![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
To udanych zakupów Aniu
![]()
#33 |
Wtajemniczenie
|
Wpadnij po zakupach pochwalić się co tam kupiłaś hehe
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Blackberry09 napisz swoje imię i wiek to dodam Cię na naszą listę ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Ja na troszkę znikam bo znajomi do nas wpadają ![]() Ale wieczorkiem wrócę. Zapraszam nowe osóbki do opisywania się do naszego staraczkowego wątku ![]() Piszcie imię, wiek i czas kiedy zamierzacie zacząć się starać a dodam Was na naszą szczęśliwą listę. ![]()
#34 |
Raczkowanie
|
mam na imię Ania, mam 27 lat, starania zaczniemy w czerwcu. Może znów się uda za pierwszym razem
![]() Ani_qa życzę żeby @ nie przyszła już do Ciebie ![]() Edytowane przez blackberry09 Czas edycji: 2012-12-27 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------
Witajcie Dziewczęta! Ja nazywam się Marysia, też mam 24 lata (88!!!) i jest to mój drugi miesiąc starań. Odtawiłam tabletki we wrześniu, w grudniu zrobiłam test owulacyjny (był pozytywny 10,11 i 12 grudnia). Kochalismy się 11 i 12, więc wydawałoby się, że idealnie. Potem nietypowo bolało mnie podbrzusze, na zmianę raz z jednej, raz z drugiej strony. Niestety w Wigilię (30. dzień cyklu) dostałam okres... Ale za to trwał tylko dwa dni, także muszę się jeszcze poobserwować. zyczę Wam wszystkim jak najszybciej dwóch kresek! |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
No i jestem wrocilam z tego szpitala , i jeszcze zahaczylam o wyprzedaze
![]() Do szpitala prawie zaspalam na 12,15 takie mam spanie - jeszcze z tamtej ciazy . Przebadali mnie na wylot i powiedzieli ze wszystko jest ok , po ciazy ani sladu - wszystko wyglada az pieknie - tylko dzieci robic :d tak powiedziala lekarka ;p JAkos mi tak lepiej dzis , jakbym zakonczyla pewien etap i rozpoczela nowy. Kupilam zestaw tabletek dla staraczkow ( dla mamy i dla taty) no i zaczynam lykac. Jutro bede dzwonic , i wymuszac badania chociaz krew , mocz i hormony - zobaczymy z jakim skutkiem ;? bo te koniowaly tutaj to sie nie kwapia do trzech poronien robic nic !! No i podobno mam zaczynac dzialac juz , ale nie wiem, ciagle mam stracha , choc nadziei jestem pelna ze tym razem wszystko bedzie mialo dobre zakonczenie ![]() little weasel ja testom nie ufam - uzywalam roznych , testowalam niejedne , i zaszlam tak w ciaze kiedy owulacji niby nie bylo . Ja gdzies czytalam ze najlepiej sie przytulac co dwa dni , wtedy szansa na trafienie jest 99% . I powiem Wam jescze ze w cyklu w ktorym zaszlam w ciaze wyczytalam ze po przytulaniu warto potrzymac nogi do gory pare minut , i zaczelam praktykowac . Moze przypadek , ale skuteczny ![]()
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2012-12-27 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |||
Zakorzenienie
|
Z takich fajniejszych rzeczy to kupiłam wreszcie foremki silikonowe na muffinki
![]() ![]() Cytat:
![]() A za życzenia nie dziękuję, nie chcę zapeszać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że jesteś pełna nadziei, następnym razem pewnie wszystko skończy się dobrze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorną porą.
Właśnie odjechali od Nas znajomi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() zresztą Sobie też tego życzę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() dopisuję Cię na naszą staraczkową listę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Ja wolę na wyprzedaże nie trafiać bo wtedy mój portfel zostaje pusty ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
No mój Mikołaj przyniósł mi trochę gotówki, ale niestety mamy problemy z samochodem i nie wiem czy nie będziemy musieli kupić nowego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- blackberry09 a jak tam po pierwszej ciąży? Pozytywne wrażenia? wszystko przebiegało prawidłowo? a jak wrażenia po porodzie ? ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Hmm....widzę , że większość z Was już uciekła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Więc uciekam ![]() Pozdrawiam gorąco ![]() Dobranoc ![]()
Nasz kochany Synuś Piotruś 14.04.2014r. ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png Edytowane przez meduzka88 Czas edycji: 2012-12-27 o 21:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ja tu czuwam jak co
![]()
#40 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() czyli widzę , że możecie brać się do roboty co?:P Trele morele tylko badania sobie porób wszystkie dla bezpieczeństwa swojego i planowanego maluszka ![]()
Nasz kochany Synuś Piotruś 14.04.2014r. ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png Edytowane przez meduzka88 Czas edycji: 2012-12-27 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
no bardzo chce ale tu w londynie nie jest wcale takie latwe .. tak samo jak maja teorie ze do 12 tygodnia ciaza sie glowy nie zawraca bo 40% odpada do tego czasu , tak samo uwazaja ze do 3 poronien to norma , natura poprostu - nie ma potrzeby zadnych badan robic. Ale od jutra zaczynam walke z ich glupimy zasadami no i zobaczymy co zdzialam . Moze przynajmniej krew, mocz i poziom hormonow , bo o toksoplazmozie tu malo kto slyszal
![]()
![]() |
#42 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też tu czuwam ale jak widać najczęściej rano ![]() ![]() po pierwszej ciąży pozytywnie, nie miałam jakiś dolegliwości, brak mdłośći, zgagi, nie przytyłam jakoś bardzo dużo, rozstępów brak ![]() ![]() Planowaliśmy mniejszą różnicę między dziećmi ale finansowo trochę nie dalibyśmy rady. a tak poza tym to witam się z samego rana z kawką w ręce ![]() zjem jakieś śniadanie i trzeba się wybrać na spacer żeby nie zalegać w domu. miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
mi wyszly 2 kreski, ale dzsiaj ide potwierdzic
![]()
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, ja też jakoś bardzo nie zaszaleję, bo w tym roku skończyliśmy budowę domu i teraz schnie i czeka do wiosny na wykończenie, więc znowu nam wyczyści portfel ![]() Cytat:
![]() ![]() A powiedz mi, zanim zrobiłaś test czułaś, że jesteś w ciąży, czy nie? Bo ja czekam do przyszłego tygodnia i sama nie wiem ![]() Gratuluję ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Witam!
Można się przyłączyć? Co prawda starania o maleństwo zaczniemy dopiero po weselu, czyli od września, ale już się nie mogę doczekać. Kwas foliowy biorę już od kwietnia-maja z tego względu, że nie zabezpieczamy się. ![]() Wizyta u ginekologa zaliczona, wszystko okej. Został jeszcze dentysta, muszę to załatwić w nowym roku. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
do problemów z autem też się przyłączam , hehe chyba jakieś zaraźliwe to:P w stalowej czasem bywam ![]() ja zrobiłam test jakoś w 6-tym tygodniu bo dopiero wtedy zaczęłam podejrzewać że coś jest na rzeczy, a wcześniej nie myślałam nawet bo było całe to zamieszanie z weselem. a jak tam dziewczyny po świętach? ja się objadłam chyba za cały miesiąc ![]() lecę bo mi mała się do choinki dobiera ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja po świętach niedospana. ![]() Mój Tż się rozchorował i na pierwsze święto pojechałam do rodziców sama, a drugie spędziliśmy w domku w sumie w łózku. ![]() Proszę o dopisanie do listy: Isabelle (26 lat) starania od września 2013. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() te choroby to teraz wszędzie, widzę że strasznie dużo osób choruje. uważaj żebyście już teraz się nie postarali w te święta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja po świętach oczywiście przytyłam ok.1 kg, no może 1,5 ale już odczuwam ![]() Lecę do pracy bo się spóźnię ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
ja się nawet nie ważę , wolę pozostać w niewiedzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam nową koleżankę ![]() Już cię dopisuję do listy i mam kciuki za staranka i za udane wesele ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Ja w ogóle mam jakieś wolne spalanie i szybko tyję :/ aż się boję ile przytyję jak będę w ciąży. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Witamy nową koleżankę i trzymamy kciuki za potwierdzenie ciąży ![]() ![]() Jak tylko będziesz coś wiedziała to czekamy na wieści ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ale fajnie II kreski
![]() Ja pierwszy test zrobie w walentynki , bedziemy wtedy na wakacjach ![]() Nie wiem kiedy bede miala pierwszy okres po tym wszystkim , ani kolejny - bo moglo sie wszystko rozregulowac - wiec nie mam sie czym sugerowac ![]() w moim wypadku czym dluzej nie bede wiedziec tym lepiej dla mnie - za bardzo bym sie stresowala czy tym razem bedzie okey , a tu zadnej pomocy do 12 tygodnia i tak nie dostane . Kurde ale jestem nie cierpliwa , chcialabym juz ![]() ![]()
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My zaczynamy starania od czerwca al tak naprawdę to już mam na to ogromną chęć. Nie mogę się doczekać dwóch kreseczek ![]() A z tą opieką u Was to faktycznie dziwne:/ ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Ja od września zaczęłam chodzić do dentystty ponieważ dłuuuugo tam nie byłam. Boję się dentysty jak cholera - mam traumę z dzieciństwa ![]() Ale teraz chodzę ,żeby podleczyć ząbki. Dla maleństwa zrobię wszystko ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Widzę podglądającą koleżankę niki 19 ![]() Zapraszamy do Nas ![]()
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
mnie też kusi żeby zacząć już teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie no, myślę, że jak przez prawie dwa lata nic się nie trafiło ,to się teraz nie przytrafi. ![]() Cytat:
![]() Zmykam do domu. Idziemy do znajomych na wieczór. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też bardzo kusi już zacząć starania, ale muszę jeszcze ząbki wyleczyć i aktualnie uczęszczam na studia podyplomowe, które kończą się w czerwcu/lipcu. Chciałabym na spokojnie się starać a studia już mieć z głowy ![]() No myślę ,że nad dwójką maluchów jest sporo pracy ....ale pewnie mnóstwo szczęścia i radości, której nie da się opisać słowami ![]()
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
ahhh to i moze ja sie dolącze.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy ![]() Super , że się Wam udało.GRATULACJE ![]() Napisz jeszcze jak masz na imię ![]() To dopiszę Cię na naszą szczęśliwą listę- jako pierwszą zafasolkowaną przyszłą mamusię ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Ola
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już dodałam Cię na listę ![]() dwie kreseczki zobaczyłaś w mikołajki 6 grudnia tak?? ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Hej napisz czy robilaś jakieś badania przed rozpoczęciem starań ? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.