|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Małż mówi, że po tych wszystkich przejściach powinnam zostać doradca laktacyjnym. ![]() Póki co dalej walczę, ale mam straszną ochotę przejść na mm- jak zwykle zresztą, kiedy mam kłopoty- tyle, że dla młodego butelka jest be, więc to odpada. ![]() Cytat:
Zachciało mi się eksperymentów, które zazwyczaj rudawe wychodzą, więc ten blond to sukces(choć też z lekka rudawy).Fajnie że Twoja mała się trzyma. za chrzest. za wszystkich ząbkujących, coby nie mieli takich problemów jak my.
|
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Linko
za dziś!Magnolia ale to nie głupi pomysł z tym doradcą
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mały przespał ładnie nocke, w nocy nie było kaslzu, rano był odrywający mocny, chciałam mu dac syropoku ale wciaz ma odruch wymiotny jak go czuje robi się ciepło, więc wybierzemy sie na spacer, nie mam nic na obiad, wiec chyba zrobie jakąs pizze
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Mała dostala kaszke pierwszy raz tą malinowa na sniadanie wcinała az sie uszy trzesly. Przez smoka normalnie leciec nie chciala wiec zrobilam w butli ktorej nie lubie dziurke wieksza i doiła
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to na drugie sniadanie :Phej
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
ja musz ekupic małej talerzyk i miseczkę bo nie mam. Właśnie przypomniałaś mi (zawsze zapominam) więc zaraz z all zamówię .
Kiedys dawałam jej kaszke ryżową to zjadła ale miała zatwardzenie. A Dziś zrobiła po kaszce kupke ale taka jak glinka nawet nie smierdziała niewiem czy to po chlebie wczprajszym czy jak? taka mega mega zielona
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
hey !
Linko za dzisiaj! W Łodzi macie chrzest??Franio ostatnio jest bardzo absorbujący! W ogóle poskracały mu się drzemki w ciąu dnia i teraz ma 3 x po 0,5 h do 40 min! i wtedy jak torpeda biegam , sprzatam , gotuje albo się kąpię... resztę dnia spędzamy na zabawie albo marudzeniu. dzisaij rano tak pakował rączki do buzi, że posmarowałlam mu dziąsełka maścią i troszkę się uspokoił.. a tak w ogóle jak plany sylwestrowe?? my w domu, w trójkę, po bożemu
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Nie miałam weny ostatnio pisać ,ale podczytuję Was na bieżąco Tż ma nadal wolne jeszcze tydzień więc dużo czasu spędzamy poza domem i jest super bo dużo odpoczywam dzięki temu Odebrałam wyniki malej chyba Wam nie pisałam i zamiast 40 db na oba uszka ostatnie badanie wykazało , że jest 30 db ![]() Pytałyście o Sylwestra tak jak prawie wszystkie z nas też spędzam go w domu....jak to powiedział mój mąż będziemy pić kolorowe drinki, oglądać tv i się kochać ![]() Blue zdrówka dla męża |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
ale sobie zrobilam sniadanko
![]() pomidorki z cebulka w smietanie do tego dwa jajeczka na miekko i dwie grzanki z maselkiem i dwie parowki
|
|
|
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Za mną udana sobota i całkiem przyzwoita noc Niestety Marian nadal gwałci Choć tej nocy się obyło bez zamykania go w klatce - wystarczył spryskiwacz do kwiatów z wodą. Jak go pryskałam to odchodził na chwilę. Ale spokoju nam nie daje.Cytat:
A przynajmniej ja nie mam Choć wózka nie sprzedają i liczę, że druga będzie dziewczynka A niech se będzie burdelowy I tak uwielbiam
|
|
|
|
|
#3312 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() na szczęście już mi lepiej i już kombinuję jak jechać do Rossmanna zaoszczędzić parę zł ![]() Cytat:
ale się nie wychylałam bo widzę że dla większości to brzydactwo
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
my sylwka spędzamy w domu w trójeczke, o północy przyjda rodzice, będą wracali z koncertu noworocznego i wjada na szampana
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() jutro pojade na ostatnio oszczędzanie
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się znowu melduję. Nadrobiłam Was wczoraj, ale bez cytowania. My nadal u teściów, dzisiaj idziemy na obiad do szwagra, a wieczorkiem do domu wracamy
Sylwka spędzamy we trójkę, i dobrze, bo jestem tak zmęczona że nie mam ochoty na żadne imprezy. Byłam poadać z szefem co i jak przed powrotem do pracy, no i już widzę, że będę musiała zaprowadzić od razu porządki
|
#3315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
ja też mam ten gen achh jak dobrze trafił mój mąż:p
|
||
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba sobie zgapię Mąż właśnie gotuje jajka na miękko![]() A tę kaszkę to jakiej firmy dajesz? Holle znalazłam gdzieś w necie, ale cena mnie póki co odstrasza Moim dzieciom poprzestawiało się spanie Gdzie te czasy, kiedy Dorotka spała 2h w ciągu dnia, a potem jeszcze 12 w nocy I Marysia tak niespokojnie dziś spała... nietomna jestem, no...
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
zaraz was nadrobięjestem załamana robi się u nas totalna masakra ze spaniem, pobudki dziś były co 0,5 -1 h! czyli jeszcze gorzej niż przez ostatnie kilkanaście dni, i to nie na jedzenie! pociągnie dwa razy pierś i idzie spać dalej, ani smoczek ani MM ani przytulanie nie działają a najgorsze jest to że poczytałam w necie że to dość częsty problem, u mojej koleżanki która też karmi zaczęło się coś takiego jak jej córa miała 7 miesięcy i trwa do teraz (14m) ja już nie wiem co robić |
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Apropo zakralnania dziecim do noska. moja jak widzi ze jej bede psikac to sie cieszy i nastawi nosek. a dzis jak jej dalam do raczki to wkladala ja sobie w dziurki i nic nie lecialo to plakala
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z zgap sobie zgap
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
az tyle????
|
#3321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Hania tu masz kaszki z bootsa
ryzowo kukurydziana ryzowa ryzowa ryzowo kukurydziana o smaku bananowym ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- sniadanie to podstawowy posilek w ciagu dnia! |
|
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
mamka
zgapiłam same pomidory ale z jogurtem nat.a nie z śmietaną
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Luśka idzie spać między 19 a 20, często budzi się jeszcze na jedzenie między 22 a 24, później koło 3 i potem 6-7 (jak się o 3 nie obudzi to budzi się koło 5 i śpi wtedy do 9-10)
|
|
#3325 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to fajna sprawa, na pewno będzie za nią gonić.Jeździ Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też zawsze kaszkę na drugie śniadanie Ostatnio zaczęłam dokładać do kaszki utarte jabłko z bananem, pyszne to jest, sama bym to jadła ![]() Cytat:
hurra, super zakupy zrobiłam, zapasy żywieniowe dla niuni na długi czas plus jakieś pierdoły inne.Cytat:
I teraz do Maciejki, bo widzę, że mi urwało cytat. Zawsze jak czytam Twoje posty, to rzuca mi się w oczy, że piszesz: kaszy mannej - dlaczego ? Tak samo Phdwao - oświeććie mnie, od kiedy tak się odmienia kaszę mannĘ, bo może to ja jestem zacofana i całe życie źle wymawiałam ten wyraz? W internecie znalazłam coś takiego: "manna – należy mówić i pisać o kaszy mannie (nie o kaszy mannej) albo że ktoś je kaszę mannę (nie manną) lub nie ma kaszy manny (nie mannej). Manna to nie przymiotnik odpowiadający na pytanie jaka? (tak jak staranna – starannej, staranną), lecz rzeczownik taki jak panna, Anna (pannie, pannę, panny, Anna, Annę, Anny). Jeśli w dodatku przyswoimy sobie również, że nie jest to kasza czyja? Wojciecha Manna, poprawna odmiana nie powinna już stanowić problemu. To tak w ramach zagadki językowej ![]() Olcia, McLareny są niezniszczalne?????? U nas spoko, wczoraj byłam z małą na spacerze 3 godziny, a było tak zimno, że bałam się, że mi dziecko zamarznie, a ona spała cały ten czas, musiałam ją obudzić wręcz, bo już miałam dość ! Wieczorem wyszła spontaniczna impreza, a miało być tylko farbowanie moich włosów przez przyjaciółkę. No a wyszło jak zawsze
|
||||||||
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia ja kaszę mannę odmieniam tak jak napisałaś
![]() też się czaję na spacerówkę maclarena, u nas lekka spacerówka to mus na wyjazdy
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas ale masz rozkminke
![]() Olcia nie mialam jogurtu ![]() ale od nowego roku ostra dietka... chocbym miala nie jesc caly tydzien :P |
|
|
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę że wszystkie z Was sylwestra spędzą w domu z dziećmi, no pumcia na stoku -ale Ci dobrze!! My mamy dwie sylwestrowe opcje, albo w czwórkę w domku albo pójdziemy z dziećmi do znajomych (również dzieciatych) Mgnolia nie doczytałam co Ci sie dzieje z piersiami ale pewnie jakieś zapalenie skoro myślisz o MM, ja też ostatnio o tym myślę z tym że mam wątpliwości czy to rozwiąże nasz problem:/ jak przyjdzie mi 10 razy w nocy przygotowywać butelkę to zostanie mi już tylko przestawić się na kompletny brak snu pumcia w tabu jest ograniczenie 16 lat ale skoro mówisz że wiek z dupy to ją kupie, podobała mi się ![]() Blue zdrówka dla TZta Irmusiu dla Leosia! nie moge się tego doczekać u nas Mały zajęty rozwojem ruchowym Viktoria widzę że Maniuś nie daje Wam spać bardziej niż K. współczuje ![]() Linka za chrzciny
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka, rozkminiam, bo mnie denerwuje, gdy nie wiem, jak się coś mówi lub gdy ktoś robi błedy - taka już jestem "polonistka" od 7 boleści, bo i ja byki sadzę - no ale dążę do doskonałości przynajmniej w j. polskim
![]() Agunia, pocieszyłaś mnie, czekam na inne głosy ![]() Wanilka, Tabu super, ja wkrótce dokupię nowe karty, bo mam tę grę od chyba 3 lat, gramy rzadko, bo na święta i czasem ze znajomymi, więc wychodzi jakieś 3-4 razy w roku, a jednak wiele haseł znam na pamięć ![]() Mam nadzieję, że te narty wypalą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

.

twardzielka moja 
dla Leosia! Mądrala z niego
Zachciało mi się eksperymentów, które zazwyczaj rudawe wychodzą, więc ten blond to sukces(choć też z lekka rudawy).
za chrzest.

Choć tej nocy się obyło bez zamykania go w klatce - wystarczył spryskiwacz do kwiatów z wodą. Jak go pryskałam to odchodził na chwilę. Ale spokoju nam nie daje.
A przynajmniej ja nie mam 

Chyba sobie zgapię
Gdzie te czasy, kiedy Dorotka spała 2h w ciągu dnia, a potem jeszcze 12 w nocy
zaraz was nadrobię
robi się u nas totalna masakra ze spaniem, pobudki dziś były co 0,5 -1 h! czyli jeszcze gorzej niż przez ostatnie kilkanaście dni, i to nie na jedzenie! pociągnie dwa razy pierś i idzie spać dalej, ani smoczek ani MM ani przytulanie nie działają a najgorsze jest to że poczytałam w necie że to dość częsty problem, u mojej koleżanki która też karmi zaczęło się coś takiego jak jej córa miała 7 miesięcy i trwa do teraz (14m) ja już nie wiem co robić