|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
W pierwszej ciąży miałam paskudną zgagę, i moja córka jak się urodziła to miała włoski wszędzie, na uszkach, na lędźwiach
Śmieszna była. Cała czarna. Dziś też jest blondynką![]() Teraz w drugiej ciąży też mam zgagę od początku, ale staram się jeść lepiej...wtedy cały czas wymiotowałam. Teraz od czasu do czasu. Co do sportów to ja na pewno zapiszę się na jogę jak tylko wrócę z urlopu do domu plus basen. I jak przyjdzie wiosna dużo spacerów. Mój apetyt mnie przeraża i obawiam się, że bez ruchu i kontrolowania diety mogę za 9 mcy właśnie zakładać wątek pt przytyłam 30 kg co mam teraz zrobić. A dietę zamierzam dalej trzymać dla diabetyków, bo to jest jedyny sposób żywienia przy którym można zniwelować ochotę na słodkie do minimum. |
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
no zadzwonie jak wroce okolo 18:30 po pracy bo teraz bylam i mam taki brudny sluz .. ;(
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoń od razu ...
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak jak obiecałam wczoraj zdjęcia usg mojej fasolki
|
||
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Zgaduję - 7 tygodni ma fasolka?
|
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane ale nr mam zapisany w domu jej prywatny a nigdzie w internecie go niema a ja glupia nie wbilam go sobie do tel jak wroce od razu dzwonie i pojade chyba z mama do szpitala bo moj tz w pracy do 22 ;/
|
#788 |
|
Konto usunięte
|
Trzymam kciuki mocno żeby wszystko było w porządku.
Wydaje mi się, że dla własnego spokoju lepiej podjechać do szpitala, tak to pewnie siedziałabyś i byś się denerwowała cały wieczór. |
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym podjechała do szpitala, zwłaszcze jaeśli lekarka uczulała Cie na plamienia. Może małe od razu zobaczysz
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-29 o 16:50 |
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja mam ochote odciąć sobie nos albo od razu głowę
|
|
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz bylam w wc i jest ok dzwonilam do mamy to powiedziala ze przez to ze parłam "wiecie co"
to moglo mi cos popuscic i stąd te krwawienie ale zadzwonie .. i tak
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
no ale ceekaj, mowisz ze parłaś na stolec, a krew z czego? z odbytu? czy z z macicy??
|
|
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa
U nas to w rodzinie dużo bliźniaków z jednej strony to bliźniaki się łatwiej chowa bo się jako tako zajmują sobą a z drugiej pielęgnacja zajmuje wiele czasu ale nie boje się damy radę a co będzie to będzie ![]() Się rozpisałyście - jest co czytać ![]() Asiunia1230-dziękuję i tak na allegro -zawsze to taniej ![]() La_Mezcla- wczoraj mi lekarz mówił że gorzej jak ta krew jest czysto czerwona , gdy już brudna to oznacza że plamienie ustaje ale koniecznie trzeba iść wtedy do kontroli jak się jest w 1wszym trymestrze bo łatwo poronić... Jeśłi to było ,,palmienie'' u Ciebie bo mogła to być krew z odbytu jak tak to opisujesz. malinka0525-gratuluję ! jak to się mówi : Na tatusia zucha pierwsza jest dziewucha ;D surka- a śliczna fasolka ja właśnie z wczoraj mam podobną jak Ty z 6 tego tylko troszke mniej wyraźną ale to zależy od urządzenia ![]() TinkerrBell- wiesz też w pierszej ciąży miałam straszną zgagę i córeczka miała takie długie czarne kręcone włoski ) Neni1984-oj tak z tą córeczką tatusia to jest tak faktycznie moja jak wstaje to pierwsze co daje buziaka tacie i przytula mocno ))domciatko- u mnie też w rodzinie pełno bliźniaków i u męża - pierwsza ciąża jeden dzidziuś a teraz taka niespodzianka ale to jeszcze nie jest pewne w 100% ... Edytowane przez 4mypassion Czas edycji: 2012-12-29 o 17:45 |
|
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
4mypassion gratuluje bliźniaków!
![]() U nas też było wysokie prawdopodobieństwo bliźniaków ale nie tym razem niestety ![]() Jak będzie wiadome na 100% i będą widoczne dzieciaczki to chętnie oglądnęłabym sobie zdjęcie z usg ![]() ![]() La_Mezcla a dużo tego Ci poleciało? Nie znam się na tym ale jakbym zobaczyła choćby plamkę to na pewno bym od razu zadzwoniła do gin, nawet jeśli już przeszło. Myślę, że lepiej się poradzić lekarza w każdym takim przypadku Edytowane przez kallisto89 Czas edycji: 2012-12-29 o 17:50 |
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
kallisto89- dziękuję
![]() ![]() dobrze- 12stego napewno tu dodam ![]() ![]() idę coś wykombinować kulinarnego ;] w tej ciąży w ogóle prawie nie jjem słodyczy , same rzeczy kwaśne , słone i pikantne ;] w sumie w tamtej ciąży same kwaśne i słodkie jadłam i jest dziewczynka to jak jjem inaczej to jakiaś fasolka musi chłopcem być ;D Edytowane przez 4mypassion Czas edycji: 2012-12-29 o 17:58 |
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wątek chwilowo zamarł
Pewnie jak tylko sobie pójdę oglądać serial to będziecie za to pędzić jak głupie Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-29 o 18:39 |
|
|
|
#799 |
|
Konto usunięte
|
A ja właśnie w tamtej ciąży śniłam (mówię całkiem poważnie) o kotletach, pierwsza moja zachcianka to był hamburger z Burger Kinga, aż mi ślinka na niego ciekła, jadłam cały czas hamburgery domowej roboty (z kurczakiem). Na czekoladę nie umiałam patrzeć. I był chłopczyk.
A teraz na odwrót, od miesiąca nie miałam w rękach filetu z kurczaka, bo nie dam rady tego obrobić. Na jutro już kupiłam schabowe, ale to tak praktycznie z musu, muszę czymś karmić TŻa. Ale nie sugeruję się, zresztą mnie jest wszystko absolutnie totalnie wszystko jedno. |
|
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
Persephone_- o proszę
Ale mi również wszystko jedno piszę tylko że fajnie by było mieć i chłopczyka jak jest już dziewczynka ale z każdej płci będę się cieszyła |
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaliczyłam skromna porcję frytek
![]() ![]()
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38342706]A ja właśnie w tamtej ciąży śniłam (mówię całkiem poważnie) o kotletach, pierwsza moja zachcianka to był hamburger z Burger Kinga, aż mi ślinka na niego ciekła, jadłam cały czas hamburgery domowej roboty (z kurczakiem). Na czekoladę nie umiałam patrzeć. I był chłopczyk.
A teraz na odwrót, od miesiąca nie miałam w rękach filetu z kurczaka, bo nie dam rady tego obrobić. Na jutro już kupiłam schabowe, ale to tak praktycznie z musu, muszę czymś karmić TŻa. Ale nie sugeruję się, zresztą mnie jest wszystko absolutnie totalnie wszystko jedno.[/QUOTE] Cos w tym może i jest, bo mnie w tamtej ciąży gdzieś od 12 tc odrzuciło całkowicie od mięsa, na kurczaka nie mogłam dosłownie patrzeć, no i potem okazało się że dziewczynka. Rockyyy ja też zaliczyłam dzisiaj frytki
|
|
|
|
#803 |
|
Konto usunięte
|
A frytki z McDonalda to moja wielka odwieczna i nieskończona miłość :P Zjem zawsze, o każdej porze :P
Choć raz miałam w życiu taki czas, że jadłam frytki 3 dni z rzędu, nie umiałam już patrzeć na nie :P Ale jak tak w wolnej chwili o nich myślę, to chętnie
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Wogóle mam ochote na kwaśne albo słone
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
mmm frytki
![]() ![]() a ja idę składać sokowirówkę ;D zrobie jakiś koktajl mocno owocowy ;] Mąż mi codziennie mówi jedz dużo owoców i przynosi reklamówki jabłek,pomarańczy,grejpfr utów, kiwi,mandarynek Rockyyy-czyżby chłopiec? )
Edytowane przez 4mypassion Czas edycji: 2012-12-29 o 18:53 |
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
Chyba coś jest w tych przesądach żywieniowo-zachciankowych
Moja mama jak była w drugiej ciąży miała ciągle ochotę na fast foody, tata jej biegał po hamburgery, na słodkie za to zero chęci- i urodził się mój brat Ja natomiast miałam taką jazdę na pączki że masakra, przez tydzień co rano musowo pączek albo dwa Było to zanim się dowiedziałam,że jestem w ciąży, gdzieś w 5-6tyg. Ale ja to ogólnie słodycze lubie, choć nigdy jeszcze nie zdażyło mi się zagryzać czekolady ogórkiem kiszonym jak dziś
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38342934]A frytki z McDonalda to moja wielka odwieczna i nieskończona miłość :P Zjem zawsze, o każdej porze :P
Choć raz miałam w życiu taki czas, że jadłam frytki 3 dni z rzędu, nie umiałam już patrzeć na nie :P Ale jak tak w wolnej chwili o nich myślę, to chętnie [/QUOTE]Oooo taaaak! Nie ma lepszych frytek niz z Maca Ja miałam mały odwyk od frytek bo jadłam je pare dni z rzędu ale dziś się nimi rozpieściłam i wcięłam porcje z ketchuoem i majonezem.Ale domowej roboty bo nie chciało mi sie do Maca podjechac
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Owoce leśne można kupić mrożone w Lidlu lub Tesco
Polecam!
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Neni1984- oo dzięki za podpowiedź
![]() akurat jadę jutro z mężem do tesco to z pewnością kupię ![]() ![]() Rockyyy- hmm no to zobaczymy na usg niby ciąża trwa 9mies. i wydaje się że to długo ale tak naprawdę szybko to wszystko zleci )i wszystko będzie jasne jak słońce
Edytowane przez 4mypassion Czas edycji: 2012-12-29 o 18:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

Śmieszna była. Cała czarna. Dziś też jest blondynką

ja właśnie z wczoraj mam podobną jak Ty z 6 tego tylko troszke mniej wyraźną ale to zależy od urządzenia