|
|
#661 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt
I mamy na wątku pierwsze bliźniaki być może ![]() ![]()
|
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Macie szczęście, że u mnie na dzisiejszej wizycie wszystko dobrze poszło bo chyba żadna za mnie kciukasów nie trzymała
![]() Za karę więcej Wam dzisiaj nie powiem ![]() ![]() |
|
|
|
#663 |
|
Konto usunięte
|
Ależ my zawsze trzymamy kciuki i czekamy tylko na dobre wiadomości
A jak dobrze poszło, to... ja popijam ciepłe mleczko (tak późno tylko to wejdzie )!! |
|
|
|
#664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja to muszę poszukać jakiegoś gina w ramach nfz w Nowym Targu bo do Zakopanego to mi daleko jeździć i wybrać się na wizytę, przez tą przeprowadzkę jeszcze nie mam pierwszych badań krwi zrobionych ani nic tylko potwierdzonego malucha i bicie serduszka
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny z rana!
już raz przymierzałam się do tego wątku w poprzednim miesiacu ale po 2 cyklach nam się udalo dziś rano dzień po 1 dniu sm zobaczyłam 2 kreski ciesze się strasznie ponieważ 09-02-2013 mamy ślub więc akurat idealnie i dzięki temu że się udalo w pracy przedłużą mi umowę do dnia porodu i zasiłek macierzyński zapłacą...bo raczej na umowe na czas nieokreślony niema co liczyć..no chyba ze do konca marca bym niepowiedziała o ciązy ale wtedy to juz będzie widacwizyte u gina umówiłam sobie kilka dni temu na 18 - tylko niewiem czy to nie za późno jest ale chyba akurat powinno być już coś widać. teraz będę dni dłużyły się jeszcze bardziej... dodatkowo w święta złapało mnie straszne przeziębienie brałam ibuprom tylko więc mam nadzieje że to nic nie zaszkodzi... Hmm chyba musze założyć nowy wątek bo internetowe kalkulatory mówią że urodzę we wrześniu między 1 a 4
|
|
#666 | ||
|
Raczkowanie
|
Od 7-mej nie mogę spać. Nie miałam migdałów więc wypiłam szklankę zimnego mleka, odrobinę pomogło, ale dalej zgaga paliła
![]() Cytat:
Na allegro zamawiałaś? ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Ja jak zaszłam, a jeszcze nie wiedziałam to brałam też chyba ibuprom, bo strasznie bolała mnie głowa. Nawet piwo jedno wypiłam. Nie masz co się martwić ![]() PS. Gdzieś czytałam i jedna dziewczyna tutaj na forum pisała, że trzeba się zgłosić do ginekologa do 10tyg ciąży, aby dostać becikowe, więc to też ważne
Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2012-12-29 o 08:25 |
||
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obliczyłam ze 18 stycznia to będzie 8 tydzień.. ale teraz sama niewiem czy wytrzymam bo czytając wasz wątek wiem że widać pęcherzyk i serduszko juz wczesniej
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na poprzedniej stronie (22) są moje zdjęcia z obu usg ![]() Następną wizytę idę za około 3 tygodnie (jeszcze się nie umówiłam). Jeśli wytrzymasz to oczywiście możesz iść 18 stycznia. Ale pamiętaj by brać kwas foliowy. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Dziewczyny... jedne z Was piszą, że widziały serce dziecka, inne, że słyszały. Kiedy już widać serduszko to można je również usłyszeć? Jak to jest? Też chętnie bym posłuchała ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Właśnie doczytałam, że echosonda pozwala na wysłuchanie tętna dziecka około 12-14 tygodnia ciąży. Więc wcześniej zobaczymy serduszko, ale usłyszymy je później? Czy to tak? Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2012-12-29 o 08:54 |
|
|
|
|
#669 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że do nas dołączyłaś.Ale tak na przyszłość pamiętaj, że w ciąży bezpieczniejszym lekiem jest Apap (i ogólnie leki paracetamolowe). Cytat:
To chyba zależy od sprzętu USG - czy ma też takie "nagłośnienie" :PCzasami lekarze pokazują samą pracę serca, taki wykres i wtedy też puszczają ten dźwięk, ale nawet sama nie pamiętam już kiedy mi to pierwszy raz pokazano. Chyba w 12tc podczas prenatalnych. Wtedy za to na pewno lekarz powiedział, z jaką częstotliwością bije serce i próbowałam odgadnąć na tej podstawie płeć, bo niby w zależności od płci serce bije szybciej/wolniej - tylko już nie pamiętam, jak to dokładnie było. Ale i tak się nie sprawdziło. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-29 o 09:15 |
||
|
|
|
#670 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dziewczyny ten katar mnie wykończy mam tak zapchany nos że szlag mnie trafia, nie moge tego wysmarkaćMacie jakiś sposób żeby to spływało? ![]() Aaaaa dziewczyny czy któraś z Was przechodzi ciążę praktycznie bezobjawowo??? bo ja już świruję, fakt, że odrzuciło mnie od niektórych potraw itp. ale oprócz tego nic mi nie jest brzuch od czasu do czasu zaboli, zakuje i tyle. Martwię się![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
według moich obliczeń, też jestem teraz w 7 tcCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#671 |
|
Konto usunięte
|
Magolina, ja nie mam już prawie żadnych objawów. Też nie zjem np. czegoś z czosnkiem czy cebulą + mam ciężkie piersi, ale tak poza tym to już nic. Wymioty przeszły zupełnie, mdłości prawie zupełnie, no i zyskuję coraz więcej energii.
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja w 8 tyg widzialam serdsuszko, ale nie dalo sie "zlapac" do posluchania, bo mialam tylozgiecie macicy i uciekalo nam wszystko, a przez brzuch malo co bylo widac. Gratulacje wszystkich udanych wizyt i oby te blizniaki sie sprawidzly Mnie mezus spelnil zachcianke, pojechal po swieze buleczki, ser hochland i sok pomaranczoyw Najwazniejsze ze mnie wymioty przeszly, wiec mozna zyc. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- magolina zdrowka.
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odrobinę urosły mi piersi ... I często nie mogę zasnąć. |
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc pisze na szybkiego bo sie zbieramy juz niedosc ze ja chora na szczescie tylko to gardlo to jeszcze tz sie zarazil tzn wsumie on od kolegi a ja od niego
wkurzony ze caly czas zdrowy a nagle chory na sylwestrra zawsze tak jest...:-P Co do bicia serduszka to ja na ost wizycie slyszalam i widzialam serduszko dudnilo az milo a wedlug usg to byl 7tydz.Persephonejakie blizniaki ???ty bedzies miec blizniaki? )
|
|
|
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę strasznie tym co nie maja żadnych dolegliwości
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja serducho zobaczyłam i usłyszałam w 6 tyg + 5 dni.
Jeszcze tylko jutro i wizyta ![]() A mdłości już na szczęście rzadko. Zauważyłam, że jak się nie wyśpię to mam nasilone. Od wczoraj kłuje mnie z lewej strony w podbrzuszu, wieczorem wyczuwałam tam jakąś gulkę, więc to pewnie jelitowe sprawy... Ale wiadomo, że wszystko mnie niepokoi ![]() Co do teściowej to kontrolę ma 9 stycznia, więc do tego czasu będzie u nas |
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy w gronie mamuś ![]() jeśli chcesz możesz dołączyć do nas, albo założyć nowy wątek, my Cię nie wygonimy. a co do tabletek, to wiem, że bezpieczniejszy niż ibuprofem jest paracetamol. |
|
|
|
|
#678 | |||
|
Zakorzenienie
|
IgG?
Cytat:
żeby do następnej wizyty wszystko się ładnie wykluło ![]() Cytat:
![]() Możesz zostać tutaj-> tu jest najlepsze towarzystwo na caaaałym wizażu ![]() Cytat:
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)cześć Margosiu ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- a co do tych bliźniaków, to ja się strasznie boję tego. u mnie w rodzinie i babcia i prababcia miały siostry bliźniaczki, ale ja się boję i mam taką nadzieję, że jedno serduszko we mnie bije. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się cieszę, że będę miała jednego dzidziolka, a nie dwa na raz ![]() Chcę mieć dwójkę, ale móc potem drugi raz przeżywać te piękne i wyjątkowe chwile ![]() Malinka opisz nam relację bo nie ręczymy za siebie!!!!!!!!!!!
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj miałam wieczór. Pierwszy raz (i mam nadzieję, że ostatni) wymiotowałam. O losie jak się umęczyłam. A jak się trzęsłam później. Mój dzielny mąż przyniósł mi do łazienki szklankę wody, bo lubię napić się jak przechodzi żeby jakby co mieć czym haftować. Piszę dzielny mąż, bo on wrażliwiec i na sam odgłos haftów zdarzyło mu się parę razy dołączyć, a wczoraj dzielnie się trzymał.
Aha z tym tekstem mojej babci, że weszło to i wyjść musi to jej powiedziała położna przy pierwszym porodzie (urodziła 3 dzieci w domu). Magolina na zapchany nos warto robić sobie inhalacje z olejku Olbas. Mnie bardzo ładnie przeczyszcza a jestem podatna na zapalenie zatok.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2012-12-29 o 10:45 |
|
|
|
#682 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38332219]Ależ my zawsze trzymamy kciuki i czekamy tylko na dobre wiadomości
A jak dobrze poszło, to... ja popijam ciepłe mleczko (tak późno tylko to wejdzie )!! ![]() Cytat:
Cytat:
A z maleństwem jest wszystko dobrze. Nic się nie martw, tylko ciesz się, niektóre kobiety tak też przechodzą ciążę |
||
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie chciałabym przechodzić tą ciążę tak jak pierwszą. Wtedy miałam tylko 4 dni mdłości i spokój, a teraz... 4 tygodnie i niby trochę mniej, ale np dziś znowu od rana. Widać wczoraj pisząc, ze zmniejszyły się do popołudniowych - zapeszyłam
Jadę do apteki bo zamówiłam femibion. Ale jakoś siły nie mam.
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My marzymy o bliźniakach ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
|
#686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do leków p/bólowych to bezpieczny jest tylko Paracetamol.
W poprzedniej ciąży słyszałam bicie serduszka w 6tc i 4 dniu.Ale tatmtejszy szpital na Śląsku miał dobry sprzęt. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Łykaj kwasik i czekaj grzecznie na wizyte a my poczekamy z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Wczorajw tv mówili o panującym wirusie grypy i zazdrżała.Ja póki co siedze w domku i nie przebywam ostatnio w zatłoczonych miejscach więc jako tako się chronię ale boje sie ze Tż moze coś podłapac....
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
No więc tak. Jeśli chodzi o wczorajszą wizytę to przebiegła ona tak jak zwykle. Najpierw badanie na samolocie (czego nie cierpię), a później oczywiście usg na leżance
Dodam, że TŻ był ze mną cały czas podczas całej wizyty. USG było przez brzuszek i było wszystko pięknie widać Maleństwo było baaaaardzo ruchliwe (przez chwilę mogliśmy podziwiać jak robi wygibasy i macha rączkami i nóżkami A po chwili jak zobaczyliśmy nóżkę podniesioną do góry , którą maleństwo się rozpychało w brzuszku to pani doktor stwierdziła, że mamy akrobatę Z wyników ostatniej mojej morfologii wynikło, że mi spada hemoglobina (była w normie, ale w dolnej granicy), więc pani doktor przepisała mi żelazo, żeby to podnieść. Aha i UWAGA!!! Maleństwo nie zostało już zmierzone w całości (znaczy od głowy do pupy) bo jest już na to za duże Zmierzona została tylko główka, która ma 3,5cm ![]() A teraz chciałam Wam zakomunikować, że jako pierwsza na naszym wątku otwieram rozpoznawanie płci u naszych maleństw Siusioka nie ma!!! Będzie Dziefcynka!!! A tu malutka macha wszystkim ciocią z wątku Na drugim zdjęciu zmierzona główka |
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
malinka no pięknie!
bardzo się cieszę z Twojej wizyty, tak bardzo pomyślnej )rączkę widzę i macham również )a co do płci to bardzo szybko udało się ją ustalić... myślałam, że to dopiero około 20 tygodnia )
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mąż pojechał z moim bratem do ikei, przywiozą szafę, którą wypatrzyliśmy przedwczoraj do naszej przyszłej sypialni.. Ostatnio kupiliśmy klosze nad stół do jadalni i nad wysepkę w kuchni i karnisze i jedne firanki już wiszą..mieszkanie zaczyna wyglądać przytulniej![]() Wczoraj miałam kiepski wieczór..obżarłam się popołudniu jeszcze świątecznego dorsza z marchewką i wieczorem miałam marchewkowego aż mnie woda z klozetu ochlapałaW nocy przebudziłam się i też mi jakoś niedobrze było, gardło do teraz dziwne..mam nadzieję, że mnie nic nie złapie ![]() Cytat:
![]() Gratuluję i witam nowe Mamusie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

jestem już po ;D
6tydz.4dni - lekarz mówił mi że może to jeszcze za wcześnie na to -oby przy następnej było widać
)
mam tak zapchany nos że szlag mnie trafia, nie moge tego wysmarkać

według moich obliczeń, też jestem teraz w 7 tc

wkurzony ze caly czas zdrowy a nagle chory na sylwestrra zawsze tak jest...:-P
żeby do następnej wizyty wszystko się ładnie wykluło 
aż mnie woda z klozetu ochlapała