![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z nowym rokiem zaczynamy i kilogramy zrzucamy! - cz. I
Uuu. Ile nas przybyło
![]() Też mam mały problem z tarczycą i biorę hormony ![]() U mnie dziś tak sobie: pomarańcza, kawa, ciemna buła z mozzarellą i pomidorem, dzbanek zielonej herbaty, 5 toffifinków ![]() ![]() Kurcze sama nie wiem, jaka dieta jest najskuteczniejsza bo jedni piszą, że po 1000kcal jojo jest zawsze itd, że lepsza jest dukana bo jojo raczej nie powinno być, jeszcze inni że SB bo coś innego... Nie jest łatwo wybrać. Byłam kiedyś na 1000kcal i nie miałam jojo, właściwie wróciło tylko 2kg ale nie dbałam za bardzo o to co jem, więc im się nie dziwie ![]() Ale teraz to serio, mam już mętlik w głowie dieta ta, tamta, a może jeszcze inna... ![]()
#92 |
Zakorzenienie
|
Też nie przytyłam po tabsach anty, ale nie wykluczam, że u niej to ta woda w organizmie takie spustoszenie sieje. Po samych tabsach się nie przytyje, nie ma co na nie zwalać winy. Nie mówię, że to jej wina i się opychała żarciem, ale same tabletki nie spowodują przyrostu tkanki tłuszczowej
![]() ![]()
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama przeżyłam to jak tyłam z powietrza i oczywiście wg wszystkich się objadałam bo byłam w ciąży - a ja stosowałam dietę i ZERO słodyczy... tak samo jak kiedyś brałam leki które mnie usypiały, jak lekarzowi o tym powiedziałam to mi nie uwierzył - i niby jak miałam go przekonać że tak faktycznie było ![]() P.S. I widomo że nie chodzi żeby wszystko zwalać na chorobę/dziedziczenie/hormony/środowisko ale czasami nie mamy na niektóre rzeczy wpływu i pozbyć się tych kg jest zdecydowanie trudniej...
„nie można nic nie robić, tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego” Edytowane przez Anielllka Czas edycji: 2012-12-28 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Hej, mogę jeszcze dołączyć?
![]() wzrost: 174 cm waga wcześniej: 62 kg waga teraz: 59 kg waga wymarzona: ok 57 kg Ogółem nie chciałabym schudnąć zbyt wiele. (Nie zależy mi na znacznej stracie wagi, ale na poprawie wyglądu). Chodzi o to, że mam sporo sadełka ( ![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
[1=5f1447851d3ba77d64f785e d4a041c7f75da4f2c_6000db0 2776ef;38318563]Biorę euthyrox 75 pół roku i nie mogę spaść poniżej 3,5. Podejrzewam że u mnie dawka leku skończy się na 125mg i może wtedy zacznie się coś dziać. I pewnie będzie konieczny dietetyk.[/QUOTE]
Też na początku brałam 75 i nie chciało mi spadać, potem brałam 125 i mi spadło aż do 0,2 (za nisko), więc teraz biorę naprzemian 100 i 125. Leczę się od ponad roku. Na dniach sprawdzę sobie TSH i zobaczę czy mi się utrzymuje na dobrym poziomie, w końcu do mojej endo pójdę, bo się z nią od pół roku telefonicznie tylko kontaktuje ![]() ![]() A czemu konieczny dietetyk?
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2012-12-28 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
ta dieta SB jest ciekawa, ale ja nie potrafię się stosować do zaleceń - chociaż moja 'dieta' jest bardzo podobna, często podpatruję na indeks glikemiczny, staram się jeść węglowodany złożone itp
ja wstałam o 12 ![]() a poza tym to męczy mnie kaszel, mam nadzieję, że nie będę chora na sylwka
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Witaj red apple!
![]() Milo, że jest nas coraz więcej. Ja przed chwilą czwiczylam na rowerku stacjonarnym, a teraz piję wode z cytrynką. Mmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj byłam na zakupach w Lidlu i zaśliniłam się przy półce z czekoladami, ale do koszyka wpakowałam twarogi, serki wiejskie i takie tam. W nagrodę kupiłam sobie olej z orzechów włoskich i teraz żałuję, że tak późno go odkryłam
![]() Smakuje mi ta dieta - jajka, twaróg z ogórkiem i oliwkami, surówka z kapusty pekińskiej. Rzeczywiście to dietetyczne jedzenie może być naprawdę dobre ![]() Na razie, z wyjątkiem sylwestra, zupełnie rezygnuję z pieczywa, kasz itd. To dla mnie bardzo trudne, bo zdecydowanie jestem osobą "mączną". Ciekawa jestem co z tego wyniknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
z białego pieczywa łatwo da się zrezygnować - bo ciemniejsze pieczywo jest o wieeeeele pyszniejsze
![]()
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
u mnie problem jest taki, że obecnie w domu jest mnóóóstwo słodkiego i dużo niezdrowego żarcia
![]() cieszę się, że jutro wracam do MS i zacznę sama kupować dla siebie jedzenie i wtedy można wznowić dietę ![]()
#102 |
Zadomowienie
|
ja właśnie oddałam wszystkie słodycze młodszemu bratu
![]() ale i tak wszędzie walają się jakieś czekolady, czipsy, ciasta, orzeszki ![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
ciastka, pierniki, czekolady, galaretki w czekoladzie, pralinki, bombonierki.... mamooo!
![]()
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo polecam makaron graham As Babuni, jest naprawdę świetny i kosztuje niewiele ponad 2 złotych. Kupuję go regularnie od ponad 5 lat i nie wyobrażam sobie już żadnego innego na moim stole. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
ja też lubię ciemne pieczywo i zdrowe żarcie
![]() a gdzie ten makaron kupujesz? ![]()
#106 |
Zadomowienie
|
W większych Carrefourach można znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
WZROST - WAGA KIEDYŚ - WAGA OBECNA - CEL Le_Souvenir (157cm) 68kg - 59kg - 55kg Elsay (182cm) 92kg - 86,3kg - 75kg Mari94 (167cm) ? - 57kg - ? Gwiazda87 (175cm) 73kg - 68kg - 57kg Neeeska_39 (168cm) ? - 59,5kg - 54kg kasia77177 (166cm) 60,5kg - 59kg - 55kg Kretka666 (180cm) 122kg - 83kg - 80kg Promyczek Nadziei (175cm) 75kg - 65kg babcia_miecia (164cm) ? - 57kg - 51kg klaudiak96 (160cm) 61kg - 51,6kg - 49kg paczek_w_masle (?) 58kg - 50kg - 47kg katiennn (165cm) 78,2kg - 66,9kg - 58kg Anielllka (164cm) 69kg - 64kg - 57kg Kaveri (173cm) 64kg - 58kg - 58kg ZAPRASZAMY! Jak to widzę to jestem pełna podziwu!!! Dołączam się i mój cel to zrzucic 6kg 172 cm waga obecna 66 cel 60 Kaveri (173cm) 64kg - 58kg - 58kg przy takim wzroście taka waga? masz figure jak modelka!!! Ja mam słabośc do chleba mogłabym jeśc kanapeczki z szyneczką przez cały dzień..... Nie ukrywam , że uwielbiam tez ciemny chleb ale jakoś go nie kupuję.... Czy wyeliminowanie białego pieczywa faktycznie coś da??? Edytowane przez kreoolka Czas edycji: 2012-12-28 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Spaceroholiczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
babcia_miecia a znasz jakiś makaron razowy do spaghetti?
bo ja w sumie nie lubię makaronu, ale spaghetti owszem i tylko wtedy kluchy mi smakują ![]() ![]() aha no i mnie można dopisać do listy: charlie charlie (160cm) 58 - 55 - 50 ![]() kreolka ja jak nie jem węglowodanów prostych to mam w miarę płaski brzuch, nie jest tak wydęty. myślę, że zamiana białego pieczywa na ciemne jest wskazana. na początku też średnio lubiłam ciemny chleb, potem moja babcia zaczęła sama piec i wtedy pokochałam ciemne pieczywo ![]()
Edytowane przez charlie charlie Czas edycji: 2012-12-28 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
babcia_miecia dzięki
![]() ja do spaghetti używam makaronu durum (do spaghetti ![]() a co do listy, to może lepsza by była tabelka? ![]() a tak w ogóle to ja po Świętach mam kilogram więcej ![]() ![]()
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2012-12-28 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Spaceroholiczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
kreoolka mój cel to myślę 52 kg, a potem zobaczymy co dalej
![]()
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli widziała,że tak tyje po tabletkach to trzeba było je zmienić...owszem woda może się zatrzymywać |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Oh, z nieba mi spadacie
![]() ![]() Przed paroma dniami jak wstalam na wage, to sie przerazilam...wyskoczylo mi tluste 86kg.. Zlapalam sie za glowe i zaczelam sie zastanawiac, czy nie powinnam czegos zmienic.. Probowalam sie juz wczesniej odchudzac.. na dukanie zeszlam 9 kg, potem zaczal sie stres w szkole i przytylam spowrotem. Do zrzucenia mam 26kg.. Chce wazyc 60kg.. Rozmawialam juz z moja mama na ten temat i powiedziala, ze mi pomoze (sama przerabiala mnostwo diet, wiec jest juz praktycznie ekspertem w tej dziedzinie). Do tego zaczne cwiczyc o ile czas po szkole na to pozwoli.. No wiec MarionetteSoul zaczyna od 2 stycznia diete. Mam 170 cm, waze 86 kg i chce wazyc 60kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
klaudiak jak Ci się udało zrzucić 10 kg ?
![]()
![]() |
#116 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
ja przytyłam 2 kg w Święta, ale dziś już tego nie było i jest znowu 58,9kg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
to comiesięczne mierzenie czy ważenie jest ok
![]() ![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
To jaki dzień Dziewczyny ustalamy na co tygodniowe ważenie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzisiaj chciałam sobie zrobić dietę płynną, co by się trochę oczyścić po świętach, ale w domu miałam jeszcze tyle pyszności, że poległam po całości... aż się boję pomyśleć, ile kg mi przybyło po tych kilku dniach... ehh, tak bym chciała, żeby już było jutro i żebym mogła być już ładnie na diecie, bo teraz to czuję się jak wielka, spuchnięta kula ![]()
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
anns_ (171cm) 80 - 74,8 - 60 ![]() i mnie można dodać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.