|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część VI :)
Cytat:
Raczej na bank sa ok - wiezyczka Flowerbomb to tegoroczny wymysł, podobnie Fame Lady Gagi, ktore dopiero co mialo premierę. Nie wiem, czy zestawy Jimmy Choo są z EDP czy EDT, ale jedno miało premierę w lutym 2011 a drugie w styczniu 2012, więc też musiało by się bardzo starać, żeby stać się purchawą Nieotwieranym balsamom nie powino nic byc nawet jakby rzeczywiscie przeleżały ten rok.A ja nie powinnam czytać tego wątku bo skusiłam się na White od Bobbi [ ale jest pięęęęękny +_+ ] Edytowane przez Zanthia Czas edycji: 2012-12-30 o 09:59 |
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;38346568]Testuj Pinguś, Revlon może średniopółkowy, ale trwałością, 'przyczepnością' do skóry i łatwością regulowania grubości warstwy bije w moim odczuciu na głowę górnopółkowce
W nim można lenić się cały dzień na kanapie, iść na całonocne tańce czy 'joggingować' a zawsze wygląda ok U mnie na tłustej cerze dopiero po ok. 8h zaczyna się lekko świecić.Colorstay jest lekki o ile się go umie odpowiednio nałożyć o jakim podkładzie mówicie? Cytat:
Tuszu też szukam, albo wezmę Sumptuous albo YSL .... potrzebuję również różu, myślałam nad Givenchy albo coś w sztyfcie, jakieś typy? Podkład o którym dziewczyny wyżej pisały to Revlon, ale nie umiem doczytać jaki
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
revlon colorstay
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio kupiłam sobie pryzmy givenchy te najbardziej różowe i miłość wieczna mi się zapowiada kupiłam swojego lankomiaka i to jest to
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jakim tuszu lancome piszeszz?
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, doradźcie mi jaki puder do twarzy warto zakupic. Czy meteorki guerlain nakladacie na cala twarz? jaka jest różnica pomiedzy meteorkami w srebrnym a w czarnym opakowaniu? kompletnie się na tym nie znnam a nie chciałabym żeby ominęła mnie promocja.
Szukam też dobrego tuszu, niestety w mojej sephorze Pytona nie ma. Coś na zastępstwo? Pomóżcie |
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam srebrną puszeczkę. A czarne to nie była limitowanka 2011 Belle de nuit? Chociaż one chyba jednak granatowe były... ![]() Tuszu to i ja szukam fajnego
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-12-30 o 11:11 |
|
|
|
|
#3038 |
|
Przyczajenie
|
Dinulka dzięki wielkie
Na dzień to nie dla mnie takie brokatowe rozświetlenie. Raczej potrzebowałabym coś bardziej matującego. Słyszałam same dobre rzeczy o pudrze ben nye kolor banana. Używała któraś? |
|
|
|
#3039 | ||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Cytat:
no ja się aż tak bardzo nie znam ale mogę powiedzieć, że kulki zwykłe bardziej się nadają na całość niż limitowane... chociaż z tych, które ja mam wszystkie się nadają na całą twarz; a mam prasowane stare 01 i nacresy i kulki nowe 01
|
||
|
|
|
#3040 | |||
|
Klientka w krawacie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;38343114]Ja nie wiem, czy lakiery podpadają pod zniżkę -30 w S. ale przykładowo pędzle tak.[/QUOTE]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Niestety pani z S. uświadomiła mnie, że nie są objęte zniżką. Ale skoro mówicie, że różnie bywa, to obskoczę jeszcze S. w centrum. Chyba, że któraś Wrocławianka wie, w której S. naliczają zniżkę na pędzle?
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Corii pod Twoim wpływem testuje ten podklad Diora CT i kurczy na razie boski, jakoś tak ładnie wyglądam, jak nie ja . Tylko kolor 20 to chyba dla Murzyna
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
jak się wymawia La Prairie?
|
|
|
|
#3043 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale tym razem numer 21 i w sumie chyba jednak ten jest najlepiej dobrany. A bo TC ma własnie tak działać, aby wyglądało się piekniej, zwłaszcza na zdjęciach - według opisu producenta, of course ![]() Powiem Ci, ze 20 jest ciemniejsza od 21 ...wczoraj macałam i wierzyć mi sie nie chciało wręcz. Ale tak to wyglądło
|
|
#3045 | |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Cytat:
Banana nie miałam, ale do utrwalenia mogę polecić HD Powder MUFE (lub każdą inną krzemionkę). Nie daje efektu płaskiego matu i w zasadzie jego jedyną wadą jest to, że pyli i podobno może odznaczać się na zdjęciach (aczkolwiek ja tego ostatniego nie doświadczyłam ).
|
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś już ampułka,krem nawilżający ,Nudek i puder LP i efekt dużo lepszy ![]() Jednak muszę wiecej podkładu nakładać,zeby dobrze się rozprowadzał i zakrywał naczynka. Tak,tak 31 też jest jaśniejszy od 30,dziwne,ale prawdziwe Ale wtopa,Pingwin pisze o totalu
Edytowane przez ddiana Czas edycji: 2012-12-30 o 12:05 |
|
|
|
|
#3048 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
ale może to jest właśnie ta kropka nad I sama nie wiem...Mufe HD miałam i oddałam, dla starych się nie nadaje ![]() natomiast sypanego Nudesa uwielbiam, miałam już 3 opakowania... a LP miałam 01 i wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił - ot puder ![]() czyli wniosek ogólny można jeden przedłożyć: co twarz to opinia
|
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używam dopiero 3 dni LP i jestem zadowolona.Myślę,że mi to chyba na zmarszczki już tylko dr Szczyt pozostał z "kliniki urody"czy "Chce byc piękna" |
|
|
|
|
#3050 | |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Cytat:
Ostatnie zdanie to święta prawda
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Pingwin testuj i opiniuj Diorka nam tu,może i ja się skuszę.Pojadę 2ego to wezmę próbkę na testy.Corii tak chwali,że trzeba koniecznie wypróbować
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po sephorowych zakupach
.Kupiłam 3 lakiery do paznokci Chanel - ze zniżką żadnych problemów nie było . Poza tym skusiłam się na Chubby Stick w kolorze Curvy Candy, jakąś długotrwałą szminkę Sephory, no i wzięłam sobie na zapas fluid EL DW Light oraz zaryzykowałam i wzięłam fluid Dior Nude w kolorze 020 - aż się boję co z tego będzie, bo ciężko mi znaleźć odpowiedni podkład.Pewnie jeszcze niejedno bym kupiła, ale potem człowiek już głupieje i zapomina, po co przyszedł
|
|
|
|
#3053 |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Ja "zaszalałam" jedynie z clinikowym superbalmem - tym razem wzięłam kolor 04 Rootbeer
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
la preri - ja tak mówię, nikt się nie śmiał w Sephorach
ale nie wiem czy to tak do końca poprawnie. Tak samo jak nie wiem guerlain czy givenchy, z mojej wiedzy z francuskiego (raczej podstawowej, ewentualnie ciut wyżej) domyślam się, ale jakoś smiesznie mi to brzmi ![]() Cytat:
a co do matu, faktycznie nie jest tapeciarski i w ogóle, ale nie daje też super ładnego wykończenia. Taki normalny a na MUFE czymś jeszcze wykańczacie czy tak o? Ja kiedyś robiłam tak: podkład, mufe, lucidity albo lancome, ale jakoś tak źle się czułam z taką ilością kosmetyków. Chociaż to raczej psychicznie źle mi było ![]() a no właśnie, jak używacie meteorków? Na puder matujący, ewentualnie jakiś który lubicie i dopiero meteory? Cytat:
wydaje mi sie, że po Lancome mam troszkę gładszą i "bardziej miękką" buzię, ale z kolei szybko mi się cera przetłuszcza pod nim. LP używam na podkład Revlonu i niczym nie matuję i jest git no ale będę jeszcze obserwować nieraz jak czytam jakieś recenzje magicznych pudrów, które upiększają po stokroć zastanawiam się czy moja cera jest tak fatalna, że nic się nie da z nią zrobić czy ja sobie za dużo wyobrażam, że nigdy nie jestem czymś mega super zachwycona teraz już niczego nie oczekuję od kosmetyków i łatwiej mi się żyje |
||
|
|
|
#3056 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
A za mną ostatnio chodzą pryzmy sypane
![]() Na razie nie podchodzę do standu, aby sie nie nakręcić na wszelki wypadek
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam ten kolorek,ale chyba zbyt widoczny i teraz oczy znikają u mnie,tylko usta się rzucają.Poza tym jestem zadowolona z tej kredki |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Za tą starsza panią to ci się lanie należy, ten diora nude też mi pasuje oprócz kolorów, ale dla mnie zazwyczaj podkłady są za ciemne
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#3059 | |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Cytat:
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pomoże żaden róż kiedy buźka stara już
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Nieotwieranym balsamom nie powino nic byc nawet jakby rzeczywiscie przeleżały ten rok.
W nim można lenić się cały dzień na kanapie, iść na całonocne tańce czy 'joggingować' a zawsze wygląda ok

no ja się aż tak bardzo nie znam
). Niestety pani z S. uświadomiła mnie, że nie są objęte zniżką. Ale skoro mówicie, że różnie bywa, to obskoczę jeszcze S. w centrum. Chyba, że któraś Wrocławianka wie, w której S. naliczają zniżkę na pędzle?