|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Infekcja lub hormony
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Raczkowanie
|
15. dnia cyklu uprawiałam stosunek niezabezpieczony (prezerwatywa pękła) po czterech godzinach przyjęłam escapelle, oprócz zmęczenia nie było żadnych skutków przyjęcia tabletki.. 21. dnia cyklu zaczęłam krwawić i to utrzymywało się trzy dni (krwi nie było dużo) teraz mam 38. dzień cyklu i nadal nie dostałam okresu. średnio mój cykl trwał 30 dni, miesiąc temu było to 33 dni. czy są tu dziewczyny które przyjmowały już tabletkę 72po i mogłyby się wypowiedzieć .. zaczynam się martwić już
![]()
#3573 |
Przyczajenie
|
W_isienka i Chatul bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. W sumie to mnie uspokoiłyście. Mam już test, czekam tylko na odpowiednią datę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
W_isienka ja tez dziekuje
Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2012-12-28 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Przyczajenie
|
![]()
Tak, wiem.. W przypadku pominięta tabletki/tabletek konieczna jest wizyta u lekarza, aczkolwiek teraz Święta i nie mam jak tego dokonać, a stres jest niesamowity.
Mój problem polega na tym,że ostatnio pokłóciłam się z chłopakiem, zerwaliśmy, więc nie przyjęłam ostatniej tabletki z 'portfelika' Qlairy. Powinnam rozpocząć nowe opakowanie w sobotę, jednak nie widziałam w tym najmniejszego sensu,bo nie miałam z kim uprawiać seksu - więc mało konieczne. Jednak pogodziliśmy się w niedzielę i, jakby nie było, skończyliśmy w łóżku (skończył we mnie). Oczywiście przypomniało mi się, że nie przyjęłam tej tabletki i wzięłam ją w niedzielę wieczorem. Teraz tak.. Zawsze brałam tabletki rano. Nie rozpoczęłam 'portfelika' w sobotę rano, tylko w niedzielę wieczorem. Według was jest możliwość zajścia w ciąże? Z góry dziękuję za uspokojenie mnie (albo i nie) na Święta, zanim zdążę pójść do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Przyczajenie
|
Taka dygresja. W szkołach powinny być prowadzone lekcje wychowania seksualnego. I to szczegółowe. Albo te sprawy powinny być opisane lepiej w podręcznikach od biologii. O preejakulacie przekonałam się dopiero gdy zdecydowałam się na współżycie z moim chłopakiem. Wcześniej nie miałam o tym pojęcia. A teraz boję się. Nie lubię być nieświadoma czegoś, a tym bardziej tego co może być tak ważne. Nie dziwię się że tak wiele dziewczyn zachodzi w ciążę. Nie zwalam tu winy na nikogo, bo wiem że jeśli ktoś się decyduje na seks to powinien się liczyć z dziećmi, tylko że ta nieświadomość, szczególnie w młodym pokoleniu jest duża. A teraz pozostaje mi tylko czekać. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Antykoncepcja, pominięte tabletki, ciąża?
Cytat:
![]() |
#3578 |
Konto usunięte
|
Dot.: Antykoncepcja, pominięte tabletki, ciąża?
Watek zbiorczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem laeila od takich tematów jak seks są rodzice, a nie jakaś nauczycielka/nauczyciel. Dzieciaki i tak będą sobie z tego robić jaja - pamiętam jak ukrywałyśmy w podstawówce, że dostałyśmy na wdżwr podpaski bo inaczej chłopcy by nas wyśmiewali kilka dni.
W każdym bądź razie niech sobie takie zaęcia będą - ale nie obowiązkowe. Bo jak będę mieć dziecko to będę mu sama tłumaczyć pewne rzeczy tak jak ja chcę i tak jak ja wiem, że ono zrozumie - bo o w końcu moje dziecko i chyba najlepiej wiem jak do niego dotrzeć z resztą dziwią mnie te ciążę i nie jest to wg mnie spowodowane brakiem takich lekcji - jakoś moje roczniki nie wpadały w ciąże i nie przemywały pochwy colą - to się dzieje dopiero teraz, ale tyko dlatego, że wszędzie pełno elektroniki i cyców będących wszędzie - dostep do seksu jest niezmiernie łatwy - łatwiejszy o 100% niż np 10 lat temu. Za wcześnie się w to w nich budzi a sporo rodziców.. nie powinno mieć dziec. I tak to się kończy ![]() Edytowane przez chwast Czas edycji: 2012-12-24 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Przyczajenie
|
Na pewno rodzice mają niebagatelny wpływ na psychikę dziecka. Czasem to dobrze a czasem bardzo źle. I to prawda że mas media przyspieszają cały proces "dorastania". Nie mówię żeby takie lekcje były prowadzone w podstawówce, bo to nie ma sensu ale np. mogłyby być prowadzone dla pełnoletniej młodzieży liceów i techników. I nie muszą być obowiązkowe. Mi chodzi o to że od rodziców nie dowiemy się (w większości przypadków) o wszystkich szczegółach np o tym że na prezerwatywy trzeba uważać bo mogą zostać łatwo uszkodzone przez paznokcie czy właśnie o preejakulacie. Byłam pewna jeszcze jakiś czas temu że aby kobieta zaszła w ciążę musi dojść do wytrysku bardzo ogólnie mówiąc. A się okazuje że nie. Poza tym jeśli ludzie decydują się w coraz młodszym wieku na współżycie to potrzeba uświadamiania jest jeszcze większa. Nie popieram tego zjawiska oczywiście ale uważam, że albo można młodych ludzi edukować bardziej szczegółowo, albo spodziewać się efektów w postaci niechcianych ciąży. Nie szukam winnych dla swojego przypadku. Tylko... wiadomość o czymś takim była ciut szokująca. Dlatego też napisałam pierwszego posta aby poznać opinię osób które mają duże doświadczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
Teraz tak czytam o tym preejakulacie i sie znowu nakrecam. Dziewczyny teorie znam, ale jesli stosunek byl 16 grudnia to jutro bedzie 11 dni po. Czy na jakimkolwiek tescie moze juz cos wyjsc? Moze juz moge kupic plytkowy? A moze isc na krew?
Kurcze jestem prawie pewna ze nic nie ma, ale wlasnie preejakulat. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=w_isienka;38292227]Test kup, ale poczekaj jeszcze te 3 dni, ale szanse na 2 krechy i tak masz małe...[QUOTE]
to moze lepiej zrobic krew jutro? 11 dni po powinno juz cos byc widac? bede sie denerwować jeszcze 3 dni... macie racje sex to nie zabawa ale czasem chyba czlowiek sie zapomni ![]() choc tak piszesz, małe-ja wiem ale w koncu przez ten preejakulat mozna zajsc w ciaze? tu Dziewczyny pisaly ze wiele ciaz jest na watku nawet z preejakulatu... Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2012-12-26 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
Preejakulat może zapładniać ale bezpośrednio przed wytryskiem. Wtedy w wyniku kropelkowania mogą się przedostać do niego plemniki i dlatego stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji. Sam płyn z podniecenia nie zapładnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale dzisiaj dzięki Tobie przynajmniej zasnę spokojnie.. nareszcie, bo ostatnie noce to były jakieś katusze.. jeszcze święta, a ja cała zestresowana ![]() nawet nie wiesz jak mi dodałaś otuchy tym postem ![]()
![]() |
#3588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3589 |
Przyczajenie
|
![]()
m
Edytowane przez chri Czas edycji: 2012-12-28 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o poważne komentarze.
Poważny komentarz: Sex jest dla dojrzałych ludzi....
#3591 |
damn good coffee
|
owszem, jest. A jeśli masz co do tego wątpliwości, to zastanów się czy nie lepiej z pewnymi rzeczami troszeczkę poczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Konto usunięte
|
Poważny komentarz: wątek zbiorczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Raczkowanie
|
zawsze jest taka możliwość
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
I'm your Wonderwall.
|
![]()
Jest to mój pierwszy post na tym forum więc na początku witam Was wszystkie
![]() Niestety pisze dlatego, że mam problem i bardzo liczę na pomoc, cociażby w postaci uspokojenia mnie komentarzem w stylu "Naucz się dziewczyno podstaw biologii!", czy coś ![]() 2 tygodnie temu byłam na wyjeździe. Na wyjeździe tym był także ON. A że było bardzo zimno, gdyż ogrzewanie nie działało, spaliśmy sobie razem. Pod jednym śpiworkiem. I było gorąco ![]() ![]() ![]() Nie jestem pewna na 100%, ale jest możliwość, że wydzielina która jest wytwarzana zaraz przed wytryskiem, dostała się do mojej pochwy. Tzn. nie tak centralnie, on tylko lekko go tam "zamoczył" - paskudnie to brzmi, ale najlepiej obrazuje ![]() Były to dni płodne (nie wiem dlaczego w tamtym momencie byłam przekonana, że są NIEpłodne ![]() Przed okresem zawsze miałam wysyp na twarzy, ból brzucha, śluz, a następnie dni suche... A teraz tylko coś tam na twarzy wyskoczyło, śluzu nie było w ogóle, tylko susza i nic więcej. Dodam, że okres miałam najdłużej co 29 dni, ale zasadniczo to co 26-27. W tamtym tygodniu brałam antybiotyk. Infekcja gardła, czy coś. Czy to może wpływać na mój cykl? Błagam was, zjedźcie mnie przynajmniej z góry na dół to będę uspokojona. Bo ten ON to taki Piotruś Pan. Nie mówię, na pewno by się wziął za wychowanie (tak na marginesie to ON UWIELBIA dzieci ![]() Pozdrawiam Was ![]() ![]()
#3595 |
Przyczajenie
|
Witam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ostatni cykl zaczął mi się 24 listopada, trwa on mniej więcej 32 dni. Kochałam się z chłopakiem 22 grudnia, kiedy miałam dni niepłodne i zarazem 4 dni przed okresem. Robiliśmy to z gumką, która nie pękła, nie zsunęła się, ale też i bez.. Wytrysk nastąpił parę sekund po wyjęciu. Dodam jeszcze, że to był mój pierwszy raz. Teraz mi się spóźnia okres 2 dni, mam suchy śluz, praktycznie go nie ma. Ostatnio też bardzo się stresowałam. Mogę być w ciąży? Mam jeszcze podwyższony poziom hormonu, który utrudnia zajście w ciążę, jednak nie pamiętam jak się on nazywa. Wiem, że byłam bezmyślna wtedy, ale bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
Kochalam sie do konca 10 dc rano i 15 dc wieczor, czy moge byc w ciaxy? cykle mam zwykle 28-dniowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na Twoim miejscu poszlabym do innego lekarza, zrobialabym badania hormonow ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() dla pewnosci zrob test. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3600 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zrobiłam dzisiaj test, koło 17 i była jedna kreska. Całe szczęście ![]() Edytowane przez pozitivee Czas edycji: 2012-12-28 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.