|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
Ja myślę, że mnie to fatum matki założycielki może blokować ![]() Cytat:
![]() Brzmi to strasznie. Ja wiem, mnie też to czeka. Ale i tak nie umiem się po dziś dzień z tym wszystkim co cycowo-karmieniowe jakoś oswoić i pogodzić... Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co, po tym masażu po prostu umieram. I zaczynam się bać bólu porodowego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Rozeznanie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
Mnie też swędziało, ale jak się podgoiło to było już lepiej. Chociaż ja miałam i mam wciąż problem z blizną - boli mnie do tej pory, a już prawie 5 tygodni po porodzie. Jest w jednym miejscu taka twarda i to tam boli. Podczas załatwiania grubszej potrzeby też wciąż ciągnie mnie tam, ale to chyba dlatego że jeszcze szwy w środku się nie rozpuściły, a miałam ich 23. Ja nie robiłam płukanek, ogólnie to nie wolno ich robić. Nasiadówki mi kazali robić z wodą z szarym mydłem, oraz w wodzie z Tantum Rosa. To drugie rewelacyjnie odkaża ![]()
![]() |
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
Hej Kobietki!! Dlugo mnie nie bylo bo chwilowo przebywalismy sobie u tesciow
![]() Niestety ciagle uzywamy nakladek silikonowych, bez nich maly nie przyssa sie do piersi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Stężone roztwory nadmanganianu potasu mają działanie żrące. Wielokrotne stosowanie nawet słabych roztworów preparatu może wywołać silne podrażnienie skóry" http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1487 ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |||
Zakorzenienie
|
http://dziecko.onet.pl/78191,5,8,mac...2,artykul.html
zaje.biaszczy artykuł. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() Nie wyhodujesz monstrum nie bój się. A nawt jakby i tak je bedziesz kochac ![]() ![]() A co do bólu porodowego - mnie bardziej bolał masaż ![]() Co tam parcie, manualne robienie rozwarcia - to jest ból... ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Tyle tego dobrego. Ide spać. Dobranoc dzieweczki! ![]()
![]() |
![]() |
#666 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak samo mówiła mi położna o jakichś 3 kryzysach laktacyjnych (3 tygodnie, 3 miesiące i nie wiem kiedy jeszcze) - i uprzedzały, że będę mieć wrażenie, że dziecko nie dojada,i będzie się domagało nawet co godzinę. I że najczęściej popełnianym wtedy błędem jest sięganie po mm. A produkcja mleka musi się dostosować - i ponoć się to osiąga w ciągu 3-4 dni. A jak się podaje mm, to laktacja już nigdy nie osiągnie właściwego poziomu, bo do mózgu nie dotrze sygnał, że potrzeba więcej i lipa. A swoją drogą przez pierwsze tygodnie miałam jednego cycka wygryzionego do krwi, aż się bałam, że młody krew siorbie zamiast mleka ![]() Edytowane przez mmm12345 Czas edycji: 2012-12-28 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- A jest jakieś fatum ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
wstawać!!!
![]()
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa uuuuuu skurcz od 8 rano miałam już jakieś 5 skurczy w różnych odległościach. W nocy też miałam teoche skurczy ale tak seriami 2+-3 skurcze co jakies 20 min kilka godz przerwy i znowu.. Za raz jade na KTG zobaczymy co sie stanie . czy wróce do domu czy juz nie a wróce za kilka dni z malutka. Mała się troche mniej dzis rusza. rano miała tylko czkawke i lekko sie pokreciła i cisza.... wiecie co wam mowiem? rozmawiałam (pisałam) wczoraj ze swoim ( każde było w innym pokoju) i nie namawiałam jego specjalnie powiedziałam tylko o tej oxytocynie i takie tam. od tak mu to pisałam.... a On się ze mną póżniej kochał. ja normalnie szok. i powiem wam tez że był inny niż ostatnim razem.
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
No wiesz... w sensie, że kapitan schodzi ostatni z okrętu
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za rozwój akcji. I njus - jadę na porodówkę. Od 6 mam skurcze średnio co 5 min. dochodzące do minuty. Nospa nic nie zmieniła, wanna nie pomaga. Położna kazała jechać, sala zarezerwowana także proszę trzymać kciuki, bo jednak posiadanie przeze mnie 2,5 cm. szyjki nie nastraja do dzisiejszego dnia optymistycznie. Ale może jakoś pójdzie i jednak Ewcia się wykluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() evelina coś sie nie odzywa ostatnio wiec zostałam sama ![]()
![]() |
![]() |
#673 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Dziewczyny mam pytanie, czy zeszła wam już ta kreska na brzuchu? Ja jestem 3 tyg. po porodzie i dalej ją mam, ciemna jak nie wiem co, w górę od pępka i w dół od pępka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#675 |
Rozeznanie
|
A po jakim czasie? Czy to sprawa indywidualna? Wyczytałam na necie żeby pilingować to szybciej zblednie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- też mam taką ciemną i w górę i w dół od pępka, do tego pępek też ma ciemniejszy kolor |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tą krwią.... dokładnie ![]() ![]() Cytat:
I było się tak dołować? ![]() Raportuj z porodówki co i jak ? ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cześć!!! tak w ogóle bom zapomniała ![]()
![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak jak i pod tym, ze nie istnieje cos takiego jak "cienki pokarm" czy jałowy ![]() tez am ochote czasem dac mm bo wiem, ze dluzej si etrawi i dlzuej by mala spala ![]() ale z drugiej strony z synkiem mialam taka super bliskosc podczas karmienia piersia, a nigdy sie juz ona nie powtorzy bo rosnie i coraz mniej mamusi potrzebuje ![]() ![]() Dorcia i Dzika laseczki kciuki za szybkie porody ![]() ![]() ![]() Hania i na ciebie przyjdzie czas ![]() nie bylo mnie troszke i mam normalnie pare stron do nadrobienia suuuuper ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Jagna, co do krocza to ja też mam jakiś problem z tym...
Ciągle mnie ciągnie, cały czas. Jak za długo chodzę to mam masakrę, tak mnie boli nieprzyjemnie. Siadać tak do końca jeszcze nie umiem na luzie, bo ciągle czuję krocze, no i dodatkowo dziwna wydzielina..taka żółtawa, bardziej lejąca, oleista... Boje się, że to jakaś ropa ![]() Brałam antybiotyki po porodzie na zagojenie się ran, bo miałam obustronne pęknięcie pochwy i milion szwów. Może to te szwy się rozpuszczają w środku? Mam taki mętlik w głowie, że masakra. Gorączki nie mam, brzuch mnie nie boli, tylko to krocze pieprzone ![]() ![]() A jestem po porodzie 3 tygodnie i 4 dni już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wydzielina podobno pod koniec może być żółtawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Czytałam, ze wydzielina moze byc zołtawa a nawet biała.
tak ogolnie to mnie juz nie boli krocze, tylko blizna jest twarda i gruba i mam szwy jeszcze, niby rozpuszczalne i jestem juz pewna, ze mnie zszyl za mocno ![]() wymacalam sie i kurka bedzie lipa potem z bunga bunga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny na prawde wspolczuje problemow z dolem. Ja po cesarce wiecnie pomoge, ale powiem wam, ze u mnie powrot do normalnosci byl blyskawiczny. Bolu praktycnie zero, blizna niewielka, zadnego dyskomfortu. Urodzilam we wtorek, w czwartek juz sprzatalam w domu, a w sobote sama pojechalam autem na zakupy do Lidla. Nic tylko rodzic
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- I jeszcze wam powiem, ze zaczelismy juz z mezem wspolzyc i mimo nie ruszonego krocza tez sprawialo mi trosxke bolu. Teraz jedt lepiej, tyko zadnego zabezpieczenia nie uzywamy.. zeby Nelcia zaraz diostrzyczki czy braciszka nie miala ![]()
![]() |
#685 | |||
Zakorzenienie
|
Aaaa no tak
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
po pierwszej ciąży trzymała mi się dość długo, parę miesięcy, stopniowo znikała ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() nie dawaj mm ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny ja nadal w domu. nie chcą mnie jeszcze na porodówce
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
eee jak to, ktg zrobili? czy w ogole nie pojechalas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
byłam na KTG. Lekarz powiedział żeby przyjśc w poniedziałek na kolejny zapis. Miałam 3 skurcze na tak pod 50 i z jakieś 6 ruchów małej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.