Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-29, 21:22   #571
JASTA79
Raczkowanie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
jasta, to to powinnaś po ścianach chodzić z takim nieśpiącym tandemem
Mojej też po 9 miechu pierwszy zębol wyszedł
Po ścianach jeszcze nie chodzę, ale czasami sie o nie obijam. Na własnym przykładzie dochodzę do wniosku, że organizm potrafi się dostasować do panującyh warunków a już na pewno organizm matki. Kiedyś potrzebowałm 8 godzin nieprzerwanego snu, żeby dobrze funkcjonować a teraz jest jak jest i jakoś żyję. Ale faktem jest, że jestem bardzej rozdrażniona i bez pały do mnie nie podchodź (zwłaszcza tż-owi się obrywa, ale przecież to on wszystkiemu jest winien).

Moje towarzystwo tak się po tych świętach poprzestawialo, że jeszcze siedzą i nie myślą o spaniu a ja już ledwo na oczy widzę. A chodziły wcześniej spać o 20-stej.
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 21:36   #572
lindsley
Zakorzenienie

Misiek właśnie zasypia.... zauważyłam że po piwku czy drinku jestem spokojniejsza i łatwiej nam idzie usypianie więc chyba wpadnę w alkoholizm

Izazula zapomniałam napisać rano. Śniłaś mi się ostatniej nocy... Chyba wplątałaś się w jakiś konflikt z prawem, wszystko wskazywało na to że przeze mnie ale na szczęście okazało się że to nie ja Także jakby co to ja jestem w porządku Więcej szczegółów nie pamiętam... Wgl akcja się działa w miejscowości gdzie mieszkałam jako dziecko i w moim pobliskim (teraz) lesie

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 21:40   #573
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
U nas na działkach sporo turkuci, więc tego bardziej niż kretów się obawiam, bo kopce małe ale też mają
Sukienka jak sukienka, kolor nie mójale bardzo lubię koronki. Jakieś dodatki muszę wymyśleć do niej, heh chyba czerwone korale żeby twarz w niej ozywić
no na pewno jakiś żywy kolor trochę życia wprowadzi
I na turkucia jest sposób
zakopać końskie bobki w ziemię na jesień i one się tam zbiorą póxniej wykopać razem z turkuciami ,wyrzucić ,zniszczyć i po sprawie
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
szkoda mi kreta zabijać i wolałabym nie,no ale u mnie te kretowiska dziesiątkami można liczyć gdzie dziad był jak trzeba było przekopać mi ziemię?

dobrze,że masz namiar na coś skutecznego.Ja byłam pewna,że krety zimą nieaktywne są
są aktywne jak nie ma mrozu jak ryją to znak że w najbliższym czasie dużego mrozu nie będzie
też wolałam nie zabijać i stawiałam różne pułapki w które się miał złapać i dupa blada pułapki o mało nie pordzewiały , stawiałam odstraszacze te co dźwięk wydają i co kret mi tak rył że wywalił go z ziemi tego odstraszacza miały je gdzieś.
Widzę że sąsiad ma butelki i puszki na metalowych prętach i kretów nie ma ale to raczej wątpliwa ozdoba ogrodu
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wyszly z rozpuszczonymi lizakami takze polecam
ja chcialam jakis cieniutki bo mam male powieki i jak szersza krecha jest to tak jakbym miala cale powieki czarne

my na razie fotelik do 36 mamy,jak bedzie kasa kupi sie jakis lepszy.

robienie ciastek zajelo nam 3/4 dnia bo mloda wsio chciala robic sama ale sa ladne i smaczne a to najwazniejsze!
to super że wyszły też chętnie zobaczę
tak to jest z dzieciakami jak mój mi pomagał przed świętami to cała kuchnia była w maku i twarogu
o tu są te o których mówiłam z witrażykiem ,fajne http://codzienneprzyjemnosci.blogspo...trazykiem.html

A mi sie wydawało że masz duże oczy, ja tym lajnerem też nie robię grubej krechy mam wprawę ale wiem że są cieńsze pędzelki.

Beata widać ze dzieciaki zadowolone z prezentu

Jasta wiadomo ,można się dostosować ale jeśli warunki są ekstremalne to po jakimś czasie się pada na pysk
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 21:57   #574
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Hej dziewczyny...

na tej mojej czarnej sukience przyszyłam niebieskie-szafirowe jakby cekiny
rajty ciut ciemniejszy odcien niebieskiego nawet nie wiem jak nazwac.. paznokcie tyż i bedzie chyba cacy o ile znajde szpilki- TAK MÓJ MĄŻ PORZADKI ROBIŁ i gdzies mi je wyniósł juz od wczoraj ich szukamy!!!

Dzwoniła dzis do mnie kierowniczka z tego ośrodka SPA&Wellnes co jako przedszkolanka robiłam w wakacje... chca mnie na recepcje od maja a p[otem juz na stałe chyba...
zła jestem bo sie teraz obie prace pokrywają..

tylko na recepcje o 10 km dalej dojazd niz do żłobka.. poza tym sa nocki i nie ma świąt cały rok.. praca non stop jak zmiany leca w wakacje NIGDY nie ma mowy o urlopie. i tez na umowie najniższa krajowa. ehhhhhhhhhhh

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 21:59   #575
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja jutro się wybieram do Łodzi mam nadzieje że kupie u Was jakieś kozaki.
nieźle z tą choinką, co się stało że się przewróciła?
U nas szał, przez całe 12 h nie usiadłam nawet na 5 sekund, a byłyśmy w 3 na malusim sklepiku ludzie się zachowują jakby butów nigdzie nie było albo jakby u nas były za złotówkę, masakra jakaś.

Co do choinki to ona stoi obok naszego lóżka, od strony nóg. Chyba spadła nam kołdra na dół i chcieliśmy ją podciągnąć z podłogi i zahaczyliśmy :/ ale pewnosci nie mamy- domysły tylko. Ona ma plastikowe nóżki i tak "jeździ" po tych panelach, także już na stałe ją przywiązaliśmy do tego karnisza za rok też to zrobimy

Spadam bo jestem mega padnięta a jutro znów na 10h

madziwnia- w kwestii rajstop- ja jestem tradycjonalistką. Nie nawidzę kolorowych typu turkusy, czerwienie itp takze dla mnie albo naturalne albo czarne wchodzą w grę. Ewentualnie takie brokatowe jak pisala ana. Takze wiadomo- dla każdego coś innego. czerwonch rajtek nienawidzę- kojarzą mi się z bocianem
Ja sama idę w czarnej tunice i czarnych kryjacych rajtach. Do tego czarne buty takze będę czarną plamą tylko dodatki czerwone- coś na szyję czy uszy i pazurki...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 22:04   #576
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no i dupa zdjec nie wstawie;/

Libra mialam lizaki te zwyklaki dosc mocno barwione i malo rbilam lukru bo 6 kolorow ale wyszly,moglyby ciemniejsze byc ale zle nie bylo.

najmniejszych oczu nie mam,ale powieki mam takie malutkie;p
ja sobie wymyslilam turkusowo habrowy makijaz na sylwestra,kit ze do pracy-trza wygladac;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 22:19   #577
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Lind no ryczeć z nerwów to nie ryczę ale kur... i chu... to zdarza mi się rzucać ,także wychowanie bezstresowe można sobie między bajki wsadzić ,jak gnojka nie postraszysz,nie zaszantażujesz , nie rykniesz porządnie (musi się kogoś bać ) to daleko nie zajedziesz bo na głowę Ci nasra. Jeszcze się gnój bije ,zaczepia, szturcha jak przechodzi, drzwiami trzaska,obraża się , noga go nagminnie boli jak coś trzeba zrobić to aż wręcz kuleje i przykuca tak go noga boli, drze tą japę małą aż mi się śmiać chce choć to wcale do śmiechu nie jest,nie chce sprzątac zabawek które rozwali, nie chce się ubierać ,później rozbierać ,nie chce nigdzie iść/jechać,później nie chce wracać ,nie chce się iść myć później nie hcce wyjść. Albo lata po całej chacie drze się szczególnie wieczorem ,piszczy ,my ze starym tylko na zegarek patrzymy żeby go do wanny wpakować i do spania i dopiero człowiek oddycha.
Ooooo... widzę, że opisałaś mojego Z tym, że mój udaje, że nie rozumie, jak ma coś zrobić.

Ale dzisiaj nie narzekam na niego, bo od wczoraj jest na antybiotyku i po 5 dniach bez jedzenia !!!!!!!!!!!! znów mam dziecko - je, nie jest wykańczający psychicznie bardziej niż zwykle. No bajka.

A mnie napierdzielają zatoki i lekarza mam w poniedziałek dopiero.

Madziwnia
- Ty to masz przeboje z tą pracą. Alleluja, że omija mnie szukanie pracy w tej okolicy.

Mrowak - bardzo miło widzieć Cię znów częściej i dłużej

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
madziwnia- w kwestii rajstop- ja jestem tradycjonalistką. Nie nawidzę kolorowych typu turkusy, czerwienie itp takze dla mnie albo naturalne albo czarne wchodzą w grę. Ewentualnie takie brokatowe jak pisala ana. Takze wiadomo- dla każdego coś innego. czerwonch rajtek nienawidzę- kojarzą mi się z bocianem
Ja sama idę w czarnej tunice i czarnych kryjacych rajtach. Do tego czarne buty takze będę czarną plamą tylko dodatki czerwone- coś na szyję czy uszy i pazurki...
Ja też lubię czerń. I koronki Ale nie wszędzie i nie oczywiste.
Ja ofkors sylwestra spędzę w domu z picolo, mężem i Guciem. Jestem tak gruba i ociężała, że żadne imprezy mi nie w głowie.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

A jutro znów śmigam 3Bita - tego od Dorotuś, ale na krakersach - A. na Święta sam wciągnął prawie całą blachę i na hasło, że to ciasto mam robić, zadeklarował, że z samego rana poleci do sklepu po krakersy.

A ja smaku ciągle nie czuję - fajnie się gotuje tak bez smaku Nawet nie wiem, ile posolić.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 22:26   #578
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...

rajty ciut ciemniejszy odcien niebieskiego nawet nie wiem jak nazwac.. paznokcie tyż i bedzie chyba cacy o ile znajde szpilki- TAK MÓJ MĄŻ PORZADKI ROBIŁ i gdzies mi je wyniósł juz od wczoraj ich szukamy!!!

Dzwoniła dzis do mnie kierowniczka z tego ośrodka SPA&Wellnes co jako przedszkolanka robiłam w wakacje... chca mnie na recepcje od maja a p[otem juz na stałe chyba...

tylko na recepcje o 10 km dalej dojazd niz do żłobka.. poza tym sa nocki i nie ma świąt cały rok.. praca non stop jak zmiany leca w wakacje NIGDY nie ma mowy o urlopie. i tez na umowie najniższa krajowa. ehhhhhhhhhhh
chacha zajrzyj do pieca tak się śmieję bo jak mój mąż robił porządki to spalił moje buty zamówiłam sobie specjalnie fajne buty robocze w sklepie mi na zamówienie ściągali bo takich małych rozmiarów nie robią.
A ten robił porządki i myślał że to jakieś jego stare i do pieca mi machnął zobaczyłam tylko sznorówkę z pod drzwiczek wystającą

to masz dylemat teraz,weź kartkę i tradycyjnie napisz plusy i minusy
Cytat:
no i dupa zdjec nie wstawie;/

Libra mialam lizaki te zwyklaki dosc mocno barwione i malo rbilam lukru bo 6 kolorow ale wyszly,moglyby ciemniejsze byc ale zle nie bylo.

najmniejszych oczu nie mam,ale powieki mam takie malutkie;p
ja sobie wymyslilam turkusowo habrowy makijaz na sylwestra,kit ze do pracy-trza wygladac;p
uwielbiam turkus na oczach i habrowy cudo

ja mam barwniki do lukru w żelu fajne są bo mocno barwią
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ooooo... widzę, że opisałaś mojego Z tym, że mój udaje, że nie rozumie, jak ma coś zrobić.

.
eee to chyba wszystkie nasze takie

współczuję bólu
mały wyzdrowieje to apetyt odzyska a pewnie antybiotyk działa na brak apetytu

Lind jeśli mowa o alkoholizmie to ja chyba też popadnę właśnie sobie wiśniaczka pociągam i chyba się uchlałam wiecie co ja słucham http://www.youtube.com/watch?v=JvxG3zl_WhU no zaj eb iste to jest
Patrzcie jaki szał http://www.youtube.com/watch?v=m5XYMGjZOQ8
albo tu http://www.youtube.com/watch?v=rBCj2JcKojM
chłopaki w pełni wykorzystają swoje 5 minut
Stary 2012-12-29, 22:47   #579
lindsley
Zakorzenienie

Libra a to widziałaś? http://www.youtube.com/watch?v=6uLTypmSvsA
Na fb znajomy dziś wrzucił

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 22:53   #580
libra777
Zakorzenienie

chachacha dziecko zaraz zbudzę zaje.bis.te
Stary 2012-12-29, 23:00   #581
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Misiek właśnie zasypia.... zauważyłam że po piwku czy drinku jestem spokojniejsza i łatwiej nam idzie usypianie więc chyba wpadnę w alkoholizm
mam tak samo

Boskie to... hehe laba jest.

Beatka witaj wzywałam Cię tu pare razy,
jeszcze o Monkę się martwię.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 23:51   #582
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Libra a to widziałaś? http://www.youtube.com/watch?v=6uLTypmSvsA
Na fb znajomy dziś wrzucił
tez to mam na fb powiem szczerze ogólnie mnie van dame rozwalił w tym filmie i sie smiałam ale w akopaniamence tej pioseki poprostu sikam

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 23:58   #583
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Normalnie chyba z 5 raz ogladam,pochlalam sie troche z tz wieczorem a teraz zaraz sie posikam ze smiechu,pozwalam sbobie udostepnic na facebooku,normalnie PADAM:hah aha:

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

powiem wam,ze tutaj tez slychac jaki porzadny kawal glosu ma Doda,podoba mi sie ten kawalek w jej wykonaniu

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen
A.Camus
Stary 2012-12-30, 00:03   #584
libra777
Zakorzenienie

No fajne ma głosisko takie z pazurem ja jej głos bym słyszała w lekkim rocku i w ogóle po angielsku fajnie brzmi
Stary 2012-12-30, 00:07   #585
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez mi to w uszy wpadlo pare razy przesluchalam
A.Camus
Stary 2012-12-30, 00:09   #586
Edzia400
Zakorzenienie

ło asiulek a dlaczego nie ubierzesz cielistych ?
madziwina szukaj szukaj bo sylwek za rogiem

ogrodem zajmuje sie tato ja tylko plewie , siora nie ma dostepu bo plewiła rosliny a chwasty zostawiała hahahaha

uwielbiam cukine miałam kiedy posadzona miete i bazylie ale zrobił mi sie jakis mix haha wyglada jak bazylia a pachnie mieta

a ja pije lampke martini i boje sie dnia jutrzejszego

megi moja pipi to jak dyktafon ja powiem kur i zaraz jak echo mam wrócone wiec wiesz co cie czeka ... i wcale gruba i jak to napisałas ociezała nie jestes no moze z powodu paru kg ociezała mozesz byc ale nie gruba ... jestes w pieknym stanie i tak na to patrz ja ci zazdroszcze

zespol weekend jest w pierwszej 10 najczesciej puszczanych zespołów disco polowych w radiach internetowych oprocz tej teraz maja jeszcze piosenki: jak kochac to tylko ciebie , narajana anka , tyłkiem krec i pare innych ale nigdy ich kawałek nie spotkał sie az z takim szerokim echem

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

beata super zdiecia dałas masz bardzo sliczne i fotogeniczne dzieciaki

darusia no ta doda to wymiata a widziałyscie jak byla w 20m2 ? normalnie we wannie se lezała wogóle to lubie ten talk show http://www.youtube.com/watch?v=Dkzk1NBA17Y

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2012-12-30 o 00:16
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 00:17   #587
libra777
Zakorzenienie

Edzia inne tez mają fajne piosenki ale ta to faktycznie furrore robi , chłopaki graja koncert za koncertem

cukinia to też mój letni hicior
Stary 2012-12-30, 00:26   #588
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my przygotowywalismy kawalki na impreze sylwestrowa w pracy i weekend oczywiscie tez zagoscil,ale mowcie co chcecie 3 piwka i na disco sie przy tym niezle wyszaleje;p hehe

a sie smialysmy ze ludzie na sali a my na zapleczu;p

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

w ogole mam ochote zabalowac i musze cos z tym zrobic;p
chyba sie na weekend wybiore do chrzestnej Oliwii do Wrocka;p moze za 2-3 tyg;p
A.Camus
Stary 2012-12-30, 08:52   #589
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
nie probowalam,kiedys kupilam 5 tej samej firmy i za cholere nie pamietam jaka to byla a byly fajne z cienkim pedzelkiem i kolory swietne a taniocha...nie mam pojecia co to za firma;/

to spróbuj,bo ich kosmetyki śmiesznie tanie,a dobre jak cholera
Mam kilkanaście lakierów essence i najbardziej na paznokciu mi się trzymają.
Jako,że jestem fanką kolorówki selektywnej to musiałam wypróbować lakier diora,który jest 15-18 razy droższy od essence i wielki plus dla lakieru za 6 złPróbowałam też osławionych opi i essie i mogą się kłaniać przed essence.
Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Witam kochane mamusie

Przepraszam że tak dłuuuugoooooo się nie odzywałam ale miałam problemy z netem musieliśmy wymienić antenę a na telefonie nie dobrze mi sie piszę i czyta. A dziś nam naprawili wszystko i net działa.
Co tu napisać, święta minęły szybko Maja bała się mikołaja ale dostała dużo prezentów i polubiła mikołaja na koniec hehe
Jutro jadę do mamy i zostawiam Maję a my ruszamy na sylwestra do znajomych
Życzę Szczęśliwego Nowego Roku
Fajerwerki, śnieg, muzyka, już szampana każdy łyka, stary rok się w Nowy zmienia, przeto szczęścia śle życzenia

Wstawiam mini fotorelacje
a się zastanawiam gdzieś zniknęła
Cytat:
są aktywne jak nie ma mrozu jak ryją to znak że w najbliższym czasie dużego mrozu nie będzie
też wolałam nie zabijać i stawiałam różne pułapki w które się miał złapać i dupa blada pułapki o mało nie pordzewiały , stawiałam odstraszacze te co dźwięk wydają i co kret mi tak rył że wywalił go z ziemi tego odstraszacza miały je gdzieś.
Widzę że sąsiad ma butelki i puszki na metalowych prętach i kretów nie ma ale to raczej wątpliwa ozdoba ogrodu
też miałam najpierw działało(albo kret mnie olał)ale pózniej i z tego sobie nic nie robił.Z dwoja złego wolę kreta niż nornice.Ciekawa jestem czy to jeden takie spustoszenie u mnie robi czy jakąś krecią bandę mam.
Eh człowiek chucha,dmucha na zielone,a przyjdzie taka gadzina i wszystko zniszczy
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...

sama praca mi się podoba,ale to drugie już nie
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
[/COLOR]A jutro znów śmigam 3Bita - tego od Dorotuś, ale na krakersach - A. na Święta sam wciągnął prawie całą blachę i na hasło, że to ciasto mam robić, zadeklarował, że z samego rana poleci do sklepu po krakersy.

A ja smaku ciągle nie czuję - fajnie się gotuje tak bez smaku Nawet nie wiem, ile posolić.
ja zrobiłam 3 bita pół na pół i mi smakował bardziej na herbatnikach.
Jeszcze 2 kawałki leżą w lodówce,bo dla każdego był za słodki-dla mnie oczywiście nie
Ja jutro jakieś ciacho...kupię

Cytat:
Normalnie chyba z 5 raz ogladam,pochlalam sie troche z tz wieczorem a teraz zaraz sie posikam ze smiechu,pozwalam sbobie udostepnic na facebooku,normalnie PADAM:hah aha:

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

powiem wam,ze tutaj tez slychac jaki porzadny kawal glosu ma Doda,podoba mi sie ten kawalek w jej wykonaniu

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen
zaraz tż puszczę wan dama,bo on go lubi oglądać.On wychowany na filmach z wan damem

a piosenka mi się podoba

a swoją drogą widziałyście wczoraj w ddtvn jacy nasi polscy chłopcy grali na żywo? mało się nie posikałam,a na yt ich sto razy puszczałam.No świetny nowy zespół,a do tego dwaj tacy przystojni,że mało nie padłam

dziewczyny te które siedzą jutro w domu,co robicie dobrego do żarcia?coś bym pysznego,innego zrobiła,ale pustka w głowie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2012-12-30 o 09:36
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 09:30   #590
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ana a nie wiesz czy w rossmanie dostane??
A.Camus
Stary 2012-12-30, 09:35   #591
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana a nie wiesz czy w rossmanie dostane??
z tego co wiem to essence ma chyba tylko natura,ale obiło mi się kiedyś o uszy,że i ross ma wprowadzić standy essence

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-12-30, 09:48   #592
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
to spróbuj,bo ich kosmetyki śmiesznie tanie,a dobre jak cholera
Mam kilkanaście lakierów essence i najbardziej na paznokciu mi się trzymają.
Jako,że jestem fanką kolorówki selektywnej to musiałam wypróbować lakier diora,który jest 15-18 razy droższy od essence i wielki plus dla lakieru za 6 złPróbowałam też osławionych opi i essie i mogą się kłaniać przed essence.
dobrze wiedzieć ana co jeszcze polecisz z tej firmy, widzę że mają bardzo tanie pędzelki , warto kupić ? szczerze mówiąc nawet nie znałam ten firmy hehehe
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 09:56   #593
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Edzia- nusze miec kryjace rajty bo to nie kiecka tylko tunika. Jak sie schylam to pol tylka na wierzchu ja ide do baru do krajiny piva" wiec nie musze jakos balowo.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-12-30, 09:59   #594
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć ana co jeszcze polecisz z tej firmy, widzę że mają bardzo tanie pędzelki , warto kupić ? szczerze mówiąc nawet nie znałam ten firmy hehehe
na pewno rzeczy do paznokci:lakiery i nawierzchniowe lakiery.Znowu sytuacja jak wcześniej.Kupiłam zachwalany nawierzchniowy dużo droższy i pokornie zakupiłam essence z 9.99.

no i nic więcej chyba nie próbowałam,ale sporo czytałam o nich i wiem,że dziewczyny chwalą niemal wszystko

podobnie catrice z natury,ciut droższe od essence,ale kiedyś jak poszukiwałam cielistego matowego cienia na powieki to kupiłam diora,clinique i nic.Polazłam do natury i przypadkowo stanęłam przy catrice.Za 18 zeta wyrwałam cienie takie o jakich marzyłam i mam je już 2 lata i cały czas tylko te śmigają mi w użyciu.

jest na kosmetycznym wątek essence i catrice puszczają bardzo fajne limitki,czasami oparte na guerlainie.

no i essence wypuścili serię lakierów nude w różnych pięknych odcieniach mam kilkanaście.

wejdz Aniu w kwc wpisz essence i wyskoczą Ci ich hity.

Stary 2012-12-30, 10:01   #595
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Nie umiem wstawiac linkow przez fona wpiszcie sobie tunika tatuum i grafika. To taka czarna z krotkim rekawem. Laska ma jedna reke na biodrze taka marszczona z przodu.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-12-30, 10:12   #596
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno rzeczy do paznokci:lakiery i nawierzchniowe lakiery.Znowu sytuacja jak wcześniej.Kupiłam zachwalany nawierzchniowy dużo droższy i pokornie zakupiłam essence z 9.99.

no i nic więcej chyba nie próbowałam,ale sporo czytałam o nich i wiem,że dziewczyny chwalą niemal wszystko

podobnie catrice z natury,ciut droższe od essence,ale kiedyś jak poszukiwałam cielistego matowego cienia na powieki to kupiłam diora,clinique i nic.Polazłam do natury i przypadkowo stanęłam przy catrice.Za 18 zeta wyrwałam cienie takie o jakich marzyłam i mam je już 2 lata i cały czas tylko te śmigają mi w użyciu.

jest na kosmetycznym wątek essence i catrice puszczają bardzo fajne limitki,czasami oparte na guerlainie.

no i essence wypuścili serię lakierów nude w różnych pięknych odcieniach mam kilkanaście.

wejdz Aniu w kwc wpisz essence i wyskoczą Ci ich hity.
ana właśnie już siedze na KWc i na you tube oglądam i już notuje co zamówić dzięki
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 10:13   #597
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ana właśnie już siedze na KWc i na you tube oglądam i już notuje co zamówić dzięki

Stary 2012-12-30, 10:22   #598
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
też miałam najpierw działało(albo kret mnie olał)ale pózniej i z tego sobie nic nie robił.Z dwoja złego wolę kreta niż nornice.Ciekawa jestem czy to jeden takie spustoszenie u mnie robi czy jakąś krecią bandę mam.
Eh człowiek chucha,dmucha na zielone,a przyjdzie taka gadzina i wszystko zniszczy

sama praca mi się podoba,ale to drugie już nie

ja zrobiłam 3 bita pół na pół i mi smakował bardziej na herbatnikach.
Jeszcze 2 kawałki leżą w lodówce,bo dla każdego był za słodki-dla mnie oczywiście nie
Ja jutro jakieś ciacho...kupię

zaraz tż puszczę wan dama,bo on go lubi oglądać.On wychowany na filmach z wan damem

a piosenka mi się podoba

a swoją drogą widziałyście wczoraj w ddtvn jacy nasi polscy chłopcy grali na żywo? mało się nie posikałam,a na yt ich sto razy puszczałam.No świetny nowy zespół,a do tego dwaj tacy przystojni,że mało nie padłam

dziewczyny te które siedzą jutro w domu,co robicie dobrego do żarcia?coś bym pysznego,innego zrobiła,ale pustka w głowie
nie ogladałam ddtvn ,daj linka co to za zespół

Kret wbrew pozorom jest bardzo pożyteczny bo wyżera różne chrząszcze,chrabąszcze, jakieś robale tyle że kopce robi
nornica jeszcze pół biedy bo maleńka ale karczownik http://karczownik.zwierzeta.ekologia.pl/
to dopiero bydle jest niemyte

Ja robiłam ostatnio fajny deser:
biszkopty namoczone w osłodzonej rozpuszczalnej kawie ,na to krem budyniowy , na krem bita śmietana słodzona ,to posypywałam gorzkim kakao przez sitko i druga warstwa biszkopty,krem,śmietana i kakao i to do lodówki na parę godzin.Coś ala tiramisu pychota.
Biszkopty okrągłe.

Ja siedzę w domu i też bym zrobiła coś dobrego ale nie wiem co jakoś nie mam pomysłu ,skończy się pewnie na sałatce i tyle
Stary 2012-12-30, 10:49   #599
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
nie ogladałam ddtvn ,daj linka co to za zespół

Kret wbrew pozorom jest bardzo pożyteczny bo wyżera różne chrząszcze,chrabąszcze, jakieś robale tyle że kopce robi
nornica jeszcze pół biedy bo maleńka ale karczownik http://karczownik.zwierzeta.ekologia.pl/
to dopiero bydle jest niemyte

Ja robiłam ostatnio fajny deser:
biszkopty namoczone w osłodzonej rozpuszczalnej kawie ,na to krem budyniowy , na krem bita śmietana słodzona ,to posypywałam gorzkim kakao przez sitko i druga warstwa biszkopty,krem,śmietana i kakao i to do lodówki na parę godzin.Coś ala tiramisu pychota.
Biszkopty okrągłe.

Ja siedzę w domu i też bym zrobiła coś dobrego ale nie wiem co jakoś nie mam pomysłu ,skończy się pewnie na sałatce i tyle
nasze polskie chłopaczki
http://www.youtube.com/watch?v=3EKn9ErBAOo
mnie się podoba tak,że tż ich już nie lubi

to jeszcze jakiś karczownik jest?czyli jednak kreta to ja chyba polubię Libra a kret w lecie chyba nie kopie co?bo u mnie był spokój aż do września.

ja zrobię łazanki jutro ale co dalej to nie wiem.

Stary 2012-12-30, 11:22   #600
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
nasze polskie chłopaczki
http://www.youtube.com/watch?v=3EKn9ErBAOo
mnie się podoba tak,że tż ich już nie lubi

to jeszcze jakiś karczownik jest?czyli jednak kreta to ja chyba polubię Libra a kret w lecie chyba nie kopie co?bo u mnie był spokój aż do września.

ja zrobię łazanki jutro ale co dalej to nie wiem.
Fajne nawet ale musiałam włączyć inny bo tu nic nie było widać.

Jak to nie ryje latem ,ryje tylko ze wtedy może go u Ciebie nie było
cały rok daje czadu jak nie ma mrozu
ale karczownik to jest menda potrafi nawet drzewka załatwić ,korzenie zeżre i tunele ryje pod wierzchem że idziesz i nogi wpadają ,nory takie dość duże i male kopczyki albo wcale.

Ja sobie gąskę upiekę bo mam jeszcze jedną , mięso z gęsi jest jak dla mniej najlepszed w smaku ze wszystkich drobiowych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości