|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Dzięki za odp.
![]() Dobranoc, życzę spokojnej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Aaaa kupa stulecia poszła! Wielka i żółta, a dziecko znowu ssie cyca jak marzenie. Chyba wraca wszystko do normy!
![]() Ale musiał zaliczyć nocną kąpiel aż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Rozłożyło mnie totanie... żółte gluty, odrywający się kaszel, ale to chyba dobrze jak odkasłuje nie???
#4414 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po kąpieli i jedzeniu odkładam Zuzię do łóżeczka,5 minut i śpi,potem wstaje dopiero na następne karmienie,jeszcze przez prawie 4 miesiące nigdy wieczorem nie musiałam jej usypiać. Cytat:
Zuzia też taką zrobiła że do kąpieli musiała iść,ona codziennie o 5 robi kupkę ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Kraven trzymam kciuki za chrzciny ![]()
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Właśnie była druga wielka kupa, z drugą kąpielą
![]() ![]() No niestety Henio jest z tych nadaktywnych dzieci, którym trudno usnąć samym...Dodatkowo go gazy wybudzają nie raz wieczorami właśnie. Teraz ze smoczkiem się to zmieniło, bo sam potrafi się ululać. Tylko wieczorem jak uśnie i mu wypada smoczek, to właśnie się przebudza i trzeba mu włożyć jeszcze na chwilę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
![]() Mamuśki czy któraś mama podawała kleik kukurydziany ?
#4417 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie, witam się po Świętach. Szybko zleciały
![]() My zaliczyliśmy 3 Wigilie. Bartosz zniósł to bardzo dobrze, lubi chłopak towarzystwo. U męża w rodzinnym domu było 25 osób i godzina też późna bo o 20. Ale ok. Ja oczywiście poszalałam z jedzeniem, bo chciało mi się wszystkiego... i skończyło się to niestety gorączką u mnie. W 2 dzień Świąt czułam się tragicznie,wszystko mnie bolało, nie mogłam nic jeść. A wieczorem rozłożyło mnie totalnie, gorączka 39 stopni. Myślałam, że grypa. Ale na szczęście nie. Żołądek mnie strasznie bolał. Po paracetamolu gorączka puściła i jest ok. A żołądek przestał boleć po 50 Ballantines'a. A dziś tragiczna noc, mały od 2 budził się co godzina, drapał się za uszami i na tyle głowy. Ma taką delikatną wysypkę. Nie wiem teraz od czego. W sumie z nowości to spróbowałam mandarynki i pojadłam placka z orzechami. A i jeszcze zaczęłam myć małemu główke żelem do mycia ciała i głowy z musteli. Dziewczyny a jak rozmrażacie mleko??? Pamiętam, że tamlin mroziła. Ja robie to pierwszy raz, bo zamierzam wypić drinka w sylwestra. I zastanawiam się czy Bartosz będzie pił je bezproblemu.
#4418 |
Rozeznanie
|
Dzień doberek
Moje dziecko od paru dni zasypia o 21. Wstaje o 12 na butle i śpi do rana tj. do 7-8 rano ![]() Katiem to przykre to co przeszłaś w szpitalu, ale najważniejsze, że jesteście już zdrowi i razem w domciu ![]() Gda dobrze, że z Heniem się unormowała sytuacja a jeszcze lepiej, że z mleczkiem już ok ![]() Jeśli chodzi o kupę to Maks robi co 2 dni ale konkretną, że bez mycia tyłka pod kranem się nie obędzie ![]() Sojka wracaj szybko do zdrowia ![]() Mojemu Maksowi przepuklina się wchłania pomalutku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dopiero pierwszy dzieñ... wiéc jeszcze nie wiem czy moæna o sukcesie mówi©, ale jest tak: - sposób na 5S, który podawaøa Gda, dajé cyca, jak zasypia wkøadam smoka i spi. chwile z nia zostaje,az mocno usnie i odkøadam u nas problem polegaø/polega na tym, ze maøa musi mie© coß do ciumkania przy zasypianiu ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Za sposób na 5s i za to, ze pokazaøas mi ze nawet dzieciaczkii bezsmokowe moga polubic smoka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Wtajemniczenie
|
Katiem bardzo mi przykro że musiałaś to przeżywać ale zdrowie dziecka najważniejsze
![]() A Oliwka dziś zasnęła o 22 a na niamku obudziła się dopiero o 6! ![]() Córeczka mojej przyjaciołki zaczęła przesypiać całe noce w wieku 4 miesięcy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny - ciemieniucha może się zrobić na uszach i koło uszu??? Co z nią? Jakiś krem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Wtajemniczenie
|
Sojka dobrze że odkrzutuszasz, wracaj do zdrowia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Gda na ciemieniuche podobno bardzo dobry jest krem z serii AA |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
Hej mamcie
![]() Ja tylko na chwilę zameldować się że od drugiego święta jesteśmy u mojej mamy ![]() ![]() Ogólnie mam nowy tel i myślę że dziś uda mi się wgrać tapatalka i w miarę możliwości Was podczytywać ![]() Pozdrawiam ![]() Co do ciemieniuchy to u nas co zwalczę pojawia się na nowo ![]()
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 |
Wtajemniczenie
|
Hej, podczytywałam, ale jakos nie chciało mi się pisać
![]() W drugie święto byłam u przyjaciółki i to był chyba najprzyjemniejszy dzień moich świat, malutka była mega grzeczna, ale potem wieczorem trochę popłakiwała- ma tak jak gdzieś wyjdziemy potem odreagowuje. W ogóle w ciągu ostatnich paru dni zdobyła nowe umiejętności, chyba miała jakiś skok rozwojowy ![]() ![]() Pokarm też mi wrócił, ale tylko to jednej piersi ![]() Wczoraj na wieczór dałam małej mm, zjadła ok. 135 ml i jeszcze głodna płakała, zrobiłam jeszcze 70 i prawi wszystko wypiła, ok. 190 ml spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u nas dzis jakiś do d#y dzień, maz a wolne i nuda straszna :/ mała spi jak aniolek, a znajomi nie maja czasy siespotkac, nie chce nam sie cały dzień w domu siedzieć :/ ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4430 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zobacze czy coś z tego smoczka wyjdzie. Na szczęście Alicje też bardzo polubiła smoka, troche to ułatwa życie ![]() Pytanie, czy któraś z Was też mieszka w jednopokojowej kawalerce? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4432 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie wiem czy to za dużo. Póki co nie mam pojęcia ile moja dziecina zjada bo cały czas jest na piersi. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() Kochana dziecina ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Rozeznanie
|
Sprzątają po Świętach
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mieszkam ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Lilka trochę za dużo ale może się z cyca nie najada jak masz mało pokarmu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Co prawda nie w jednopokojowej, ale mam 2 pokoiki, kuchnię i łazienkę na 30,5 m2. Coraz ciaśniej się robi. A teraz jeszcze dojdzie krzesełko do karmienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
czy nie wiecie czy w stacjonarnych sklepach Smyka są już wyprzedaże? na smyk.com wszystko co fajne już wyprzedane ![]()
#4437 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami się zastanawiam, czy Ala nie zasypia tak późno bo my buszujemy po mieszkaniu, nie za glośno ale jednak. Chociaż jak już zaśnie to musi być na prawdę głośno, żeby się obudziła. Mój też chrapie, ale to tylko mi przeszkadza. ![]() Nas na razie nie stać na kredyt. Najpierw mąż musi skończyć studia i znaleźć troche lepszą pracę. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
Mamuśki czytam Was, ale nie oddzywam się, bo ostatnio zakręcone dni mamy. Jakiś dziwaczny nalot gości mamy po świętach i to takich najmniej spodziewanych. Teraz też czekam na ciocię, która mieszka 80km od nas i nagle wczoraj zadzwoniła, że wpadnie w końcu Antosia poznać.
![]() Poza tym pralka nam się zepsuła i właśnie TŻ wrócił ze sklepu z nową, a nie może jej zamontować, bo czekamy na tych gości, a ja już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła w niej prać. ![]() Antoś wczoraj skończył 2 miesiące! ![]() ![]() ![]() Poza tym mamy chrzestną dla Antka. ![]() Wczoraj jednak z moich najbliższych przyjaciółek urodziła córeczkę. Ryczałam jak szalona, gdy wysłała mi mms'a ze zdjęciem tej kruszynki. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My mieszkamy, a dlaczego pytasz? ![]()
#4439 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Antosia
![]() ![]() A bo ciekawa jestem jaki to ma wpływ na usypianie dziecka? O której Wam zasypia i czy śpi dobrze mimo krzątaniny dorosłych? |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i nowej pralki gratuluję, też bym chciała bo stara ma juz 13 lat ![]() Nie słyszalam o tym żeby dziecko się urodziło z zapaleniem płuc.Moja sąsiadka natomiast po ur dziecka miała przygodę w szpitalu bo były straszne upały i pielęgniarki zarządziły przewietrzyc salę no i nie wiem jak one to zrobiły ale wszystkie noworodki na oddziale zapalenie płuc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.