|
|
#3121 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiem, że to już będzie styczeń ale mam to w nosie ![]() No i mój syn kończy dziś 19 tygodni |
|||
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Sol, szwagierka zaproponowała by zrobić teściom kalendarz z 3 wnuków więc chyba to im damy
moim pewnie kubeczki ze zdjęciem Emila a mojej babci jeszcze nie wiem.
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł nam obraz na płotnie małej
) wiec wsadze w antyramke i bedzie drugi obraz![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
własnie przyszedł(niestety spoznil sie i niedostali na swieta ale dostaną na nowy rok
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-12-28 o 14:57 |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to na bank nie mole ani larwy bo to ma moze 1/2 mm, mikro kropeczki chodzace
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie co do allegro to mam pewne ale... kiedyś widziałam butelki MAM za niespełna 10zł - dziwne....może były ok a może odrzut z produkcji bo coś było nie halo.... Niestety nie wiemy kto jest po drugiej stronie, czy jest uczciwy....
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś na obiad wspomnienie świąt, czyli krokiety z kapustą i grzybami
Tylko barszczyk niestety z torebki ![]() Marysi nic nie zaszkodziło co zjadłam
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-12-28 o 16:32 |
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny gotujecie same jedoznko dla dzieci? Ja do tej pory dawałam sloiczki jeszcze mam kilka sztuk ale jak je skoncze mam zamiar gotowac sama. A nie bardzo wiem jak i co dodawac by nie zaszkodzic
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, ale fajny dzień
W południe była u mnie przyjaciółka na kawce i było super, jak zwykle. Później zaliczyłam spacer z małym Udało mi się nawet zdobyć lekarstwo dla Mariana Poza tym mały bardzo ubi inne pokarmy niż mleko. No i coraz chętniej pije |
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Był u nas proboszcz po kolędzie
ubrałam Emila w chrzcinowe ubranko i dałam księdzu na ręce i cyknęłam fotkę do albumu ale się ksiądz przestraszył że go musi trzymać i że pewnie będzie płakać a Emil się śmiał do niego
|
#3132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pamiętam, że był u nas w parafii młody ksiądz, zaraz po święceniach. I pech chciał, że pewna pani pielęgniarka spotkała go na porodówce w szpitalu jak był u kobiety, która urodziła mu dziecko... Po wszystkim się okazało, że nasz ksiądz ma brata bliźniaka i to był ten brat jak odwiedzał swoją żonę, która właśnie urodziła |
|
|
|
|
#3133 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko samo rozpina sobie pampersa...
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Niestety dołączam do grona chorujących.Leżę w łóżku z bólem głowy, katarem, kaszlem, stanem podgorączkowym i ogólnym samopoczuciem do doopy ![]() Mną i małą zajmuje się mąż więc ja sobie leżę i pachnę... czosnkiem Małż zrobił mi syrop z czosnku.Aha no i nawet miałam w planach iść do lekarza, ale rejestracja telefoniczna od 9 - oczywiście po tej godzinie nikt nie odbiera. W między czasie przeczytałam posta od Linki na temat kurowania się więc uznałam, że lekarz mi nie potrzebny ![]() W ogóle najlepszym lekiem na przeziębienie jest czytanie wizażu więc nadrobię dzisiejsze zaległości
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może mój też ma brata bliźniaka bo gadają oj gadają
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Cichutko tu!
Widzę, że choroby się rozwijają Ja wzięłam lek na alergię i od tamtego czasu objawy zaczęły ustępowaćZamówiliśmy właśnie pizzę To chyba w nagrodę za to, że pisałam ten cholerny referat |
|
|
|
#3137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i sama widzisz ![]() Cytat:
A wykładowca nie wie, że jest XXI wiek i każdy ma drukarkę? Ja studia skończyłam 8 lat temu i zawsze był wymóg - tylko pisane na komputerze lub maszynie, ręcznie pisanych nie przyjmuję ![]() Tak czy inaczej za pisanie ![]() I
|
||
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To trzeba zamówić! Poza tym to Sol zaczęła! |
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
ale nudy
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Byliśmy u pediatry. Osłuchowo wszystko w porządku. Skoro Nasivn przez tydzień nie pomógł, to mamy go już odstawić. Zostaje woda morska, fenistil i maść majerankowa na noc, a dodatkowo wit. C i multiwitamina w kropelkach (zaleciła Cebion, ale dostałam inne). Mówi, że czasem laryngolodzy na chrypkę dają coś do psikania na gardło, ale jej zdaniem nie ma takiej potrzeby. Gdyby nie przeszło, to w środę lub czwartek do kontroli. Ostatnio mała zaczyna płakać jak biorę fridę do ręki (wyjątek: przed chwilą bez płaczu pozwoliła sobie wyczyścić nos), więc jak zobaczyła rurkę od słuchawek pani pediatry, to płakała w czasie badania. Moje też potrafi. ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Nie napiszę, kto ostatnio narzekał na nudności, osłabienie i takie tam.
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwo co napisałam, że będę się kurować poprzez czytanie wizaża to dziecko nam się rozpłakało. Płakała chyba z 10 minut - jest to dla nas szok, bo ona raczej nie płacze. W każdym bądź razie pierwsza myśl to zęby, chociaż ja na dziąsełkach nie czuję i nie widzę nic co by na to wskazywało. W każdym bądź razie małż poszedł do apteki, a ja zostałam z małą. Włączyłam jej suszarkę, nie wiem do którego miesiąca życia się sprawdza, ale u nas jeszcze się sprawdziła. Przy szumie suszarki się uspokoiła poza tym bardzo zainteresowała się kablem
![]() Potem ją nakarmiłam i zasnęła. Żelu na dziąsła nie użyłam. |
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, zjadłabym pizzę
![]() siedzę sama i się nudzę, teściowa mi dziecko bawi ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- A tak odnośnie fridy i temu podobnych. Moja siostra nigdy, ale to NIGDY nie płakała przy odciąganiu glutów gruszką Czemu dzieci tak się boją tej fridy...
|
|
|
|
#3144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, że w sumie to jest lepiej. Obyście szybko wróciły do formy ![]() Dziś od momentu przygotowania kąpieli do chwili kiedy wsadziłam małego pojedzonego i śpiącego do łóżeczka minęło 25 minut Zwykle zajmuje to ok. 40 min. ale dziś dziecię było padnięte i głodne, choć nic szczególnego się nie wydarzyło. Śpi od 19.40
|
|
|
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- ze co?
|
|
#3146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko z tego wyszłaCytat:
![]() Cytat:
maskara moje gardło jakbym zyletki miała w środku
|
|||
|
|
|
#3147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To masz wolne ![]() Wiesz co, nie wiem dlaczego. Ja mam w domu gruszkę - mała skuteczność i młody płacze. Fridę, lepsze ale co się trzeba uciągnąć... męczące dla mnie i mały nie lubi Katarek - bardzo skuteczne, szybkie. Mały nie lubi ale płacze tylko jak odciągam. Jak wyłączę odkurzacz to od razu cisza. No i co najważniejsze cała akcja trwa kilka sekund więc się nie zdąży rozedrzeć na całego.Cytat:
|
|||
|
|
|
#3148 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pizza to dzisiaj miała być u nas, ale przez to moje brzuszysko termin się przesunął |
||
|
|
|
#3149 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nie było mnie przez Święta bo jakoś ciężko było mi samej wszystko ogarnąć. Święta były inne niż zwykle i mogę stwierdzić, że lepsze bo w końcu byliśmy w komplecie Ogólnie teraz jest szał z przeprowadzką więc jest masa pakowania, sprzątania, itp.Widzę, że jest tu dużo chorowitków a więc życzę Wam i Maluszkom jak najszybszego powrotu do zdrowia Wszystkiego najlepszego! Cytat:
A jaką ma radochę ![]() Wkładania stóp do buzi nie próbował, lubi sobie rączkami pogmerać w stópkach ale do buzi to nie ![]() Najprawdopodobniej będę siedzieć w domu z Małym. Chyba, że padnie jakaś ciekawa propozycja ![]() Cytat:
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rączki podnosi w takiej pozycji już od jakiegoś czasu, więc najwyższy czas obniżyć spód. Do czasu przemeblowania oznacza to ogranicznie jej pola widzenia, więc wcale się do tego nie spieszę. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

a mojej babci jeszcze nie wiem.
) wiec wsadze w antyramke i bedzie drugi obraz
Tylko barszczyk niestety z torebki 

Niestety dołączam do grona chorujących.
Ja wzięłam lek na alergię i od tamtego czasu objawy zaczęły ustępować
za pisanie