Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 17:41   #451
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
A to nie jest takie sweterkowe bolerko?
no nie wiem. a nawet jeśli to jest lepsze od tych bolerek bolerek.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:43   #452
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co byście poleciły zamiast bolerka, aby zakryć ramiona? Szal?
Ja bym poszła w stronę czegoś w stylu żakietu, oczywiście dopasowanego do sukienki np z postawionym kołnierzem i do tego bardziej drapieżna fryzura. Niestety nie znalazłam w google nic co by mi się w tym stylu podobało (widocznie nikt jeszcze tego nie wymyślił) i bynajmniej nie chodzi mi o coś takiego jak w załączniku.
Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
O Boże miałam taki hełmofon na głowie na studniówce Wybrałam piękną fryzurę z neta, moja sąsiadka zrobiła mi ją nawet próbnie przed studniówką i wyglądała przepięknie, ale niestety z powodu wyjazdu mojej sąsiadki musiałam iść w dniu studniówki do innej fryzjerki i ona to tak zmasakrowała, że gorzej się chyba nie dało, a na koniec jeszcze psik psik brokatem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg E19.jpg (30,9 KB, 154 załadowań)
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:46   #453
201604181004
Konto usunięte

koszmar xd http://www.naszekrosno.pl/files/pict...U5NDQyNj_o.jpg

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

matyldaaa królowa śniegu normalnie

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

tutaj kolejne bolerkowe cudo... http://dodatkislubne.com/sklep/images/bolerko-02.jpg
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:48   #454
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Co byście poleciły zamiast bolerka, aby zakryć ramiona? Szal?
Ja nic. Uważam, że owszem, do kościoła nie należy się ubierać obscenicznie, ale jednak suknia ślubna, nawet bez ramion, nie jest obsceniczna(wyłączając jakieś przezroczyste gorsety). I, na Boga, to jest jeden dzień w życiu, gdy kobieta wygląda tak wyjątkowo i pięknie. Według mnie taka suknia nie obraża Boga i nie wiem co siedzi w głowie tym, którzy wtedy patrzą tylko na "gołe ramiona".
Jeśli chodzi o ślub w zimie to widziałam kiedyś w necie śliczne płaszczyki jak z "Królowej śniegu". Coś takiego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2k33523f5a3d.jpg (35,9 KB, 193 załadowań)

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:50   #455
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
O Boże tragedia. Każde bolerko jest tragiczne, nie tylko do sukni ślubnej. Do wieczorowej też.

W ogóle dziewczyny mają takie masakryczne zestawy: sukienka ( w jakimś tam kolorze)+czarne bolerko (no bo czarny przecież do wszytskiego pasuje!)+ buty w kolorze bolerka.

A jak już suknia jest w nietypowym kolorze, jaśniejszym to bach! sprawię sobie białe/beżowe bolerko.

TRAGEDIA.
Nooo...

Stary 2012-12-28, 17:51   #456
201604181004
Konto usunięte

Ślub zimą to jest masakra, bo taki płaszczyk - przed kościołem - 20 i zimno, w kościele z kolei ciepło, i siedzieć w takim całą mszę czy coś, oj nie nie
Dlatego jak dane mi będzie brać ślub to wiosną/latem i w plenerze xD
Stary 2012-12-28, 17:52   #457
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
pff, dziewczyna (albo rodzina) myśli/lą ekonomicznie.
kupiła/kupili firanki do pokoju, trzeba było je poskracać do wymiarów okna, więc z pozostałości materiału machnęli od razu bolerko ślubne.
Stary 2012-12-28, 18:03   #458
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ostatnie lata były gorące A że bywa zimno to inna kwestia...
Te pół godziny w kościele to wytrzymasz, zresztą atmosfera będzie gorąca. A potem na sali to się jeszcze spocisz i będziesz dziękowała za gołe ramiona.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:

bawią mnie panny młode którym te ich mizerne suknie zlatują z piersi podczas tańca. A najlepiej jak ma brzuch większy od pana młodego (zaawansowana ciąża). I wywija. Albo pije. Jezu. Porażka
Zgadzam się.
Te suknie, które pokazałyście ładne, tyle że trzeba mieć figurę odpowiednią.
Z tego co czasem czytam na Ślubnym wiele dziewczyn nie chciało mieć "księżniczek", ale dopiero po przymierzeniu okazało się, że w takim kroju wyglądają najlepiej. Inna sprawa, że grubsza osoba z obfitym biustem raczej w żadnej sukni nie będzie wyglądała olśniewająco.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Ślub zimą to jest masakra, bo taki płaszczyk - przed kościołem - 20 i zimno, w kościele z kolei ciepło, i siedzieć w takim całą mszę czy coś, oj nie nie
Dlatego jak dane mi będzie brać ślub to wiosną/latem i w plenerze xD
Ale za to plener masz genialny do zdjęć.
Sądzę, że w kościele w płaszczu zimą nie byłoby za ciepło, przecież ludzie w płaszczach i kurtkach do kościoła chodzą i nie zdejmują ich na wejściu. A jeszcze tak w ciżbie całą mszę stoją i się tłoczą. A taka panna młoda to luzik ma przy ołtarzu, niech nie narzeka.

Stary 2012-12-28, 18:06   #459
zMoose
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

albo taka... http://awomensmag.com/wp-content/upl...ses-2013-i.jpg
Lubię projekty tej babki. Gdzieś miałam nawet linka do jej strony.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja wręcz odwrotnie - nie trawię typka

może jeszcze w czasie wojny TEDEvsPEJA byłaś za Peją?

Edytowane przez zMoose
Czas edycji: 2012-12-28 o 18:08
zMoose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 18:08   #460
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Ja bym poszła w stronę czegoś w stylu żakietu, oczywiście dopasowanego do sukienki np z postawionym kołnierzem i do tego bardziej drapieżna fryzura. Niestety nie znalazłam w google nic co by mi się w tym stylu podobało (widocznie nikt jeszcze tego nie wymyślił) i bynajmniej nie chodzi mi o coś takiego jak w załączniku.
Coś jak góra od tego płaszcza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1811686781_3.jpg (8,3 KB, 162 załadowań)

Stary 2012-12-28, 18:09   #461
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Taaa... tyle że to nie takie proste. Poniekąd mnie też to dotyczy. Ja, mama i jedna z sióstr lubimy święta, chcemy, by była choinka, dużo potraw, żeby było miło i świątecznie. Reszta na czele z tatusiem mogłaby spędzić święta przed telewizorem i komputerem. Nic ich nie obchodzi.
A dla mnie znowu święta to jedyny czas, kiedy właśnie nie powinno się nic musieć. A wiele kobiet (nie mówię tu o Tobie) czuje przymus, że ma być milion potraw, wszystko z najwyższej półki i są umęczone. Dla mnie na wigilii naprawdę wystarczy ryba i sałatka, więcej nie potrzebuję. Naprawdę wolę, jak razem z mamą i babcią usiądziemy i zjemy (nawet małe porcje), porozmawiamy, zamiast latać z językiem na wierzchu między pokojem a kuchnią, bo pierogi się smażą i trzeba doglądać i donosić na stół. Dla mnie to czas, kiedy można się spotkać i na spokojnie porozmawiać, bo większość nie wstaje następnego dnia do pracy/szkoły, a nie czas, kiedy trzeba się najeść za wszystkie czasy i kiedy stół aż musi kipieć od obfitości, choinka ma być jak z katalogu, a w mieszkaniu lśnić jak w reklamie. Wiem, że wiele kobiet chce, żeby tak było - nie musi, a chce - ale dla mnie to mija się z celem. I jeśli miałabym wybrać - siedzenie razem nawet przy samej herbacie, bez choinki, bez pucowania chałupy, ale zrelaksowani i uśmiechnięci, bez presji, niż z piękną choinką, stołem zastawionym potrawami, ale zmęczeni, bo od 5:00 rano się stało w kolejce, a potem gotowało cały dzień i piekło ciasta od tygodnia, to wybieram to pierwsze.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 18:10   #462
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez zMoose Pokaż wiadomość

może jeszcze w czasie wojny TEDEvsPEJA byłaś za Peją?
A była taka? Nie, ja się na tych "wojnach" nie znam i nie rozumiem, dla mnie to dziecinada. Nie trawię stylu i sposobu bycia Tedego.

Stary 2012-12-28, 18:11   #463
zMoose
BAN stały

Co prawa jak na mnie za mało ślubna i za słabo rozkloszowana (kwestia dodania halki pin up) ale jest boska http://www.marchewkowa.pl/2012/09/su...uszyam_23.html
i osobiście wolałabym:
-tam gdzie dekolt to niech idzie na plecy
- tam gdzie jego brak, niech idzie na przód.
Stary 2012-12-28, 18:13   #464
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A dla mnie znowu święta to jedyny czas, kiedy właśnie nie powinno się nic musieć. A wiele kobiet (nie mówię tu o Tobie) czuje przymus, że ma być milion potraw, wszystko z najwyższej półki i są umęczone. Dla mnie na wigilii naprawdę wystarczy ryba i sałatka, więcej nie potrzebuję. Naprawdę wolę, jak razem z mamą i babcią usiądziemy i zjemy (nawet małe porcje), porozmawiamy, zamiast latać z językiem na wierzchu między pokojem a kuchnią, bo pierogi się smażą i trzeba doglądać i donosić na stół. Dla mnie to czas, kiedy można się spotkać i na spokojnie porozmawiać, bo większość nie wstaje następnego dnia do pracy/szkoły, a nie czas, kiedy trzeba się najeść za wszystkie czasy i kiedy stół aż musi kipieć od obfitości, choinka ma być jak z katalogu, a w mieszkaniu lśnić jak w reklamie. Wiem, że wiele kobiet chce, żeby tak było - nie musi, a chce - ale dla mnie to mija się z celem. I jeśli miałabym wybrać - siedzenie razem nawet przy samej herbacie, bez choinki, bez pucowania chałupy, ale zrelaksowani i uśmiechnięci, bez presji, niż z piękną choinką, stołem zastawionym potrawami, ale zmęczeni, bo od 5:00 rano się stało w kolejce, a potem gotowało cały dzień i piekło ciasta od tygodnia, to wybieram to pierwsze.
A ja właśnie chcę i lubię. Lubię te wszystkie przygotowania, lubię piękną choinkę i nie rozumiem tego, że ktoś woli w tym czasie siedzieć przy kompie albo telewizorze. I nie byłoby tej presji i braku czasu, gdyby ktoś zwyczajnie pomógł mi kroić tą sałatkę, czy usmażył rybę, czy obsadził choinkę...

Stary 2012-12-28, 18:13   #465
WhiteCherry
Zakorzenienie

wracając jeszcze do fejsika i statusów związkowych... http://kwejk.pl/obrazek/1595664/kasa.html
Stary 2012-12-28, 18:17   #466
zMoose
BAN stały

Cytat:

Zgadzam się.
Te suknie, które pokazałyście ładne, tyle że trzeba mieć figurę odpowiednią.
Z tego co czasem czytam na Ślubnym wiele dziewczyn nie chciało mieć "księżniczek", ale dopiero po przymierzeniu okazało się, że w takim kroju wyglądają najlepiej. Inna sprawa, że grubsza osoba z obfitym biustem raczej w żadnej sukni nie będzie wyglądała olśniewająco.

Grubsza to może nie jestem ale mam obfity biust ;( i tak, w mało czym wyglądam dobrze ;(
a na pewno nie w tym co mi się podoba ;(

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
A była taka? Nie, ja się na tych "wojnach" nie znam i nie rozumiem, dla mnie to dziecinada. Nie trawię stylu i sposobu bycia Tedego.
Jakaś tam wojna na wyzwiska w piosenkach była. A może to nie był Peja?
Stary 2012-12-28, 18:18   #467
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
A ja właśnie chcę i lubię. Lubię te wszystkie przygotowania, lubię piękną choinkę i nie rozumiem tego, że ktoś woli w tym czasie siedzieć przy kompie albo telewizorze. I nie byłoby tej presji i braku czasu, gdyby ktoś zwyczajnie pomógł mi kroić tą sałatkę, czy usmażył rybę, czy obsadził choinkę...
A ja potrafię zrozumieć, że ktoś nie ma ochoty cały dzień gotować, przystrajać choinkę i wystawać w kolejkach w sklepie, tylko chce po prostu odpocząć Sama w ciągu roku żyję dość intensywnie, więc święta to czas, kiedy mogę wreszcie się trochę zrelaksować, a z powodu pracy to są dosłownie 2 dni. I naprawdę nie mam ochoty od rana pucować, gotować, przystrajać, a potem latać wokół stołu i naprawdę wolałabym, żeby moja mama zamiast to robić również odpoczęła. Bo potem ledwo zamienimy kilka słów przy stole, a już leci, bo ryba gotowa albo coś innego, a ja razem z nią, żeby jej pomóc. I ani nie pogadamy, ani nie spędzimy miło czasu.
Stary 2012-12-28, 18:18   #468
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wracając jeszcze do fejsika i statusów związkowych... http://kwejk.pl/obrazek/1595664/kasa.html
Stary 2012-12-28, 18:19   #469
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Grubsza to może nie jestem ale mam obfity biust ;( i tak, w mało czym wyglądam dobrze ;(
Obfity biust bez grubości jest fajny. Ja może nie mam "obfitego", ale taki akurat, widoczny i trochę rzucający się w oczy. Z cycków się trzeba cieszyć, a nie...Bo można ich nie mieć.

Stary 2012-12-28, 18:21   #470
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Coś jak góra od tego płaszcza?
Tak. Tylko wiadomo, że musi to być wszystko odpowiednio dopasowane do sukienki itd.
Z resztą ja się martwić nie muszę bo do ołtarza się nie wybieram.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 18:22   #471
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Obfity biust bez grubości jest fajny. Ja może nie mam "obfitego", ale taki akurat, widoczny i trochę rzucający się w oczy. Z cycków się trzeba cieszyć, a nie...Bo można ich nie mieć.
Kiedy zaczęłam brać tabletki, to nie przytyłam, ale biust urósł mi niesamowicie. I wcale nie byłam zadowolona... O wiele bardziej wolę mniejszy biuścik Jestem szczupła i na ogół noszę ubrania XS, S, a nagle nie mogłam się dopiąć w żadnej ze swoich koszul. Kupię większą - w biuście pasuje, ale w talii wisi, tak samo z sukienkami. Są osoby, którym pasuje obfity biust, ale ja nigdy się nie cieszyłam, jeśli w moim coś mi przybyło. Więc to nie reguła
Stary 2012-12-28, 18:23   #472
zMoose
BAN stały

Cytat:
Nie jest fajny. Jest nieproporcjonalny i ciężko dobrać doń górę.
Stary 2012-12-28, 18:23   #473
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zMoose
To tak jak ja, dlatego wiem że jeśli strzeli mi do łba ubrać sukienkę bez pleców i ramiączek to zamiast inwestować w tandetną biżuterię zainwestuję w dobrą bieliznę żeby nie było niespodzianek.
Stary 2012-12-28, 18:25   #474
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
A ja potrafię zrozumieć, że ktoś nie ma ochoty cały dzień gotować, przystrajać choinkę i wystawać w kolejkach w sklepie, tylko chce po prostu odpocząć Sama w ciągu roku żyję dość intensywnie, więc święta to czas, kiedy mogę wreszcie się trochę zrelaksować, a z powodu pracy to są dosłownie 2 dni. I naprawdę nie mam ochoty od rana pucować, gotować, przystrajać, a potem latać wokół stołu i naprawdę wolałabym, żeby moja mama zamiast to robić również odpoczęła. Bo potem ledwo zamienimy kilka słów przy stole, a już leci, bo ryba gotowa albo coś innego, a ja razem z nią, żeby jej pomóc. I ani nie pogadamy, ani nie spędzimy miło czasu.
A ja właśnie uważam, że takie wspólne przygotowania łączą. Lubię z nią robić ciasta i gadać, też można. Nie potrzebuję całego dnia by z nią porozmawiać o wszystkim, o czym chcę... nie uważam, że przez przygotowania nie mamy dla siebie czasu. Chciałabym, by święta były wyjątkowym dniem. Zasiąść przed telewizorem to można po szkole i pracy, a nie w Wigilię.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Kiedy zaczęłam brać tabletki, to nie przytyłam, ale biust urósł mi niesamowicie. I wcale nie byłam zadowolona... O wiele bardziej wolę mniejszy biuścik
To ja odwrotnie, lubię jak mi cycki pęcznieją po tabletkach.

Stary 2012-12-28, 18:26   #475
201604181004
Konto usunięte

np coś takiego w sukniach ślubnych na bazie gorsetu mi się nie podoba
http://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/b2be1...069062333bd06f

bo tak jak mówię, tańce wywijańce na własnym weselu i trochę klapa może wyjść.
Stary 2012-12-28, 18:28   #476
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
A ja właśnie uważam, że takie wspólne przygotowania łączą. Lubię z nią robić ciasta i gadać, też można. Nie potrzebuję całego dnia by z nią porozmawiać o wszystkim, o czym chcę... nie uważam, że przez przygotowania nie mamy dla siebie czasu. Chciałabym, by święta były wyjątkowym dniem. Zasiąść przed telewizorem to można po szkole i pracy, a nie w Wigilię.
Może u Ciebie to inaczej wygląda U mnie wygląda tak, że na ogół przyjeżdżam do domu rodzinnego 24-go grudnia, bo wcześniej pracuję, który dla mojej mamy jest normalnym pracującym dniem, czyli pracuje do 15:00. No i oczywiście wszystko jest na szybko, bo ledwo wróci a zaraz właściwie ktoś już ma przyjść. Ja dodatkowo mam do przygotowania drugą wigilię u babci, która z powodu choroby nie jest w stanie przygotować jej sama, więc presja czasu jest. A naprawdę wolałabym po prostu usiąść i odpocząć ze wszystkimi, zamiast na gwałt robić ryby i sałatki. Jak chodziłam do szkoły to też nie szalałam za tymi przygotowaniami.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
http://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/b2be1...069062333bd06f.
Tragedia.
Stary 2012-12-28, 18:30   #477
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

masakra.
Stary 2012-12-28, 18:37   #478
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:

Ha ha, mam wrażenie że zaraz jej atrybuty wyskoczą z gorsetu krzycząc Freedom
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 18:38   #479
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Co prawa jak na mnie za mało ślubna i za słabo rozkloszowana (kwestia dodania halki pin up) ale jest boska http://www.marchewkowa.pl/2012/09/su...uszyam_23.html
i osobiście wolałabym:
-tam gdzie dekolt to niech idzie na plecy
- tam gdzie jego brak, niech idzie na przód.
na ślub cywilny super!
śliczna kiecka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 18:40   #480
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Może u Ciebie to inaczej wygląda U mnie wygląda tak, że na ogół przyjeżdżam do domu rodzinnego 24-go grudnia, bo wcześniej pracuję, który dla mojej mamy jest normalnym pracującym dniem, czyli pracuje do 15:00. No i oczywiście wszystko jest na szybko, bo ledwo wróci a zaraz właściwie ktoś już ma przyjść. Ja dodatkowo mam do przygotowania drugą wigilię u babci, która z powodu choroby nie jest w stanie przygotować jej sama, więc presja czasu jest. A naprawdę wolałabym po prostu usiąść i odpocząć ze wszystkimi, zamiast na gwałt robić ryby i sałatki. Jak chodziłam do szkoły to też nie szalałam za tymi przygotowaniami.
U mnie wygląda to tak, że jestem ok.21-22 w domu i mogę robić, co jest do zrobienia. Moja mama bardzo różnie pracuje, ma 3 prace, w tym jedną po 12 godzin zmiana więc łatwo obliczyć, że dużo czasu nie ma. Jednak wszystko dałoby się zrobić w żółwim wręcz tempie gdyby każdy coś robił i nie było kłótni. Bo to wygląda tak, że my z mamą coś ogarniamy a reszta siedzi w swoich pokojach i gra na kompie/ogląda tv.
A, dodam jeszcze, że nie mamy się do kogo spieszyć, bo Wigilię spędzamy we własnym gronie(tak jak i zresztą całe święta).

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Z takim biustem to rzeczywiście. Trudno go gdziekolwiek upchać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości