|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
The North Face ARCTIC PARKA - Daunen - Płaszcz puchowy
Szukam bardzo cieplej kurtki-płaszcza na zimę. Co myslicie o tej? Może ktoś ma ten płaszcz, czy wart jest swojej ceny? W Intersporcie kosztuje 1300 zł. Dla mnie to dużo, ale jeżdżę do pracy pociągiem i przydałoby mi się coś naprawdę ciepłego.
ZOBACZ KOMENTOWANY WIESZAK |
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: The North Face ARCTIC PARKA - Daunen - Płaszcz puchowy
1300 zł za ten brzydki worek-
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
sama zastanawiam się nad tą kurtką, bo jestem zmarźlakiem totalnym, mierzyłam ją w sklepie i bardzo mi się podobała, ładnie dopasowuje się do figury i jest taka przylegająca, cieplutka.
szukałam też o niej informacji w necie, na polskich stronach niestety nie ma zbyt wiele, ale znalazłam ciekawostkę - w roku 2010 były na tą kurtkę zapisy od lata ! w sklepie firmowym powiedziano mi, że w tym roku telefony z pytaniem o nią zaczęły się już w wakacje. kusi mnie ta kurtka niezwykle, ale 1000zł (za tyle można kupić) to kupa forsy z drugiej strony, może wreszcie byłoby mi ciepło, buty idealne już mam ![]() może któraś z wizażanek posiada ten płaszczyk i może się wypowiedzieć? bo podobno to kultowy model wznawiany od X lat
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam wprawdzie kurtki z tej firmy ale faktycznie tego rodzaju długie puchowe płaszcze sa bardzo ciepłe i wygodne.
Kupiłam jeden 2 lata temu i sprawdza sie w extremalnych warunkach ![]() Za swój na przecenie zapłaciłam jakies 150f wiec warto poszukac gdzies w outletach albo na wyprzedarzach |
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest w Warszawie sklep firmowy? Wczoraj oglądałam ten płaszcz w Intersporcie własnie za 1300 zł, nie przymierzyłam go bo był okablowany
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda, że nie przymierzyłaś, bo wtedy wygląda zupełnie inaczej, ten pasek/gumka w talii bardzo fajnie ściąga tę kurtkę i wtedy ładnie dopasowuje się ona do figury
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja potrzebuję S lub XS, a w Tarasach widziałam tylko M i chyba Ldzieki za pw
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
znalazłam jeszcze taki model The North Face JUNEAU - Płaszcz puchowy
ale tego płaszcza nie widzialam w realu |
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
głowy nie daję, ale wydaje mi się, że w arkadii był, kolor zielony (zwróciłam uwagę na te kieszenie) ale gdy zapytałam o najcieplejszy pan powiedział, że arctic parka to najcieplejszy model firmy
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Nie orientuję się za bardzo w cenach płaszczy puchowych (jestem wielbicielką kożucha), ale 1000-1300 to za taki płaszcz chyba trochę za dużo.
Poszukajcie może podobnego płaszcza innej firmy, The North Face ma bardzo wysokie ceny za samą markę - nie zawsze przekłada się to na jakość (choć doświadczenie mam jedynie z ich typowo sportowymi produktami). |
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Chcesz wydać na kurtkę 1300zł, a do pracy jeździsz pociągiem?
![]() Wątpię, że jest warta swojej ceny.
You have to take the good with the bad, smile when your sad, love what you got and remember what you had. Always forgive, never forget. Learn from your mistakes & never regret. People change, things go wrong; just remember.. life goes on.x ![]() |
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 1000zł za porządna kurtkę nie jest wg mnie jakąś super wygórowaną ceną porównując ją do 500-600zł jakie trzeba wyłożyć, by kupić kurtkę marnej jakości w zwykłej sieciówce |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli wg ciebie tylko ludzie jezdzacy do pracy super samochodami albo taksowkami albo majacy swoje szofera moga sobie pozwolic na kurtke za 1tys zl :/Wybacz ale uważam,że trochę dziwne jest to twoje rozumowanie. Jeśli kobieta pracuje w Warszawie, wątpie aby miaął ochotę stać w korkach połowę dnia .... to raz dwa teraz ekologicznie jest zostawić samochód w domu i uzywać środków publicznego transportu ... trzy - to zupełnie normalne w maistach takich jak NY, Londyn czy Paryż ![]() i pewnie nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jakie 'szychy' używają pociągów lub metra |
|
|
|
|
#16 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kurtki to jeśli jest ta jak piszesz, to bym ją kupiła, sama jestem typem zimnolubnym, na zimę nie potrzebuję super-kurtki, ale styczność z takimi firmami mam jeśli chodzi o rzeczy do trekkingu. Ta wygląda na bardzo ładną, firma solidna, a model jest ponadczasowy, więc myślę, że to inwestycja na parę sezonów, a jeśli miałabyś kupić w tym czasie kilka kurtek z sieciówek za 200zł i w nich marznąć, to nawet przy tej cenie wyjdziesz na plus. ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorce radziłabym jeszcze poszukania w zagranicznych sklepach.Sama znalazłam buty Sorela za 1/3 ceny i to w ich firmowym sklepie, wiec naprawdę opłaca się poszukać. Co do ceny to ciepłe kurtki tyle kosztują. Różnią się one jakościowo od tych z sieciówek. W tym przypadku nie płaci się tylko za znaczek ale i za jakość. Wiem jeszcze, że najlepsze są kurtki z takim "srebrno-złotym" wnętrzem. Są one termiczne i nie przepuszczają zimna. Moja ciocia, która jest zmarźluchem bardzo ją sobie chwali. Nie znam tylko marki. Wiem tylko, że zapłaciła za nią w USA ok 120-200$.
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Mam kurtkę z tej firmy, kupiłam ją z myślą o dużych mrozach, bo też nie jestem zmotoryzowana, i dobrze mi służy już trzeci sezon (z tym, że noszę ją sporadycznie, kiedy jest naprawdę bardzo zimno). Mam porównanie do puchówek Mexxa i Zary i North Face to znacznie lepsza jakość.
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie widziałam tych kurtek ale na pewno są warte swojej ceny. Ja osobiście mam kurtkę Abercrombie, która tej zimy rozpoczyna swój 5 sezon i na nim się nie skończy bo nadal wygląda jak nowa chociaż jest biała i często prana.
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Znajomy ma jedną kurtkę z tej firmy i chodzi już w niej ze 3lata. Ciągle tak samo zadowolony
Więc jeśli masz możliwości to kupuj To w końcu nie będzie zakup na jedną zimę, a na wiele. A ogólnie kurteczka sama w sobie bardzo fajna- taka do wszystkiego
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja się pochwalę, kliknęłam ten płaszczyk
niestety czarny, a nie szary jak chciałam, ale dorwałam ostatnią sztukę w cenie 769zł czyli 60% ceny sklepowej, taniej na pewno nie znajdę. co prawda finansowo to baaardzo kiepski dla mnie moment, ale usprawiedliwiam się, że nie jest to kolejna zachcianka tylko coś czego naprawdę potrzebuję
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Fajny jest
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokazuj na sobie
|
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
emu
|
|
|
|
#27 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wow, za 769 zł ?!! szczęściara ![]()
|
|
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Za taką cenę, to myślę, że zdecydowanie warto
. Gratuluję znalezienia takiej oferty
|
|
|
|
#30 |
|
BAN stały
|
niezła cena
|
|
Nowe wątki na forum Szafa - komentarze
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

z drugiej strony, może wreszcie byłoby mi ciepło, buty idealne już mam 
bo podobno to kultowy model wznawiany od X lat

jest w Warszawie sklep firmowy? Wczoraj oglądałam ten płaszcz w Intersporcie własnie za 1300 zł, nie przymierzyłam go bo był okablowany

moga sobie pozwolic na kurtke za 1tys zl :/