|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwość
Eh napisałam wiadomość i pokazał mi sie komunikat, że musi zostać poddany moderacji? Jak to jest? Mogę liczyć że zostanie opublikowana?
|
|
|
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwość
Moje pierwsze wiadomości do tej pory nie zostały opublikowane. Najlepiej jak napiszesz jeszcze raz
|
|
|
|
#3603 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3604 |
|
Raczkowanie
|
Ok, to piszę jeszcze raz. Z powtórkami jestem daleko w lesie. Nie wiem co się ze mną dzieje, ale zamiast zmobilizować się w najważniejszym roku szkolnym to mnie w trzeciej klasie ogarnęło największe lenistwo. O tyle ile na lekcjach realizuje materiał rozszerzony z chemii i biologii to z matma i angielskm jest jakaś porażka, bo w szkole mam tylko podstawę. Chodzę więc na korki, z anglika jest spoko, ale matma...eh czasem mam wrażenia że moja korepetyroka sama tych zadan nie ogarnia. W ogóle to szczerze Was podziwiam, że umiecie się tak spiąć i siąść do nauki. <brawo>Mam zamiar wziąć z Was przykład
|
|
|
|
#3605 |
|
Raczkowanie
|
Dobra pisze tą wiadomość już po raz trzeci, mam nadzieję że ostatni!
Z powtórkami, to jestem w przysłowiowym lesie Zamiast zmobilizować się w tej trzeciej klasie to mnie ogarnęło największe lenistwo+osiągnęłam level master w marnowaniu czasu przed komputerem. Z angielskiego i matmy, które w szkole mam tylko na p. podstawowym chodzę na korki, z tym, że z matmy nie jestem zadowolona, bo mam wrażenie, że korepetytorka czasem sama tych zadań nie ogarnia. W ogóle to Was podziwiam, że naprawdę sie uczycie, mam nadzieję, że uda mi się wziąć z Was przykład
|
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez veloney Czas edycji: 2012-12-28 o 20:41 |
|
|
|
#3607 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez veloney Czas edycji: 2012-12-28 o 20:42 |
|
|
|
#3608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3609 |
|
BAN stały
|
Ja mam tak z WOSem.
Może nie od zera, bo jakieś podstawowe wiadomości mam, ale nie ma ich na poziomie rozszerzonym więc przez pięć miesięcy muszę się przyłożyć. Codziennie po 1 godzinę (minimum) nauki WOSu, z tego wychodzi powiedzmy z 9 godzin tygodniowo (jak czasem poświęcę półtorej lub dwie) wychodzi 36 godzin miesięcznie, czyli ok. 180 godzin nauki WOSu. Z lekką redukcją (złe samopoczucie, brak czasu itp) zostaje ok 160 godzin WOSu, aby okiełznać rozszerzenie. Skoro dzień ma 24 godziny to wychodzi na to, że w niecały tydzień muszę okiełznać cały materiał z WOSu. To tak jakby nieustannie siedzieć przy książkach przez tydzień z nielicznymi przerwami na toaletę
|
|
|
|
#3610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Tvn robi sylwester w ogole? Cytat:
![]() jaka jaka? ![]() Cytat:
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuje pomocy z polskim. Jak rozumiecie taki fragment "analizując wybr fragmenty, scharakteryzuj bohatrrów i sposob artystycznej realizacji" Ta artystyczna realizacja mnie troche przeraza. Nie wiem czy to chodzi im o te epitety wybuchy co oznaczaja itp. czy cos innego? Więc chyba zmienie sobie ten temat na podobny ale bez takich trudnosci ;D
|
|
|
|
#3612 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Potem trochę więcej czasu poświęcałam na naukę, bo olimpiada. Ale tak na poważnie i to mówię CAŁKIEM SERIO, biorę się za wszystko od 1 stycznia. Już mam cały ambitny plan i rozwojowe zorganizowanie ze wszystkim. Więc już rozpoczęłam. |
|
|
|
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
Tylko że nauka od zera Wosu a chemii na poziomie R to i tak niebo a ziemia
![]() Wos i tak i tak trzeba samemu zakuć, nauczyć się, może Ci na lekcji nauczyciel sporo powiedzieć, a jednak nie zawsze wszystko (częściej niż rzadziej) zapamiętasz. a chemię to jednak trzeba zrozumieć
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, tak się zastanawiam, skoro mam temat "kreacje par małżeńskich" a w 3 części Greya ("Nowe oblicze Greya") bohaterowie na samym początku biorą ślub, to czy jakbym dorzuciła to do prezentacji, to czy komisja i mój polonista przeżyliby taki szok?
Swoją drogą ingliszuję się, bo czytam w oryginale
|
#3615 | ||
|
Blessed be the fruit
|
Cytat:
Cytat:
matko jak ja ci zazdroszczę takiego samozaparcia:P
|
|
#3616 |
|
Przyczajenie
|
O nie, XminorXlosX, Ty spojlerko !
przeczytałam dopiero pierwszą część, ech :PCo do przygotowywania się☠do matury z wosu pr to ostatnio wpadłam na pomysł żeby przejrzeć wszystkie matury z wosu, zarówno pp jak i pr i porobić sobie fiszki z zadań zamkniętych. Zdaję☠sobie sprawę, że zajmie mi to trochę czasu, ale przy okazji więcej się☠nauczę. Mam przynajmniej taką nadzieję.. |
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczna sukienka
|
|
#3618 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czy wam też tyle zadali na te święta? Ja mam: Biologia : Ekologia i Genetyka Chemia : Chemia organiczna i elektrochemia Fizyka : Magnetyzm i drgania WOS : Państwo Historia : XIXw. Matematyka : Kombinatoryka i prawdopodobieństwa + funkcja kwadratowa Polski : Dżuma +konspekt A nic nie zrobiłam, bo ciągle mnie nie ma w domu |
|
|
|
|
#3619 |
|
BAN stały
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;38323287]
Czy wam też tyle zadali na te święta? Ja mam: Biologia : Ekologia i Genetyka Chemia : Chemia organiczna i elektrochemia Fizyka : Magnetyzm i drgania WOS : Państwo Historia : XIXw. Matematyka : Kombinatoryka i prawdopodobieństwa + funkcja kwadratowa Polski : Dżuma +konspekt A nic nie zrobiłam, bo ciągle mnie nie ma w domu Ja chyba nic nie mam. Rzadko kiedy chodziłam do szkoły przed świętami ![]() Ale na pewno aż tyle tego nie ma
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;38323287]Ooo! Ja właśnie zrobiłam fiszki z całej chemii organicznej. Liczę, że w taki sposób nie będę mogła się oszukiwać, że "umiem"
![]() Czy wam też tyle zadali na te święta? Ja mam: Biologia : Ekologia i Genetyka Chemia : Chemia organiczna i elektrochemia Fizyka : Magnetyzm i drgania WOS : Państwo Historia : XIXw. Matematyka : Kombinatoryka i prawdopodobieństwa + funkcja kwadratowa Polski : Dżuma +konspekt A nic nie zrobiłam, bo ciągle mnie nie ma w domu Yyy, nie nic nie zadali i nic nie zrobiłam
|
#3621 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przed świętami to jest taki gorący okres, że choćbym miała umierać to musiałabym pójść
|
|
|
|
|
#3622 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tymi nagrodami to żartowałam ![]() Cytat:
|
|
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
thePhantom, Olvnia, CleoDuquesne, Lady Audrey - to co, będziemy razem redukować?
Proponuję parę dni wstępu na sporządzenie planu i przystosowanie żołądka do mniejszych porcji jedzenia oraz oficjalne rozpoczęcie z dniem 01.01.2013.Optuję za umiarkowaną opcją "mniej żarcia, więcej ruchu" <- czyli np. 25-30-53-40-45-50-55-60 minut na rowerku (etapami), pisałyście o programach Chodakowskiej, ja mam jej tylko jeden, dla średnio zaawansowanych i to nie dla mnie, za dużo skakania. ![]() Olvnia - -15 kg? ;o ;o SZACUN. Pożycz gen odpowiedzialny za tak wysoką mobilizację. ![]() Znam jedną osobę zafascynowaną Ferdydurke i bynajmniej nie jest to osoba normalna ![]() CleoDuquesne - podziwiam za samozaparcie! Nic tylko brać z ciebie przykład. A mogłabyś się podzielić swoim "planem i rozwojowym zorganizowaniem"? Bardzo jestem ciekawa. ![]() Ostatnie dni spędzam na myśleniu. Myślę, myślę i nie mogę wymyślić nic olśniewającego (mam przedstawić ciekawie swój talent/osiągnięcia, najlepiej w formie filmu. ). Poza tym też jem ciasto, na szczęście się skończyło i będę jeść zdrowiej. :pIngran - śliczna sukienka. Ja szukam czegoś z gorsetem, koronką, odcinaną w pasie i luźną, taką do połowy ud.Może coś takiego ci się spodoba, widziałam w sklepie areyoufashion ale z tego co widzę, nie mają obecnie w magazynie. https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...51069815_n.jpg |
|
|
|
#3624 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko rozwojowe biorę z powyższego linku poczynając od 1 do (chyba) 16 obecnie
|
||
|
|
|
#3625 |
|
Raczkowanie
|
Siemanko dziewczyny
chciałabym i ja dołączyć do Waszego grona. Zdaję dodatkowo matme R, gere P i chyba spróbuje fizykę P, co mi szkodzi Aaaa i powtórek to ja jeszcze do maturki nie zaczęłam -.- Jedynie uczę się, czasami , do tych spr powtórkowych z polskiego i z maty
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
moja szkoła też jest cudowna
![]() polski - klasówka z młodej polski fizyka - klasowka z termodynamiki gegra - arkusz z biosfery, pedosfery, atmosfery i hydrosfery negocjowanie z francuskiego praca klasowa z rozszerzonej trygonometrii ochrona środowiska z biologii no i to chyba na tyle
|
|
|
|
#3627 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale na ten czas... NIEDŁUGO SYLWESTER |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
GreyLovex3 ja jestem za rowerkiem! jak się odchudzałam to ćwiczyłam co drugi dzień i efekty były naprawdę fajne,ale teraz potrzeba mi motywacji,bo niestety jakoś ją straciłam
i właśnie otwieram kolejną w tym tygodniu paczkę czipsów wrr...Co do nauki w święta to przeczytałam "Granicę" i "Ferdydurke",zrobiłam kilka arkuszy z fizyki i nauczyłam się kolejnego działu słówek z repetytorium Longmana oraz dokończyłam zadanka z funkcji wymiernej ze zbioru Kiełbasy,więc jestem z siebie dumna a to tylko dlatego,że tż wyjechał na święta i trochę się nudzę.Ogólnie jednak moje powtórki pod maturę ograniczają się do klepania zadanek z matmy. Fizyka od matur operonowskich mnie przeraża i napawa wstrętem. Właśnie sobie uświadomiłam też,że zdaję rozszerzony polski i nie napisałam jeszcze żadnego wypracowania R. Pozdrawiam maturkę gorąco
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3630 |
|
Przyczajenie
|
Hej, czy jest ktoś zainteresowany vademecum operonu z biologii? Uczyłam się z niego do matury rozszerzonej i jestem zadowolona z wyniku
, polecam! Zainteresowanych proszę o mail: justyna__justyna@o2.pl
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Zamiast zmobilizować się w tej trzeciej klasie to mnie ogarnęło największe lenistwo+osiągnęłam level master w marnowaniu czasu przed komputerem. Z angielskiego i matmy, które w szkole mam tylko na p. podstawowym chodzę na korki, z tym, że z matmy nie jestem zadowolona, bo mam wrażenie, że korepetytorka czasem sama tych zadań nie ogarnia. W ogóle to Was podziwiam, że naprawdę sie uczycie, mam nadzieję, że uda mi się wziąć z Was przykład

uparłam się na konkretny fason i nigdzie znaleźć nie mogę
i właśnie otwieram kolejną w tym tygodniu paczkę czipsów wrr...