|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Cytat:
O taki mam na co dzień http://ortmedic.pl/oferta/ortezy/ort...cool-trom.html
Razem od 08.03.08 Zaręczeni od 29.08.12 Ślub 17.05.14 Edytowane przez adziia13 Czas edycji: 2012-12-29 o 12:17 |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Konto usunięte
|
tez mialam kolana porozwalane (znaczy jedno wylamane drugie skrecone). l;ekarz mowi ze obcasow nosic nie powinnam ale jak zaloze od swieta to ok. (i mam 12 par szpilek w szafie, nie niskich, takich 10 cm+
). stabilizatory sa ok w pierwszych tygodniach od urazu, potem rozleniwiaja miesnie i nie trzymaja ani wiezadla ani miesnie. i latwo o nastepny uraz---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
to niezle, taki na codzien? dawno mialas ten uraz? |
|
|
|
|
#2403 |
|
Rozeznanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3833578 3]tez mialam kolana porozwalane (znaczy jedno wylamane drugie skrecone). l;ekarz mowi ze obcasow nosic nie powinnam ale jak zaloze od swieta to ok. (i mam 12 par szpilek w szafie, nie niskich, takich 10 cm+
). stabilizatory sa ok w pierwszych tygodniach od urazu, potem rozleniwiaja miesnie i nie trzymaja ani wiezadla ani miesnie. i latwo o nastepny uraz---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- to niezle, taki na codzien? dawno mialas ten uraz?[/QUOTE] W styczniu 2010. Od tego czasu miałam 4 operacje ostatnią we wrześniu tego roku.
|
#2404 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Rozeznanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3833597 4]to niezle. ale jakies zerwanie wiezadla? bo to mega powaznie wyglada, ja ze swoim wylamaniem moge sie schowac[/QUOTE]
Upadłam kolanem na takie małe lodowe kuleczki na stoku i taka kuleczka weszła do kolana i z niego wyszła (nie bolało, aż tak jak brzmi). Kuleczka uszkodziła chrząstkę na kłykciu przyśrodkowym kości udowej i oprócz tego zrobiła się torbiel koło tętnicy udowej. Pierwsza operacja to było wycięcie tej torbieli - lekarz na początku bał się podjąć, bo niby ryzyko, że tak blisko tętnicy. Druga - artroskopia zwiadowcza, z najprościej mówiąc wygładzeniem chrząstki. Potem zastrzyki dostawowe z kwasu hialuronowego. Trzecia - artroskopia z nawiercaniem kości do tzw. pierwszej krwi, aby z kom. macierzystych krwi nabudowała się chrząstka Czwarta - przeszczep chrząstki z pełnym otwarciem stawu Lekarz na drugiej i trzeciej operacji zastosował mniej inwazyjne procedury z nadzieją (w pełni uzasadnioną), że chrząstka się zregeneruje sama, bo tak się dzieje u większości pacjentów.
|
#2406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
myha dziękuję, napewno będzie ok ja jestem z tych co mówią "jest ryzyko, jest zabawa". Mimo operacji nie ominęłam żadnego sezonu
|
#2408 | |
|
BAN stały
|
Larysa no nie mam ale pilnuje żeby nie wrócił
![]() Cytat:
![]() Pytam bo właśnie potrzebuję takiego sportowego bo ostatnio kolano ostro dostaje w kość |
|
|
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. U mnie juz sylwester z dwojka na sto procent. W nocy w ogole nue spalam,taka goraczka. Wszystko mnie boli.
Velika, ty tez sylwester z dwojka? :P
|
|
#2410 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#2411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sportową mam taką: http://www.med-orth.pl/kolano/push-m...acj-boczn.html Jestem z niej bardzo zadowolona, bardzo odciąża kolano i zabezpiecza przed wszystkimi ruchami grożącymi wywichnięciem lub zerwaniem więzadeł. Nadaje się nawet na basen
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2412 |
|
Winter is coming
|
Ale tak szczerze mówiąc to nie lubię sylwestra i w sumie jakoś mnie to szczególnie nie martwi. Wolę spontaniczne imprezy
Za to znajomi załamani, bo beze mnie i chłopa nie umieją się bawić
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha, you made my day
![]() U nas to najbardziej ja zalamana. Tak chcialam sie wytanczyc. TZ zero problemu, mowi, ze niewazne gdzie, wazne, ze razem :P
|
|
#2414 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nardobiłam Was jakoś Co to prawa jazdy ja zdałam za 2 razem, a co najlepsze to drugi egzamin miałam tym samym autem, na tym samym stanowisku się zaczynał i był ten sam egzaminator Po egzaminie zadał mi pytanie "Proszę mi powiedzieć ja to się stało, że nie zdała pani za pierwszym razem? Jeździ pani świetnie." Jakby mnie nie uwalił za pierwszym razem na placu to na bank bym zdała wtedy
|
#2415 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak zaraz po Świętach, to szok dla organizmu może być ![]() Cytat:
![]() agunieczka Dzięki! Tobie również udanej zabawy życzę ![]() To ja wyższa trochę jestem, mam 164, a zawsze chciałam być niższa Moja mama ma 154
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
Moi rodzice cały czas nie dowierzają, że za 1,5 roku planuję wyjść za mąż.. Tata udaje, że słyszy 5 lat zamiast 1,5 , mama trochę lepiej to przyjmuje, ale uważa, że jestem za młoda.. Przynajmniej rodzice TŻ powiedzieli mu, żeby już się ożenił
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kiedy dowód jest wazniejszy od ubezpieczenia ? pózniej zapytał sie kiedy miałam ostatni raz miesziaczke i wypisał jakiesz szaszetki które mam sobei rano zarzyc zebym sie nie odwodniła..... zamiast dać mi zastrzyk zebym juz sie nie meczyła i nie wymiotowała to ten olał sprawe, bez zadnego badania.... rano pojechałam do mojej przychodzi i tam byli strasznie zdziwieni jak on mnie potraktował to stwierdziłam a co zgłosze to bo taki ktos psuje reputacje całej opiece całodobowej....
|
|
#2418 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
No ale ja w twoim wieku to miałam fiubździu w głowie
|
|
#2419 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2420 | |
|
BAN stały
|
Opis siostry TŻta na fejsie:
Cytat:
|
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() AnULka248 poka bluzke na sylwestra! ![]() monikkad zaraz Cię oblukam a co do zdjęć z naszych ślubów to już nie mogę się doczekać jak Twoje zdrówko? Zuzik06 ja też w dziesiątce się zmieściłam sesji narzeczeńskiej nie robiliśmy i chyba nie będziem robić. Fajna sprawa, ale szkoda mi pieniędzy a instruktorzy mówili, że świetnie jeżdżę i nie wiedzą dlaczego tak się dzieje...ane3kaa tekst piosenki masakryczny poznanianka1990 też dobre agunineczka wzajemnie udanej zabawy i szczesliwego Nowego Roku! Zuzik06 co do daty ślubu to na pewno chcieliśmy wiosną albo latem... na początku myśleliśmy też nad wrześniem, ale stwierdziłam, że to zadaleko i chcę czerwiec a dlaczego 14... hm... 21 moja koleżanka bierze ślub i zastanawialiśmy się na 7 albo właśnie nad 14. 7 się poznaliśmy (ale września), tylko że 7 jest pechowa dla mojej mamy. 14 będzie nowym świętem ![]() alloffkowa trzymam ![]() starry_eyes 20 lat masz tak? bo piszesz, że taka młodziutkaA co do jeżdżenia samochodem to ja też uwielbiam oczywiście mój TŻ tak samo mówi, że to źle, tamto źle i raz też się tak przesiadłam teraz częściej on jeździ, bo ja mam jakiś uraz bo tamtorocznym zarzuceniu nas
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzik06 20 skończę w marcu
Pewnie jestem najmłodsza w tym wątku ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Daaawno mnie tu nie było Święta przeleciały mi za szybko Witam nowe
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
misiadelko omg
![]() starry_eyes to faktycznie młodziutka jesteś Ty w dniu ślubu będziesz miała 21 lat... ło kurczę a Twój TŻ ile ma lat? ja w dniu ślubu będę miała 23 lata, mój TŻ 26
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Waniliova TŻ jest starszy 2 lata, więc będzie miał niecałe 23
poza tym będziemy już się znać/spotykać 6 lat to chyba jest trochę ![]() ostatnio gdzieś TŻ wyczytał, że po 4 latach to już nie jest miłość, a przyzwyczajenie
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Starry widzę, że my ten sam rocznik
No to piąteczka
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
malutka155 oo hej
od razu mi się raźniej zrobiło
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
O, to kolejna młodziutka Panna Młoda
6 lat, pewnie, że jest trochę moim zdaniem wiek nie ma tutaj większego znaczenia co innego jakbyście byli np. dwa lata ze sobą - wtedy lepiej poczekać my będziemy w dniu ślubu 7 lat razem
|
#2429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w Waszych stronach chyba tez jest taka tendencja młodszego wieku i slubu, czy nie?![]() i dlatego nie chodze do lekarzy whystrzegam sie antybiotyków jak ognia i dobrze mi to robi. Lecze sie domowymi sposobami babciowymi i ziołami, taka ze mnie znachorka ![]() Cytat:
![]() my bedziemy ze sobą jakies 4-4,5 roku w chwili slubu, ja bede miała 26 a TZ 28 dopiero jak to napisałam to widze jakie z nas stare grzybya macie kiecki wybrane, kupione? ![]() ja sie nastawiłam za przymierzanie dopiero za rok
|
||
|
|
|
#2430 |
|
Winter is coming
|
No wszystko zależy od człowieka. Ja jak skończyłam studia to jeszcze nie byłam gotowa na ślub. Sprawił to fakt, że oboje dostaliśmy pracę w zawodzie, dość pewną i możemy się razem utrzymać na jako takim poziomie.
Ale ja jak miałam 19 lat czy 20, czy nawet 23 lata to miałam w głowie imprezy i naukę, a nie zakładanie rodziny Dlatego u nas ślub będzie po 11 latach związku, w pięknym wieku lat 28. I jesteśmy jednymi z pierwszych wśród znajomych, a wśród najbliższych znajomych - pierwsi
Edytowane przez velika Czas edycji: 2012-12-29 o 14:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

Moje szlachetne 154 cm przysparzają mi w życiu samych pozytywnych sytuacji 

Za to znajomi załamani, bo beze mnie i chłopa nie umieją się bawić
17 maj 2014![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Tak zaraz po Świętach, to szok dla organizmu może być
na szczęście mój gin będzie wykonywał zabieg, a nie ktoś mi obcy.
Moja mama ma 154 
od kiedy dowód jest wazniejszy od ubezpieczenia ? pózniej zapytał sie kiedy miałam ostatni raz miesziaczke i wypisał jakiesz szaszetki które mam sobei rano zarzyc zebym sie nie odwodniła..... zamiast dać mi zastrzyk zebym juz sie nie meczyła i nie wymiotowała to ten olał sprawe, bez zadnego badania.... rano pojechałam do mojej przychodzi i tam byli strasznie zdziwieni jak on mnie potraktował to stwierdziłam a co zgłosze to bo taki ktos psuje reputacje całej opiece całodobowej....

a instruktorzy mówili, że świetnie jeżdżę i nie wiedzą dlaczego tak się dzieje...
bo piszesz, że taka młodziutka
Daaawno mnie tu nie było