|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Ana możesz być nieskromna, ja się zawsze zachwycam takimi parapetami/oknami.
mój benjamin jest łysy
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odbiję benek raczej
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze czy źle Ci się śni ?
Ja bardzo lubię ładne kwiaty doniczkowe w domu Wszelkie kwiaty lubię. Daria do takiego skalniaka też trzeba "mieć rękę" i do trawnika też
|
#454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Ludzie nas rozdzielili, jak z filmu dosłownie. ale czasem się zastanawiam co takie sny mają na celu, bo nie myślę o tym, było to jakieś 9 lat temu a często w tych snach jest właśnie on. |
||
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Ana uwielbiam oglądać cudze okna i to wcale nie z ciekawości co tam się dzieje tylko o same okna mi chodzi albo wystrój domków
Taki świr
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Monka by się przydała bo ona tak szpera po tych sennikach itd
![]() Monka!!!!!!!!!!!!! Gdzieś się podziała ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
coś podpatrzeć, jakieś firanki... to częsty chyba kobiecy odruch |
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasza podświadomość jest silniejsza niż nam się wydaje. A może facet jest wolny ? Wiesz mój Tż czekał 20 lat . Czekając zdążył się ożenić
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka- a ktory to "pogrzebowiec" ?
ten z Sienkiewicza? ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Ja w kwesti kwiatow sie nie wypowiem bo jak juz kiedys pisalam- nieznosze. Tzn u kogos mi sie podobaja ale ja nawet tak mialam jednego to mi sie nie chcialo go podlewac i padl no nie lubie i juz...
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w domu moga byc tylko storczyki. Starszy syn ma uczulenie na jakies grzyby czy plesnie co w ziemi kwiatowej. Mam kilka i zawsze ktorys kwitnie. Mam jedna miniaturowa rozyczke ale to jako pokarm dla patyczakow.
Izazula moze ona taki typ i tak ma. Monka gdzie sie podzialas ?
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Dziękuje za gratulacje wygranej. Przyznam ze trochę się zawzielismy na ten konkurs. Pare tysięcy punktów to nabilismy. Dzisiaj pojechaliśmy do Kotowic i do sosnowca. W tym Sosnowcu ( w takim czymś podobnym do Faktory) były takie potworne tłumy bo dzisiaj mialy byc jakieś takie specjalne obniżki ale nie mieliśmy o tym pojęć. Wg mnie to nie było jakiś specjalnie niskich cen. Ale tz kupił mi tam piękne narty . A do Katowic specjalnie pojechaliśmy do Espritu ale nic nie było.
|
#463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po Zosi to w ogóle nie widać choroby, tyle że od czasu do czasu zakaszle ja mam storczyki i zamioculcas Cytat:
![]() moje storczyki też nie są wrażliwe, co jakiś czas zmieniam im miejsce. Podlewam tylko od czasu do czasu, właśnie taką odstaną wodą. Cytat:
![]() tego stefanka to pierwszy raz widze, moja mama na dole ma różne kwiaty. Poszłam zobaczyć i ma dracene, benjaminka, juke i jeszcze dużo innych nawet nie wiem jak się nazywają. Cytat:
![]() Ja na parapetach mam tylko storczyki. Stolarz zrobił mi taką dużą podłużną drewnianą osłonke i tam wstawiłam chyba z 5 storczyków
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2012-12-28 o 17:38 |
||||
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka- no, no, no...
Prawie moj sasiad
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy to było Asiuuuu no ale było, fakt nie zaprzeczalny. widzisz temat kwiatków tyle o mnie wyciągnął ![]() ale tak mi się jakoś nasuneło ![]() nigdzie mnie nie wydaj, że ja to ja bo będą mnie poczytywać |
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Sara moja to coś takiego,ale w różu i spodek ma płaski,no i większa jest
http://www.google.pl/imgres?q=donicz...1&tx=91&ty=103 ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- mrówcia nam to taka doniczka by się przydała,nie? ![]() http://www.google.pl/imgres?q=donicz...r:63,s:0,i:282
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kubuś mi zasnął po 17ej nie wiem czy już moje urojenia czy znowu sie cieplejszy robił, dzisiaj wypił tylko rano mleko, zjdał 2 monte, jajko z niespodzianką i kilka łyżek zupy, przed zaśnięciem się urzygal z płaczu, właśnie tą zupą, więc tak jakby jej nie zjadł
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zamia, zamiokulkas to chyba jeden pies ja też tak mam, szczególnie w okresie świąt jak ludzie mają choinki w oknach-właśnie sobie uprzytomniłam, że w tym roku w ogóle nie miałam okazji sobie podpatrywać-kompletnie! Aż mi się przykro jakoś zrobiło. W ogóle ostatnio czuję jak mi czas przelatuje koło nosa-ten rok nie wiem kiedy zleciał. nie podoba mi się to,...
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będę w casto to dokupię koniecznie jeszcze jedną
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a takie doniczki-filiżanki to ja już nie raz widziałam u nas w sklepie z artykułami gosp.domowego albo w bricomarche-też mi się podobały, ale nie mam na nie miejsca chętnie kupiłabym sobie jakąś fajną roślinkę...zawsze chciałam mieć jakąś dużą, stojącą na ziemi donicę z czymś ładnym, ale raz, że miejsca brak a dwa, że kot mi załatwi zielonego przybysza na amen
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
zamia to niby cuś takiego http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedost...pumila_002.jpg chyba,że to kilka odmian występuję ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- mrówcia a właśnie,że do mnie kaktusy jakoś nie przemawiają,nie mówię nie,ale no nie chwytają mnie za serce...
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
to w takim razie ja nie mam zamii tylko to drugie-jak zwał tak zwał, ważne że mi zmarniał i teraz nie wiem czy odbije-a taki duży już był-zostały 4 gałązki
![]() a kaktusy...mam tylko na parapecie w kuchni bo mi tam koty włażą czasem, a takie duże kule mi się podobały, ale...nie mam miejsca na nie. to może nic nie wstawiaj faktycznie do nich-w sensie kwiatka-może świece grube, białe czy inne jakieś? ja wczoraj wieczorem wlazłam na allegro pooglądać rośliny i już poczułam co się będzie działo za kilka miesięcy jak znowu będę wybioerać, przebierać i nie wiedzieć co wybrać na działkę-tymczasem nie byłam tam chyba z miesiąc i aż się boję co się tam dzieje po tych śniegach
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-12-28 o 18:16 |
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pokaż o jakich Ty kaktusach-kulasach mówisz,bo ja to się kiepsko znam na nich. nic mi wiosnie i roślinach nie mów,bo ja to już nogami przebieram i na samą myśl mam banana na gębie. W maju będzie w Szczecinie wielka wystawa roślin i biorę kombiaka,kasę i lecę Planuję co gdzie zrobić jeszcze,ale mam sto pomysłów ![]() Libra dzisiaj mróz szedł to znowu latałam i wszystko przykrywałam wykończy mnie ta pogoda
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a takie okrągłe kaktusy często widuję w castoramie -tego typu http://www.shutterstock.com/pic-9503...-grusonii.html Ana, masz jakąś stronę www z której zamawiasz rośliny?
|
|
#477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na beż to przeważnie wszyscy 'kawa z mlekiem" a ja wole nazywać tak jak się nazywają żeby wiedział Cytat:
był malarzem figur i zna wszystkie kolory i ich pochodne ,kombinacje więc są wyjątki ![]() Racja Iza nie TYLKO , a AŻ bo tez czasem porównam z dziećmi znajomych często starszymi i mój to wychodzi na omnibusa ![]() Cytat:
Cytat:
dlatego ja hortensji nie odkrywam bo one wrażliwe bardzo są U nas dzisiaj tez dużo chłodniej było ,wiatr taki dość zimny. |
||||
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na same donice nie zarobię,bo marzą mi się wielkie z bali na taras(kilkanaście) ![]() ja to jeszcze wszystko kupuję(bo Libra juma z lasu )na same wory ziemi kwaśnej i korę poszedł mi prawie tysiak![]() najgorsze mam już i tak za sobą,bo kamień ozdobny tonami nakupowałam i ogrodzenia dla kwiatów te bardziej ozdobne też mam w zapasie. takie kaktusy w kamyczkach podobają mi się mrówcia ja dużo zamawiałam z allegro,2 razy trafiłam na niewypały,przyszły rośliny brzydkie,małe z korzeniami takimi że wątpiłam czy coś z nich będzie...doszły do siebie,przyjęły się i pięknie powyrastały.Znowu jak zamawiałam azalię,krzewuszki i żurawki(moje ulubienice)to przyszły tak dorodne,tak piękne,że z tego zachwytu sadziłam je do prawie północy w świetle świateł aut ![]() Mam 2 sprawdzonych sprzedawców z allegro. Reszte moja teściowa mi kupiła u siebie w pracy po bardzo fajnych cenach,ale już tam nie pracuję,a szkoda bardzo. mogę Ci dać namiary na to forum ogrodnicze z którego czerpie wiedzę i tam sporo linków do sklepów mają sprawdzonych mam 6 km od siebie szkółkę w której pojechałam kupić moje 3 pierwsze roślinki...pózniej jak już rozeznałam się w cenach to obiecałam sobie,że nigdy więcej nic z niej nie kupię,bo skroiła mnie baba wtedy,że aż wstyd się przyznać ![]() Cytat:
![]() miałam ze 3 sklepy zapisane gdzie miałam wiosną kupić rośliny,ale widzę,że to nie w tym komputerze je miałam.. mrówcia,a może gdzieś w Twojej miejscowości organizują takie targi,wystawy własnie.Zjeżdża się pełno sprzedających i można nakupować pełno różnych odmian.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-12-28 o 19:24 |
||
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli możesz to podaj namiary na forum oraz na sprzedawców all a targi i owszem, w moim rodzinnym mieście jest tzw.święto róży, ale...we wrześniu
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle im mniejsza działka tym mniejsze wydatki,a ja to wszystko od podszewki musiałam robić,bo i nawet kilka ton ziemi dobrej musiałam kupić ![]() podam Ci wszystko na pw. u mnie się to odbywa (znaczy w Szczecinie)w maju i we wrześniu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

ten z Sienkiewicza? 

. A do Katowic specjalnie pojechaliśmy do Espritu ale nic nie było.

Prawie moj sasiad 
wykończy mnie ta pogoda