|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Pięknie wyglądasz
Cytat:
![]() Powiem Ci, że jak dostaliśmy ceramiczną, to wszystkie teflonowe poszły won. Jest różnica i w smażeniu i w czyszczeniu (teflonowych nigdy nie mogłam domyć, zawsze zostawała taka tłusta warstwa). Aha, tych ceramicznych chyba nie wolno myć w zmywarce Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I za wizytęCytat:
), młody tylko trochę mnie pokopał Co do samego filmu to jestem z deka rozczarowana. Jestem wielką fanką trylogii LOTR i myślałam, że Hobbit też mnie porwie, a tu doopa, miałam wrażenie, że nic nowego nie pokazali... No cóż, czekam na kolejną część ![]() A Kuba mocarz ![]() I body też wymiata ![]() Cytat:
szalona jesteś ![]() Pozostałym zachorzałym (Chanel_Coco, bzinka, corka_rosy) szybkiego wyzdrowienia Kiedyś szukałam sposobów na przeziębienie w ciąży i znalazłam taki wątek, może się przyda https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580063 Edytowane przez alliw Czas edycji: 2012-12-28 o 22:02 |
||||||
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niestety kaszlę coraz gorzej Dobrej nocy wszystkim
|
|
|
#3753 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
Oj muszę się z kimś podzielić... mój brzuch właśnie się zatrząsł tak że najlepsza tancerka brzucha by się tego nie powstydziła
zastanawiam się tylko co moja Mała wyczyniła... wyglądało to jakby się wzdrygnęła czy też otrząsła Wybaczcie ale sama w domu siedzę i nie mam się z kim tym podzielić
|
|
#3755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój mały tez ostatnio coraz częściej robi sobie you can dance'a w brzuchu...
|
|
|
#3756 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A poza tym jestem po Hobbicie w 3d w imax, ale powiem Wam, że przy mojej ilości sikania to jednak takie długieeeee filmy to masakra, zwłaszcza jak się ze środka przeciskałam i tylko " przepraszam, przepraszam" ![]() Poza tym pożyczyłam od Babci zapasowy glukometr, polataliśmy po sklepach i ogólnie jakaś padnięta jestem ![]() A poza tym zdrówka dziewczyny no i jak zwykle piękne fotki. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
dla Jaśki
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
kochane moje mamusie
![]() Lecem spac - jutro do pracy, ah te Hambugery chyba mnie uwielbiaja slodkich - przyjemnych i malo wedrownych ( wiecie gdzie ) snow wam zycze i za☠☠☠iszczego jutrzejszego rozpoczynajacego sie WEEKENDU |
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja w ogóle uwielbiam kino ![]() Cytat:
|
|
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w ogóle widzę, że też koniara jesteś super, bo ja też dlatego będę walczyć by ją ściągnąć do Wrocka nic nie poradzę, że uwielbiam ten program i za każdym razem siedzę z chusteczkami zanosząc się od płaczu Cytat:
|
|
|
|
#3760 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam dyskotekę dziś rano ![]() Cytat:
![]() A film podobał się? Wiecie co, oglądam na cbs action kolejny raz Miasteczko Twin Peaks. Kurde, genialny jest ten serial. |
||
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
O nawet udalo mi sie moj post dodac. To moze od razu sie troche przypomne. Termin mam na 16/03, to moja pierwsza ciaza. Przytylam juz 16kg i zaczynam to powaznie odczuwac. A jeszcze chce troche popracowac,eh
Rosnie mi mala dziewczynka, ktora prawdopodobnie nazwiemy Milena, mieszkamy za granica, takze powinno posaowac w dwoch krajach, u nas bedziemy wolac Lenka, Milka a za granica Mila, jak Mila Kunis. Taki jest plan ![]() Dodam, ze po ciazy zaczynam ostre odchudzanko bo nie wyobrazam sobie zostac z taka waga. |
|
|
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
ponoć w większości przypadków po ciąży waga spada sama - karmienie, opieka nad maluszkiem. Będzie dobrze
![]() ja jestem w 25tyg i przytyłam 9kg... przed ciążą też nie byłam szczypiorkiem i efekt jest taki, że mam przeogromny brzuszek i mam już problem by samemu buty ubrać... |
|
|
|
|
#3765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne body, ale troszkę drogie.. Może będą na wyprzedaży
Cytat:
Widziałam te zabawki, są fajne i niedrogie, bo za ten zestaw z 3 części wychodzi 10 zł za zabawkę. Ale tak pomyślałam, że maluch prędko się tym nie zainteresuje i nie kupiłam, zresztą spłukana jestem po świętach ![]() LiwkaO Daj znać, jak wózek przyjdzie, jakie wrażenia, bo tez się nim interesuję. |
|
|
|
|
|
#3766 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Po wizycie jestem chwilowo zaspokojona okazuje się, że wszystkie moje dolegliwości są normalne, jedynie kołatanie serca go zaniepokoiło ale osłuchał i nic nie słyszał... ciśnienie na początku wyszło mi 159/89 ale na koniec było już normalnie czyli ok 130/80. zapomniałam tylko o jednej rzeczy o tym bólu brzucha jak podczas okresu sprzed 4 tygodni obejrzał buzię małego pod kątem rozszczepu wargi. bardzo się o to martwiłam, bo kwas foliowy zaczęłam brać dopiero w 7tyg ale dzięki Bogu ma śliczne małe normalne usteczka i nosek upomniałam się oczywiście o zdjęcie ale uparciuch skrzyżował ręce na twarzy i ani mu się śniło się odsłonić więc mam tylko fotkę kręgosłupa waga: - synek-1450g (podobno na razie wszystko wskazuje na to, ze będzie ważył ok 3,5kg co by mnie bardzo cieszyło ale na razie nie skaczę z radości, wolę się nastawić na ponad 4kg żeby się potem nie zdziwić) - ja- 60,9kg, co zawdzięczam posiedzeniu w łazience przed wizytą inaczej pewnie byłoby więcej. przybyło mi w 4,5tyg 1,5kg, także nie ma co się ważyć w święta bo to nie są miarodajne pomiary. przecież mi podczas samej kolacji wigilijnej przybył 1kg a po wstaniu od stołu drugiego dnia świąt waga pokazała 61,5kg... no ale fajnie było się pośmiać, że się tyle najadałam ![]() to chyba wszystko przepraszam za taką obszerną relację ![]() a gdzie podziewa się Agateczka? dawno jej nie było... Cytat:
piękne imię wybraliście ![]() Cytat:
Cytat:
powinnaś spisywać sobie w notesiku najlepsze teksty i za pare lat im pokazać ![]() fajne body ![]() Cytat:
za tydzień i zdrowiej szybkoCytat:
Cytat:
za wizytę
|
|
|
#3767 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnie i brzuszekfajny brzuszek ![]() ![]()
|
|
|
#3768 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za tygodniea co smacznego szykujesz zdradź menu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3770 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A film ogólnie fajny? Bo też się planuję wybrać, byleby mój na nim nie zasnął ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak film? Zbieram opinię bo też chcę iść ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę, maluszek ma już fajną wagę (:Ty zresztą też (:
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zabawek to nie wiem bo jeszcze nie mam dzieci ale tak jak dziewczyny nie kupuję nic oprócz karuzeli. |
|
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Ładne imię dla córci ![]() Cytat:
2. dla synka i dla mamy ![]() 3. Z tego co pamiętam zalatana była przed świętami, może teraz odpoczywa |
|
|
|
|
|
#3773 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.A Twin Peaks boskie ![]() Cytat:
A poza tym bry ! u nas piękne słońce, aż chce się przystąpić do działania
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że ObserwujeCie już odpisała. Moje odczucia podobne: nic mnie nie zaskoczyło. Ekranizacja "Władcy...", jak dla mnie genialnie zrobiona, zachwyca mnie do dziś, a w Hobbicie jednak czegoś zabrakło, więc czuje lekki niedosyt. Ale dla fanów gatunku jak najbardziej polecam, bo widowisko piękne
|
|
|
|
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
super wiadomości..
![]() ![]() Cytat:
i już mnie to przeraża.. ![]() ![]() hej dziewczyny.. ![]() ja jeszcze w łóżku, kuruję się dalej, bo po prostu masakra z tym przeziębieniem.. zakupiłam Prenalen, mam nadzieję, że teraz coś się ruszy i będzie lepiej..
|
|
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale u mnie zimno -10 , a wczoraj padał deszcz...
za udaną wizytę
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2012-12-29 o 09:52 |
|
|
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
Miałam wczoraj wieczorem jakiegoś dołka emocjonalnego. Poszłam więc do męża, siadłam i mówię: "Myślisz, że dam radę urodzić Sławka?". On patrzy na mnie i mówi "No pewnie kochanie". "No, ale jak będzie mnie boleć i będę krzyczeć?" "To Cię ogłuszę, wyjdę, albo powiem, że Ty to tak zawsze."
Tak to mężczyźni pocieszają kobiety.
|
|
|
#3778 |
|
Rozeznanie
|
I ja również byłam na Hobbicie mimo, iż nie jestem fanką tej trylogii. Ale nawet fajny. Ze wstydem się jednak przyznam, że kawałek filmu przespałam
![]() I witam kolejną cukrzycową mamę, choć wolałabym żeby Cie to ominęło ![]() Ale jakoś damy radę. My już z panią Ka utworzyłyśmy grupę wsparcia ![]() A kiedy macie wizyty u diabetologa? Dajcie znać co Wam tam ciekawego powiedzieli. Ja śmigam 7 -go stycznia. Pozdrawiam ciepło bo mrozik na dworze. |
|
|
|
|
#3779 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Luna0 ja zamówiłam w końcu na niemieckim e-bay'u.. dla zainteresowanych: http://www.ebay.de/itm/LUXUS-Kombiki...t_40644wt_1037 kolor brąz beż chyba nr 26 no i bez parasolki bo stwierdziłam, że nie potrzebuję.. Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry mamusie! spałam dziś jak zabita po tygodniach już bezsenności.. chyba po tej gonitwie po sklepach.. chodziłam prawie 3 godziny i wróciłam z 1 pidżamą i sweterkiem.. ;/ ludzi od groma! szok.. poza tym walczę od paru tygodni z nową dolegliwością ciążową.. moje biodra się "rozchodzą".. tzn chyba się poszerzają.. nie mogę spać ani na jednej ani na drugiej stronie.. co chwila budzę się bo tak okropnie boli dałam dodatkowy koc i mega poduchę między nogi i jest trochę lepiej ale i tak kończy się na tym, że śpię na plecach ;/może któraś z Was też tak ma/ miała? nie wiem czy powinnam zgłosić to u lekarza.. pewnie powie, że to urok ciąży ![]() no i wróciła kolka jelitowa pozdrawiam p.s. u mnie dziś naleśniki z nutellą, dżemem i serkiem waniliowym ![]() ktoś chętny
|
|||
|
|
|
|
#3780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fakt, znowu mi to przypomniało, że muszę kiedyś zobaczyć Nową Zelandię
Cytat:
Bardzo to ciekawe wszystko Także idziesz chyba na pierwszą wodę !
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

witam się. dziś czuję się już trochę lepiej ale katar na przemian z zatkanym nosem nie daje za wygraną. jest tak uciążliwy, że w nocy śpię po 1h może 1,5h
tragedia. ale chociaż gorączka zelżała. Michałek rozrabia w brzuszku jak tylko poczuje, że zjadłam coś słodkiego.
to jeszcze przed wielkim obżarstwem gdzie doszło 1,5 kg
za wizytę
), młody tylko trochę mnie pokopał 

05.07.2008