|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Dlaczego nie 4/6
Jesteś bogiem 6/6 Nie ma lekko 3/6 Magic Mike 5/6 Edytowane przez Ilike_it Czas edycji: 2012-12-27 o 00:11 |
|
|
|
#3453 |
|
Konto usunięte
|
Frankenweenie (2012) - słodkie, pomimo, że trochę makabryczne (w charakterystyczny dla Burtona sposób). Chociaż to rzeczywiście jest trochę wydmuszka i zabawa konwencją (konwencjami) dla samej zabawy, to polecam z czystym sumieniem.
Dredd 3D (2012) - kinowy trailer do tego filmu był tragiczny - byłam pewna, że to byle jaka produkcja klasy C lub nawet D. Posypuję głowę popiołem, bo film jest świetny - zarówno jako krwawy, futurystyczny film sensacyjny, jak i jako ekranizacja komiksu (praca kamery, poszczególne kadry, sceneria...). Dobra gra aktorska, doskonałe sceny walk, Karl Urban jako Dredd - po prostu klasa (a myślałam, że Stallone był dobry w tej roli). Sporo zapożyczeń, ale dobrze wykorzystanych, więc nie ma się do czego przyczepić. Trzymam kciuki za powstanie całej, planowanej trylogii. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-12-27 o 07:51 |
|
|
|
#3454 |
|
Holy Crap!
|
Oko (Gin Gwai)---jak na produkcję tajską to mało straszny. Pierwszy raz muszę przyznać, że produkcja amerykańska bardziej do mnie przemawiała. Główna aktorka przemawiała do mnie swoją rolą. 5/10
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Przygody Tintina - fajny 9/10
Listy do M. - 6/10 Tower Heist : Zemsta cieciów 8/10 Dlaczego nie ( drugi raz ) 7/10
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#3456 |
|
seriously? no.
|
Dziewczyna, która igrała z ogniem - wcześniej przeczytałam książkę i dzięki temu mogłam się połapać o co chodzi. gdyby nie to to film byłby dla mnie zbyt zawiły. ale ogólnie całkiem fajny kryminał. 6/10
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś byłam na Gambit, czyli jak ograć króla to już typowo komiediowo i niezobowiązujaco, ale w tym gatunku przednie kino! Z klasą, z humorem, naprawdę śmiesznie i bardzo zaskakująco. Świetnie zagrane! |
|
|
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
Bezmleczka- to mamy podobnie.
Też już po "Gambicie" - uwielbiam brytyjski humor i głos Rickmana. Dobrze grał Snape'a ale jeszcze kojarzę go z jednej komedii o miłości, w której notabene grał też Colin Firth. Taki brytyjsko-amerykański klimat.
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
"Cztery gwiazdki" (2008)- niezła komedia na święta i nie tylko, mnie rozluźniła, zapewniła odpowiednią porcję rozrywki. Choć przyznaję, ma lepsze i słabsze momenty, niektóre mało mnie śmieszyły, jednak cały film jak dla mnie jest przyjemną komedią, a głównych bohaterów grają aktorzy, których lubię w komediach
![]() " W 80 dni dookoła świata" (2004)- film zobaczyłam przypadkiem, ale naprawdę polecam. Udana scenografia, fajny humor (zwłaszcza ten związany z Jackie Chanem, np podczas sceny lotu balonem), również dobry film na odprężenie, historia naprawdę humorystyczna i ciekawie pokazana. Jedynym minusem jest dla mnie długość, pod koniec może nieco nużyć, mimo że mi się podobał, u mnie tak było, zwłaszcza, że oglądałam w tv i były długi reklamy- to zabija klimat. Plusem filmu jest to, że może go spokojnie oglądać cała rodzina. "Zakochane ptaszki" (2011)- średnia komedia romantyczna, ale dobrze się oglądało. Fabuła mogłaby być ciekawsza, ale chociaż jest sporo śmiesznych scen z kaczką Główni bohaterowie moim zdaniem trochę płascy i mało romantyzmu w tym filmie (jak porównam do innych komedii romantycznych), ale są też fajne sceny, które sprawiają, że na twarzy może pojawić się uśmiech. Dlatego no niestety, ja oceniam film średnio, aczkolwiek można obejrzeć
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-12-27 o 16:27 |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
"Bracia" - dramat.
http://www.filmweb.pl/film/Bracia-2009-459973 Przypadł mi bardzo do gustu, łezka w oku się zakręciła. Jak dla mnie film rewelacyjny z czystym sumieniem mogę go ocenić na 9/10.
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
no wiec bylam wczoraj na Hobbicie.
film sam w sobie, wykonanie i efekty-super, wiadomo, jak to na produkcje nastawiona na rekordy miliony i co tam jeszcze co mi sie nie podobalo, to ze postanowili rzeczywiscie zrobic z tego trylogie i ta pierwsza czesc, to taka rozciagnieta jest, pododawali watki, ktoraych nie ma w ksiazce, chyba zeby grac na czasie i konczy sie w jakims momencie z dupy sraki jak dla mnie ![]() no ale napewno po 2 czy 3 dniach pobil rekordy ogladalnosci i o to pewnie chodzilo |
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam na to iść do kina ale teraz się zastanawiam... skoro akcja utknie w martwym punkcie to może nie warto... Dziś skończyłam oglądać miniserial (8 odcinków) "Świat bez końca" na podstawie powieści Ken'a Follet'a. Sequel do "filary ziemi". Daje 10/10. Cudowna podróż do średniowiecznej Anglii. Obowiązkowa pozycja ( ) dla każdego kto uwielbia dramaty historyczne.
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Konto usunięte
|
Wielki Mike/The Blind Side - do ogladniecia skusila mnie wysoka ocena na Filmweb 7,9 . Ja sama daje 5/10, bo mnie jakos szczegolnie nie zachwycil .Typowa amerykanska ckliwa opowiastka o tzw. spelnionym american dream. Nieskomplikowany i przewidywalny do bolu. Historia, fakt, piekna, a zachowanie bohaterow nad wyraz szlachetne, ale nic poza tym, niczym nie zaskakuje... nic sie z niego nowego nie dowiedzialam/nauczylam. Ameryka wypuscila juz setki tego rodzaju filmow.
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2012-12-27 o 18:30 |
|
|
|
#3465 |
|
Raczkowanie
|
Sekretne Okno
|
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
"Weekend" horror
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Drobny off top.
W pierwszym poście pierwszej części wątku autorka zaznaczyła żeby pisać "krótki komentarz od nas + nasza ocena filmu." Więc nie rozumiem dlaczego niektórzy się do tego nie stosują i co ma na celu pisanie tylko tytułu filmu
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś oglądałam, także mogę polecić (dziś też leciał w tv, jak włączyłam, to widziałam).
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-12-27 o 22:19 |
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
"Zło" (2003) - dramat, ocena 7,8
http://www.filmweb.pl/Zlo Film ciekawy, oglądałam go z zainteresowaniem. Dobra rola głównego bohatera (p.s. swoją drogą bardzo przystojny chłopak ). Zabrakło mi jedynie już na sam koniec, jak się potoczyły sprawy po wizycie adwokata. Uważam, że byłby to bardzo ciekawy fragment filmu. Daję 7/10.
|
#3470 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Za to przed chwilą skończyłam oglądać "Nieruchomego poruszyciela" i niestety, ale chyba nie zrozumiałam przesłania .
|
|
|
#3471 |
|
Rozeznanie
|
Polecam "Bestie z południowych krain" - świetny film, który długo po seansie nie pozwala o sobie zapomnieć. Za poświęcony czas, rewanżuje się ogromnie optymistycznym, napełniającym siłą przesłaniem, co w sumie dość rzadkie w niszowym kinie. Nieszablonowy, wielowymiarowy i po prostu zupełnie inny od reszty.
W skrócie jest o tym jak wychowywać dzieci na silne bestie, które umieją o siebie walczyć. Ale oprócz tego też o tym jak oswoić strach, jak odnaleźć swoje miejsce w porządku wszechświata, jak jednocześnie czuć swoją wartość i jej nie przeceniać. Warto!!!!
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
"Australia" - uwielbiam 10/10
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#3473 |
|
Holy Crap!
|
300---po pozytywnych ocenach liczyłam na coś więcej. W moim przekonaniu długo się rozwijał a potem nagle ciach, walki i koniec. Butler jak zwykle fenomenalny
7/10
|
|
#3474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Główna bohaterka (o wdzięcznym imieniu Hushpuppy) po prostu rządzi - aż trudno uwierzyć, że to naturszczyk
|
|
|
|
|
#3475 |
|
BAN stały
|
Tytus Andronikus, czyli Szekspir w postmodernistycznej wersji reżyserskiej Julie Taymor. Momentami ciężkostrawny, ale i tak daję 7/10.
Bóg jest z nami, mężczyznami - film dokumentalny o Albanii, nie dla feministek, bo mogą dostać zapaści. 6/10 Gambit, czyli jak ograć króla - lekko, miło i zabawnie, idealny wybór, kiedy za oknem jest szaro i smutno 8,5/10 |
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
To w tej tematyce polecam jeszcze "Wyspę skazańców" i "Szkołę dla łobuzów" - oba oparte na faktach.
|
#3477 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Heledore;38307489]Z takiej cienkiej ksiązki chcą zrobić trylogię?
Miałam na to iść do kina ale teraz się zastanawiam... skoro akcja utknie w martwym punkcie to może nie warto... No wlasnie dlatego ze ksiazka cienka, to sie w niektorych momentach akcja ciagnie i ciagnie. to znaczy jakos tam sie konczy logicznie ten film, ale jak czytalas ksiazke, to bedziesz wiedziala, ze nawet nie w polowie
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
"Czekając na Joe" (2003) - dramat, przygodowy, dokumentalizowany, ocena 8,1
http://www.filmweb.pl/Czekajac.Na.Joe Spodziewałam się czegoś w stylu "Alive, dramat w Andach", jednak ten film mniej mi się podobał. Głównie chyba ze względu na to, że jest zrobiony jak dokument i czułam się jakbym oglądała National Geographic. Mimo wszystko nakręcony bardzo realistycznie i bardzo współczułam bohaterom, że przeżyli to naprawdę. No ale swoją drogą wiedzieli na co się decydują (ja-zmarźlak w życiu bym tam nie poszła ;P). 6/10
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od siebie polecam Moonrise kingdom. Kochankowie z księżyca. Nic tego nie zapowiadało, a uśmiałam się w kinie jak nigdy. Niby historia banalna, ale sposób realizacji tego tematu, gra aktorska, muzyka - świetne! http://www.filmweb.pl/film/Kochankow...om-2012-604523
when I grow up, I want to be a forester run through the moss on high heels that’s what I’ll do, throwing out boomerang waiting for it to come back to me Edytowane przez svamp Czas edycji: 2012-12-28 o 15:40 |
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
The Words (4/10) - mogło być dużo lepiej bo pomysł całkiem niezły i zachęcający do obejrzenia, niestety wykonanie bez polotu.. Do pewnego momentu film był intrygujący, lecz im dalej tym gorzej. Przy końcu czekałam na jakiś kulminacyjny moment i nic
byle jakie zakończenie i jednak kiepsko poprowadzona fabuła. Niemniej milo mi się patrzyło na kilku całkiem niezłych aktorów ![]() Sekretne okno (5/10) - obejrzałam przede wszystkim ze względu na Deepa i tu się nie zawiodłam najbardziej podobał mi się w ostatnich kilku minutach filmu, aż ciary przechodziły po plecach niestety poza odtwórcą głownej roli nie było w tym filmie nic zaskakującego jak dla mnie - niestety domyśliłam się całej fabuły i zakończenia po ok 10 minutach widziałam już kilka podobnych filmów, wiec pod tym względem było nudno..
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-12-28 o 21:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

) 7/10

Też już po "Gambicie" - uwielbiam brytyjski humor i głos Rickmana. Dobrze grał Snape'a ale jeszcze kojarzę go z jednej komedii o miłości, w której notabene grał też Colin Firth. 
Miałam na to iść do kina ale teraz się zastanawiam... skoro akcja utknie w martwym punkcie to może nie warto... 
widziałam już kilka podobnych filmów, wiec pod tym względem było nudno..