|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
![]() Cytat:
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Evi Toż to anioł
|
|
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczne masz dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Evi- Lenka
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Za waszą namową ruszyłam dupę i pojechaliśmy na zakupy w sumie nic takiego nie kupiłam tylko spożywkę .
Jasta ślicznie pl madzia ogromy ten puchar Gratulacje , a oprócz tego pucharu jakoś jeszcze cie docenili ? ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- jak teraz czuje się Zosia ? daj znać jutro co u lekarza.
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia -
![]() ![]() klask i: jestem pełna podziwu dla Ciebie Evi - no Lenka to sama słodycz - coś kręcisz z tą bandytką, chociaż na jednym zdjęciu widać diabełki w oczach.
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
No to witam poświątecznie.
Wstyd mi strasznie, bo nawet życzeń nie złożyłam ale było ich tyle, ze wam wystarczy Całe Święta poza domem- u teściów. Tylko zjechaliśmy na jedną noc po Wigilii, a rano znów powrót. Kolejna noc u nich a my na imprezkę II święto trochę wyrwane z życiorysu bo straszny kac nas męczył ![]() Ogólnie udane święta, tylko żołądek jeszcze bardziej mi się rozciągnął chyba bo ciągle głodna chodzę ![]() Mała zadowolona z prezentów. Przyszedł Mikołaj (brat tż) a ona po chwili mówi "przecież to wujek Tomek" oczywiście tłumaczymy, że to nie on ale ona nie taka głupia ![]() Za każdy prezent musiała coś zrobić- także pośpiewała, mówiła wierszyki, robiła przysiady ... śmiesznie było Dostała kuchnię to tefala z Biedzi, tablicę- też z biedzi , odtwarzacz cd z mikrofonami, także mamy śpiewy od rana do wieczora, kota- uwielbia go ja od tż dostałam miedzy innymi książkę Grocholi "Houston, mamy problem"- zaczęłam i fajnie się zapowiada Ogólnie było miło... Teraz spadam was ponadrabiać ale nie obiecuję, ze jeszcze coś napiszę... tż ma urlop do 3-ego stycznia więc mam mały detoks bo on nie lubi jak ja tyle siedzę na necie Obejrzałam fotki- wszystkie dzieciaczki przesłodkie, a Lenucha to cała mamusia
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-12-27 o 21:33 |
|
|
|
#397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przy zatokach otrivin nie zadziała jak należy. Myślałam że Tobie na normalny katar coś trzeba.
Mój Tż też od kilku już tygodni narzeka na zatoki z tym że jest uczulony na wiele leków w tym ibupofren więc jest wilka d..a. My stację mamy złożoną. W Wigilię składali. Tż strasznie marudził że kiepsko opisany ale całość nieźle działa. Samochody jeżdżą i tankują Cytat:
Cytat:
Dziewczynki masz piękne Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Ana tak mi się przypomina że moja sunia miała czerwone placki na grzbiecie, wygryzała sobie sierść i strasznie to drapała. Okazało się że to nadmiar białka
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka- dzisiaj już dobrze się czuje, ale i tak idziemy na wszelki wypadek
pisałam Wam już nie raz o tż chrześnicy, ale wczoraj to przeszła samą siebie. Zadzowniła jej mama do mnie wieczorem z pytaniem "dlaczego nie przyszliśmy do nich? bo Amelka całe święta czeka na psa (sama wybrała sobie tego psa chi chi)" więc ja jej tłumacze że mała jest chora itd, a Amelka do słuchawki się drze: "dawajcie mojego chi chi, dajcie mi psa, ja chce psa", w koncu słysze: " to przyjdzie dacie mi psa i sobie pójdziecie", ja udaje że tego nie słyszałam. Więc jej mama pyta sie mnie:" słyszałaś co Amela powiedziała?" ja mówie że nie a ona: powtórzyła mi to co ta mała gada zebyśmy przyszli, dali jej prezent i sobie poszli, i ta matka się cieszy z tego. Wiecie jak mnie to wkurzyło. Powtórzyłam to tż i tak się wkurzył, mieliśmy dzisiaj tam iść, ale stwierdziliśmy że guwniarz nie będzie nam rządził i niech sobie czeka nawet miesiąc. Wiecie co ja to bym się ze wstydu chyba spaliła, a oni się cieszą z takiego zachowania. Dzisiaj do mnie znowu dzwonili ale nie odebrałam telefonu
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to dzisiaj nie mam czasu na wizaz bo ..... glosujemy. Jak nie ja to Tz i tak przez cały dzień. Nawet jak jechaliśmy do Opola to Tz głosował w samochodzie a ja prowadzilam. Jemy obiad z tabletem i glosujemy.
Tz powiedział ze nie po to siedział tyle czasu i głosował aby teraz przegrać. No i zabronił mi podawać mu innych linków bo ma juz dość tego glosowania . U nas dzisiaj Natasza dwa razy zwymiotowala. Jasta - piękne są Twoje dziewczynki Evi- bandytka wcale nie wyglada na bandytke. Wyglada na urocza, grzeczną dziewczynkę. Madzia - wielkie brawa dla Ciebie. ![]() Dziewczyny jestem pod wielkim wrażeniem umiejętności Waszych dzieci.
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Olka liczy po Polsku i angielsku i czyta cyferki . Imie swoje też umie napisać . I w końcu pokochała puzle . Gratki za puchar ![]() Piekne dziewczynki Ja dziś pomknęłam na zakupy . Ludzi tyle że palca do centrum handlowego nie można było wsadzić . A mówią że taka bida ![]() Dzieciaki zadowolone , bo do przedszkola dziś mogły iść . Olka od 2 stycznia idzie już do Szymka
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejku Pop, ja też mam dziś dzień do tyłu, napisałam się tyle wiadomości że głowa boli, a Wam dziękuje, masakra... jacy wykochanie, obiecuje JUŻ W TYM ROKU NIE DAWAĆ ŻADNYCH LINKÓW DO GŁOSOWANIA ![]() żarcik, odpuszczam już. Podziękuj TŻ, STRASZNIE STRASZNIE FAJNI JESTEŚCIE ![]() zdrówka dla Nataszki Cytat:
umęczą się z dzieckiem jak ją tak chowają, no i lubiana to ona nie będzie, o Z osie chociaż zapytali jak się czuje?? |
||
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze raz dzięki za komplementy
. Tz obawiał się, żeby dziewczynki nie miały po mnie nosa i już na usg kazał lekarzowi dokładnie oglądać ich profil . Tak sobie dzisiaj leniuchuje i wieczorem myślę, że zajrzę na naszą stronę parafialną zobaczyć kiedy to można się u nas spodziewać księdza po kolędzie. Ja się patrzę a tam widnieje data 28.12.12 - toż to JUTRO! Ładnie by mi jutro szczęka opadła jakbym księdza w drzwiach zobaczyła . Dobrze, że dom jeszcze jako tako ogarnięty po świętach .Ale się dzisiaj z Wami zasiedziałam . Lecę kimać, póki jeszcze moje szoguny śpią.
|
|
|
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą jak dziecko jest chore to leczyć je trzeba a nie łazić. Ja dzisiaj się mało pod ziemię nie zapadłam jak Zosia w super pharm najpierw przestawiała kartoniki z mlekiem, kaszką i ciasteczkami a na koniec zwaliła słoiczek z jedzonkiem dla maluchów. Nie uciekłyśmy tylko zgłosiłam milej pani i chciałam zapłacić ale powiedzieli że nie trzeba (wliczone w straty). Gorąco przeprosiłam i dopiero zwiałam. Jak się zorientowałam to przypomniało mi się że miałam tam zakupy zrobić Było za późno już---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Pop zdrówka dla Nataszki Cytat:
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pop prawie 600 głosów przewagi.... mam nadzieje że o północy zakończą głosowanie... ![]() Tamta ruszyła z głosowaniem
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-12-27 o 23:28 |
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka - cały czas jeszcze glosujemy ale tamci nie odpuscili jeszcze.
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Monka coś nie piszesz po świętach....
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- nie odpuścili jeszcze, widze... Pop mam dość niby takie głupi konkurs ale teraz sie poddać? ciekawe czy o północy zamkną to głosowanie bo jak nie to się załamie;P |
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
My to tylko do 12 bo musimy iść spać. Wiec jak nie zamkną tego głosowania to się zdenerwuje.
Tamci coś się zatrzymali.
|
#408 | ||
|
Zakorzenienie
|
o skubany-w szoku jestem
![]() Cytat:
![]() a na nie-spanie może validol? Cytat:
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Wygraliśmy,
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
UDAŁO SIĘ
Pop i dla Was wszystkich już męczyć nie będę, DZIĘKUJEMY!!! ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- moja rodzinka mnie smsami atakuje, taki mały konkur a tyle radości, dziękiiii można na was liczyć |
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - ja dzisiaj w Twoim sklepie kupiłam buty i torebkę.
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z umiejętności to mój tylko umie liczyć po polsku i angielsku i zna wszystkie kolory łącznie z beżowymi,różami i takimi innymi nietypowymi więcej nic nie umie Nataszka gratuluje ( rodzince PoP też ![]() )
|
||
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pochwały mojego syneczka, no i oczywiście te dla mnie
Nataszka no w końcu chciałoby się powiedzieć Jestem tak zmęczona byciem matką że chciałabym wyjść i zapomnieć o tym że wogle mam rodzine Taki efekt braku szkoły, i że dwa syneczki pół dnia siedzą i muszę głos zdzierać żeby ich przekrzyczeć![]() Libra tyle kolorów dla faceta to aż dziwne, oni podobno tylko podstawowe umieją, mój tz jakbym go spytała o beżowy pewnie by zrobił wielkie oczy, bo u niego to tylko tyle co kredek i plasteliny w małych opakowaniach :P Jasta to teraz mnie z tym księdzem wystraszyłaś, muszę szybko sprawdzić kiedy mam wybyć z domu
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Jak tłumaczenie ? Nataszka gratulacje, Twoja Amelcia i tak jest urocza. Pop jestem pod wrażeniem bo to Twoja duża zasługa ![]() Libra ja znam tylko jednego faceta, który bezbłędnie rozpoznawał wszelkie kolory pośrednie, m.in. różowy, beżowy, seledynowy, morski. Mój Tż ma niezłe oko ale sporo mu brakuje ![]() Dziewczyny nie piszcie że Wasze dzieciaki potrafią TYLKO ... . Przecież jak je porównać z rówieśnikami to są bardzo mądre. Potrafią bardzo dużo. W święta rozmawiałam z dziewczyną pracującą w przedszkolu i dopiero się dowiedziałam czego dzieciaki nie potrafią przychodząc do przedszkola. To nie do uwierzenia ale sporo dzieci nie wie do czego służy kredka i to jest podobno norma.
|
|
#416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się teraz hamuje przy Kubusiu bo łapie wszystkie słowa, powiedzonka....wczoraj jak mu syrop wciskałam to do mnie "spadaj" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czy u was też jest teraz tak ciemno jak późnym wieczorem??? no okropna pogoda
|
|
#417 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masakra tak wychować(hodować?:rolleye s dzieckoMnie to wstyd jest jak Nina mówi do babci(jednej i drugiej)"część babciu,jajo masz?" oczywiście tłumaczymy,ale póki co gadanie do głuchego.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moje dziecko dzisiaj układało klocki z tatusiem,coś tam w tv leciało"a Ty byłeś grzeczny"i tż pyta Niny czy była grzeczna,a mała"nie,nie byłam grzeczna i naprawdę nie potrzebuję już prezentów"
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też ciemno i dopiero niedawno przestał lać deszcz, padał od wczorajszego wieczora. Przez kilka godzin tez wczoraj lało dość mocno.
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Libra odkryłam wrzosy i to co miałam pod agro i dzisiaj w nocy przyszedł niezapowiadany mróz
![]() szlag mnie trafi z tą chorą pogodą![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- u nas pięknie i słonecznie.
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też szybko ciemno, światła trzeba zapalać prędko.
Ale dziś nawet słonecznie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

klask i:. Ogromny szacun
)

ale było ich tyle, ze wam wystarczy
II święto trochę wyrwane z życiorysu bo straszny kac nas męczył 
. Moją Agatkę wczoraj dopadł katar, miała stan podgorączkowy i nocka znowu nieprzespana
. Najgorzej, że ona nie chce przyjmować żadnych specyfików, nawet noska nie da sobie posmarować maścią, otrivin na siłę jej psikam to później chodzi i jęczy, że ją nosek boli bo mama jej psiknęła lekarstwo

. 

. Dobrze, że dom jeszcze jako tako ogarnięty po świętach
Było za późno już
oczywiście tłumaczymy,ale póki co gadanie do głuchego.