|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Gdzie w Wawie jest sklep z przebraniami albo tylko z gadżetami jak np maski, czapki policjanta, różdżki, itp ?
Znacie ciuchalec jakiś (second hand) gdzie można kupić przebrania takie? albo coś łatwo skleić?
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
W Złotych Tarasach jest taki sklep "Enjoy!" bodajże, gdzie są rzeczy tego typu - kompletne przebrania, jak i jakieś drobne gadżety, on jest jakoś w sąsiedztwie Smyka.
|
|
|
|
#513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() znacie jeszcze inne takie miejsca? Bo pewnie w tym ENJOY ceny są równie fajne co w złotych ogólnie. Albo ciuchalec gdzie można znaleźć jakieś fajne rzeczy, bo np te z jana pawła to mają rzeczy jak na starsze babcie, więc nie wiem gdzie szukać indziej
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2012-12-28 o 12:05 |
||
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
W Lidlu w tym tygodniu są przebrania - strój dla dorosłego kosztuje chyba 30 czy 40 zł.
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od wczoraj promocja a już dziś nie było żadnego MNICHA ani żadnej pielęgniarki S. ale cos wybrałam... nooo i 40 zł i jest mój, a nie jak z wypożyczalni za 100 zł i oddać kolejnego dnia. Dziękuję Ci, bardzo mi pomogłaś !
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś wie kiedy Dorothy Perkins w ZT startuje z wyprzedażą? A może już się zaczęła?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#517 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Coś konkretnie Cię interesuje?Czy jest i gdzie jest w Warszawie jakaś tania apteka, tj. taka, w której za Effaclar duo nie zapłacę więcej jak 40-50 zł (u mnie jest po ok. 35 zł, ale nie zdążę kupić, a wyjeżdżam...). Przy rondzie Starzyńskiego i na Dąbrowszczaków ceny są z kosmosu Ps. najlepiej żeby była gdzieś na Pradze ew. w okolicach centrum, Mokotów i Ursynów odpada raczej, ale w sumie możecie napisać, może komuś się przyda ![]() Czy w Superpharm kupię wodę termalną Avene w sensownej cenie? I czy nadal jest -30% na kolorówkę? Będę w ZT i / lub w Arkadii, ale nie wiem, czy sens wpadać
Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2012-12-29 o 12:24 |
|
|
|
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
możecie polecić mi jakiegoś dobrego okulistę/optometrystę? Oraz jakiś salon gdzie kupię okulary ale nie wydam na nie całej wypłaty? |
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostępne są u nich 2 typy badań: okulistyczne - 68zł i optometryczne - 130zł. Jak dokonujesz zakupu okularów (soczewki + oprawka) za badanie płacisz połowę
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z maila jakiego dostałam wynika, że 30% na kolorówkę w SP jest do 31.12. W sephorze też jest 30% na kolorówkę do końca miesiąca. |
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też byłam w tym salonie kilka razy i zawsze bylam zadowolona. W żadnym salonie nie zrobiono mi tak dokładnej i praktycznie bezbolesnej depilacji woskiem.
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze mam pytanie - napisałam do nich z pytaniem czy są moje oprawki i są, więc niebawem wybiorę się, zrobię badania i kupię okulary. Powiedz mi jeszcze ile kosztują szkła do okularów, bo kompletnie wypadłam z tematu i nie wiem nawet jakich kwot się spodziewać? Rzędu 200 czy 400 zł? Rozumiem że wszystko zależy jeszcze od tego z jakiego są tworzywa, czy mają filtry itd. Interesują mnie plastikowe z filtrami ...
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy od wady jaką masz, nie da się raczej tak w ciemno określić ceny szkieł...
|
|
|
|
#528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja, z tego co pamiętam za szkła zapłaciłam coś ok. 200zł, ale sprawdzę jeszcze dokładnie na paragonie w domu. Cena może się różnić od Twoich, ponieważ ja mam cylindry dodatkowo.
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2012-12-31 o 13:57 |
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie w warszawie kupię taką kopertę A3: http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/inne...4-vertical.jpg ewentualnie zwykłą ładną teczkę tego samego rozmiaru, ewentualnie czy istnieją płaskie pudełka rozmiaru A3?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem trochę późno sie obudziłam ale może ktoś wie.
Czy w sylwestra aczkolwiek niekoniecznie o 12 ale wcześniej powiedzmy 18-21 są otwarte jakieś knajpy, pizzerie, cokolwiek? Nie chodzi mi o żadną zabawę sylwestrową ale tak, żeby normalnie pójść coś zjeść, napić się. Ktoś wie?Najchętniej centrum, Saska Kępa etc?
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Metro warszawskie:
jak teraz będize kursowało? od pon do czwartku, o której wyjedzie ostatnie metro z METRO CENTRUM w stronę młocin ? Bo wiem że miało być skrócone, i nie jeździć tak jak wcześniej, ale nie mogę nic znaleźć tutaj: ZTM - rozkład jazdy metro Dobrze widzę, że ostatnie metro w stronę MŁOCIN z centrum jedzie o 23:44 ? Bo pamiętam że nasza pani prezydent zadecydowala ze teraz chyba do 23? 22? jezdzic bedzie metro? Dziwne troche bo bilety podrozaly a metro bedzie skrocone...
|
#532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajnie by było, jakby jeszcze był kurs właśnie po 23 w obie strony, bo często sama jeżdżę. Jak zlikwidują to będzie czas na zaprzyjaźnienie się z autobusem, tylko że nie wiem jeszcze jakim A ogólnie to lipa, mam nadzieję, że będę sporadycznie musiała korzystać z przepraw na Mokotów nocą. ![]() Słowa p. prezydent: Metro nocą to luksus. |
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
W jakim miejscu najlepiej w Centrum i Śródmieściu znajdę jakiś sklep z dużym wyborem herbat? Najlepsza byłaby jakaś wyspa w CH. znacie takie? może Złote Tarasy? Tylko nie pamiętam czy coś takiego tam jest.
|
|
|
|
#534 |
|
Rozeznanie
|
W ZT jest Five O'clock - jest to sklepik taki jak inne/nie wyspa. Jest na poziomie -1 obok Kuchni Świata. Mają duży wybór różnych herbat i kaw, robią zestawy prezentowe itd. W Arkadii (to już dalej ale z centrum metrem albo tramwajem szybko dojedziesz) jest tea&tea (taki czerwony szyld, na przeciwko Carrefoura na parterze).
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupię podkład Revlon Colorstay w cenie innej niż standardowa czyli promocyjnej?
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Z metrem jeszcze nie wiadomo. HGW powiedziała, że może być ograniczone np. w pt, a w sob jeździć normalnie w nocy.
Tutaj jest ciekawy artykuł, jak efektywnie wydają te pieniądze ![]() http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1...e_logika_.html "Tak zwane bilety wolnej jazdy w normalnych warunkach przysługiwałyby jedynie kierowcom autobusów, motorniczym oraz maszynistom metra i SKM - tym, którzy nas wożą. Reszta, czyli siedzący za biurkami urzędnicy ZTM, MZA, Tramwajów Warszawskich i innych spółek, a także bliższe i dalsze rodziny wszystkich zatrudnionych w komunikacji powinni kupować bilety na normalnych zasadach. Warszawa sukcesywnie przestaje zlecać kursowanie autobusów tańszym przewoźnikom prywatnym. Czy w tym przypadku interesy reprezentowane przez członka rady nadzorczej MZA Leszka Rutę nie przysłaniają oczu dyrektorowi ZTM Leszkowi Rucie Jak to możliwe, by ta sama osoba pełniła takie funkcje? W wydaniu warszawskim garaże te okazały się jednak wyjątkowo drogą imprezą, zwłaszcza że między innymi te na Okęciu i os. Niedźwiadek stoją w dużej części puste. Do jednego miejsca miasto dopłaci więc 300 zł miesięcznie. Wiemy już więc, ile kosztuje nas utrzymywanie kompletnie pustych składów, które mniej więcej co kwadrans dojeżdżają do otwartej w zeszłym roku stacji na Lotnisku Chopina."
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
VisionAM, jeśli nie chcesz koniecznie kupować stacjonarnie, cocolita.pl (chyba ten sklep, nie jestem pewna
) ma teraz Revlony po 29,90. Żałuję, że moja półka z podkładami powoli się ugina a kasy mam niewiele, bo pewnie od razu bym kupiła
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo dzięki
![]() Z wysyłką to i tak mnie średnio urządza w sumie... w Krakowie kupowałam ten podkład za 35zł, w Warszawie mieszkam od niedawna i jeszcze nie wiem gdzie można go tanio dorwać Są aukcje na Allegro z Warszawy i jest możliwy odbiór osobisty, ale nikt mi nie odpisuje póki co na maile więc pomyślałam, że może się przejdę do jakiejś drogerii
|
|
|
|
#540 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, poszukuję fajnej, klimatycznej knajpki na spotkanie we dwoje. Żeby było miło, przytulnie i w miarę intymnie
Fajnie jakby oprócz możliwości pogadania przy np. winku była możliwość przytulenia Możecie coś polecić? Lokalizacja właściwie obojętna, chociaż idealnie byłoby,gdyby okolica sprzyjała spacerowi, czyli jeszcze klimatyczna okolica, nie wiem starówka, park. Ale nawet i nudną okolicę jakoś przełknę, byle knajpka miała świetny klimat
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Ps. najlepiej żeby była gdzieś na Pradze ew. w okolicach centrum, Mokotów i Ursynów odpada raczej, ale w sumie możecie napisać, może komuś się przyda

więc pomyślałam, że może się przejdę do jakiejś drogerii