|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Gratuluję udanych wizyt!
Ja swoją mam jutro, oby z główką Malutkiej było wszystko okej ![]() Co do rozstępów, ja też ich nie mam (wcześniej mi się wydawało, że mam na piersiach 2 kreseczki, ale to chyba znika, coraz mniej widać), ale jeszcze się nie cieszę, bo podobno równie dobrze mogą się zrobić TUŻ PO porodzie.. więc jeszcze nie odetchnęłam. |
|
|
|
#2762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja slyszalam, ze takie male dziecie jest bardzo wrazliwe na zapachy i lepiej, zeby od poczatku zapoznawalo sie z zapachem matki, a nie kosmetykow. Cytat:
![]() Zatem bungujcie do woli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hmm to mozna miec skurcze i nie czuc ich? Ciagle sie czegos nowego dowiaduje w tej ciazy. |
||||
|
|
|
#2763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jestem na bieżąco. Święta mineły spokojnie, wigilia u moich rodziców, pierwszy dzień do południa łóżko bo się już gorzej czułam, ale goście dojechali do nas, drugi dzień pojechaliśmy do chrześniaka, po powrocie zajechaliśmy do rodziców i tak minęło... Mąż jest w domu i mnie ciąga ze sobą do moich rodziców bo zawsze coś ma zrobić a to przy samochodzie a to przy maszynie i tak leci. ciężko już mi się śpi (przez ten nos, teraz zatkany) , brzuch mam mega twardy, już mi ciężko, mała tak mi jeździ po brzuchu i żołądku że momentami nie wyrabiam (przeważnie jak siedzę na fotelu z laptopem na kolanach więc szybko uciekam ) nie wiem jak to dalej będzie ![]() Po nowym roku w czwartek jedziemy do kliniki już na końcowe badania, i chyba zdecyduje się na cesarkę, mąż już by chciał żebym w czwartek już została ![]() Gratuluję dzieciaczków i obiecuję że będę się częściej odzywać
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Konto usunięte
|
Aga no jak to jak? jak u funkiel nówki nieśmiganej, dziewicy znaczy się
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
BLACK cieze sie, ze wizyta udana i malenka zdrowa.
BASIA super, ze juz w domku. Odzywaj sie jak tylko bedziesz mogla. MISIA wracaj szybciorem do zdrowia kochana... Ja dopiero w domu. Wyniki odebrane. Chyba wszystko ok: troche podwyzszone WBC i Leukocyty, ale nie mam a to bakterii w moczu. Poradzcie czy mam brac te witaminki czy nie skoro wyniki dobre??????? ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- BLACK cieze sie, ze wizyta udana i malenka zdrowa. BASIA super, ze juz w domku. Odzywaj sie jak tylko bedziesz mogla. MISIA wracaj szybciorem do zdrowia kochana... Ja dopiero w domu. Wyniki odebrane. Chyba wszystko ok: troche podwyzszone WBC i Leukocyty, ale nie mam a to bakterii w moczu. Poradzcie czy mam brac te witaminki czy nie skoro wyniki dobre???????
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38326131]Aga no jak to jak? jak u funkiel nówki nieśmiganej, dziewicy znaczy się
[/QUOTE]edit: na wątku 18 użytkowników i 18 gości
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
ja nadal mega chora.... wczoraj byłam u lekarza i co? żaden nie chciał mnie przyjąć dzisiaj matula o 6 rano poleciała mi wyciągnąć karte... dostałam tam jakiś lek.. poza tym taki mam kaszel .... już mam dooooooość..... poza tym dysk mi się zrąbał w moim lapku..dzisiaj oddałam na gwarancje, wszystko straciłam, zdjęcia itd. a zapomnialam ze lap mojego tzta tez mial formata ostatnio i du.pa (( ech... idę leżeć, Hope zaciskaj nogi do 1
|
|
#2769 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- ja wczoraj mialam wizyte u gin, jestem w 38 tc, boli mnie w krzyzu i na dole brzucha jak na okres, zbadała mnie i szyjka mi się skróciła, 1,5 rozwarcia, dziś byłam w szpitalu na ktg i ok skurcze jakies słabe dolne tylko, w sylwestra mam jechac ponownie na ktg. Malutka waży 3400 My ciuszki na tak po połowie grudnia popraliśmy i poprasowaliśmy i poukładaliśmy w komodzie.Dziewczyny, które już urodziły - jakie szczepionki podali w szpitalu. Jaaaa już mamy 5 skarbów na naszym wątku. Pytanie do szaji Szaja - pytalam o szczepionke i moge zakupic i podadza moja ale w aptece jak wyslalam meza z pytaniem ile bedzie czekał na ta szczepionke to aptekarki powiedzialy Mu, ze ona kosztuje 60zl ale pozniej cos tam jakis zestaw trzeba dokupic i razem kosztuje to 1000zl i ze ktos nas chce naciagnac a maz, ze nie my sami chcemy kupic i nie wiem o co chodzi tym aptekarkom przeciez to teraz sie podaje i pozniej w 4 miesiacu cyba to jest 120zl, a Ty zamawiasz ten ENgerix B?? |
|||
|
|
|
#2770 |
|
Raczkowanie
|
Hej laski,
Maluchna ja biore femibion 2, wybrałam 2 opakowania, a teraz zaczynam 3, mój gin mówi żeby brać co 2-3 dni, zeby mi dziecie za duze nie urosło,ostatnio tydzien nie brałam bo mi sie skonczylo opak. i jakos nie po drodze do apteki miałam.Ale zamierzam brac do konca i na czas karmienia. Debrah nie martw sie wizytą, na pewno szystko będzie dobrze Mitabe to wymęczyli Cie tam niezle ![]() u mnie siarka sie zaczela i nosze płatki kosmetyczne w staniku, póki co dają rade ![]() muszę kupić rożek, tylko jak zwykle ciezko sie zdecydować ![]() Basiu pozdrawiam cieplutko Aga życie pełne szaleństw zaczyna sie po 36 tyg hehe ![]() Nomenklatura jak po wizycie, szofer tesc sie sprawdził ?
|
|
|
|
#2771 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Za to na cycach raczej będą.Też nigdzie się nie wybieram na Sylwestra. Nawet mi się nie chcę w takim stanie. Poleżymy sobie razem z TŻ i tyle. Aaa, i gratuluję wigilijnej mamusi! Niech się dzieciątko zdrowo chowa! A żeby dołączyć do tego klubu, to też trzeba mieć jakąś liczbę postów albo spełniać jakieś inne wymagania? Edytowane przez Krowa1989 Czas edycji: 2012-12-28 o 20:07 |
|
|
|
|
#2772 |
|
Konto usunięte
|
Sarah, nie, nie zamawiam, nie mam zwyczajnie teraz kasy na to. Ale fakt, ta szczepionka nie kosztuje aż tyle :/
|
|
|
|
#2773 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i rano już pełna nadziei czekałam na pierwsze skurcze, kiedy ujrzałam "przepełnioną" wkładkę. Ale niestety cisza... Nie wiem dlaczego było tego tyle... Cytat:
No i totalna suchość... Na którą chyba nie ma rady...
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, zaciskam
ale tak mnie teraz kurczy że masakra, a jeszcze Mały sie wwierca główką
|
|
|
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
U mnie sylwester w tym roku ma tytuł "Domowe SPA" - tak wymyśliła moja siostra.
Do mnie przychodzą 2 kumpelki, do niej 1, czyli będzie nas w sumie 5 babek (+mój TŻ, biedny rodzyn z niego Cytat:
To moja w tym samym momencie waży 2500kg. Tylko ja mam już dojrzałe łożysko, mam nadzieję, że nie będzie chciała wyjść wcześniej, przed terminem cc... Cytat:
Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-28 o 20:20 |
|||
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rozstępów to ja tylko siedzę i płaczę. Miałam tylko jednego a tu od jakiś 2 tygodni porosły jak grzyby po deszczu, cały brzuch a przecież smaruje, kremuje ![]() w ogóle to mam doła, bo wyglądam jak słoń |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide wcinac budyn. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-28 o 20:27 |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Bąbelki, jak Wam przychodza ode mnie zaproszenia do gier na fc to ja się właśnie kapnęłam że zamiast do tych co wiem, że graja wysłałam kilka do wszystkich znajomych
przepraszam
|
|
|
|
#2779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-12-28 o 20:30 |
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale Moja względem terminu porodu jest 2 tygodnie starsza, ale to nie oznacza szybszego porodu
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-28 o 20:45 |
||
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Mikakrólikowa urodziła
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-12-28 o 20:46 |
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-28 o 20:50 |
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
O, super wiesci
![]() Cytat:
Oplaca sie rodzic!! :PTo tak jak moj - tez 2 tyg starszy i tez wielkolud
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Konto usunięte
|
Mikakrólikowa, gratulejszyn :d
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie wiem kiedy
jej mąż na fc zdjęcia Julianka udostępnił |
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
A rzeczywiscie
![]() hope, co za refleks ![]() Wychodzi na to, ze kilka dni temu, bo przy zdjeciu jest napisane "pierwsza kapiel w domu". |
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Mikakrólikowa ale fajnie, kolejny Dzidziuś
gratulacje serdeczne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

. Odrazu kazali mi do lekarza dyzurujacego iść. Zbadał mi szyjkę i ufffff wszystko zamknięte długie, więc puścili do domu. Skurcze miały pokrycie z aktywnością młodego, a ja ich nawet nie czułam. Zadzwoniłam do swojego gina, kazał mi brać przez kilka dni nospę 3 razy dziennie. Tz myślał, że już mnie nie wypuszczą, wiedział, że coś się dzieje bo nie wychodziłam długo, a już następną przyjęli.
ale jestem na bieżąco. 

i jak to będzie w ogóle 

. Za to na cycach raczej będą.