|
|
#3151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Dobry wieczór
Na kolędzie Leoś był bardzo grzeczny- coraz częściej myślę, że chyba zostanie papieżem ![]() ![]() Za to potem dał popalić mojej mamie- wyrwaliśmy się z małżem na zakupy- a młody marudził, że hej ![]() Skorzystałam z 20% zniżki w Rossmannie ), bo się goście zapowiedzieli.Cytat:
Cytat:
Sto lat! Cytat:
mąż pracuje, także ten... zostaję z moim drugim mężczyzną ![]() Cytat:
ooo fajny pomysł!
|
|
#3152 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o plany sylwestrowe to zostajemy w domy - może sami, a może ze znajomymi. Początkowo mieliśmy iść do mojego brata, który organizuje sylwestrową imprezę karaoke. Ale znając życie małż by coś wypił, rozluźniłby się, a ja z małą zostałabym sama, więc żaden interes.
Zdrówka dla chorych mamuś i dzieciątek Cytat:
Cytat:
o kurcze ciekawe co to i skąd to dziadostwo. I ciekawe czy były również w kaszce. Chociaż pisałaś, że one małe to bez problemu mogły buszować w środku.Cytat:
Przy okazji najlepszego dla Emisia ![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie przez to, że na wizażu ostatnio wałkujemy ząbki. Poza tym wcześniej nie zauważyłam u małej skoków.W sumie nie wiem co jej było, bo przytulanie i noszenie nie pomogło ![]() No i za 19 tydzień za to, że liczysz.
|
|||||
|
|
|
#3153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Papieżem Ja klepię zdrowaśki co by młody księdzem nie został ![]() Co do Sylwestra to jak co roku spędzę je w domu z mężem i jakimiś dobrymi filmami. Tradycyjnie od kilku lat bojkotuję to "święto". Ja nie lubię Sylwestra i jak dla mnie to nie ma co świętować. W końcu robię się o rok dojrzalsza ![]() Ja z ciążą czekam jeszcze 2-3 lata I będzie Asia Albo Wojtuś ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Ja też podejrzewałam zęby, ale u nas był skok. Bo po 4-5 dniach się uspokoiło i młody umie nowe rzeczy (już tu o tym pisałam). No i wróciło moje kochane, spokojne, roześmiane dziecko Dziękuję w imieniu młodego i swoim Za tydzień koniec tego podstawowego, 20 tygodniowego
|
||
|
|
|
#3154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Cytat:
![]()
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko zaczyna spac normalnie,przestawilam ja i jestem mega dumna,wczoraj toszke stracha mialam bo ostatnio przespala 36godz z jedna godzinna przerwa na zabawe a tak budzila sie na jedzenie tylko,ale dzis juz normalnie
z brzusiem lepiej to zaczynaja sie ząbki...co potem?potłuczone kolana :P Dzis mamy 4 msc...4,150kg na liczniku...tyle mial moj synek jak sie urodzil prawie :P Nasza calineczka :P |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
No na mózg jej padło
![]() Wymyśliłam co dam! Dep podsunęła mi pomysł Odbicie stopy i ręki ale w ramce
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze kasze jaglana nieotwarta nie wiem czy nie wywalic bo niewiadomego pochodzenia to jakies
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Na Endo jest wyprzedaż do -70%
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mandi, ja bym się raczej skłaniała, ze się czegoś przestraszyła, coś jej sie wydawało.. coś w tym stylu... Ząbki to chyba nie tak nagle i gwałtownie, chyba na starcie jest jakieś marudzenie Tak mi się wydaje. Ale u nas ząbków nie widać. I dobrze.Cytat:
Moja dzielna dziewczynka tylko oczy mruży i przebiera nóżkami.Ciekawe dlaczego urządziła sobie tak długie spanie...? |
||
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, ja gotuję warzywka na parze i miksuję. Myślę, że nie masz jak zaszkodzić
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za życzenia dla Emisia
![]() my mamy gruszkę taką większą, zazwyczaj mały się śmieje ![]() widziałam u znajomych jak córa przy fridzie płakała....nie wiem czemu.... ja to zawsze do małego gadam, może to to ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- ale że niby dlaczego?
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień swędzi i piecze mnie powieka
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba też tak czasem mam. może użyłaś kosmetyku którego dawno nie używałaś. na wszelki można przemyć rumiankiem
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie ja w ogóle się nie maluję ostatnio... Nie wiem o co chodzi z tym okiem
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Wanilko a nie bylo przy tabu, ze od 12 lat? Tak mi sie zdaje. Uwazam ze to swietna gra, sa dwa poziomy: karty pomaranczowo zielone sa latwiejsze, zolto niebieskie trudniejsze. Uwazam ze spokojnie 10latek poradzilby sobie z tymi latwiejszymi. My zawsze w to gramy cala rodzina i mamy ubaw straszny!!!! Polecam!! Phdwao, tez pomyslalam o larwach moli. Mialam i wytepilam dopiero przy remoncie kuchni. Okazalo sie ze sie gniezdzily w zaglebieniach plytek za szafkami france jedne. Jutro doczytam co wiecej u was. Bylam na szopingu
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam wózek i idę spać
|
|
|
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie z rana
![]() nocka do niczego. nie przez dziecko tylko przez krolika |
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze wy o wozkach a ja nie mam pojecia jaka spacerowke (parasolke) kupic. Musze poczytac opinie. My niedlugo zbieramy sie do rosmana na zakupy.
Moja mala zakochala sie w huli kuli. A moj maz mowil ze to na wyrost prezent. Poprostu narazie nie korzysta z niej do raczkowania. A szczeniaczek uczniaczek to przytulanka. Smiesznie razem wygladaja. Wczoraj zrobilam zakupy na smyku. I przyszly malej kurtki na nastepna zime z c&a sa super. Pozniej porobie foty. |
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
kurde jakies dziadostwo mam na brodzie. Takie suche czerwone plamy spałam z mascia jakąs myslalam z epomoze i nic. Teraz mnie swedzi.
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
W nastepnym tygodniu czeka mnie rozmowa w pracy o powrocie chce jeszcze trzy miesiace wychowawczego plus urlop zeby w czerwcu dopiero wrocic. Wolala bym po wakacach ale moja mama ma urlop caly miesiac i maz i zajma sie mala. Tak bede musiala ja od siebie odzwyczaic lepiej jak zostanie z babcia niz odrazu do zlobka. We wrzesniu pojdzie do zlobka na 4 godzinny dziennie a pozniej tesciowa bedzie jej pilnowac. Ale chce zeby sie oswoila z dziecmi. Zlobek mam dwie minuty piechota od pracy tesciowa tez.
|
|
|
|
#3174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a kula jest super, tez mamy i mały szaleje z aniąCytat:
hej |
|||
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Modnisia powiem Ci ze dla dziecka okolorocznego pojscie do zlobka bedzie wielkim szokiem wiec przygotuj sie na placz. Ja teraz sie boje a mala pojdzie na caly dzien jak skonczy 8 miesiecy. Ona juz jest na etapie plakania na widok obcych ludzi ktorzy jej nie przypaduja wiec rozstanie z mama bedzie trudne. Oby nie plakala duzo.
U nas nocka jak zawsze, troche pobudek tzw falstart. Pytalyscie o sylwestra-my chyba spedzimy w gorach na stoku-Zalezy czy bedzie mial kto sie mala zajac. Jak nie to w domu. Nie planujemy zadnej imprezy co najwyzej dobra wyzerke
|
|
|
|
#3176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, coś mi się popieprzyło w przeglądarce
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() W każdym razie za rozmowę ![]() Cytat:
Super, że z małym lepiej Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-12-29 o 09:14 |
||
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
niewiem, nie wygkada mi to an opryszczke. sa to 2 czerwone plamy i nic na nich nie ma. Sa tylko suche
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
My też
Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Maleństwa My Sylwester spędzamy w domku, z dziećmi. Rok temu i dwa lata temu były fajne zabawy wsród znajomych, z przebieraniem. Było super . No a w tym i możliwe że w przyszłym także pozostaje siedzenie przed tv .Nadka ma chyba skok a do tego idą zęby. Ciągle słyszę "yyyy". Do tego dziś w nocy tak często się budziła...ech. Mam jeszcze nadprogramowe 2-3 kg i jakoś nie chcą mnie opuścić. ![]() Od Mikołaja dostałam wielkie hula-hop z masażerem. Chwilowo nie mam miejsca, żeby nim kręcić (choinka). Ale po odsunięciu ławy próbowałam i to boli, jak jasna cholera . Muszę powoli się oswajać, bo w obecnej chwili nie wiem, jak można nim kręcić choćby przez 5 minut.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;88/st/20070417/n/Kaja/k/e2c9/age.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj87icbg1b.png https://wizaz.pl/forum/album.php?u=42773 Edytowane przez buena Czas edycji: 2012-12-29 o 10:49 |
|
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Wiem ze ze zlobkiem nie bedzie latwo. Kolezanka rok temu roczna dziewczynke oddawala i bylo tak sobie. Ale ja mam dwa asy w rekawie idzie do zlobka ze swoja rowiesniczka z ktora w wakacje bedzie sie widziec co weekend plus przedszkolanka to znajoma zamierzam ja w wakacje czesto odwiedzac co by mala ja pamietala. No i to tylko cztery godziny a nie 8. Wiec mysle ze jakos damy rady.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

w tym raz zwymiotował i rano znów zwymiotował po tym jak próbowąłam mu dac syrop(wczoraj też raz po syropie wymiotował). A zawartośc brzuszka to mleczko pomieszane z duzą ilościa smarków
Odciągamy frida, ale dziś TŻ kupi katarek i podłączamy małego, licze że więcej tego wyjdzie
Oskarem zajmują się na zmianę mama,teściowa i mąż a ja w izolatce

o kurcze ciekawe co to i skąd to dziadostwo. I ciekawe czy były również w kaszce. Chociaż pisałaś, że one małe to bez problemu mogły buszować w środku.

Pewnie przez to, że na wizażu ostatnio wałkujemy ząbki. Poza tym wcześniej nie zauważyłam u małej skoków.
za to, że liczysz.
Ja klepię zdrowaśki co by młody księdzem nie został
Za tydzień koniec tego podstawowego, 20 tygodniowego
Niestety dołączam do grona chorujących.

za rozmowę