadnie :/ O dziwo - ból po cięciu sam w sobie mi nie przeszkadzał, zaraz po zejściu znieczulenia dostałam kroplówkę z czymś przeciwbólowym, w sumie 2 razy, i to musiało być w ciągu 12h bo potem już kroplówki nie miałam - a potem już nic nie brałam. Niestety przekręcanie się boli, masz mięśnie rozcięte. W sumie chyba dopiero w piątek powiedzmy, że swobodnie się obracałam? w czwartek (cc wieczorem w pon była) to p. mi pomagał, i jak już na boku byłam to ok było. Na Łubinowej,czyli w prywatnym szpitalu, było o tyle fajnie, że mąż mógł być ciągle z tobą w dzień ![]() Ogólnie już to nieraz pisałam: ruszać się trzeba, to szybciej się do siebie dojdzie. Najgorszy moment to ten do spionizowania się, jak już się podniesiesz z łóżka (tyczy się to 3-4 pierwszych dni po) to już ok.[/QUOTE] Dokładnie najważniejsze jest, żeby się jak najwcześniej podnieść. A to pionizowanie nie jest specjalnie przyjemne. Ja o 18.30 urodziłam a drugiego dnia o 6 już kazali nam wstawać. Wieczorem to już chodziłam po sali, a na drugi dzień rano zabrali nas na noworodkowy. A tam to już dostałam speeda. A co do dziecka ja dopiero na drugi dzień po porodzie dostałam małą na parę godzin. A drugiego mi ją już przynieśli i razem z nią poszłam na noworodkowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Znając życie juz jakis kontrolny poszedł od którejś
![]() Sylwietta-halofon rozwalił mnie na łopaty ![]()
#2644 |
Zakorzenienie
|
Co do zatrucia : no bo to zależy od ciśnienia. Ale lekarz musi wiedzieć, bo się je monitoruje w czasie porodu i jak skacze to jest nagła CC.
A co się z nim wiąże? Rzucawka np. |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A no wiąże się z tym, że ciśnienie wysokie, powyżej 140/90, nic praktycznie nie można robić, bo serce chce wyskoczyć. No i nogi i ręce jak balerony. Nieeee, przepraszam, nie ręce i nogi - raczej racice jak u świnki. Kostki nie istnieją, palce jak serdelki. Jak się kuca np., to się wydaje, jakby zaraz skóra na nogach chciała popękać od tego napięcia. ![]() I tak jak napisała Debrah, to może prowadzić do stanu przedrzucawkowego --> rzucawki przy porodzie, co jest niebezpieczne i dla matki, i dla dziecka. Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2012-12-27 o 21:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do cegłówek nic nie mam ![]()
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
W praktyce to z tym ciśnieniem to nie jest tak kolorowo. Jak ciśnienie podchodzi pod 200 to dopiero robią nagłą cesarkę. Mi podchodziło pod 150/110 to mi dopedyt dawali na obniżenie. Wg lekarzy to takie ciśnienie to jeszcze nie problem.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2012-12-27 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2012-12-27 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z kolei mam smartphona z dużym, dotykowym ekranem, i mi też bateria trzyma tydzień, a mocno go eksploatuję. ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-27 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zebys ty tam zaraz stara byla to tez bym nie powiedziala. Cytat:
![]() Ja do cegłówek nic nie mam ![]() Tylko czy noszenie takiej broni jest legalne? Ja bym sie bała na twoim miejscu pokazywać go publicznie ![]()
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie co? posmiac sie można, powysmiewac z tego telefonu tez, ale trzeba przyznac, ze jest niezniszczalny... tyle lat a działa bez zarzutu, bateria tez wytrzymuje ![]() ale dobrze, ze jeszcze tylko tydzien i bede miala "normalny" ![]() uciekam na łóżko bo plecki jak zwykle domagają sie wygody ![]() ciekawe, czy jak rano zajrzymy to sie zmieni statystyka dzieciaczków z oczekiwanych na obecne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Dobranoc laseczki ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-27 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Dziołszki kochane, ja jestem, czytam was codziennie na bieżąco, ale z telefonu, a z niego nie da się odpowiadać (albo ja nie potrafię :p), no, tyle co teraz się sturlałam z łóżka, żeby wam odpisać, że żyję
![]() W pt przed świętami byliśmy na Wigilii u mojej mamy i od tamtej pory się czuję fatalnie - śpię non stop, niemal z łóżka nie wychodzę, tyle co zjeść, do kibelka i wracam pod kołdrę, słaba jestem straszliwie ledwo na nogach się trzymam, mam nadzieję, że to kwestia tego, że ciąża się kończy i organizm na ostatnich nogach już funkcjonuje, a nie jakiegoś choróbska czy cuś. W międzyczasie były 2 fałszywe alarmy ale po nospie i prysznicu przeszło. Potem była Wigilia i święta więc spędzaliśmy je u teściów, tam też tylko bym spała, do kompa nawet nie podchodziłam, wczoraj złapała mnie na dodatek kolka nerkowa i myślałam, że zejdę z bólu :/ Dzisiaj odstawiłam fenoterol i nospę - więc niech się dzieje wola nieba, mogłabym już urodzić, nie obraziłabym się - jutro zaczynamy 38tydzień. Basiu, Evel, serdeczne gratulacje!!! Pstryczku super, że już wychodzicie ![]() Co do telefonów - obecnie mam w zastępstwie pożyczony od mojej mamy Sony Ericsson Hazel, no i niestety do funkcjonowania w necie kiepski bardzo, o czym się teraz przekonałam, bo nie mogłam z wami pisać ![]() Ja lubię nowinki i w ogóle od telefonu jestem niemalże uzależniona, mąż teraz mi szuka jakiegoś i generalnie stanęło na HTC, i będzie albo htc chacha, albo htc desire z, w tym drugim przeraża mnie ogromna klawiatura, nie wiem, czy będzie mi to pasowało, no i osobiście nie cierpię typowych dotykowców. W niemal każdym aspekcie wygrywa chacha, jedynie boję się trochę tego małego ekranu. Do stycznia mam czas na namysły (wtedy już muszę mamie oddać jej fona) więc się muszę szybko zdecydować. Nie wiem, czy będę miała jeszcze siłę siąść do kompa, w razie czego mam numery do Silver i Nawijki, także jakby coś się działo to będę pisać ![]() Buziaki kochane ![]()
#2662 |
Zakorzenienie
|
Lady : dobrze, że jesteś z Nami!
Co do telefonu : dla mnie bezapelacyjnie wygrywa Desire Z - ma oprócz qwerty bardzo dobry wyświetlacz, a qwerty wcale nie jest taka duża, poza tym co za różnica skoro chowana? ![]() Ja miałam w ręce ze 3 telefony z qwerty, i zawsze wygrał HTC, na tych mniejszych klawiaturkach dziwnie mi się pisało. Ale to najlepiej wziąć do ręki i sprawdzić, dla każdego co innego jest dobre! Gratulacje z powodu 38tc - jednocześnie współczuję dolegliwości. Tak bym chciała, żeby już stuknął 38tc.. a tu jeszcze trochę niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
Ja dalej nie wiem ktory telefon wybrac
![]() Musze kupic cos nowego, bo moj obecny zastepczy ma 8 lat (Samsung z klapka, szpanowalam w liceum ![]() Krzyczy juz na mnie, ze jak zaczne rodzic, to nawet nie bede miala jak dac mu znac, jesli akurat wtedy bedzie w pracy. Za to smsy od rodzacych mamusiek moj "smartfon" odbiera elegancko ![]() (czekam jutro rano na jakiegos ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-27 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
Nawijka: ale to zalezy - czego oczekujesz od telefonu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że nic się nie pojawiło nowego od wczoraj.
![]() Ja wstałam z pół godzinki temu, o 9:00 mam badania, a o 10:00 USG+KTG, faaaajnie, zobaczymy naszą malutką na trochę lepszym sprzęcie - może uda się nawet dokładniej zobaczyć jej buziulkę. ![]() W każdym razie - będę dopiero później, chciałam Wam życzyć więc miłego dnia, mamuśki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Rozeznanie
|
Hej ja nie śpię od 6. Dzisiaj pierwsza noc kiedy tz spał ze mną, myślałam, że po takim czasie bedzie ciężko jednak jakoś dałam radę hehe. Było trochę ciasno ale miałam głębszy sen i spokojniejszy
![]() Mały szaleje, chyba tatuś zbudził rano bo jak zaczął się odzywać to automatycznie szaleństwo się zaczęło ![]() Idę na śniadanie, mimo że lodówka pełna to nie mam co zjeść bo wszystko to tłuste poświateczne jedzenie, a mi się coślekkiego marzy.
#2667 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Wczoraj lekarz stwierdził że jestem pozamykana na 4 spusty, do stycznia na pewno nie urodzę. Szyjka ani drgnie, dalej 3,5cm mój kaszel jej nie przeszkadza. Następna wizyta 8 stycznia. Noc miałam straszną. Mam chyba zapalenie krtani i tchawicy, co objawia się kaszlem nie do opanowania. Nie da się ani odkrztusić ani przestać kaszleć. Nie spałam całą noc. Dziś już mi mąż wyjął bloczek do lekarza, zobaczymy co powie. Całą noc miałam mikroszczelinę w oknie żeby wychłodzić pokój, bo tylko wtedy nie dusiłam się. Już nie daję rady. Nie daj bosze w takim stanie cesarka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zadomowienie
|
Hej!!! Ja tez juz na nogach. Glod mnie obudzil.
Lady dobrze, ze sie odezwalas , bo sie marwilysmy ... ![]() Laurka kuruj sie kochana i duzo zdrowka zycze... ![]() Hope jak tam nocka?????????????????? ![]() Dzisiaj mam zamiar chalupe posprzatac i moze dzidziowe ciuszki poprasowac, ale czy zrealizuje swoj plan????
#2669 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki...wczoraj się pochwaliłam Antośkowymi prezentami..ale takie wieści o nowych bobaskach że nikt nie zauważył...wczoraj w tesco w FF jeszcze dokupiłam body i śpiochy na promocji...oraz w rossmanie akcesoria dla Antosia...
Dziewczyny pobolewa mnie ząb a nie mam miejsc na dziś u mojego dentysty...ile mogę wziąć apapów??? No i zastanawiam się...właśnie mierzyłam ciśnienie i mam 139X84...trochę sporo..niepokoić się?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo..to na razie tyle co zrobione..kiepsko widać bo szuflada za szeroka.. ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.