|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
![]() Ale super Rzeczywiście sie działo na wizycie Fajnie nam macha rączką Odmachujemy!!!!!
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2012-12-29 o 11:26 |
|
|
|
|
#692 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć, jak dla mnie jedno dziecko to wyzwanie ,a co dopiero dwójka![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy to wynika z wieku ciąży, czy ze sprzętu, za każdym razem badanie było wkonywane na innym.
|
||||
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka0525 jej jaki duży bobas
u mnie dopiero widać było kikutki zwiastujące rączki i nóżki, a tutaj taka wielka kształtna już rączka..ślicznie |
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka śliczna Mała Malinka I jakie ma długaśne palce ![]() Ale widzę, że główka "tydzień starsza" i prześcigasz mnie porodowo o tydzień Chyba zacznę zakłady stawiać
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wam również życzę szybkiego rozpoznania płci |
|
|
|
|
#696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Jak byłam w czwartek na usg to rozmawiałam z jedną kobitka w poczekalni.Była w 20tc i mówiła ze jej dziecko obróciło się plecami i nie chce płci pokazać
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziękuję wybitnie za życzenia
A tak na serio to teraz czekamy na imię naszej pierwszej Księżniczki
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam.Musze jechac po męża do pracy
A jak sie spóźnie to się wyda ze utknęłam na wizażu ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
?
|
|
#699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heheh mam olbrzymka w brzuchu |
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
malinka
Gratuluje udanej wizyty Ale ta nasza dziewuszka już duża |
|
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż jak coś szukał Saturnina to wyszło, że istnieje forma żeńska właśnie Saturnina ![]() Teraz tak z ciekawości się zastanawiam czy w urzędzie by go zarejestrowali Saturnin Chryzogon?! (musze to często powtarzać co by nie zapomnieć jak to moje biedne dziecko się nazywa ![]() Cytat:
a ja myślałam, że to piąty lub 6 dzień ( tam faktycznie jest +/-)
|
|
#702 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(więc znowu miałam i przez brzuch i dowcipne)Cytat:
A imię mieliśmy tylko dla chłopca wybrane więc dla dziewczynki jeszcze nie mamy |
||
|
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdjęcie mnie rozwaliło |
|
|
|
|
#704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
malinka gratuluje.
Ja dopiero w 20 tyg sie upewnilam, ze Marysia to jednak dziewczynka, bo sie pieknie wtedy pokazala i juz watpliwosci nie bylo. Teraz tez mysle ze bedzie dziewczynka Ogarnelam Mery zabawki, to znow je wywalila z kosza - szlag czlowieka trafia.
|
|
#706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
malinka chcesz aby na pierwszej stronie zaznaczyc ze czekasz na dziewczynke??
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
Domciatko miałam do Ciebie pisać w tej sprawie
Pewnie, że chcę |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
)
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się napatrzeć na tą Twoja Córę
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja bym się cieszyła z bliźniaków.. dzieci z głowy na całe życie u mojego TŻ w rodzinie zdarzają się bliźniaki.. teraz tak myślę czy do Sylwestra który spędzamy sami dam rade się nie wygadać z ta ciążą.. o ile sam na to nie wpadnie do poniedziałku ![]() Dziewczyny co do objawów ciąży to ja mam takie klasyczne czyli: -piersi bolą mnie jak na okres już od około tygodnia, -uczucie pełnego brzucha mimo że w żołądku pusto, -senność, -kilka razy było mi mdło, aż zastanowiło bo nigdy nie miałam mdłości, jem nieregularnie ale nigdy nie odczuwałam czegoś takiego...
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż do wczoraj chciał chłopaka, a teraz chce dziewczynkę - powód? Bo dziewczynka będzie córeczką tatusia, a chłopak będzie pewnie za mną bardziej
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
![]() jak wszystkie nasze dzieci |
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Rockyyy;38334579]\
Zostań z nami Łykaj kwasik i czekaj grzecznie na wizyte a my poczekamy z Tobą [COLOR="Silver"]dzięki, łykam, łykam już od jakiś 3 miesięcy tylko dość nieregularnie, ale od dziś to się zmieni. postanowiłam juz nie brać żadnych leków na to przeziębienie tylko miód z cytryną a no i mam stawiała mi w wigilie bańki pierwszy raz z życiu takie bezogniowe ale w ciąży też niemożna więc muszę znaleść jakąś wymówkę dlaczego już ich neichce zanim oficjalnie się dowiedzą wszyscy.
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#717 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale tu sie poświatecznie dzieje
))) az milo ) ja po 3dniowym przeszkoleniu w opiece nad 1,5rocznym bardzo szybkim malcem co sie nalatalam za nim to moje lepsze niz spacery![]() dotkaa: ja to bym zlozyla skarge, bez względu na to, jak Cie potraktuja jak nastepnym razem pojdziesz.... wiele kobiet moze nie miec takiego samozaparcia jak Ty i jak taka niewyszkolona baba nie zechce zapisac jej na wizyte, to moze miec awarie... ((( Cytat:
)) podziwiam kobiety, ktore bedac w ciazy ogarniaja jeszcze pozostałe dzieci... bo przeciez nie mogą sobie wtedy odpoczac, polezec i sie zrelaksowac... szacun!gratulacje, witamy!! zostan z nami!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
)) czekamy teraz na imię )))hahahah dobre ))))Dziewczyny któraś z was chyba wrzucała na wątku poprzednim taki tekst o zachowaniach kobiety w 1,2,3 ciązy - nie moge tego odnaleźc. Jakby któras z was miala na wierzchu lub pod reka to poprosze na priw.. i ten tekst o tym, co facet powinien robic, aby sie poczuc jak w ciazy tez bym poprosiła...musze tez zaraz poszukac tytuł tej ksiażki ktora polecacie )) moze w empiku ja znajde, bo bony dostalam (oprocz samych ksiazek to dla mnie jeden z najlepszych prezentow jakie moge dostawac zawsze z kazdej okazji i bez okazji wlasciwie tez;P),Irmith: czy przy pierwszej ciąży chodzilaś do szkoły rodzenia? kuzynka polecała mi "bobasa" w chylonii... a może od Ciebie jakieś opinie? bo z moich stron 3miejskich jestes ![]() 4mypassion: gratulacje bliźniaków ) ja to bym chciała, ale juz wiem, że jedno bedzie..
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym, co facet ma rbić, by zrpzumieć kobietę w ciąży to ja wrzucałam
Już Ci ślę na priv
|
|
|
|
#720 |
|
Konto usunięte
|
Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wydali. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. Wnuki Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

Dodam, że TŻ był ze mną cały czas podczas całej wizyty. USG było przez brzuszek i było wszystko pięknie widać
(była w normie, ale w dolnej granicy), więc pani doktor przepisała mi żelazo, żeby to podnieść. 
Rzeczywiście sie działo na wizycie 
jestem już po ;D
6tydz.4dni - lekarz mówił mi że może to jeszcze za wcześnie na to -oby przy następnej było widać
Choć, jak dla mnie jedno dziecko to wyzwanie
tam faktycznie jest +/-)

brzuch od czasu do czasu zaboli, zakuje i tyle. Martwię się: