|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
uwaga, bedzie chwalenie sie :p
Ja dostalam mnostwo prezentow ![]() Plaszczyk, sweter, bluzke, swiecznik, swieczke (<~ to w zeszlym m-cu mi mama kupila, ale juz "na swieta") Oprocz tego oryginalne wydanie jednego sezonu Grey's Anatomy, tangle teezer'a, top coat, walizke, chustke z czachami, klipsy, lakier i akcesoria do paznokci, gipsowego aniolka, druga swieczke, kalendarz ksiazkowy i... To chyba wszystko ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Ksiezniczko, gdzie kupilas ten zel z marakuja i rodzynkami FA? ladnie pachnie? Brzmi oblednie, szczerze mowiac zeszlam do 3 sztuk a zele ciagle rosna i coraz wiecej mnie kusi :x]
|
#4592 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
oddam siostrze Ziaja, De-makijaż, Uniwersalny płyn do demakijażu oczu. Ja mam chyba z 5 innych których częściej używam a ona go lubi.
zużyłam resztkę Ziaja, Szampony Rodzinne, Lawendowy szampon do włosów przetłuszczających się. Cieszę się, bo był ważny do końca 12.2012 teraz zaczynam brzozowy szampon z Barwy. Ach, i jeszcze poszła mi odżywka Schwarzkopf, Gliss Kur Liquid Silk Gloss, Ekspresowa odżywka regeneracyjna (nowa wersja), co mnie martwi, bo bardzo ją lubiłam kupię nową, ale dopiero po Nowym Roku, żeby bilansu nie psuć
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Księżniczko, Koniku, Luskap gratulacje.
![]() Ja dostałam 2 płyty: Rodowicz i Krajewski&Piaseczny. A i tak się zdziwiłam bo miało nie być prezentów dla dorosłych. ![]() I dopełzł wreszcie do mnie ekspres.
|
#4594 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ja póki co bilansu nie daję, bo liczę na to, że coś jeszcze z tych rzeczy mi pójdzie:
Radox, Shower gel with African Rooibos & Red Thyme 250ml Galenic Aragne - żelowy olejek do demakijażu twarzy i oczu 15ml Siquens - Prevention krem pod oczy 15ml Boots, Botanics, maseczka rozgrzewająca a Ziaja, Intensywna Pielęgnacja Włosów, Maska do włosów `Intensywna odbudowa ceramidy` Yves Rocher, Nutrition, Repairing Balm for Dry Ends (Balsam odbudowujący na zniszczone końcówki z odżywczym mleczkiem z owsa)
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Super prezenty podostawałyście
![]() U mnie się nie praktykuje kupowania A szkoda bo to przyjemny zwyczaj W dalszym ciągu nie mam swojej paczki z Ori Czyli już 3 dni robocze kurier ją dostarcza![]() Mam nadzieję, że jutro już ja w końcu dostane ![]() A dzisja byłam na zakupach kosmetycznych ![]() Grudzień to miesiąc klęski
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
a mojego bilansu nikt nie skomentowal
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
właąśnie go przeglądam
:brzyd al:Ale Ty zawsze mało zakupów miałaś ![]() Odnośnie bilansu rocznego jak malutko masz pielęgnacji
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
w niektorych kategoriach mam po 1 sztuce, bo po prostu nie lubie sie balsamowac. Teraz balsam zastapilam olejkiem.
Zapasow nie napisalam, mam w nich jeszcze: -gabeczki do fluidu AnnCo -maly kremik Nivea 30 ml -peelingi Joanna: porzeczkowy, z kiwi,z gruszka -jedwab Biowax silk 15 ml -olejek rozswietlajacy o zapachu ciasteczkowym Sephora -2 plyny BV czeresniowy i jezynowy -olej lniany BV -tusz avon supershock tez jakis ogromny zapas to nie jest wiec ciesze sie ze opuscil mnie "swir" na kosmetyki kolorowke tez nie dokupuje juz hurtowo jak kiedys
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja skomentuję Zazdroszczę tak dobrego bilansu. U mnie ciągle coś przybywa, a wcale nie kupuję ![]() ![]() Muszę intensywnie zużywać przez te parę dni, bo będzie marnie z grudniem Jutro mamy imprezę u nas na 15 osób, więc czeka mnie cały dzień sterczenia przy kuchni. Jak ja to lubię!
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2012-12-28 o 00:14 |
|
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja po świętach!
Upłynęły miło bardzo, do dziś jeszcze przeciągnęły się spotkania z koleżankami najbliższymi. Prezenty mnie ucieszyły, dostałam nauszniki, kolczyki, trzy książki (dwa kryminały i jedną część Jeżycjady), płytę Coldplay, słodycze, szalik (cieplusi i mięciutki), rękawiczki (sówki z jednym palcem ), balsamik do ust i balsam do ciała. Bilansów Waszych niestety już nie mam czasu przejrzeć, ale cuciola - na pewno ładnie. Jutro rano idę jeszcze do pracy, a wieczorem wyjeżdżam więc już dziś składam życzenia!Udanego Sylwestra spędzonego w doskonałym towarzystwie, dobrej zabawy gdziekolwiek będziecie i wspaniałego Nowego Roku, niech będzie szczęśliwy i dobry dla Was wszystkich!
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swój bilans pewnie wkleję koło niedzieli. Liczę, że zużyję jeszcze krem do rąk Isana i żel pod prysznic YR A poza tym mam w planach zrobienie inwentaryzacji z końcem roku.
|
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wstawiam juz bilans grudniowy. Jestem zadowolona, bo z ponad 200/300 zl wydawanych co miesiąc na kosmetyki w tym wydalam tylko niecałe 88 zl.
Zuzycia grudzien:
Probki:
Lacznie w grudniu zużyłam 3 szampony, bo mialam kilka napoczętych, oraz 2 pluny do plukania Zakupy:
· Maseczka do wlosow Milk&Honey · Mleczko do mycia twarzy Milk&Honey · Krem do rak orzechowy · Maseczka z ylang ylang · Maseczka z ostem
Łącznie wydane: 87,78 zl Wstawiam tez bilans roczny produktow pełnowymiarowych. Co prawda bez września, października i listopada, ale wieksza czesc roku jest tu zapisana. Styczeń – kupione 13, zuzyte 23 Luty – kupione 34, zuzyte 24 Marzec – kupione 0, zuzyte 23 Kwiecień – kupione 30, zuzyte 17 Maj – kupione 22, zuzyte 14 Czerwiec – kupione 21, zuzyte 15 Lipiec – kupione 22, zuzyte 19 Sierpień - kupione 24, zuzyte 20 Grudzień – kupione 11 , zuzyte 13 Suma kupione 177 Suma zuzyte 168 Najlepszym miesiącem pod względem zakupow był marzec – zero zakupionych kosmetykow, najgorszym luty. Jeśli chodzi o zużycia to najwięcej zużyłam w lutym a najmniej zużyłam w grudniu.
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
W tym roku powinnam zużyć jeszcze 5 kosmetyków:
1. szampon Naturals 2. krem Siquens 3. balsam SOS Dax Cosmetics 4. olejek pomarańczowy do paznokci Barbra 5. puder mineralny GG Oriflame Zrobiłam wstępną listę na styczeń - już jest 15 kosmetyków do wykończenia.
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Konik
duzo fajnych zuzyc i malo wydanej kasy ![]() roczny bilans w miare ok, jeszcze przewazaja miesiace z wiekszymi zakupami niz zuzyciami, pracuj nad tym, zycze powodzenia na przyszly rok mi jeszcze poszedl tusz maybelline one by one...fajny ale nie do konca rozumiem te zachwyty na kwc...no i strasznie szybko zgestnial i zrobil sie suchy... Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-12-28 o 11:22 |
|
|
|
#4605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super Koniku ![]() Ja po Nowym Roku jeszcze będę robić aktualny spis listy aktualnych kosmetyków. Widzę i tak po zapasach i miejscu w szafce, że ten rok z Wami mi bardzo dużo dał. Zużyłam masę kosmetyków, opanowałam manię kupowania nowych i dzięki temu czuję się szczęśliwsza
|
||
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupujesz to mydło?
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam na allegro, ale na 4 aukcje tylko jedna jest oryginalna - trzeba patrzeć na skład. Jest na helfach, na talia24, mydlarnia u Franciszka i pewnie w wielu innych miejscach. Nie wiem jeszcze gdzie kupię, bo od kilku dni kombinuję gdzie kupić i co żeby wyszło najkorzystniej, ale przez ogromne braki w magazynach jest to zadanie utrudnione.
Miałaś je już kiedyś? |
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ale nie używałam. Na razie perfumuje mi ubrania w szafce bo ma tak intensywny zapach. Daj znać gdzie kupisz. Ja kupowałam w Mydlarni Franciszka ale tam jest drogo. Mimo 15 % zniżki płaciłam 37,40 za 190 g i teraz żal mi go używać. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Na helfach to które to?
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na allegro z przesyłką kosztuje 37 zł a na talia24 35,50 zł bez przesyłki. Ja za swoje aleppo też dałam ok. 40 zł, ale starczyło na długo więc warto. Mam nadzieję, że z tym będzie podobnie. |
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam że różnica cenowa jest większa.
No chyba że w porównaniu z normalną ceną u Franciszka - 44 zł.
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nigdy tam nie zamawiałam. Kliknęłam przed chwilą na allegro. I zrobiłam zamówienie z ZSK. Jeszcze muszę tylko kupić antycellulit, coś do włosów i balsam brązujący. I chyba to było na tyle zakupów na najbliższe 3 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Podliczyłam na szybko z rozpisem na kategorię liczbę pielęgnacji i kolorówki. Wstępnie wyszło 49 pielęgnacji i 37 kolorówki bez cieni do powiek i lakierów do paznokci. Chyba nie jest najgorzej Najwięcej mam balsamów (6), szamponów (4) - ale po 2 wszędzie muszę mieć, więc to chyba nie zejdzie z ilości i płyny do demakijażu (4), ale 2 niedługo się skończą, a jeden jest malutki. Co do kolorówki to jako cel na przyszły rok do zmniejszenia ilości idą: podkłady (4), pomadki (5), błyszczyki (8). Mam też 4 róże, ale 3 to próbki mineralnych, więc szybko pójdą.W domu podliczę jeszcze próbki i miniprodukty, bo mam tego masę |
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
zywiec a ile masz cieni i lakierow? U mnie akurat jest ich sporo
4 podklady to faktycznie niepotrzebne ale pomadek i blyszczykow mozna tyle miec, bo wpadniesz w monotonie.
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w trakcie przeglądu kosmetyków. Wyrzuciłam 3 błyszczyki i 2 szminki, kilka kosmetyków odłożyłam do zestawu, który dam na A.
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem kochana, nie liczyłam, ale zapewne sporo. Zaraz się zabiorę za liczenie ![]() Lynn poczytaj sobie ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ian-night.html http://anamara.pinger.pl/m/12274737/...an-night-mydlo Byłam dziś w Rossmannie i Drogerii Laboo i poczyniłam zakupy ![]() Wszystko potrzebne, ale i tak mi pewnie zepsuje bilans Kupiłam: - szamponetkę Kasztanowy Brąz Joanna - Green Pharmacy łagodzące mydło w płynie do higieny intymnej z szałwią - Joanna, Z apteczki Babuni, odżywka do włosów z drożdżami piwnymi i chmielem - Sun Ozon, balsam brązujący - Ziaja Rebuild, serum drenujące na cellulit |
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Szampanskiej zabawy dziewczyny, juz tu do Nowego Roku nie zajrze
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś byłam na zakupach w Croppie i kupiłam krótkie spodnie dresowe szare przecenione z 60 na 40, cienkie niebieskie spodnie długie z 90 na 40 i koszulkę za 10zł
A w Top Secret 2 szaliczki w neonowym pomarańczu i zieleni - będą idealne na wiosnę!Do tego składałam zamówienie z Avonu - skusiła mnie cena i wzięłam wodę perf. TTA Forever w zestawie z miniaturą za 40zł, balsam do stóp z algami za 3,99 i kąpiel do stóp wanilia i porzeczka za 3,90 ale to przyjdzie już w styczniu
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam wczoraj na zakupach ciuchowych. Kupiłam granatowy sweter z dużym wywijanym golfem w Croppie, rude spodnie, spódniczkę koronkową i szarą bokserkę w Vero Modzie. Zapłaciłam za wszystko ok. 100 zł tylko ![]() No i poszalałam zakupowo, zamówiłam to mydło za 37 zł i zrobiłam zamówienie na ZSK na prawie 50 zł no i te dzisiejsze drogeryjne zakupy... Ale wszystko potrzebne i się kończyło, więc to była konieczność (trzeba się jakoś usprawiedliwiać no nie? )Podliczyłam resztę. Wyszło mi ok. 40 lakierów, 51 próbek i 22 miniprodukty. Edytowane przez zywieczdroj Czas edycji: 2012-12-28 o 21:49 |
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej!
Dlatego już dziś przychodzę z życzeniami miłego sylwestra i udanego Nowego Roku - żeby Wam się pospełniały marzenia, żebyście zrealizowały swoje plany, żeby Wam się dobrze wiodło w życiu prywatnym, uczelnianym, zawodowym, rodzinnym i każdym innym i żeby zapasy kosmetyczne sukcesywnie malały! I żebyście za rok pod koniec grudnia mogły powiedzieć, że to był naprawdę pozytywny rok! Uh, wracam do pakowania się, bo jutro rano wyjeżdżam na mini urlop. ![]() Koshatka, jakbyś chciała coś z DM, to daj znać do 5 rano, bo później już nie przeczytam.
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

kupię nową, ale dopiero po Nowym Roku, żeby bilansu nie psuć 
A szkoda bo to przyjemny zwyczaj

No chyba że w porównaniu z normalną ceną u Franciszka - 44 zł.