Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 21:14   #2791
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

oj tam refleks siedzę i z nudów ciupię w te gry i podpatruje

może nie miała czasu i głowy nam napisać na pewno się niedługo odezwie

Djerba, a jak tam u Ciebie?

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2012-12-28 o 21:39
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 21:58   #2792
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanko: bierzecie dalej jakies witaminki??? Ja skonczylam juz dawno drugie opakowaniw Feriferal i, poniewaz lekarz nic nie mowil, nie kupilam juz trzeciego i nie biore nic od dawna. Moze powinnam???

Zapomnialam wam napisac a propos szarych komorek w ciazy. Moje tez sie chyba zjadly w ciazy. Wczoraj umylam glowe i zamiast odzywki nalozylam na wlosy pianke do golenia.
Dobre

Ja wcale nie zażywam witamin, mój lekarz jest przeciwnikiem. Wcześniej miałam kiepską hemoglobinę, ale po żelazie po miesiącu mam idealną morfologię.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
To w takim razie cieszymy sie, ze nie rodzisz

A o bloczkach nigdy nie slyszalam...

Rozmyslam bardzo intensywnie nad tym htc...

Pstryczkowa wiadomosc: Hej kochane. Pierwsza nocka za nami. Maz super zajmuje sie malutkim, bo ja nie daje rady. Wczoraj mialam expresowe szycie! jak dojde do siebie to napisze wiecej szczegolow. Niestety nie moge siadac, bo szwy znow moglyby peknac ponoc mam tam bardzo delikatne powloki skorne i jest problem ze szwami. jedyne co moge to chodzic i spac na lewym boku :/ Nie mam sily, zeby nosic malego, wiec cyc trwa 5 min i reszta we flaszce. Maly jest grzeczny. Je i spi. Maz wlasnie nakarmil, polozyl malego i pojechal po akt urodzenia a potem od razu po becikowe
Bidulka, dobrze że mąż taki pomocny.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Ja przy kichnięciu nie urodzę ale na pewno się posikam , bo jest już coraz gorzej z tym , czuje się jak staruszka ;/
Wiesz przez ten mój zakichany kaszel, nie napiszę ile majtów obsiurałam bo wstyd

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Mikakrólikowa urodziła
Gratulacje

Przed chwilą walczyłam z gorączką, jak zaczęła rosnąć to masakra, prawie 39 stopni. Musiałam okłady zimne robić. 2 panadole nie dały rady. No ale spadło do 37 stopni. Już myślałam że IP zaliczę. Kaszel nie odpuszcza

Dziewczynki też się kurujcie bo poród z chorobą chyba niezbyt przyjemny by był.

Basiu Fajnie że już w domku, Krzyś fajny chłopak
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:04   #2793
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mikakrólikowa urodziła
GRATULACJE dla Miki

Cytat:
ale nie wiem kiedy jej mąż na fc zdjęcia Julianka udostępnił
wlasnie tez zejrzałam

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

wlasnie wykonczyłam resztki sernika młodemu chyba smakuje bo sie pręży we wszystkie strony
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:08   #2794
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Mikakrólikowa urodziła
Ooo Gratulacje
Ja z TŻ rodzinkę.pl obejrzeliśmy i teraz leżę w łóżeczku
Dobranoc dziewczyny
Jutro jak będę się dobrze czuła namówiłam TŻ abyśmy do Castoramy podjechali po farbę do pokoju Maluszka
Stary 2012-12-28, 22:14   #2795
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja tez juz uciekam, mam II czesc trylogii Larssona, wiec mila koncowka wieczoru przede mna
Dobranoc

Czekam na nowego dzieciaczka jutro

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:15   #2796
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
No będzie spora przy porodzie
A bungowanie będzie jak uda się męża namówić We wtorek 1 stycznia mogę zaczynać tyle już tego seksu nie było , że nie wiem czy mi się samej chce i jak to będzie w ogóle
łoj, lęki jak przed pierwszym razem na żywioł idź, ale mąż też musi byc wyrozumiały, że nie jest tak jak było wczesniej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38324032]Mnie dłonie drętwieją, głównie prawa, obstawiam ucisk na kręgosłup po prostu.[/QUOTE]
ja rano mam tak opuchniete dłonie i palce jak parówy, że szok... i dretwieje mi lewa ręka tak od łokcia w dól....

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Pozamykane wszystko na 4 spusty. Łożysko II stopnia. Drobna infekcja- dostałam gynazol. W 36tc Mała waży 3100.
Dostałam pozwolenie na sprzątanie, mycie podłóg i okien i bunga bunga po Nowym Roku tylko mąż mówi, że on nie chce bo się boi. Za tydzień znowu ktg.
mój tak mówi od trzech miesiecy albo i dluzej.... jak mi wczoraj gin chciał dac cos dla niego przeciwinfekcyjnego, żeby mi sie cos przed porodem nie przypałętało to go usiwadomiłam co i jak zaczął sie smiac i wyskoczył z tekstem: "Niech sie mąż tak nie przecenia, oka mu przeciez nie wybije" no to zdopingowana przez gina rzuciłam sie wczoraj na biedaka i nie pozostało mu nic innego jak tylko sie oddac
Cytat:
Delicjanka ostatnio się rozchorowała i chyba dlatego się nie odzywa bo bardzo źle sie czuła, na fejsie dziś ją widziałam więc pewnie nie urodziła;]

oglądałam te rozmowy w toku o tych kobietach z rozstepami- masakra ja mam nadzieję że ja tak nie będę wyglądac .... to było przerażające
odkad to zobaczyłam to sie modle, zeby tak nie wyglądac.... masakryczne to było..... i zeby takich kompleksów nie miec, bo jak tu pózniej do łóżka mężowi wskoczyc??? albo seksowny striptiz zrobic a juz mi zapoiwiewdział przerobienie kamasutry i wszelkie mozliwe akcesoria, łącznie z kajdankami
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:28   #2797
Lenova
Wtajemniczenie

Wstawilam Maje Evel do klubu
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:35   #2798
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38327356]Sarah, nie, nie zamawiam, nie mam zwyczajnie teraz kasy na to. Ale fakt, ta szczepionka nie kosztuje aż tyle :/[/QUOTE]
no wlasnie to nie wiem co te pielegniarki wyskoczyly z 1000zl, teraz 60zl i w 4 miesiacu tez pewnie 60zl i to wszystko tak mi sie wydaje

a jakie szczepionki podaja w waszych szpitalach????? bo u mnie pytalam EUVAX B.

MIKAKROLIKOWA = GRATULACJE WIELKIE

to już 6-ty dzidzius u nas
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:48   #2799
litllesweetangel
Lurker ;)

Monamur- ja dzis tez odkrylam ze cos cieknie z cycuchow wiem, ze to nic nie swiadczy o pokarmie ale jakos tak lepiej z mysla ze jednak cos tam w nich pracuje

Co do rozstepow- jesli chcecie sie podniesc na duchu to moge zrobic zdjecie mojej wielkiej zebry na bebzonie, one na pewno nie znikna/zblakna tak latwo...

Co do sylwestra- umowilam sie ze szwagierka ze bedziemy chlac Piccolo razem z jej coreczka

Laski na koncowce- nie boicie sie same wychodzic z domu? ja juz teraz mam takiego stracha ze wyjde i zaczna mnie lapac skurcze gdzies na ulicy, zwlaszcza ze mloda daje czadu ostatnio i lubi sobie popukac w szyjke mocno...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:53   #2800
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do rozstepow- jesli chcecie sie podniesc na duchu to moge zrobic zdjecie mojej wielkiej zebry na bebzonie, one na pewno nie znikna/zblakna tak latwo...

Co do sylwestra- umowilam sie ze szwagierka ze bedziemy chlac Piccolo razem z jej coreczka
To może ja Wam wstawię zdjęcie brzucha mojej teściowej na poprawę humoru - przy niej każdy będzie wyglądał lepiej. Najbardziej wkurza mnie to, że ciągle narzeka na siebie, a od urodzenia jej drugiego dziecka minęło już prawie 16 lat - mogła przez ten czas o to zadbać. No ale nie, rozstępy są dalej sine i czerwone, nawet jej się nie zagoiły poprawnie, bo nie dba o to. Nie chcę na nią gadać, bo ją lubię, ale psioczy i psioczy na swój temat, a zero chęci w kierunku zadbania o siebie, nie lubię czegoś takiego...

No to się duchowo stukniemy kieliszkiem z Piccolo, ja już kupiłam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:54   #2801
monamur
Raczkowanie

Mam takie pytanko: czy mogłabym już oficjalnie dołączyć do klubu, bo liczyłam pościki i 100 pękła Black rozumiem,że ty się zajmujesz wpisowym?
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:54   #2802
mitabe
Rozeznanie

Mikakrólikowa gratulacje !!!! widziałam zdjęcia na fb śliczności.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:56   #2803
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko: czy mogłabym już oficjalnie dołączyć do klubu, bo liczyłam pościki i 100 pękła Black rozumiem,że ty się zajmujesz wpisowym?
Yep, zaproszenie poleciało.
Stary 2012-12-28, 22:59   #2804
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To może ja Wam wstawię zdjęcie brzucha mojej teściowej na poprawę humoru - przy niej każdy będzie wyglądał lepiej. Najbardziej wkurza mnie to, że ciągle narzeka na siebie, a od urodzenia jej drugiego dziecka minęło już prawie 16 lat - mogła przez ten czas o to zadbać. No ale nie, rozstępy są dalej sine i czerwone, nawet jej się nie zagoiły poprawnie, bo nie dba o to. Nie chcę na nią gadać, bo ją lubię, ale psioczy i psioczy na swój temat, a zero chęci w kierunku zadbania o siebie, nie lubię czegoś takiego...

a masz jakieś sposoby na pozbycie się tego ustrojstwa? Bo może ja coś robię nie tak...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 23:10   #2805
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a masz jakieś sposoby na pozbycie się tego ustrojstwa? Bo może ja coś robię nie tak...
Trzeba nacierać je odpowiednimi substancjami - każda skóra lubi coś innego, ale polecane są olejki różnego rodzaju (trzeba sobie dopasować, np avocado się nadaje, ale też inne, migdałowe itp) - one łagodzą, wybielają, no zależy od rodzaju olejku właśnie... No i balsamy - np z wit. E, która wpływa na elastyczność skóry, więc warto stosować je zarówno podczas ciąży, jak i po niej. Muszą to być substancje delikatne, które w łagodny sposób będą leczyć i wybielać, więc najlepiej - jak najbardziej naturalne, choć są specyfiki z wyższej półki na rozstępy, jakieś sera i skoncentrowane balsamy - musiałabyś o taki spytać w aptece, bo nic nie polecę.

Jak mi wyjdzie jakieś pęknięcie, to będę aktywnie się go pozbywać, może będę mogła wtedy polecić coś bardziej konkretnego. U mnie na razie brak - może dlatego, że odpowiednio traktuję skórę, ale nie jestem pewna, może mam tolerancyjną... Dlatego się szerzej nie wypowiem, ale na początek - kupiłabym olejek albo dobrą oliwkę bez parafiny.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-28 o 23:14
Stary 2012-12-28, 23:15   #2806
Wisienka_0809
Rozeznanie

Wie może któraś z Was, co u Djerby? Ostatnio pisała przed świętami i ogólnie rzadko się odzywała...
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 23:16   #2807
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba nacierać je odpowiednimi substancjami - każda skóra lubi coś innego, ale polecane są olejki różnego rodzaju (trzeba sobie dopasować, np avocado się nadaje, ale też inne, migdałowe itp) - one łagodzą, wybielają, no zależy od rodzaju olejku właśnie... No i balsamy - np z wit. E, która wpływa na elastyczność skóry, więc warto stosować je zarówno podczas ciąży, jak i po niej. Muszą to być substancje delikatne, które w łagodny sposób będą leczyć i wybielać, więc najlepiej - jak najbardziej naturalne, choć są specyfiki z wyższej półki na rozstępy, jakieś sera i skoncentrowane balsamy - musiałabyś o taki spytać w aptece, bo nic nie polecę.

Jak mi wyjdzie jakieś pęknięcie, to będę aktywnie się go pozbywać, może będę mogła wtedy polecić coś bardziej konkretnego. Ale na początek - kupiłabym olejek albo dobrą oliwkę bez parafiny.
czyli np olejek migdałowy,z avokado czy kiełków pszenicy? A takie coś można kupić normalnie w aptece?
Stary 2012-12-28, 23:17   #2808
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Mikakrólikowa urodziła
Gratuluję nowego dzidziusia !!! Całusy dla Was !!!
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 23:18   #2809
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
czyli np olejek migdałowy,z avokado czy kiełków pszenicy? A takie coś można kupić normalnie w aptece?
Tak, można, ale nie wiem, jak cenowo - ja kupowałam przez neta, to za buteleczkę 30ml naturalnego avocado dałam 5zł. W aptece może być nieco drożej, ale buteleczka 30ml będzie całkiem wydajna w razie czego, na taką przypadłość.
Stary 2012-12-28, 23:21   #2810
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, można, ale nie wiem, jak cenowo - ja kupowałam przez neta, to za buteleczkę 30ml naturalnego avocado dałam 5zł. W aptece może być nieco drożej, ale buteleczka 30ml będzie całkiem wydajna w razie czego, na taką przypadłość.
Dzięki wielkie na pewno skorzystam z Twoich rad polecę jutro z samego rana do apteki
Stary 2012-12-28, 23:25   #2811
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawilam Maje Evel do klubu
Stary 2012-12-28, 23:39   #2812
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Mikakrólikowa urodziła
Gratulacje
i faktycznie szkoda, że się nam nie pochwaliła, przecież to minuta napisać, że się urodziło dzieciątko.

Uciekam spać, miłej nocki

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-12-28 o 23:43
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 23:49   #2813
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Jesli podasz mi dane, to dopisze Cie do 1go posta (oczywiscie pod warunkiem, ze chcesz ).

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 00:11   #2814
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah wiem, że trochę poniewczasie ale pytałaś o dietę cukrzycową. Absolutnie jej nie przestrzegałam (jedynie czego przestrzegałam to jedzenie mało i często) a moje cukry przez święta lepsze niż przed świętami. A jadłam bardzo słodko bo na nic mnie nie ciągnie tak jak na słodkie.
Też mnie ciągnie na słodkie, a nie miałam tego w ciąży wcześniej. Ja też pogrzeszyłam, ale co ciekawe - cały czas mam dobre cukry. Nawet po pączku, nawet po kolacji wigilijnej (112, a jadłam też ciasto!), więc dziwne to wszystko jest.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
strzeliłam wczoraj tż-owi focha za to codzienne piwkowanie albo drinkowanie chyba dotarło, bo dzisiaj potulny jak baranek tak mnie już wkurzało to gadanie, że przecież zawsze będzie miał kto ze mną pojechać, że nie wytrzymałam

i zrobilismy w końcu kącik dla młodego, super wyszło, jest tapeta (to nic, że troszkę odłazi), półeczka wisi i tak dzieciowo fajnie się zrobiło, tylko ozdóbek nie mam żadnych, ale to się pomyśli; jak zrobię tam porządek, to cyknę fotkę

też tak mam, najchętniej cały czas bym z ręką między nogami chodziła, bo jak uciskam, to nie boli

ale wam już fajnie, rodzinka w komplecie

łał, to chyba musiałaś na czas przymiarki brzuch odczepić w takich ciuchowych sklepach babki już na mnie nawet uwagi nie zwracają, bo jak dawniej ledwo się weszło i już skakały i pomagać chciały, to teraz dobrze wiedzą, że nie ma sensu, bo i tak nic nie kupię
Co do pogrubionego: też zauważyłam, że to pomaga, tak samo poducha między kolanami w nocy
Co do Tżtów i alkoholu: mój pije bardzo mało, w ogóle nie mam tego problemu, że on czuje, że musi sobie odmawiać teraz, bo nie pije i tak. Jedno piwo raz na jakiś czas.

Cytat:

Hm bo CZASEM (żeby nie było, niektóre kobietki mają po prostu pecha biedne) że jak dziecko przychodzi na świat, to nie ma motywacji i systematyczności do dbania o ciało po porodzie, do walki z rozstępami - a to chyba trzeba robić jak najszybciej, po latach to już pewnie niewiele można zrobić. I najważniejsza jest systematyczność. Jak mi się kończy np balsam teraz to smaruję czymkolwiek, BYLE NIE DOPUŚCIĆ do suchości skóry. Poza tym - wtedy łatwiej wyrobić sobie nawyk systematyczności. Na pewno geny mają sporo do powiedzenia, ale na pewno też jak już się niestety stało i rozstępy są - to można chociaż trochę sobie pomóc, tylko się nie wolno poddać. Podobnie jest chyba z brzuchem, skórą.
Ja będę się starać w miarę możliwości.
Btw: do rozstępów też polecam wszelkie kremy do blizn (cepan, z masy perlowej, albo cokolwiek dedykowane na blizny) bo jednak rozstęp to tkanka bliznowata w miejscu pęknięcia, i podobnie się zachowuje. Myślę, że warto spróbować tą drogą - ale trzeba pamiętać, żeby zdążyć w okresie ZANIM rozstęp zblednie i przestanie być czerwony, Najbardziej podatne na efekty są te czerwone, świeże.

Dziewczyny po lub przed CC - będziecie/stosowałyście coś na bliznę po zabiegu?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 00:26   #2815
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Hm bo CZASEM (żeby nie było, niektóre kobietki mają po prostu pecha biedne) że jak dziecko przychodzi na świat, to nie ma motywacji i systematyczności do dbania o ciało po porodzie, do walki z rozstępami - a to chyba trzeba robić jak najszybciej, po latach to już pewnie niewiele można zrobić. I najważniejsza jest systematyczność. Jak mi się kończy np balsam teraz to smaruję czymkolwiek, BYLE NIE DOPUŚCIĆ do suchości skóry. Poza tym - wtedy łatwiej wyrobić sobie nawyk systematyczności. Na pewno geny mają sporo do powiedzenia, ale na pewno też jak już się niestety stało i rozstępy są - to można chociaż trochę sobie pomóc, tylko się nie wolno poddać. Podobnie jest chyba z brzuchem, skórą.
Ja będę się starać w miarę możliwości.
Btw: do rozstępów też polecam wszelkie kremy do blizn (cepan, z masy perlowej, albo cokolwiek dedykowane na blizny) bo jednak rozstęp to tkanka bliznowata w miejscu pęknięcia, i podobnie się zachowuje. Myślę, że warto spróbować tą drogą - ale trzeba pamiętać, żeby zdążyć w okresie ZANIM rozstęp zblednie i przestanie być czerwony, Najbardziej podatne na efekty są te czerwone, świeże.

Dziewczyny po lub przed CC - będziecie/stosowałyście coś na bliznę po zabiegu?
Zgadzam się w 100% i dobrze myślisz, krem na blizny pewnie też będzie pomocny w leczeniu rozstępów.

Hmmm, a co do blizny, to pytasz o odkażanie czy zabliźnianie jej?

Ale mi Oliwka boksuje pęcherz nogami, ułaaaa. Idę spać, do jutra, kobity. A raczej do później.
Stary 2012-12-29, 00:34   #2816
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

mój tak mówi od trzech miesiecy albo i dluzej.... jak mi wczoraj gin chciał dac cos dla niego przeciwinfekcyjnego, żeby mi sie cos przed porodem nie przypałętało to go usiwadomiłam co i jak zaczął sie smiac i wyskoczył z tekstem: "Niech sie mąż tak nie przecenia, oka mu przeciez nie wybije" no to zdopingowana przez gina rzuciłam sie wczoraj na biedaka i nie pozostało mu nic innego jak tylko sie oddac

No mój to samo, że zrobi krzywdę i nie będzie po główce dziecku stukał

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Laski na koncowce- nie boicie sie same wychodzic z domu? ja juz teraz mam takiego stracha ze wyjde i zaczna mnie lapac skurcze gdzies na ulicy, zwlaszcza ze mloda daje czadu ostatnio i lubi sobie popukac w szyjke mocno...
Ja mam niby jeszcze 3 tygodnie, ale jak było ślisko i śnieg sypał to mąż mi zabronił samej gdziekolwiek wychodzić. A po za tym wolę podjechać z Nim niż się sama męczyć. Dziś miałam samodzielną wyprawę do ginki i nie było tak źle, człowiek trochę do ludzi wyszedł
A tak to to wolę z nim by mieć szybko do wc w razie czego, bo ja przed wyjściem z domu oczywiście wc, zejdę z 4 piętra i znowu mi się chce a trzymać nie wolno zwłaszcza że mam kamienie.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 00:49   #2817
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się w 100% i dobrze myślisz, krem na blizny pewnie też będzie pomocny w leczeniu rozstępów.

Hmmm, a co do blizny, to pytasz o odkażanie czy zabliźnianie jej?

Ale mi Oliwka boksuje pęcherz nogami, ułaaaa. Idę spać, do jutra, kobity. A raczej do później.
Zabliźnianie bardziej. W sensie aby się jak najładniej zagoiła i nie zrobił się bliznowiec (czyli grusza, szersza szrama). Bo ja się zastanawiam właśnie. Tak samo jak debatuję nad pasem neoprenowym. Zastanawiam się czy może masz jakąś wiedzę/wnioski na ten temat.

Coś tu skromniutko z postami dzisiaj, wszystkie rodzą?
Stary 2012-12-29, 00:49   #2818
monamur
Raczkowanie

Dzieki za zaproszenie do klubu Black

Nafi poszedł priv

Ale ładne mamy dzieciaczki wszystkie

Mika gratuluje
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 00:57   #2819
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Mikakrólikowa urodziła
Ale super Już tyle dzieciaczków na wątku
Serdeczne gratulacje dla mamuśki
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 01:01   #2820
Debrah
Zakorzenienie

Właśnie!
Mikakrólikowa: gratuluję!
Ciągle też zapominam napisać, że śliczne zdjęcia dodajecie w klubie! Zarówno brzuszkowe, jak i Wasze po prostu.
A Maluszki wątkowe to już w ogóle cuda małe. Wiecie, takie to dla mnie nie do uwierzenia trochę.
Dopiero były Małe Kropki, pierwsze usg, a tu już gotowe Małe Człowieczki.
I pomyśleć, że ja też mam w sobie takiego, szok, jak się patrzy na zdjęcia z brzuszkami, w środku są Dzieci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości