|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Witam po świętach
![]() gocha - ja to bym nie radziła się forsować. też robiłam wszystko żeby urodzić szybciej, bo już nie mogłam doczekać się małej i wylądowałam w szpitalu z krwotokiem. lucky - mieszkam w bloku, miałam psa, ale kiedy urodziłam pierwsze to dałam go teściom, bo nie dałam rady go wyprowadzać. zreszą wiadomo, jak urodzi się dziecko to pies idzie w odstawkę. także ja bym poczekała z tym psem. i u mnie śniegu brak, w ogóle na sankach nie byliśmy. Oskar się rozgadał nie mówił nic i nagle gada jak najęty zdrówka dla chorowitków
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gocha ja też robiłam wszystko by szybciej urodzić, z Agą to mieszkaliśmy jeszcze na blokach i na 3piętrze więc nawet chodzenie po schodach nic nie dawało, okna pomyte i nic a w szpitalu ciągle mówili drażnić sutki i drażnić sutki bo wtedy podobno wytwarza się naturalna oxytocyna czy jak sie to nazywało co podawają w kroplówkach na wywołanie porodu? i to każdy lekarz mówił nawet moja zakonnica lekarka ![]() śmiesznie to brzmiało jak zakonnica wchodziła na sale i mówi dziewczyny drażnijcie te sutki ![]() ale to nie takie 5minut to my potem leżały i ciągle po cyckach sie drapały ![]() ale na jedną to szybko zadziałało, drażniła sutki nawet 15-20minut i odwieźli ją na porodówke święta święta i po świętach człowiek objedzony, dzieci obrzucone prezentami normalnie nie ma gdzie tego już składować a na baterie to każdy jak coś kupił to powinien miesięcznie zakupić teraz baterie bo normalnie wydam na nie majątek wszystko na baterie!!
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
helloł ja dziś po maratoniku po sklepach. łóżko kupione, meble do przedpokoju też, okap, farby, struktura, itp. ogólnie zeszło nam ise od 8 rano do 14,30 :P Ale żeby nie było że tylko budowlanka: bogatsza jestem o torebkę i buty :P
Z rana sie podkurzylam nie co, miałam do dziś L4 ide do przychodni a tutaj moich ginków brak , i co najgorsze - nie wrócą, od Nowego Roku bedzie nowy lekarz WRRRRR L4 przedłużyła mi internistka do 7ego wiec dobre i to :/
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Gocha - fajny avatar
![]() Witam poświątecznie U nas nadal wszyscy chorzy... Pojechaliśmy dziś znów do lekarza i wróciliśmy z kwitkiem - o 9 rano nie było już miejsca w całym mieście do pediatry. Poszłam nawet do dyrektora szpitala i do rzecznika praw pacjenta No to się dowiedziałam, że lekarze też ludzie i chorują lub mają urlopy świąteczne i nic mi nie poradzą. Że nie wspomnę o dentyście mały w nocy mi płakał, że go ząb boli. Okazało się, że ma ropień |
|
|
|
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto Latek dla Piotrusia!
Zdrówka dla chorowitków
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
STO LATEK
![]() jak tam remoncik zeberko skończony już?
|
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat Piotrusiu
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Piotrusiu dużo zdrówka
Jak znajde dzis chwile to Was nadrobie..... taka jestem n ieogarnieta po tych swietach ze masakra ![]() Miłego weekendu ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
nie lubie takich swiat bez sniegu no ale co poradzić ![]() Cytat:
ale mama była z dziewczynami wiec mogłam sobie pozwolić Cytat:
![]() Aniulka z sutkami pierwsze słysze
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
ja o sutkach słyszałam, na porodówce mi kazały cały czas je miętosić. ale powiem Wam że mam je tak wrażliwe że dotknąć się nie mogę :/ nawet staniki mi przeszkadzaja
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laski
![]() BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA URODZINKOWE POLUSI ![]() I WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA PIOTRUSIA ŻYCZE Ciekawi mnie bardzo, czy Zaharia już urodziła, bo miała termin pod koniec grudnia ![]() Gocha życzę szybkiego porodu, przed wyjazdem Tz!!! Co do sutków to też słyszałam, u nas w szpitlau ciągle kazały sobie masować. Niby coś tam to daje ![]() My dziś chyba porzuciliśmy cyca bo dzisiejsza nocka to był koszmar, mam rany i w ogóle... już o 5 mu nie dałam, piję szałwę i wynoszę się z domu na tę nockę z Polusią
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urodziła 12.12.2012
|
|
|
#615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze że chociaż na pociechę ta torebka i buty ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie też sanatorium, ale wczoraj uciekłam chłopakom na parę godzin na shopping ![]() Powodzenia! ![]() Ja też ściskam urodzinowo POLĘ i PIOOTRUSIA!!! 100 lat w zdrówku i radości!
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za życzenia dla Piotrusia
![]() Marta w moim profilu jest album z fotami. Ale nie jest jeszcze dokończone tak na tip top. Np. jedna strona przedpokoju nie jest pomalowana, bo jest tam troche gładzenia jeszcze i drzwi do przycięcia. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2012-12-29 o 18:05 |
|
|
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
Piotrusiu
z okazji urodzin posyłamy Ci zapach letniego arbuza, dwa pełne worki radosnego słonka, i kwiatek, po którym tupie biedronka. Przesyłamy ciepłe, najlepsze życzenia, Słońca i radości, dużo pomyślności, moc uścisków, uśmiechów wiele w dni powszednie i niedziele! |
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nareszcie mogłam obejrzeć ![]() Ja też wrzuciłam w profilu fotkę Madzi z urodzin ![]() Konspi to i dla Twoich zdrówka |
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia
![]() Ditu dziękować. Może nie jest idealnie, i jeszcze zostało sporo do zrobienia, ale jest dużo lepiej niż było. ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Ditu śliczne masz dzieci
|
|
|
|
|
#620 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co kupiłaś? ![]() Cytat:
A w perfumach to chyba można się wykąpać Ja po testach kilku na razie jestem nastawiona na D&G Light Blue Cytat:
tż się spisał
|
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo ładnie![]() My chyba juz sylwester spedzimy u siebie albo w najgorszym razie Nowy rok własnie kończą ukladac panele w przedpokoju zostało podłączyć pralkę,wnieść lodówkę do kuchni i poukładać wszystko jak należy cały dzień mi to zajmie jak i nie dłużej bo wszystko zapakowane w kartony.Wyszło chyba ładnie-mi sie podoba tesciowa oczywiście-a to panele ze ciemne,a to ja bym dała tu w to tu itd itd......
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Marta wspaniałe wieści! |
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gdzie dzieciaczki???---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Fajnie, że kończycie już te remonty ![]() Torebka, koszula, bielizna, sukienka ( w ogole nie potrzebna póki co ale trafilam na fajną okazję w Mohito i nie moglam się oprzeć... ) Moim choraskom tez coś ustrzeliłam, offkorseZ perfum to testuję dzisiaj casmir, coś mi one przypominają, cały dzień myślę co i nie wiem..
|
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
E tam troszkę ![]() Cytat:
Czasami przychodzi mi taki pomysł, ale czasami mam też syndrom "pustej szafy" ![]() Proszę potestuj inne jeszcze zanim kupisz ten zapach ![]() A jeśli on Ci sie podoba to myślę, że spodoba Ci się Lanvin Eclat d`Arpege. Za niecałą stówkę można mieć 100ml. Jest moim zdaniem ładniejszy niż oklepany od dolce i gabbany choć w tym samym typie. PotestujCytat:
![]() A teraz? |
||
|
|
|
|
#625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podziwiam za ten rajd sklepowy, podobno są tłumy w galeriach i ludzie jak dzikusy się zachowują, a ja jestem spokojną duszyczką i unikam szarpanin o szmaty ![]() Cytat:
Light Blue to czasem mi za bardzo cytrusami daję w nos Dziś aż pójdę i odgruzuję próbki które mam i jeszcze raz obwącham ![]() DiTuś czekam na przepis na pizze Może wklej do naszej książki kucharskiej
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, mamusie
Cytat:
![]() Jest tyyyle pięknych zapachów a duża część populacji uparła się na ten zapach i to zazwyczaj podróby czuję:O kurcze zapomniałam, zaraz wklejam edit. na razie tu wklejam ![]() przepis gdzieś w necie wynaleziony ![]() Składniki Ciasto: 3 szkl. mąki pół kostki drożdży (5 dag) 2-4 łyżki oliwy 1 szkl. wody płaska łyżeczka soli pół płaskiej łyżeczki cukru Można dodać np. oregano jeśli ktoś lubi Mąkę przesiać, dodać sól i cukier, dodać oliwę, wkruszyć drożdże, wymieszać i dodać wodę. Zagniatać około 10 min - im dłużej tym lepiej ![]() Ciasto nie może lepić się do rąk, można lekko podsypywać mąką w czasie wyrabiania. Ciasto należy rozwałkować lub rozciągnąć do formy (starcza na blachę z piekarnika po upieczeniu wysokie na około 1 cm) Ja blachę smaruję oliwą albo posypuję samą mąką. Po wyrobieniu ciasta włączyć piekarnik - ustawić na 200'C i do zimnego wstawić blachę z ciastem, niech kilka minut wyrasta jak chce ![]() Kiedy piekarnik osiągnie temperaturę 200'C (wierzch ciasta ma być suchy nie może się kleić), wyciągamy blachę z ciastem i ustawiamy na 240'C. Można posmarować brzegi ciasta roztrzepanym jajkiem (wtedy nie wysychają i są rumiane). Całość sosem pomidorowym, a następnie układamy dowolne składniki co kto lubi. Ja ser daję na sos pomidorowy, a potem reszta składników ![]() Wkładamy do piekarnika tylko na 12-15 minut. Smacznego!!! Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2012-12-30 o 09:41 |
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko na pielęgnację wydałaś
Lanvina znalazłam za 90 zł(100ml) jakby Ci się spodobał w razie coEdytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2012-12-30 o 09:48 |
|
|
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za przepis Ja na mleku pizze robiłam do tej pory, pulchniutka wychodzi, moi się zajadają
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2012-12-30 o 10:14 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

mały w nocy mi płakał, że go ząb boli. Okazało się, że ma ropień

nie lubie takich swiat bez sniegu no ale co poradzić 

bo dzisiejsza nocka to był koszmar, mam rany i w ogóle... już o 5 mu nie dałam, piję szałwę i wynoszę się z domu na tę nockę z Polusią 
tż się spisał
ale gdzie dzieciaczki???