Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-29, 11:24   #691
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
No więc tak. Jeśli chodzi o wczorajszą wizytę to przebiegła ona tak jak zwykle. Najpierw badanie na samolocie (czego nie cierpię), a później oczywiście usg na leżance Dodam, że TŻ był ze mną cały czas podczas całej wizyty. USG było przez brzuszek i było wszystko pięknie widać Pani doktor dokładnie pooglądała maluszka z każdej strony. Aż się zdziwiłam, że tak długo go ogląda, ale przy okazji i ja i TŻ mogliśmy podziwiać nasze cudo Pokazywała nam gdzie jest rączka, gdzie nóżka itp. Chociaż nawet nie musiała bo było wszystko dobrze widać Maleństwo było baaaaardzo ruchliwe (przez chwilę mogliśmy podziwiać jak robi wygibasy i macha rączkami i nóżkami ) Pani gin stwierdziła, że mamy strasznie ruchliwe dziecko A po chwili jak zobaczyliśmy nóżkę podniesioną do góry , którą maleństwo się rozpychało w brzuszku to pani doktor stwierdziła, że mamy akrobatę
Z wyników ostatniej mojej morfologii wynikło, że mi spada hemoglobina (była w normie, ale w dolnej granicy), więc pani doktor przepisała mi żelazo, żeby to podnieść.

Aha i UWAGA!!!
Maleństwo nie zostało już zmierzone w całości (znaczy od głowy do pupy) bo jest już na to za duże Zmierzona została tylko główka, która ma 3,5cm

A teraz chciałam Wam zakomunikować, że jako pierwsza na naszym wątku otwieram rozpoznawanie płci u naszych maleństw

Siusioka nie ma!!! Będzie Dziefcynka!!!

A tu malutka macha wszystkim ciocią z wątku
Na drugim zdjęciu zmierzona główka
Gratulacje!!!! Witamy pierwszą kobitkę tego wątku
Ale super Rzeczywiście sie działo na wizycie
Fajnie nam macha rączką Odmachujemy!!!!!

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2012-12-29 o 11:26
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:27   #692
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4mypassion Pokaż wiadomość
Witamm jestem już po ;D
A więc tak dostałam leki na podtrzymanie ciąży i się dowiedziałam że mogę mieć bliźniaki szok wielki .W jednym ,,gniazdku'' jeszcze nie ma zarodka więc to nie pewne ale jest mniejsze to wszystko będzie wiadome przy następnej wizycie ))
A większy dzidziuś urósł ale jeszcze nie było widać bicia serduszka 6tydz.4dni - lekarz mówił mi że może to jeszcze za wcześnie na to -oby przy następnej było widać
GratulujęChoć, jak dla mnie jedno dziecko to wyzwanie,a co dopiero dwójka

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny z rana!

już raz przymierzałam się do tego wątku w poprzednim miesiacu ale po 2 cyklach nam się udalo dziś rano dzień po 1 dniu sm zobaczyłam 2 kreski ciesze się strasznie ponieważ 09-02-2013 mamy ślub więc akurat idealnie i dzięki temu że się udalo w pracy przedłużą mi umowę do dnia porodu i zasiłek macierzyński zapłacą...bo raczej na umowe na czas nieokreślony niema co liczyć..no chyba ze do konca marca bym niepowiedziała o ciązy ale wtedy to juz będzie widac

wizyte u gina umówiłam sobie kilka dni temu na 18 - tylko niewiem czy to nie za późno jest ale chyba akurat powinno być już coś widać. teraz będę dni dłużyły się jeszcze bardziej...

dodatkowo w święta złapało mnie straszne przeziębienie brałam ibuprom tylko więc mam nadzieje że to nic nie zaszkodzi...

Hmm chyba musze założyć nowy wątek bo internetowe kalkulatory mówią że urodzę we wrześniu między 1 a 4
Witamy

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
PS. Gdzieś czytałam i jedna dziewczyna tutaj na forum pisała, że trzeba się zgłosić do ginekologa do 10tyg ciąży, aby dostać becikowe, więc to też ważne
Tak, to prawda

Cytat:
Dziewczyny... jedne z Was piszą, że widziały serce dziecka, inne, że słyszały. Kiedy już widać serduszko to można je również usłyszeć? Jak to jest?
Też chętnie bym posłuchała

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Właśnie doczytałam, że echosonda pozwala na wysłuchanie tętna dziecka około 12-14 tygodnia ciąży.
Więc wcześniej zobaczymy serduszko, ale usłyszymy je później? Czy to tak?
Ja jak miałam usg w 6 tc to widziałąm tylko skaczące serduszko, w 7tc lekarz już dał mi posłuchać Nie wiem czy to wynika z wieku ciąży, czy ze sprzętu, za każdym razem badanie było wkonywane na innym.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:27   #693
dzoan
Zakorzenienie

Malinka0525 jej jaki duży bobas u mnie dopiero widać było kikutki zwiastujące rączki i nóżki, a tutaj taka wielka kształtna już rączka..ślicznie I płeć można określić, gdzie również myślałam, że to dopiero bliżej 20tc..gratuluję

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:29   #694
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No więc tak. Jeśli chodzi o wczorajszą wizytę to przebiegła ona tak jak zwykle. Najpierw badanie na samolocie (czego nie cierpię), a później oczywiście usg na leżance Dodam, że TŻ był ze mną cały czas podczas całej wizyty. USG było przez brzuszek i było wszystko pięknie widać Pani doktor dokładnie pooglądała maluszka z każdej strony. Aż się zdziwiłam, że tak długo go ogląda, ale przy okazji i ja i TŻ mogliśmy podziwiać nasze cudo Pokazywała nam gdzie jest rączka, gdzie nóżka itp. Chociaż nawet nie musiała bo było wszystko dobrze widać Maleństwo było baaaaardzo ruchliwe (przez chwilę mogliśmy podziwiać jak robi wygibasy i macha rączkami i nóżkami ) Pani gin stwierdziła, że mamy strasznie ruchliwe dziecko A po chwili jak zobaczyliśmy nóżkę podniesioną do góry , którą maleństwo się rozpychało w brzuszku to pani doktor stwierdziła, że mamy akrobatę
Z wyników ostatniej mojej morfologii wynikło, że mi spada hemoglobina (była w normie, ale w dolnej granicy), więc pani doktor przepisała mi żelazo, żeby to podnieść.

Aha i UWAGA!!!
Maleństwo nie zostało już zmierzone w całości (znaczy od głowy do pupy) bo jest już na to za duże Zmierzona została tylko główka, która ma 3,5cm

A teraz chciałam Wam zakomunikować, że jako pierwsza na naszym wątku otwieram rozpoznawanie płci u naszych maleństw

Jaka śliczna Mała Malinka
I jakie ma długaśne palce

Ale widzę, że główka "tydzień starsza" i prześcigasz mnie porodowo o tydzień

Chyba zacznę zakłady stawiać

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:29   #695
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
malinka no pięknie!
bardzo się cieszę z Twojej wizyty, tak bardzo pomyślnej)

rączkę widzę i macham również)
a co do płci to bardzo szybko udało się ją ustalić... myślałam, że to dopiero około 20 tygodnia)
Wydaje mi się, że wszystko zależy od sprzętu usg. Na pewno gdyby pani doktor miała co do płci jakieś wątpliwości to poinformowałaby nas o tym. A ona nawet już sobie wpisała, że to będzie dziewczynka A TŻ sam mi mówił, że też nie widział siusiaka tylko "przedziałek"

Wam również życzę szybkiego rozpoznania płci

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:32   #696
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Ja jak miałam usg w 6 tc to widziałąm tylko skaczące serduszko, w 7tc lekarz już dał mi posłuchać Nie wiem czy to wynika z wieku ciąży, czy ze sprzętu, za każdym razem badanie było wkonywane na innym.
Wydaje mi sie ze to kwestia sprzętu ale moge sie mylić gdyz jestem niedoświadczoną pierworódką

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, że wszystko zależy od sprzętu usg. Na pewno gdyby pani doktor miała co do płci jakieś wątpliwości to poinformowałaby nas o tym. A ona nawet już sobie wpisała, że to będzie dziewczynka A TŻ sam mi mówił, że też nie widział siusiaka tylko "przedziałek"

Nie moge sie doczekac!
Jak byłam w czwartek na usg to rozmawiałam z jedną kobitka w poczekalni.Była w 20tc i mówiła ze jej dziecko obróciło się plecami i nie chce płci pokazać
Stary 2012-12-29, 11:33   #697
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziękuję wybitnie za życzenia

A tak na serio to teraz czekamy na imię naszej pierwszej Księżniczki

Mały
Stary 2012-12-29, 11:34   #698
Rockyyy
Zakorzenienie

Ja uciekam.Musze jechac po męża do pracy A jak sie spóźnie to się wyda ze utknęłam na wizażu

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Może Saturina ,żeby małemu Saturinowi było raźniej ?
Stary 2012-12-29, 11:36   #699
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Jaka śliczna Mała Malinka
I jakie ma długaśne palce

Ale widzę, że główka "tydzień starsza" i prześcigasz mnie porodowo o tydzień

Chyba zacznę zakłady stawiać
Też się nad tym zastanawiałam, ale tam pisze +/- 6 dni, więc może to będzie akurat -6dni i wtedy będzie terminowo ok Heheh mam olbrzymka w brzuchu a długie paluszki to po tatusiu na pewno bo on informatyk

Milenka
Stary 2012-12-29, 11:39   #700
surka
Zakorzenienie

malinka

Gratuluje udanej wizyty Ale ta nasza dziewuszka już duża Ja już też chcę ten tydzień
Stary 2012-12-29, 11:47   #701
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja uciekam.Musze jechac po męża do pracy A jak sie spóźnie to się wyda ze utknęłam na wizażu

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Ach ten wizaż...

Mąż jak coś szukał Saturnina to wyszło, że istnieje forma żeńska właśnie Saturnina
Teraz tak z ciekawości się zastanawiam czy w urzędzie by go zarejestrowali Saturnin Chryzogon?! (musze to często powtarzać co by nie zapomnieć jak to moje biedne dziecko się nazywa bo mi z głowy to dziwne imię wylatuje) Chyba przedzwonię i zapytam
Cytat:
Też się nad tym zastanawiałam, ale tam pisze +/- 6 dni, więc może to będzie akurat -6dni i wtedy będzie terminowo ok Heheh mam olbrzymka w brzuchu a długie paluszki to po tatusiu na pewno bo on informatyk
I będzie pianistką
a ja myślałam, że to piąty lub 6 dzień ( tam faktycznie jest +/-)

Mały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 11:49   #702
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi sie ze to kwestia sprzętu ale moge sie mylić gdyz jestem niedoświadczoną pierworódką

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Nie moge sie doczekac!
Jak byłam w czwartek na usg to rozmawiałam z jedną kobitka w poczekalni.Była w 20tc i mówiła ze jej dziecko obróciło się plecami i nie chce płci pokazać
Moja córcia chyba wyjątkowo mało wstydliwa jest a tak na serio, to pani doktor specjalnie żeby określić samą płeć zrobiła mi usg dowcipne (więc znowu miałam i przez brzuch i dowcipne)

Cytat:

Jak pisałam te życzenia to pomyślałam o Tobie, że Ty to akurat dowiesz się najpóźniej

A imię mieliśmy tylko dla chłopca wybrane więc dla dziewczynki jeszcze nie mamy

Milenka
Stary 2012-12-29, 11:49   #703
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Aha i UWAGA!!!

Gratuluję córeczki
Zdjęcie mnie rozwaliło taka malusia rączka i tak fajnie wyszło super.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:50   #704
Neni1984
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez 4mypassion Pokaż wiadomość
Witamm jestem już po ;D
A więc tak dostałam leki na podtrzymanie ciąży i się dowiedziałam że mogę mieć bliźniaki szok wielki .W jednym ,,gniazdku'' jeszcze nie ma zarodka więc to nie pewne ale jest mniejsze to wszystko będzie wiadome przy następnej wizycie ))
A większy dzidziuś urósł ale jeszcze nie było widać bicia serduszka 6tydz.4dni - lekarz mówił mi że może to jeszcze za wcześnie na to -oby przy następnej było widać

Asiunia1230
- to się cieszę że widziałaś bicie serduszka swojej fasolki )
ps.ja dziś zamówiłam 2 op.mustelli ))
Ale fajnie
Cytat:

Aha i UWAGA!!!

Czekamy na imię
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:51   #705
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

malinka gratuluje. i jak pieknie macha. No i dziefcynka - super.
Ja dopiero w 20 tyg sie upewnilam, ze Marysia to jednak dziewczynka, bo sie pieknie wtedy pokazala i juz watpliwosci nie bylo. Teraz tez mysle ze bedzie dziewczynka
Ogarnelam Mery zabawki, to znow je wywalila z kosza - szlag czlowieka trafia.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 11:54   #706
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Ach ten wizaż...

Mąż jak coś szukał Saturnina to wyszło, że istnieje forma żeńska właśnie Saturnina
Teraz tak z ciekawości się zastanawiam czy w urzędzie by go zarejestrowali Saturnin Chryzogon?! (musze to często powtarzać co by nie zapomnieć jak to moje biedne dziecko się nazywa bo mi z głowy to dziwne imię wylatuje) Chyba przedzwonię i zapytam

I będzie pianistką
a ja myślałam, że to piąty lub 6 dzień ( tam faktycznie jest +/-)
Hahah całkiem możliwe

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
malinka

Gratuluje udanej wizyty Ale ta nasza dziewuszka już duża Ja już też chcę ten tydzień
Ani się nie obejrzysz a już będziesz prawie w połowie. Ja sama nie wiem kiedy mi to zleciało A jeszcze pamiętam jak test robiłam i drżały mi ręce i nie mogłam trafić by z tej plastikowej fiolki mocz na test wpuścić

Milenka
Stary 2012-12-29, 11:58   #707
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

malinka chcesz aby na pierwszej stronie zaznaczyc ze czekasz na dziewczynke??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:59   #708
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah całkiem możliwe

Ani się nie obejrzysz a już będziesz prawie w połowie. Ja sama nie wiem kiedy mi to zleciało A jeszcze pamiętam jak test robiłam i drżały mi ręce i nie mogłam trafić by z tej plastikowej fiolki mocz na test wpuścić
Oby
Stary 2012-12-29, 12:00   #709
malinka0525
Zadomowienie

Domciatko miałam do Ciebie pisać w tej sprawie ale zapomniałam Pewnie, że chcę

Milenka
Stary 2012-12-29, 12:03   #710
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:05   #711
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah całkiem możliwe

Nie mogę się napatrzeć na tą Twoja Córę

Mały
Stary 2012-12-29, 12:09   #712
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

[/COLOR]a co do tych bliźniaków, to ja się strasznie boję tego.
u mnie w rodzinie i babcia i prababcia miały siostry bliźniaczki, ale ja się boję i mam taką nadzieję, że jedno serduszko we mnie bije.
dzięki za cieple przyjęcie!

jak ja bym się cieszyła z bliźniaków.. dzieci z głowy na całe życie u mojego TŻ w rodzinie zdarzają się bliźniaki.. teraz tak myślę czy do Sylwestra który spędzamy sami dam rade się nie wygadać z ta ciążą.. o ile sam na to nie wpadnie do poniedziałku

Dziewczyny co do objawów ciąży to ja mam takie klasyczne czyli:
-piersi bolą mnie jak na okres już od około tygodnia,
-uczucie pełnego brzucha mimo że w żołądku pusto,
-senność,
-kilka razy było mi mdło, aż zastanowiło bo nigdy nie miałam mdłości, jem nieregularnie ale nigdy nie odczuwałam czegoś takiego...
Stary 2012-12-29, 12:10   #713
Neni1984
Zakorzenienie

Mój mąż do wczoraj chciał chłopaka, a teraz chce dziewczynkę - powód? Bo dziewczynka będzie córeczką tatusia, a chłopak będzie pewnie za mną bardziej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 12:13   #714
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Nie mogę się napatrzeć na tą Twoja Córę
Twoja na pewno jeszcze większa od mojej i na pewno równie śliczna jak wszystkie nasze dzieci ja cały czas mam przed oczami tą rozpychającą się nóżkę

Milenka
Stary 2012-12-29, 12:14   #715
karolson
Zakorzenienie

[QUOTE=Rockyyy;38334579]\

Zostań z nami Łykaj kwasik i czekaj grzecznie na wizyte a my poczekamy z Tobą [COLOR="Silver"]

dzięki, łykam, łykam już od jakiś 3 miesięcy tylko dość nieregularnie, ale od dziś to się zmieni.

postanowiłam juz nie brać żadnych leków na to przeziębienie tylko miód z cytryną a no i mam stawiała mi w wigilie bańki pierwszy raz z życiu takie bezogniowe ale w ciąży też niemożna więc muszę znaleść jakąś wymówkę dlaczego już ich neichce zanim oficjalnie się dowiedzą wszyscy.
Stary 2012-12-29, 12:17   #716
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Twoja na pewno jeszcze większa od mojej i na pewno równie śliczna jak wszystkie nasze dzieci ja cały czas mam przed oczami tą rozpychającą się nóżkę
Ja moją zobaczę dopiero w lutym to teraz będę sobie oglądać Twoją o!

Mały
Stary 2012-12-29, 12:18   #717
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Persephonejakie blizniaki ???ty bedzies miec blizniaki?)
ja, 4mypassion.

Malinka super, że wszystko OK i że znacie już płeć W 16 tygodniu to myślę, że już wiarygodne badanie

Tak mi się wydawało, że kwestia posłuchania serduszka rozbija się o sprzęt.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:19   #718
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ale tu sie poświatecznie dzieje))) az milo) ja po 3dniowym przeszkoleniu w opiece nad 1,5rocznym bardzo szybkim malcem co sie nalatalam za nim to moje lepsze niz spacery

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
mowie Wam.. jaki mialam dzis dzien
dotkaa: ja to bym zlozyla skarge, bez względu na to, jak Cie potraktuja jak nastepnym razem pojdziesz.... wiele kobiet moze nie miec takiego samozaparcia jak Ty i jak taka niewyszkolona baba nie zechce zapisac jej na wizyte, to moze miec awarie...(((

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ja juz coraz lepiej, ale ta choroba mnie wykancza - znow schudlam 2 kg. Wczoraj caly dzien bylam o jednej bulce z maslem, bo przy kaszlnieciu wszystko wracalo. Ale juz lepiej. Dzis tesciowa wpadnie nasmaruje mnie siprytusem i trzeba sie kurowac, bo wizyta 3 stycznia i co by nie prychac lekarzowi. Az sie boje co z malenstwem po tych chorobach.
dobrze ze juz lepiej)) podziwiam kobiety, ktore bedac w ciazy ogarniaja jeszcze pozostałe dzieci... bo przeciez nie mogą sobie wtedy odpoczac, polezec i sie zrelaksowac... szacun!

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny z rana!
gratulacje, witamy!! zostan z nami!!

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny... jedne z Was piszą, że widziały serce dziecka, inne, że słyszały. Kiedy już widać serduszko to można je również usłyszeć? Jak to jest?
Też chętnie bym posłuchała [COLOR="Silver"]
my pierwszy raz zobaczylismy wykres bicia serduszka i je uslyszelismy jakos 6tc 4d..a drugiej wizycie.. niestety od razu okazalo sie, że choc miesci sie w normie, to jednak jest w dolnej granicy i nie bije tak szybko jak powinno.. dostalam acard na rozrzedzenie krwi i dwa tyg pozniej juz biło mocno!

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Aaaaa dziewczyny czy któraś z Was przechodzi ciążę praktycznie bezobjawowo??? bo ja już świruję, fakt, że odrzuciło mnie od niektórych potraw itp. ale oprócz tego nic mi nie jest brzuch od czasu do czasu zaboli, zakuje i tyle. Martwię się:
zdrowka duzoo!! i szybkiego powrotu do zdrowia! ja należę do tych osob które bezobjawowo przechodzą - no tylko sennosc notoryczna mnie meczy... chociaz od tygodnia, dwoch jest jakos lepiej troszke...

Cytat:
No więc tak. Jeśli chodzi o wczorajszą wizytę to przebiegła ona tak jak zwykle.

słodkie!!! gratulacje dziewczynki!!!)) czekamy teraz na imię)))

Cytat:

hahahah dobre ))))

Dziewczyny któraś z was chyba wrzucała na wątku poprzednim taki tekst o zachowaniach kobiety w 1,2,3 ciązy - nie moge tego odnaleźc. Jakby któras z was miala na wierzchu lub pod reka to poprosze na priw.. i ten tekst o tym, co facet powinien robic, aby sie poczuc jak w ciazy tez bym poprosiła...

musze tez zaraz poszukac tytuł tej ksiażki ktora polecacie)) moze w empiku ja znajde, bo bony dostalam (oprocz samych ksiazek to dla mnie jeden z najlepszych prezentow jakie moge dostawac zawsze z kazdej okazji i bez okazji wlasciwie tez;P),

Irmith: czy przy pierwszej ciąży chodzilaś do szkoły rodzenia? kuzynka polecała mi "bobasa" w chylonii... a może od Ciebie jakieś opinie? bo z moich stron 3miejskich jestes

4mypassion: gratulacje bliźniaków) ja to bym chciała, ale juz wiem, że jedno bedzie..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:25   #719
Neni1984
Zakorzenienie

Z tym, co facet ma rbić, by zrpzumieć kobietę w ciąży to ja wrzucałam Już Ci ślę na priv
Stary 2012-12-29, 12:27   #720
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Wnuki
Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości